Artikkelit

Makkara-riisivuoka
Makkara-riisivuoka on helppo valmistaa ja kypsyy loppuun uunissa. Currylla maustettu riisi höystetään mausteisella ja miedon tulisella Churrasco raakamakkaralla sekä makealla maissilla. Tähän ruokaan voit myös hyödyntää jo valmiiksi keitetyn riisin.

4-5 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

250g  Churrasco raakamakkaraa tai esim. Wurstin Italian bruschetta nakkeja

n. 4 dl riisiä (n. 8 dl keitettynä)
öljyä
1 (kesä)sipuli
1 paprika tai kourallinen luumutomaatteja
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
2 tl currymaustetta
1 tlk (n.2 dl) ruokakermaa
lihaliemikuutio tai fondi
3-5 dl vettä
2 dl juustoraastetta
n. 3 litran vetoinen uunivuoka

Ohjeet

Keitä riisi ohjeen mukaan. Voit myös käyttää edellisen päivän tähteeksi jäänyttä riisiä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Pilko paprika tai tomaatit. Pätki makkarat. Sekoita riisi, sipulit, paprika tai tomaatti ja makkarat keskenään ja laita uunivuokaan.

Sekoita currymauste, suola ja mustapippuri ruokakerman joukkoon ja lisää vuokaan tasaisesti. Kuumenna vettä esim. pannulla ja sulata lihaliemikuutio tai fondi veden sekaan. Kaada vesi vuokaan tasaisesti. Veden määrä riippuu uunivuoan koosta ja täytteiden määrästä. Lisää vettä sen verran, että nestettä tulee tasaisesti vuokaan ja riittävästi. Ripottele vuoan pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunin alatasolla n. 20-30 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee vuoan paksuuden mukaan. Tarjoile vuoka raikkaan salaatin kera!

Makkara-riisivuoka ennen paistoa

Makkara-riisivuoka ennen paistoa

Makkara-riisivuoka paiston jälkeen

Makkara-riisivuoka paiston jälkeen

Vinkki! Makkaravuokaan sopii hyvin myös raakamakkara. Pätki vain raakamakkarat vuokaan kuten kypsätkin. Voit halutessasi lisätä mukaan esim. katkarapuja tai simpukoita – saat paella tyyppisen version!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!

Olutnakkeja, uudet perunat sipuli-voikastikkeella ja naurisrösti
Olutnakkeja, naurisrösti ja uudet perunat voi-sipulikastikkeella hyödyntää kesäisiä herkkuja. Valkosipulinen ja yrttinen Olutnakki sopii hyvin mietojen makujen kaveriksi.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200g Wurstin Krakovanmakkaraa tai esim. Wurstin Olutnakkeja

Naurisrösti

4 (n. 400g) naurista
1 (kesä)sipuli
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl musta- tai valkopippuria
1/2 dl margariinia tai voita
öljyä
Uudet perunat voi-sipulikastikkeella
n. 800g (12 kpl) uutta perunaa
ripaus suolaa
100g voita
n. 100g (2-3) kesäsipulia varsineen
1/4 tl suolaa
1/2 tl musta- tai valkopippuria
( 2-3 rkl ruohosipulia)

Ohjeet

Mittaa kattilaan vesi perunoita varten ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, lisää halutessasi ripaus suolaa keitinveteen sekä perunat ja keitä n. 20-30 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Valmista perunoiden kiehuessa naurisrösti ja paista tai grillaa Olutnakit.

Kuori tai pese nauriit, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lisää nauriiden ja sipuleiden joukkoon vehnä- ja perunajauhot sekä mausteet. Lisää seuraavaksi sulatettu margariini ja kääntele tasaiseksi. Kumoa seos pannulle ja asettele tasaiseksi. Laita kuumuutta kestävä lautanen naurisröstin päälle painoksi. Paista noin 5-10 minuuttia molemmin puolin. Naurislastujen paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Kun toinen puoli on saanut väriä, kumoa rösti varovasti lautaselle. Käännä rösti toisen lautasen avulla ympäri ja takaisin pannulle. Aseta lautanen taas painoksi. Kypsennä loppuun.

Laita makkarat kuumalle pannulle tai grilliin ja paista molemmin puolin miedolla lämmöllä n. 5 min / puoli tai kunnes nakit ovat saaneet kauniin värin. Valmista voikastike. Mittaa 100g voita kattilaan. Lisää silputtu sipuli. Kuumenna voi kiehuvaksi ja lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuri. Lopuksi voit halutessasi lisätä voisulan sekaan ruohosipulia. Tarjoile rakkaan kesäsalaatin kanssa!

Naurisröstin valmistusta

Naurisröstin valmistusta

Vinkki! Kesällä kannattaa tarjota makkaroiden ja nakkien lisukkeena raikkaita, uuden sadon vihanneksia. Yrttinen ja valkosipulinen makkara maistuu mietojen makujen seurana.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!

Naurisrösti
Tomaattinen makkarapasta on helppo ja nopea valmistaa! Raikas ja hapan tomaattikastike on oivallinen kumppani makkaralle.

Kaupassa myytävät valmiit tomaattikastikkeet ovat laadukkaita sekä maukkaita ja niitä käyttämällä säästät reilusti aikaa. Käyttämällä esimerkiksi basilikalla tai chilillä maustettua tomaattikastiketta, saat pastaan lisää makua. Valitse kastikkeen seuraksi vaikkapa fusilli- tai pennepastaa. Käyttämällä täysjyväpastaa lisäät aterialle terveellisiä kuituja sekä viljaisaa makua. Voit hyödyntää myös tuorepastoja! Kokeile yrttistä Italiaa bruschetta tai Krakova nakkia. Molemmissa nakeissa maistuvat valkosipuli ja yrtit, Italian bruschettassa myös tomaatti.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

250g Wurstin Italian bruchetta nakkeja tai esim. Wurstin Krakova nakkeja

vettä
½ pss (n. 250g-300g) pastaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
(oliivi) öljyä
n. 400g (basilikalla maustettua) tomaattikastiketta
suolaa
mustapippuria
(yrttejä esim. basilikaa, oreganoa)
parmesaania
(tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Valmista kastike tällä välin. Leikkaa makkaroista siivuja tai hienonna makkara pieneksi. Lisää makkarat pannulle ja anna hieman ruskistua välillä käännellen. Ota makkarat hetkeksi sivuun pannulta. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita pannussa. Pese, tarvittaessa kuori ja leikkaa porkkana hyvin pieniksi tikuiksi tai kuutioiksi. Voit myös esimerkiksi raastaa porkkanan. Lisää porkkanat pannulle sipuleiden joukkoon.

Laita myös makkarat takaisin pannulle ja tomaattikastike perään. Sekoita hyvin. Jos et käytä maustettua tomaattikastiketta, voit tässä vaiheessa lisätä kastikkeeseen yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa. Anna pastakastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ja keitä pastat kypsäksi ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, siivilöi se ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarkista maku. Lisää halutessasi mustapippuria ja suolaa. Raasta parmesania pastan päälle ja koristele tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!

Vinkki! Voit lisätä pastaan myös muita haluamiasi kasviksia kuten esimerkiksi kesäkurpitsaa tai herneitä. Jos haluat pastaan vielä lisää makua, laita se uuniivuokaan ja kuorruta juustorasteella. Jätä tällöin parmesan-juusto pois. Kypsennä uunissa 225 asteessa, kunnes juustoraaste on saanut väriä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!

Feta-pinaatti nakki vartaat
Nakki vartaat on helppo ja nopea valmistaa. Vartaat ovat rentoa syötävää, tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Perinteisen vartaan tuunaat trendikkääksi käyttämällä mausteista makkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä tehdään kreikkalais-tyyliset vartaat. Nakin kaveriksi vartaaseen pujotetaan oliiveja, halloumi-juustoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkia tai vaikka Italian Bruschetta nakkia

1 paprika

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

kourallinen oliiveja

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla nakit n. 3 cm paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen nakkia, paprikaa, oliiveja, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Vinkki! Nakki vartaat on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka ananasta! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää raakamakkaraa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Feta-pinaatti nakki vartaat

Pilkotut raaka-aineet

Raakamakkara varras Churrasco
Raakamakkara varras on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Perinteisen vartaan tuunaat trendikkääksi käyttämällä raakamakkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä mausteisen ja lempeän tulisen Churrasco raakamakkaran lisäksi vartaisiin pujotetaan ananasta, sipulia, pikkupaprikoita sekä halloumi-juustoa.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Churrasco raakamakkaraa tai esim. Italian Bruschetta nakkia

1 ananas

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla raakamakkarat n. 3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele ananas n. 2 cm leveiksi paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen makkaraa, ananasta, paprikaa, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Raakamakkara varras Churrasco

Pilkotut raaka-aineet

Vinkki! Raakamakkara varras on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka mangoa tai oliiveja! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää valmiiksi kypsää nakkia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Raakamakkara varras Churrasco

Raakamakkara vartaat ennen grillaamista

Churrasco hot dog ja mangosalsa
Hot dog maistuu raikkaan mangosalsan ja majoneesi-kermaviili kastikkeen kera.

Hot dog on trendikästä katuruokaa. Panosta kunnon raaka-aineisiin ja valmista lisukkeet itse, niin saat hodareihin tyyliä ja tasokkuutta. Hot dog sopivat hyvin illanistujaisiin tai kesän juhliin. Tarjoile lisukkeet erillään, jotta jokainen voi täyttää oman hot doginsa mieleisekseen!

4-5 hengelle, valmistus alle 60 min.

Ainekset

250g (1 pkt) Italian Bruschetta nakkia tai esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

hot dog sämpylöitä

(sinappista) kurkkusalaattia

Mangosalsa

1 kypsä mango (kypsä mango on sormilla kokeiltaessa pehmeä ja antaa aavistuksen periksi)

1 valkosipulinkynsi

1 lime

1 punasipuli

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Öljyä

Kastike

1 prk (200g) kermaviiliä

1 dl majoneesia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat rapeiksi. Valmista tällä välin mangosalsa ja kastike.

Pilko mango pieniksi kuutioiksi. Mangon keskellä on kivi. Leikkaa molemmin puolin kiveä mangosta erilliset kiekot. Tämän jälkeen tee kiekkoon hedelmäpuolelle kuoreen asti yltäviä pitkittäisiä viiltoja. Seuraavaksi tee viillot poikittain, jolloin syntyy ikään kuin ristikko. Pyöristä kiekkoa kuoripuolelta, jolloin kuutiot nousevat esiin. Tämän jälkeen irrota kuutiot käsin tai veitsellä. Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Lisää sipulit mangon joukkoon. Kuori ja hienonna tai puserra valkosipuli mangojen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Täytä hodarisämpylät, kastikkeella, mangosalsalla, kurkkusalaatilla ja nakilla.

Vinkki! Tarjoile hot dog sinapin, ketsupin ja vaikka paahdettua sipulin kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Bratwursti hot dog
Bratwursti hot dog täytetään coleslawlla, majoneesipohjaisella kastikkeella ja marinoiduilla sipuleilla.

Hot dog on trendikästä katuruokaa. Panosta kunnon raaka-aineisiin ja valmista lisukkeet itse, niin saat hodareihin tyyliä ja tasokkuutta. Hot dogit sopivat hyvin illanistujaisiin tai kesän juhliin. Tarjoile lisukkeet erillään, jotta jokainen voi täyttää oman hot doginsa mieleisekseen!

4 hengelle, valmistus alle 60 min.

Ainekset

250g (1 pkt) Broileri Bratwursteja tai esim. Wurstin Krakova nakkia

hot dog sämpylöitä

Coleslaw

150g keräkaalia (puna ja/tai valko)

2 porkkanaa

1 prk (200g) kermaviiliä

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

1 rkl siirappia

1 rkl sitruunanmehua

Kastike

1 prk (200g) kermaviiliä

1 dl majoneesia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

Marinoidut sipulit

3 punasipulia

1 ½ dl valkoviinietikkaa

1 ½ rkl sokeria

1 tl suolaa

¾ dl öljyä

 Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat rapeiksi. Valmista tällä välin marinoidut sipulit, kastike ja coleslaw.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Aloita marinoitujen sipulien valmistaminen kuumentamalla valkoviinietikka kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita välillä. Kun sokeri on sulanut, lisää sipulit joukkoon. Hauduta sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun sipulit ovat valmiita, Valuta ja huuhdo sipulit nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita joukkoon öljy.

Leikkaa tai raasta kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat suikaleiksi. Sekoita kaalien ja porkkanoiden joukkoon kermaviili, lisää suola, mustapippuri, siirappia ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Täytä hodarisämpylät, kastikkeella, coleslawlla, punasipulilla ja nakilla.

Vinkki! Laita tarjolle lisäksi sinappia, ketsuppia ja vaikka paahdettua sipulia. Testaa hot dogiin myös lihaisia raakamakkaroita.

 

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Raakamakkara kasvis vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi.

n. 5-6 hengelle, n. 60 min.

Ainekset

250g raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

2-3 porkkanaa

1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta

1 (puna)sipuli

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

100g feta- tai vuohenjuustoa

öljyä

suolaa

pippuria

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi ja porkkanat n. 1 cm paksuiksi kolikoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fetajuusto ja raakamakkarat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Pyörittele porkkanat, kaali, sipuli ja tomaatit öljyssä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä kasvikset vuokaan ja niiden päälle juusto- sekä makkarapalat. Paista uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Raakamakkara kasvis vuoka ennen paistoa

Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esim. Wurstin Feta-pinaatti nakkia. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.

Katso myös muut reseptimme!

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika.

Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Churrascon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia.

4 hengelle, valmistus yli 60 min.

Ainekset

8 hopeasipulia

5 dl olutta

1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua

1 tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

500g Wurstin Churrasco raakamakkaraa

3 valkosipulinkynttä

Ohjeet

Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit raikkaan salaatin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Bratwursti linssihöystö

Bratwursti linssihöystö piristää kummasti mieltä talvisen pimeyden keskellä.

Höystöön lisätään tällä kertaa linssejä, juureksia sekä bratwurstia. Bratwursti on yrttinen ja melko miedon makuinen makkara. Tässä reseptissä mausteita lisätään hillitysti, jotta bratwurstin, linssien sekä juuresten maku pääsee oikeuksiinsa.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Broileri Bratwurstia

2 dl vihreitä linssejä

2 dl punaisia linssejä

4 kpl porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna

1 kpl lanttu kuorittuna ja paloiteltuna

1 l lihalientä

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Keitä linssejä ja juureksia lihaliemessä, kunnes kypsiä. Mausta höystö suolalla ja mustapippurilla.

Paista bratwurstit pannulla ja lisää höystön joukkoon. Tarjoile bratwursti linssihöystö esimerkiksi keitinperunan tai perunamuussin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä