Siskis borssi
Siskis borssi on punajuurella ja smetanalla höystetty herkullinen keitto.
Siskonmakkara borssi keiton upea väri hurmaa ja maku vie mennessään! Vie Siskonmakkarakeittosi uusiin ulottuvuuksiin tällä reseptillä. Siskonmakkara on maukas ja sopii mainiosti erilaisten kasvisten ja happamien ruokien kanssa. Borssi keitto tarjoillaan perinteitä kunnioitaen smetananokareen kera. Siskonmakkara on yllättävän monipuolinen ja sitä kannattaa kokeilla muissakin ruokalajeissa kuin perinteisessä keitossa. Mikset aloittaisi kokeilemalla tätä Siskis borssi resepti.
4 hengelle
Ainekset
500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa
800g punajuuria
1 keltasipuli
2 porkkanaa
1 omena
2 valkosipulinkynttä
vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 prk smetanaa
Lisukkeeksi tuoretta leipää
Ohjeet
Kuori ja raasta punajuuret, sipuli, porkkana, omena ja valkosipulinkynnet. Laita punajuuret, sipuli, porkka, omena ja valkosipulinkynnet kattilaan ruskistumaan muutamaksi minuutiksi. Kaada sekaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää sekaan suola, mustapippuri, etikka, lihaliemikuutio sekä laakerinlehdet. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainesosat ovat pehmentyneet. Juureksiin saa jäädä purutuntumaa, älä keitä niitä liian kypsiksi. Keiton poristessa paista Siskonmakkarasta palleroita erillisellä pannulla – niiden ruskistuttua ja kypsyttyä kaada makkarat keiton sekaan. Tarjoile Siskis borssi annos smetananokareen kanssa. Lisukkeeksi voit varata myös tuoretta leipää, jota voit kastaa herkulliseen keittoon.
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!