Tag Archive for: arki

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka aloitaan valmistalla kastike tomaattimurskasta, jonka mukaan lisätään sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, créme fraîchea ja mausteita. Kastike kaadetaan uunivuokaa. Kastikkeen päälle puristellaan palleroita Siskonmakkarasta. Koko komeuden päälle murustetaan juustoa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Lopuksi vuokaa paistetaan uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean kuoren.

Valmistus n. 45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Wurstin broiler siskonmakkaraa

1 pkt (250g) pinaatti tagliatelle pastaa tai muuta pastaa

öljyä paistamiseen

2 sipulia

2-3 valkosipulin kynttä

2 prk (n800g) tomaattimurskaa

8-10 kpl oliiveja

2-3 öljyssä säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl balsamicoa tai balsamietikkakastiketta

1 prk (n150g) créme fraîchea

fetaa tai salaattijuustoa (n50g)

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

mausteita esim. pippuria, suolaa, yrttejä

(basilikaa koristeluun)

Ohjeet

Laita uuni lämpimämään 225 asteeseen. Aloita valmistamalla kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi, lisää ne kastikkeen joukkoon. Seuraavaksi lisää balsamico, pippuria sekä kuivattuja yrttejä mausteeksi kastikkeeseen. Lisää lopuksi créme fraîche ja kuumenna vielä hetki. Tarkista maku. Ole tarkkana suolan kanssa, sekä Siskonmakkarat että salaattijuusto tuovat lisää suolaisuutta ruokaan myöhemmin.

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Kaada valmis kastike uunivuokaa. Puristele Siskonmakkarasta palleroita kastikkeen päälle. Lisää vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja Siskonmakkarapalleroiden joukkoon. Murustele koko komeuden päälle feta- tai salaattijuusto. Paista vuokaa 225 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean kuoren. Koristele halutessasi basilikalla tai muilla yrteillä. Tarjoile pastan, tuoreen leivän tai raikkaan salaatin kera!

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka ennen uunia

Vinkki! Kokeile maustaa tomaattikastiketta eri tavoin! Lisää mukaan chiliä tai jalapenoa, jos haluat lisää tulisuutta. Eri juustoa käyttämättä saat myös erilaisia makumaailmoja vuokaan. Siskonmakkaran tilalla voit hyödyntää myös muita makkaroita, esimerkiksi mausteista Krakova nakkia!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike on nopea ja helppo arjen pelastaja! Purista makkarat pannulle ja paista pinta rapeaksi. Lisää mukaan sipulia, mausteita, ruokakermaa ja kastike on valmis! Tarjoile pottumuusin tai keitettyjen perunoiden kera. Siskonmakkarakastike maistuu varmasti koko perheelle ja valmistuu hetkessä.

 

Valmistus n. 15 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

1 sipuli

1 prk (n. 2dl) ruokakermaa

1/2 dl vettä

2 tl tomaattipyreetä

2 tl sinappia

mausteita esim. pippuria, suolaa ja paprikamaustetta

öljyä paistamiseen

Ohjeet

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuli pannulla ja nosta ne sitten pannulta hetkeksi sivuun vaikka lautaselle. Seuraavaksi puristele Siskonmakkarasta palleroita pannulle ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Palleroiden paistaminen ei ole välttämätöntä, voit puristella ne myöhemmin valmiin kastikkeen joukkoon. Tämä on makuasia. Psistettaessa makkarat saavat kauniin ruskean värin ja kuori on rapea.

Siskonmakkara kastike

Kun pallerot ovat kypsiä, lisää sipuli takaisin joukkoon. Tämän jälkeen lisää ruokakerma ja vesi mukaan. Sitten mausta kastike tomaattipyreellä ja sinapilla sekä muilla haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Sekoita ja kuumenna kastiketta n. viisi minuuttia. Jos lisäät siskonmakkarapallerot vasta tässä vaiheessa, kuumenna kastiketta n. 10 minuuttia kunnes makkarat ovat läpikypsiä. Tarkista vielä maku. Tarjoile maukas Siskonmakkarakastike keitettyjen perunoiden tai pottumuusin kerta!

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike

Vinkki! Kokeile maustaa kastike yrteillä tai maustetuilla ruokakermoilla saadaksesi eri makumaailmoja kastikkeeseen. Vaihda ruokakerma esim. juusto tai sweet chili-maustettuun. Vahvemmin maustetun kastikkeen saat lisäämällä mukaan chiliä tai jalapenoja.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Cha-cha-cha pasta Siskonmakkaralla

Cha-cha-cha pasta Siskonmakkaralla on viisuhuuman ja Käärijän innoittama pastaresepti, jonka inspiraationa on toiminut Käärijän legendaariseksi muodostunut vihreä bolero. Pastaan yhdistetään monta keväistä ja kevyttä herkkua, muun muassa tankoparsaa, herneitä ja kevätsipulia. Koko komeus kruunataan tuoreilla yrteillä ja Siskonmakkarapalleroilla. Reseptiä kokkaillessa voi kokeilla omia laulutaitojaan hokemalla esimerkiksi ”Pidän kaksin käsin kiinni siskoista niinkun cha-cha-cha!”. Kokeile tätä erikoiselta kuulostavaa yhdistelmää ja ylläty!

 

Valmistus n. 45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

1 pkt (250g) pinaatti tagliatelle pastaa tai muuta pastaa

öljyä

2,5 dl kanalientä

3–4 kevätsipulia tai 1 sipuli

nippu parsaa (n.500g)

200g herneitä (pakaste tai tuore)

2 rkl basilikaa

2 rkl persiljaa

1 rkl minttua

2 dl ruokakermaa

grana padano tai parmesan juustoa

pippuria, suolaa

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Ohjeet

Jos haluat Siskonmakkarapallerot paistettuna pastaan, aloita sillä. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja puristele Siskonmakkarasta palleroita pannulle ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Palleroiden paistaminen ei ole välttämätöntä, voit puristella ne myöhemmin valmiin kastikkeen joukkoon. Tämä on makuasia.

Aloita kastikkeen valmistaminen. Keitä samalla valitsemasi pasta vedessä ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, valuta se ja lisää joukkoon öljyä. Valmistele kasvikset. Leikkaa parsoista kova puumainen osa lopusta pois ja leikkaa ne muutaman sentin pituisiksi pätkiksi. Leikkaa kevätsipulit. Hienonna yrtit. Lisää pannulle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan liemeen sipulit, herneet ja parsat. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele Siskonmakkaramassa palleroiksi kastikkeeseen ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes pallerot ovat läpikypsiä. Jos olet paistanut pallerot jo valmiiksi kypsiksi, anna liemen ensin kiehua hetki ja lisää pallerot sitten kastikkeeseen. Kuumenna. Lopuksi lisää pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Nosta pasta lautasille ja raasta päälle juustoa ja pippuria.

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Vinkki! Kokeile pastan joukkoon myös muita lihaisia nakkeja tai raakamakkaroita. Paista makkarat pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää pastan joukkoon lopuksi.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tortilla wrap kalkkunasta

Tortilla wrap kalkkunasta

Tortilla wrap valmistetaan tortilla leivistä täyttämällä ne, taittelemalla tortilla wrapiksi ja paistamalla grillissä tai pannulla. Tässä reseptissä tortillaletut täytetään kalkkunaleikkeleellä, juustokastikkeella, sipulilla, tomaatilla ja basilikalla. Tortilla wrappien täytteenä voit käyttää monipuolisesti erilaisia täytteitä. Näiden tortilloiden juju on siinä, että ne kääritään helposti wrapiksi!

 

Valmistus alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja

tomaattikastiketta

juustokastiketta

1–2 pkt kalkkunaleikkelettä esim. Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

3–4 tomaattia

1 sipuli

tuoretta basilikaa

Ohjeet

Laita pannu, grilli tai voileipägrilli kuumenemaan. Valmista täytteet. Leikkaa kalkkunaleikkele, tomaatti ja sipuli siivuiksi. Huuhtele basilika.

Seuraavaksi täytetään tortillalettu. Aloita leikkaamalla tortillaletun keskeltä viilto reunaan asti. Levitä tomaattikastike koko letulle. Tämän jälkeen ajatellaan, että tortillalettu on jaettu neljään osioon tai lohkoon, joihin täytteet levitetään osioittain. Kuvittele että tortillalettu on jaettu neljään samankokoiseen lohkoon.

Tortilla wrap kalkkunasta

Viilto tortillaletun keskeltä reunaan

Ensimmäinen lohko on se, joka on tekemäsi viillon vieressä. Levitä seuraavana juustokastiketta ensimmäiseen lohkoon. Seuraava lohkolle ladotaan tomaattikastikkeen päälle tomaatti- ja sipulisiivuja. Nyt on kaksi lohkoa täytetty letusta. Sitten jatketaan seuraavaan lohkoon, joka täytetään basilikan lehdillä. Lehdet voi jättää kokonaisiksi. Viimeiseen lohkoon laitetaan kalkkunaleikkelettä.

Kun lettu on täytetty, se kääritään wrapiksi. Aloita ensimmäisestä lohkosta eli siitä, minkä vieressä on viilto. Taita ensimmäinen lohko seuraavan lohkon päälle. Jatka edelleen taittamalla lohko toisensa päälle, jolloin lopputuloksena on kolmiomainen paketti eli wrappi.

Tortilla wrap kalkkunasta

Aloita ensimmäisestä lohkosta, minkä vieressä on viilto

Tortilla wrap kalkkunasta

Jatka loput taittamalla lohko toisensa päälle

Grillaa tai paista taiteltu wrappi, kunnes pinta on saanut väriä ja täytteet paistuneet sopivasti. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, paistatko wrapit grillissä, pannulla tai voileipägrillissä. Tarjoile raikkaan salaatin tai vaikka guacamolen ja salsan kera!

Tortilla wrap kalkkunasta

Grillaa tai paista wrappi

Tortilla wrap kalkkunasta

Vinkki! Tortillawrappien täytettä on helppo vaihdella sen mukaan, mistä kukakin tykkää. Kokeile jauhelihaa, avokadoa, salaattia, maissia, ranskankermaa. Näissä vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna minipitsat

Kalkkuna minipitsat

Kalkkuna minipitsat sopivat hyvin vaikkapa illanistujaisten tarjottavaksi! Valmista pitsapohja ohjeen mukaan tai käytä valmistaikinaa. Täytteeseen on tässä reseptissä käytetty lihaisaa ja mureaa kalkkunaleikkelettä, mutta voit valita täytteet oman makusi mukaan. Näistä on helppo varioida monenlaisia versioita vieraille tarjottavaksi. Minipitsat ovat myös oivallinen valinta silloin, kun haluat napostella monta erilaista pitsaa etkä osaa valita, millä täytteillä pitsasi haluat! Näitä minipitsoja voi hyvällä omalla tunnolla herkutella, vaikka useamman. Paista uunissa tai grillissä pitsakivellä ja koristele tuoreilla yrteillä!

Valmistusaika (käytettäessä valmistaikinaa) n. 30 min

Ainekset

Pohja:

kaupan valmis pitsapohja tai valmista pohja itse ohjeen mukaan

Pitsakastike:

tomaattikastiketta (tai tomaattipyreen ja ketsupin sekoitusta)

kuivattuja yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa tai pitsamaustetta

ripaus suolaa

ripaus pippuria

Täytteet:

kalkkunaleikkelettä esim. Wurstin Sinappikalkkunaa tai Extra Palvikalkkunaa

paprikaa

punasipulia

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

koristeluun tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja rucolaa

Ohje

Jos teet minipitsat valmistamalla itse pitsapohjan, tee se ohjeen mukaan ja anna kohota. Laita uuni kuumenemaan 200 – 225 asteeseen. Valmistele pitsapohjat. Mikäli käytät valmispohjaa, kaulitse pohja tarvittaessa. Jaa pohja tasakokoisiin paloihin, joko veitsellä neliöiksi tai lasilla pyöreiksi ympyröiksi.

Valmista pitsakastike sekoittamalla tomaattikastike sekä kuivatut yrtit ja mausteet keskenään. Tomaattikastikkeen voit korvata sekoittamalla tomaattipyreetä ja ketsuppia. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Voit pyöristää makua tarvittaessa myös ripauksella sokeria.

Valmistele täytteet. Leikkaa kalkkunaleike, sipuli ja paprika siivuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

Täytä pitsapohjat. Levitä pitsapohjien päälle pitsakastiketta, sipulia, paprikaa, kalkkunaa ja tomaatit. Viimeistele juustoraasteella. Paista pohjia uunissa 10 – 15 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Koristele pitsat paiston jälkeen tuoreilla yrteillä esim. basilikalla ja rucolalla. Tarjoile raikkaan salaatin ja esim. muiden tapaksien kera!

Kalkkuna minipitsat

Vinkki! Tarjoile pitsat osana runsasta tapas-, antipasto- tai pintxo-lajitelmaa! Kokeile pitsoja myös ns. valkoisina pitsoina, jolloin tomaattikastike korvataan valkosipulilla, pippurilla ja suolalla maustetulla ranskankermalla.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkara kaalikeitto

Makkara kaalikeitto

Makkara kaalikeitto on perinteisen kaalikeiton versio, jossa jauheliha on korvattu makkaralla. Kaali itsessään on melko miedon makuista, joten makkara kaalikeittoon sopivat hyvin mausteiset ja jopa hiukan tuliset makkarat kuten vaikka chorizomakkara. Mukaan lisätään kaalikeiton perinteisiä elementtejä kuten porkkanaa ja sipulia. Tarjoile tuoreen leivän kera. Höyryävä keitto lämmittää erityisen ihanasti talvisena pakkaspäivänä tai syyssateiden piiskatessa!

Valmistus n. 45 min. 4-6 hengelle

Ainekset

2 pkt Wursti Krakova makkaraa

1 l vettä

laakerinlehti

n. 10 maustepippuria

n. 500g kaalia

1–2 lihaliemikuutiota

3 porkkanaa

1 iso sipuli tai pari pientä

öljyä tai voita

suolaa, pippuria maustamiseen

Ohjeet

Paloittele nakit ja hienonna sipuli. Paista molemmat kattilassa tilkassa öljyä, kunnes makkaroissa on väriä. Jos kattila ei sovellu paistamiseen, paista nakit ja sipuli erikseen pannulla samalla kun keitto kiehuu. Voit myös halutessasi lisätä makkarat ja sipulit ilman paistoa suoraan keittoon myöhemmässä vaiheessa. Nosta paistetut nakit ja sipulit pois kattilasta.

Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja kiehauta. Hienonna tai suikaloi kaali. Lisää kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Paloittele porkkana ja lisää kaalien joukkoon liemeen. Anna kiehua n. 15 minuuttia kunnes kaali ja porkkana ovat pehmenneet. Lisää joukkoon makkarat ja sipulit ja keitä vielä 5 minuuttia kunnes keitto kiehuu. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera!

Makkara kaalikeitto

 

Makkara kaalikeitto

Vinkki! Voit lisätä makkara kaalikeittoon muitakin kasviksia kuten vaikka paprikaa. Jos käytät hyvin mausteista tai tulista makkaraa, voit tuunata keiton texmex henkeen. Käytä tällöin liemessä tomaattimurskaa ja lisää mukaan esimerkiksi maissia ja papuja.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

tomaattinen lammasmakkarapata

Tomaattinen lammasmakkarapata

Tomaattinen lammasmakkarapata on valmistettu maukkaasta Wurstin yrtti-valkosipuli nakista. Nakin raaka-aineena on käytetty lampaan- ja sianlihaa, joten tämä sopii mainiosti pääsiäspöytään. Makkarapata on helppo ruoka valmistaa, sillä se tekeytyy suurelta osin itsekseen uunissa. Valmisteluihin kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Jos et pidä lammasmakkarasta, voit kokeilla reseptiä esim. yrttisellä Krakova nakilla.

 

4 hengelle, valmistusaika 60 min.

Ainekset

2 pkt Wursti Krakova nakkia tai Wursti Yrtti-valkosipuli nakkia tai 2 pkt Yrtti-valkosipuli raakamakkaraa

500 g perunoita lohkottuna

4 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna

2 kpl keltasipulia lohkottuna

400 g tomaattimurskaa

3 dl vettä

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

2 tl kuivattua rosmariinia

oliiviöljyä voiteluun

 

Ohjeet

Voitele uunipata oliiviöljyllä. Leikkaa Wurstin Yrtti-valkosipuli nakit neljään osaan ja ruskista makkarapalat paistinpannulla. Jos käytät raakamakkaraa, kypsennä makkaroita pannulla n.15 min. Tämän jälkeen pilko makkarat pienemmiksi palasiksi. Lisää pannulle valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Kaada nakit ja valkosipulit uunipataan. Lisää pataan myös perunat ja keltasipulit. Sekoita toisessa kattilassa tomaattimurska, vesi, rosmariini, suola ja mustapippuri ja kiehauta nopeasti. Kaada kuuma tomaattiliemi pataan. Kypsennä 45 minuuttia 160 °C asteisessa uunissa, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tomaattinen lammasmakkarapata

Vinkki! Tämä resepti on helposti muokattavissa. Voit käyttää oman makusi mukaan mitä tahansa makkaraa tai nakkia tämän ruoan tekemiseen. Ruoka sopii arkeen ja viikonloppuun mainiosti. Ruoan kanssa sopii hyvin yhteen myös vaalea leipä.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus on klassikkoruoka, jossa perinteisien versioiden kinkku tai kala on korvattu maukkaalla makkaralla. Makkarasta itsessään irtoava rasva ja mausteet maustavat kiusausta mukavasti. Valitse makusi mukaan mausteinen makkara tai miedompi tai käytä vaikka useampaa makkaraa sekoituksena! Lisää mukaan herne-maissi-paprika seosta, jos haluat lisää kasviksia ja väriä kiusaukseen. Makkarakiusaus maistuu hyvin syksyllä ja talviaikaan, kun mieli halajaa täyteläisiä ruokia viileneviin säihin. Tämä helppo makkarakiusaus on nopea ja vaivaton valmistaa!

4-6 hengelle

Ainekset

1-2 pkt nakkeja tai makkaraa esim. Wurstin Krakovaa

2 pss (n.1 kg) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

suolaa

mustapippuria

n. 4 dl ruokakermaa (voit käyttää myös maustettua ruokakermaa)

(juustoraastetta pinnalle)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Suikaloi makkarat tai nakit. Lisää vuokaan peruna-sipulisekoitus. Lisää joukkoon makkarat. Sekoita suola ja pippuri ruokakerman sekaan. Lisää ruokakerma peruna- ja makkarasuikaleiden joukkoon. Jos haluat käyttää juustorastetta, lisää se pinnalle. Paista uunissa keskitasolla noin tunti, kunnes kerma on imeytynyt perunoihin ja kiusauksen pinta on saanut mukavasti väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

makkarakiusaus

makkarakiusaus ennen paistoa

Vinkki! Voit halutessasi korvata ruokakerman osaksi tai kokonaan lihaliemellä. Vähennä tällöin suolan määrää. Lisää makua saat lisäämällä joukkoon myös maustettua ruokakermaa kuten sipuli-, juusto- tai pippurikermaa. . Kokeile lisätä joukkoon myös kasviksia kuten paprikaa, maissia tai herneitä.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

siskonmakkara tortillat

Siskonmakkara tortillat

Siskonmakkara tortillat täytetään tutun jauhelihan sijasta Wurstin Siskonmakkaralla. Tortillat on helppoa ruokaa arkeen ja sopii erityisesti viikonlopun herkutteluun. Tortillat voi täyttää juuri niillä täytteillä, mitkä ovat itselleen mieluisimpia.

4 hengelle

Ainekset

8 tortilla lettua

2 pkt Broiler Siskonmakkaraa tai 1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

2 avokadoa

2 limeä

1 valkosipulinkynsi

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

4 tomaattia

2 punasipulia

1 ruukku korianteria

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl rypsiöljyä

1 prk jalapenoa

1 prk juustodippiä

 

Ohjeet

Valmista ensin siskonmakkarat puristamalla ne pannulle pieniksi palloiksi ja ruskistamalla tilkassa rypsiöljyä. Kun siskonmakkarat ovat saaneet hyvän värin niin lisää pannulle vielä noin desi vettä ja kiehauta niin siskonmakkara kypsyy varmuudella. Valmiiksi Tex Mex -maustettuja siskonmakkaroita ei tarvitse enää erikseen lähteä maustamaan.

Valmista tuoresalsa pilkkomalla tomaatit, punasipulit ja korianteri. Purista sekaan yhden limen mehu ja lisää oliiviöljy. Sekoita. Valmista seuraavaksi guacamole. Halkaise avokadot ja kaavi sisusta kulhoon. Murskaa avokado ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sekaan limen mehu ja murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita.

Kokoa tortillat laittamalla pohjalle guacamolea ja siskonmakkara täytettä. Lisää tuoresalsaa ja juustodippiä. Jos tykkäät tulisesta niin laita päälle vielä muutama jalapeno.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Siskonmakkara tortillat

 

Vinkki! Voit käyttää tortilloihin myös perinteistä Siskonmakkaraamme tai Broilerista valmistettua Siskonmakkaraa. Tällöin voi oman maun mukaan lisätä joukkoon joko valmiin Tex mex -maustepussin tai maustaa itse makkarat. Tortillat voi halutessaan täyttää myös millä vain omaan mieltymykseen sopivilla kasviksilla.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT sopii hyvin lounaalle, välipalaksi tai esimerkiksi iltapalaksi. Perinteinen BLT-voileipä koostuu viidestä ainesosasta: Pekonista, leivästä, salaatista, tomaatista ja majoneesista. Kirjainyhdistelmä BLT onkin lyhenne sanoista bacon, lettuce, tomato. Reseptissämme on käytetty poikkeuksellisesti kalkkunaa korvaamassa perinteistä pekonia. Muuten ainesosat ovat pysyneet samana.

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) Wursti Extra Palvikalkkunaa

8 paahtoleivän siivua

1 dl majoneesia

3 tomaattia

1 pss friseesalaattia

 

Ohjeet

Paahda leivät ja paista palvikalkkunaan pieni väri pannussa. Siivuta tomaatit valmiiksi. Levitä paahtoleivälle majoneesia ja aseta seuraavaksi paistettu pala palvikalkkunaa.

Revi seuraavaksi muutama lehti friseesalaattia ja lisää 3 tomaattisiivua. Voitele myös kanteen majoneesia ja aseta leivän päälle.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Kalkkuna BLT

Vinkki! BLT-voileipään sopii omien makumieltymyksien mukaan mikä vain leikkele. Leiväksi sopii mikä vain paahtamiseen sopiva leipä. Rohkeasti vain kokeilemaan ja etsimään omaa suosikkia.

Katso myös muut reseptimme ja leikkeleemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!