Tag Archive for: nakki

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Tässä reseptissä valmistetaan yrtti-valkosipuli maustetuista sian- ja lampaanliha nakeista maukas nakkipelti. Resepti on helppo toteuttaa ja ruoka valmistuu uunissa muiden puuhastelujen ohessa!

Valmistusaika n. 45 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) Wurstin Yrtti-valkosipuli nakkeja lampaan- ja sianlihasta tai Wurstin Yrtti-valkosipuli raakamakkaraa lampaan- ja sianlihasta
1 kg kiinteää pestyä perunaa
0, 5 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl grillausmaustetta

Tarjoilua varten
1 dl täysmajoneesia
1 dl hienonnettua punasipulia
1 dl ketsuppia
1 dl kurkkusalaattia
tuoretta salaattia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta perunat leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Valuta perunoiden päälle rypsiöljyä. Mausta perunaviipaleet suolalla, mustapippurilla ja grillausmausteella. Leikkaa Wurstin Yrtti-valkosipuli nakit tai raakamakkarate paloiksi ja ripottele perunoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia 175 C asteisessa uunissa. Ennen tarjoilua levitä pellin päälle majoneesia, ketsuppia, kurkkusalaattia, punasipulia ja salaatteja.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata lammasnakit esim. Wurstin Krakova nakeilla. Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme! 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

Nakkipelti yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

ravioli-krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka on koko perheelle maistuva arkiruoka. Tähän nakkivuokaan on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Wurstin Krakovan nakkia. Tästä ruoasta ei puutu makua ja se on hyvin helppo valmistaa. Tämä pasta hellii niin sydäntä kuin mieltä ja maistuu koko perheelle!

4 hengelle

Valmistus n. 1 tunti

Ainekset

2 pkt (500g) Wursti Krakovan nakkeja viipaloituna

400 g tuorepastaravioleja tai tuorepastatortelliineja

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vettä

oliiviöljyä voiteluun

raviola-krakovan nakkivuoka

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Pilko Wurstin Krakovan nakit. Paista pilkottuja Krakovan nakkeja pannulla kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laita nakit sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet ja vesi. Voitele oliiviöljyllä uuninkestävä vuoka. Sekoita kulhossa raviolit, tomaattikastike ja paistetut nakit sekaisin. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 160°C asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile nakkivuoka raikkaan salaatin kera!

Vinkki! Kokeile nakkivuokaan myös Wursti Brasilian Salsicha nakkia

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova pyttipannu

Krakova pyttipannu

Pyttipannu on perinteinen suomalainen ruoka, johon hyödynnetään usein edellispäivältä ylijääneet keitetyt perunat. Pyttipannu tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa pieniä paloja pannulla. Pyttipannuun lisätäänkin perunan lisäksi usein makkaranpaloja. Tässä reseptissä pyttipannuun lisätään Krakova makkaraa, jossa maistuvat muun muassa valkosipuli ja yrtit. Valkosipulinen Krakova makkara sopii hyvin miedon perunan kanssa tuomaan lisämakua pyttipannuun. Koko komeus kruunataan kananmunalla!

 

Valmistusaika n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

6–7 keitettyä perunaa

1 pkt (250g) Wurstin Krakova makkaraa

1–2 sipulia

voita tai öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria maustamiseen

4 kananmunaa

koristeluun tuoreita yrttejä esim. persiljaa

 

Ohjeet

Leikkaa keitetyt perunat kuutioiksi tai paloiksi. Jos haluat, voit kuoria perunat ennen paloittelemista. Seuraavaksi kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi Krakova makkarat. Kuumenna pannu ja lisää pannulle joko öljyä tai voita makusi mukaan. Kun rasva pannulla on kuumaa perunat (tarvittaessa useammassa erässä), jotta ne ruskistuvat ja saavat maukasta paahtunutta makua.

Nosta ruskistetut perunat hetkeksi sivuun ja paista hienonnetut sipulit ja makkaranpalat pannulla, kunnes nekin ovat saaneet sopivasti väriä. Kun makkara-sipulipaistos ovat sopivasti paistuneet, lisää perunat takaisin pannulle niiden joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja mikäli haluat niin myös muilla mausteilla. Krakova nakki on melko maustettua, joten välttämättä et tarvitse muuta maustetta.

Siirrä pyttipannu sivuun (jos pannulla on tilaa) tai paista kananmunat erikseen haluamaasi kypsyyteen ja mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Tarjoile pyttipannu paistettujen kananmunien ja suolakurkkujen tai vaikka etikkapunajuurten kera!

Krakova pyttipannu

Vinkki!Pyttipannuun sopivat monenlaiset proteiinit ja muut ainekset, jotka ovat jääneet edelliseltä päivältä tähteiksi tai uhkaavat mennä hävikkiin jääkaapista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

tomaattinen lammasmakkarapata

Tomaattinen lammasmakkarapata

Tomaattinen lammasmakkarapata on valmistettu maukkaasta Wurstin yrtti-valkosipuli nakista. Nakin raaka-aineena on käytetty lampaan- ja sianlihaa, joten tämä sopii mainiosti pääsiäspöytään. Makkarapata on helppo ruoka valmistaa, sillä se tekeytyy suurelta osin itsekseen uunissa. Valmisteluihin kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Jos et pidä lammasmakkarasta, voit kokeilla reseptiä esim. yrttisellä Krakova nakilla.

 

4 hengelle, valmistusaika 60 min.

Ainekset

2 pkt Wursti Krakova nakkia tai Wursti Yrtti-valkosipuli nakkia tai 2 pkt Yrtti-valkosipuli raakamakkaraa

500 g perunoita lohkottuna

4 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna

2 kpl keltasipulia lohkottuna

400 g tomaattimurskaa

3 dl vettä

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

2 tl kuivattua rosmariinia

oliiviöljyä voiteluun

 

Ohjeet

Voitele uunipata oliiviöljyllä. Leikkaa Wurstin Yrtti-valkosipuli nakit neljään osaan ja ruskista makkarapalat paistinpannulla. Jos käytät raakamakkaraa, kypsennä makkaroita pannulla n.15 min. Tämän jälkeen pilko makkarat pienemmiksi palasiksi. Lisää pannulle valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kaada nakit ja valkosipulit uunipataan. Lisää pataan myös perunat ja keltasipulit. Sekoita toisessa kattilassa tomaattimurska, vesi, rosmariini, suola ja mustapippuri ja kiehauta nopeasti. Kaada kuuma tomaattiliemi pataan. Kypsennä 45 minuuttia 160 °C asteisessa uunissa, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tomaattinen lammasmakkarapata

Vinkki! Tämä resepti on helposti muokattavissa. Voit käyttää oman makusi mukaan mitä tahansa makkaraa tai nakkia tämän ruoan tekemiseen. Ruoka sopii arkeen ja viikonloppuun mainiosti. Ruoan kanssa sopii hyvin yhteen myös vaalea leipä.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus on klassikkoruoka, jossa perinteisien versioiden kinkku tai kala on korvattu maukkaalla makkaralla. Makkarasta itsessään irtoava rasva ja mausteet maustavat kiusausta mukavasti. Valitse makusi mukaan mausteinen makkara tai miedompi tai käytä vaikka useampaa makkaraa sekoituksena! Lisää mukaan herne-maissi-paprika seosta, jos haluat lisää kasviksia ja väriä kiusaukseen. Makkarakiusaus maistuu hyvin syksyllä ja talviaikaan, kun mieli halajaa täyteläisiä ruokia viileneviin säihin. Tämä helppo makkarakiusaus on nopea ja vaivaton valmistaa!

4-6 hengelle

Ainekset

1-2 pkt nakkeja tai makkaraa esim. Wurstin Krakovaa

2 pss (n.1 kg) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

suolaa

mustapippuria

n. 4 dl ruokakermaa (voit käyttää myös maustettua ruokakermaa)

(juustoraastetta pinnalle)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Suikaloi makkarat tai nakit. Lisää vuokaan peruna-sipulisekoitus. Lisää joukkoon makkarat. Sekoita suola ja pippuri ruokakerman sekaan. Lisää ruokakerma peruna- ja makkarasuikaleiden joukkoon. Jos haluat käyttää juustorastetta, lisää se pinnalle. Paista uunissa keskitasolla noin tunti, kunnes kerma on imeytynyt perunoihin ja kiusauksen pinta on saanut mukavasti väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

makkarakiusaus

makkarakiusaus ennen paistoa

Vinkki! Voit halutessasi korvata ruokakerman osaksi tai kokonaan lihaliemellä. Vähennä tällöin suolan määrää. Lisää makua saat lisäämällä joukkoon myös maustettua ruokakermaa kuten sipuli-, juusto- tai pippurikermaa. . Kokeile lisätä joukkoon myös kasviksia kuten paprikaa, maissia tai herneitä.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta valmistetaan ihanan maukkaasta, mehukkaasta ja lihaisasta makkarasta. Makkara yhdistetään paistettuun kesäkurpitsaan ja keitettyyn pastaan. Monet tuntevat vanhanajan klassikon kinkkupastan. Tässä versiossa kinkku on korvattu makkaralla ja majoneesi jätetään kokonaan pois. Kesäkurpitsa imee itseensä makuja maukkaasta ja maustetusta makkarasta. Makkara kesäkurpitsapasta sopii hyvin myös kesään, valmista tällöin makkarat ja kesäkurpitsa grillissä!

Valmistus n.30 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) makkaroita esim. Wurstin Krakova makkaraa

2 kesäkurpitsaa

öljyä n. desi

n. 1 tl suolaa

n. 1 tl pippuria

n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta

Tai muita mausteita makusi mukaan

Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle

 

Ohjeet

Laita vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kiehauta. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan.

Paloittele makkarat ja kesäkurpitsa. Paista ensin makkarat kuumalla pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet kauniin paistuneen pinnan. Voit myös paistaa makkarat kokonaisina ja paloitella lopuksi. Paista seuraavaksi kesäkurpitsapalat pannulla, kunnes nekin saavat kauniin paistopinnan. Mausta kesäkurpitsa esimerkiksi suolalla ja pippurilla.

Sekoita makkara- ja kesäkurpitsapalat sekä keitetty pasta keskenään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Vinkki! Kokeile reseptiin erilaisia makkaroita ja lisukkeita. Raakamakkarat sopivat myös hyvin pastan kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas sopii hyvin lounaaksi, välipalalle tai myöhäisillan huikopalaksi. Munakkaat ovat suosittuja eikä se mikään ihme olekaan, ovathan ne niin helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä munakasreseptissä lisämakua tuo Krakova nakki, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit. Mukaan lisätään vielä paprikaa, jonka maku sopii hyvin yhteen Krakova nakin kanssa. Tarjoile munakas raikkaan vihersalaatin kera tai vaikka leivän päällä!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Paloittele nakit ja paprika. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä tai voita. Paista nakki- ja paprikapalat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Riko kananmunien rakenne ja sekoita kunnes seos on tasainen. Alenna pannun lämpöä ja kaada kananmuna-ruokakerma seos nakkien ja paprikoiden päälle pannulle, ei tarvitse sekoittaa. Anna munakkaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 10–15 minuuttia kunnes seos on hyytynyt kypsäksi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa tai lisää vaikka leivän päälle!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki!Tuunaa munakas helposti makusi mukaiseksi erilaisin täytevaihtoehdoin. Kokeile esimerkiksi kinkku- tai kalkkunaleikkelettä, juustoraastetta tai vaikka sieniä sekä sipulia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Suomen paras erikoismakkara 2021

Suomen paras erikoismakkara tulee jo toista vuotta peräkkäin Järvenpäästä

Järvenpääläisen perheyritys Wursti Oy:n Olutnakki on valittu vuoden 2021 parhaaksi erikoismakkaraksi Akateemisen Kiuas-Seuran (AKS) toimesta, joka vuosittain valitsee Suomen parhaat makkaratuotteet. Viime vuonna voiton vei Wurstin Mini Krakova nakki. Molemmat tuotteet kuuluvat Wurstin Maukkaat-sarjaan. Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen naurahtaa:

– Maukkaat-sarja on selvästi onnistunut nimensä veroisesti. Monesti maisteluissa on mukana vain isoja toimijoita, joten on mukavaa, kun me pienemmätkin pääsemme näyttämään kyntemme maisteluissa.

Wursti tuntee erikoismakkarat hyvin – onhan niitä valmistettu Järvenpäässä käsityönä jo 35 vuotta leikkeleiden ja muiden lihajalosteiden ohella. Tärkeää on kuitenkin myös osata kuunnella kuluttajia. Siksi esimerkiksi Olutnakki on valmistettu yhteistyössä K-Kauppojen kanssa kuluttajien toiveita silmällä pitäen.

– Kauppojen ymmärrys ihmisten kaipaamista tuotteista yhdistettynä meidän makkaramestariemme kokemukseen synnyttää jatkuvasti hyviä ja hauskoja ideoita. Makkaramestarimme tietävät, miten makkaraan saadaan paras yhdistelmä makua ja rakennetta. Lisäksi käsin tekemällä tuotteissa on enemmän luonnetta kuin täysin koneistetussa tuotannossa, tätä kuluttajat myös arvostavat.

Pienpanimokulttuurin jatkuva kasvu yhdistettynä tapas kulttuurin napostelunautiskeluun on oivallinen yhdistelmä Olutnakin kaltaisille sellaisenaan käytettäville tuotteille. Yhtä lailla kokeilunhalu pienpanimotuotteita valitessa peilaantuu myös niiden kanssa nautittaviin pikkupurtaviin.

– Viime vuosina on nähty selkeää nousua erikoismakkara- ja snackstuotteiden kulutuksessa. Ihmiset haluavat seikkailla erilaisissa makumaailmoissa ja kokeilla
impulsiivisestikin uusia tuotteita, mikä osoittaa mahtavaa kokeilunhalua. Samoin kuin esimerkiksi pienpanimo-oluilta, myös makkaroihin kaivataan uniikkeja ominaisuuksia ja uusia ideoita.

Koronavuodet ovat vaikuttaneet myös Wurstin toimintaan – esimerkiksi ravintolapuolella käytettävien tuotteiden kysyntä on laskenut merkittävästi. Koronan ei olla kuitenkaan annettu liikaa vaikuttaa yrityksen toimintaan ja Lempinen antaakin paljon kiitosta henkilökunnalle:

– Meillä on aina pidetty isossa arvossa artesaanityöskentelyä ja tuotteemme valmistetaankin suurelta osin käsityönä, joten voitto on hieno tunnustus kaikille
meidän osaaville käsipareillemme. Erityisen hyvältä tuntuu saada tällainen kunniamaininta näin korona-ajan keskellä, sillä henkilökunta on koronasta ja sen
työpaikkaoloihin vaikuttavista tekijöistä huolimatta jaksanut tehdä samaa hienoa työtä kuin aina ennenkin.

2020 Wursti sai kaksoisvoiton viemällä sekä parhaan erikoismakkaran että parhaan raakamakkaran tittelin nimiinsä.

Järvenpäässä on selkeästi löydetty voittavan reseptin salaisuus.

– Mitäpä hyvää voittavaa kaavaa rikkomaan, joten mennään samalla tavalla eteenpäin kuin ennenkin. Hyvällä itseluottamuksella lähdetään ensi vuoden
maistelukauteen ja koitetaan jatkaa voittojen tiellä. Tässä välissä kuitenkin keskitytään arkisempiin asioihin muun muassa valmistamaan kauppojen hyllyille 30-vuotiasta Siskonmakkaraa, leikkeleitä ja luomaan uusi menestysresepti siinä sivussa, Lempinen päättää iloisesti.

AKS:n raati arvioi makkarat sokkotestissä, jossa arvioidaan tuotteen makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 988 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2020 – 31.8.2021) aikana pidetyissä 17 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 125 makkaraa neljästä eri maasta, joista 104 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia, seura kertoo verkkosivuillaan.

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:
2021 Paras erikoismakkara Olutnakki
2020 Paras erikoismakkara Mini Krakova nakki
2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara
2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki
2015 Paras nakkimakkara Olutnakki
2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara
2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki
2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa

Egg  Benedict ja rapeaa krakovaa sopii mainiosti viikonlopun aamupalaksi tai brunssille!

 

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa on aamupalojen kuningas. Kyseessä on rapea leipä, jonka päällä on uppomuna. Uppomunien päälle kaadetaan maukasta hollandaisekastiketta. Tässä reseptissä leivän päälle ladotaan myös Wurstin Mini Krakovanakkeja. Tämä herkullinen ja klassinen aamupala ei ole ehkä se kaikkein nopein ja helpoin tehdä, mutta maku on kohdallaan!

 

4 annosta

 

8 kpl kananmuna

1 dl väkiviinaetikkaa

Suolaa

1 pkt Wurstin Mini Krakovanakkeja tai Wurstin Krakova nakkeja

4 kpl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa

200 g voita sulatettuna

 

Ohjeet

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Katso, että kattila on riittävän iso ja vettä ainakin 15cm. Leikkaa Mini krakovanakit pitkittäin ohueksi. Paista Krakovat pannulla rapeiksi ja valuta tämän jälkeen talouspaperin päällä. Kun kattilassa oleva vesi alkaa kuplimaan lisää joukkoon etikka. Riko kananmuna lasiin. Pyöritä kauhalla kiehuvaan veteen pyörre. Laita kanamuna varovasti veteen. Anna kananmunan olla vedessä 2 minuuttia. Tämän jälkeen nosta reikäkauhalla pois. Mausta suolalla.

 

Valmista Hollandaisekastike. Mittaa kananmunan keltuaiset ja etikka kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Keltuaismassa vaahtoutuu ensin. Kun vaahto laskee ota kattila sivuun. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile uppomuna, paistetut Mini-Krakovat ja Hollandaisekastike rapean leivän päällä.

 

Vinkki! Ripottele valmiiden leipien päälle esimerkiksi persiljaa tai ruohosipulia! Uppomunia tehdessä kannattaa käyttää ajastinta, jotta munien koostumuksesta tulee oikea.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!