Artikkelit

Välimerellinen siskonmakkarakastike

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ja erilainen ruoka tutusta suosikki raaka-aineesta!

 

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ruoka, joka tuo vaihtelua arkeen. Tässä reseptissä siskonmakkaramassasta muotoillaan pullia, kuten lihapullat. Massan joukkoon laitetaan fetaa sekä oliiveja, nämä tuovat kastikkeeseen välimerellistä tunnelmaa. Voit tarjoilla kastikkeen haluamasi pastan kanssa. Potkua kastikkeeseen saat lisäämällä kastikkeen joukon ripauksen chiliä. Tämä kastike on helppo muokata vastaamaan omia mieltymyksiä. Tämä resepti viimeistään todistaa sen, että siskonmakkarasta saa tehtyä monenlaista erilaista ja maukasta ateriaa!

 

4 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

1 dl fetajuustoa muruna

1 dl oliiveja hienonnettuna

Oreganoa

Basilikaa

400 g tomaattimurskaa

Pastaa, esim. tagliatelle

Suolaa

Mustapippuria

 

Ohjeet

Purista siskonmakkaroista massa kulhoon. Lisää massan joukkoon fetajuusto ja oliivit. Sekoita ainekset keskenään. Tämän jälkeen muotoile massasta lihapullia ja paista ne pannulla.

Lisää pannulle tomaattimurska ja keitä kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Tarjoile kastike valitsemasi pastan kanssa. Ripottele lopuksi halutessasi päälle fetajuustoa sekä basilikaa.

 

Vinkki! Lisää massan joukkoon halutessasi jotain muuta juustoa, esimerkiksi mozzarellaa. Tämä resepti on helposti muokattavissa omien mieltymyksiesi mukaisesti. Tahtoessasi tulisuutta ruokaan, voit pilkkoa suoraan massan joukkoon esimerkiksi jalapenoa. Kastikkeen voit tarjoilla halutessasi myös riisin tai perunoiden kanssa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

currykrakova

Currykrakova on Wurstin versio currywurstista!

 

Currykrakova on Wurstin Mini krakova nakeista tehty ruoka, joka on höystetty currylla maustetulla tomaattikastikkeella. Currywurst on Saksasta, tarkemmin sanottuna Berliinistä, kotoisin oleva grillin herkku. Tämä herkullinen makkara-annos on kehitelty vuonna 1949 ja onkin muodostunut Saksassa klassikoksi. Tämä ruoka on verrattavissa suomalaisten grilliherkkuun makkaraperunoihin. Currykrakova on helppo ja nopea tehdä. Mikäs muukaan nakki tähän sopisi paremmin kuin Mini krakova -nakki, joka palkittiin vuonna 2020 Akateemisen kiuasseuran toimesta vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi. Varoitus! Vesipisarat alkaa nousta kielelle jo reseptiä lukiessa!

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja  tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

1 rkl keltaista curryjauhetta

 

Ohjeet

Leikkaa Mini krakova nakit puoliksi. Paista nakit pannulla kauniin ruskeaksi. Laita nakit lautaselle, josta ruoan tarjoilet.

Keitä tomaattimurskaa hieman kasaan. Lisää tomaattimurska nakkien päälle ja lopuksi ripottele curryjauhe annoksen päälle.

Tarjoile perinteitä kunnioittaen ranskalaisten kanssa.

Tämän pikaruokien klassikon osaa tehdä kuka vain.

 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös hieman sinappia ja sipulia tomaattimurskan joukkoon. Perinteisesti tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Mainiosti tämän kanssa sopii myös esimerkiksi lohkoperunat sekä hapankaali. Luodaksesi aitoa grillikioskin tunnelmaa, tarjoile annos kertakäyttöastioista.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Naurisrösti
Tomaattinen makkarapasta on helppo ja nopea valmistaa! Raikas ja hapan tomaattikastike on oivallinen kumppani makkaralle.

Kaupassa myytävät valmiit tomaattikastikkeet ovat laadukkaita sekä maukkaita ja niitä käyttämällä säästät reilusti aikaa. Käyttämällä esimerkiksi basilikalla tai chilillä maustettua tomaattikastiketta, saat pastaan lisää makua. Valitse kastikkeen seuraksi vaikkapa fusilli- tai pennepastaa. Käyttämällä täysjyväpastaa lisäät aterialle terveellisiä kuituja sekä viljaisaa makua. Voit hyödyntää myös tuorepastoja! Kokeile yrttistä Italiaa bruschetta tai Krakova nakkia. Molemmissa nakeissa maistuvat valkosipuli ja yrtit, Italian bruschettassa myös tomaatti.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

250g Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

vettä
½ pss (n. 250g-300g) pastaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
(oliivi) öljyä
n. 400g (basilikalla maustettua) tomaattikastiketta
suolaa
mustapippuria
(yrttejä esim. basilikaa, oreganoa)
parmesaania
(tuoretta basilikaa tai persiljaa)

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Valmista kastike tällä välin. Leikkaa makkaroista siivuja tai hienonna makkara pieneksi. Lisää makkarat pannulle ja anna hieman ruskistua välillä käännellen. Ota makkarat hetkeksi sivuun pannulta. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulit. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita pannussa. Pese, tarvittaessa kuori ja leikkaa porkkana hyvin pieniksi tikuiksi tai kuutioiksi. Voit myös esimerkiksi raastaa porkkanan. Lisää porkkanat pannulle sipuleiden joukkoon.

Laita myös makkarat takaisin pannulle ja tomaattikastike perään. Sekoita hyvin. Jos et käytä maustettua tomaattikastiketta, voit tässä vaiheessa lisätä kastikkeeseen yrttejä, esim. basilikaa tai oreganoa. Anna pastakastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ja keitä pastat kypsäksi ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, siivilöi se ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarkista maku. Lisää halutessasi mustapippuria ja suolaa. Raasta parmesania pastan päälle ja koristele tuoreilla yrteillä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!

Vinkki! Voit lisätä pastaan myös muita haluamiasi kasviksia kuten esimerkiksi kesäkurpitsaa tai herneitä. Jos haluat pastaan vielä lisää makua, laita se uuniivuokaan ja kuorruta juustorasteella. Jätä tällöin parmesan-juusto pois. Kypsennä uunissa 225 asteessa, kunnes juustoraaste on saanut väriä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara sieni stroganoff

Siskonmakkara stroganoff on perinteinen kastike uudella twistillä!

Siskonmakkara strogasnoff on uudistettu versio rakastetusta klassikosta. Stroganoff on venäläistä alkuperää oleva kermakastike, johon lisätään perinteisesti lihaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja suolakurkkuja. Tässä reseptissä perinteinen stroganoff kastike on tuunattu Siskonmakkaralla ja sienillä. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita

öljyä

sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

3 dl vettä

liha- tai kasvisliemikuutio

4 rkl tomaattipyreetä

2 mauste- tai suolakurkkua

100 g herkkusieniä

100-150g (n.1 dl) ranskankermaa tai smetanaa

Ohjeet

Keitä Siskonmakkarapalleroita vedessä lähes kypsiksi muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa Siskonmakkarapallerot pannulla niin, että ne saavat väriä. Nosta pallerot sivuun odottamaan. Kuullota silputut sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle vettä, liemikuutio sekä tomaattipyree.  Anna kiehua hetki, jotta liemikuutio sulaa. Kuutioi suolakurkut sekä viipaloi sienet. Lisää kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot, ranskankerma sekä kurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Vinkki! Mikäli keität kastikkeen kaveriksi perunoita, hyödynnä kiehuva vesi  ensin Siskonmakkarapalleroiden keittämiseen. Kastikkeeseen voit esim. lisätä porkkanaa tai vaikkapa hillosipuleita. Stroganoffista saa makeamman käyttämällä makeampia maustekurkkuja ja suolaisemman lisäämällä siihen suolakurkkuja. Valitse makusi mukaan!

Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea tomaattinen siskonmakkarakastike

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on oivallinen pikaruoka kiireen ja arjen keskellä.

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on herkullinen arkiruoka, jonka valmistat vartissa. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen! Tässä reseptissä Siskonmakkarasta loihditaan todellinen arjen pelastaja pikaruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle!

n. 15 min, 4 hengelle

500g Wurstin Siskonmakkaraa

500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

oreganoa

basilikaa

mustapippuria

pastaa

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Puristele Siskonmakkaramassa haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen. Kypsennä palleroita vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna tomaattimurska pannulla ja lisää murskan joukkoon keitetyt Siskonmakkarapallerot. Mausta oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku sekä suola ja säädä tarvittaessa. Keitä pasta tai spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkarakastike ja pasta raikkaan vihersalaatin kera!

Vinkki! Voit halutessasi myös paistaa Siskonmakkarapallerot ensin pannulla, ja lisätä kastikkeen palleroiden joukkoon pannulle. Kokeile myös yrteillä, valkosipulilla tai chilillä valmiiksi maustettua tomaattimurskaa. Voit myös kuullottaa sipulia pannulla ennen tomaattimurskan ja Siskonmakkarapalleroiden lisäämistä. Kokeile myös lihaisia ja maukkaita raakamakkaroita tomaattikastikkeen joukkoon. Tomaattikastikkeeseen käyvät hyvin tavallisetkin makkarat ja nakit. Pilko raakamakkara, nakit tai makkarat paloiksi ja paista ensin pannulla rapea pinta niihin ja lisää sitten kastike joukkoon. Helposti hyvää!

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkarakastike & pottumuusi

Makkarakastike ja perunamuusi on takuuvarmas klassikko!

Kokeile makkarakastikkeeseen lihaisaa ja hyvin maukasta Viktor makkaraa.

n. 30 min, 3-4 hengelle

 320g Wurstin lihaisaa grillimakkaraa

1 sipuli

3 rkl rasvaa tai voita

2-3 rkl jauhoja

2 ½ dl vettä

(1dl ruokakermaa)

mausteita

1 kg perunoita

2,5-3 dl maitoa

ripaus suolaa

2 rkl voita

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Kuori perunat ja laita ne veteen kiehumaan. Kuori sipuli. Kuutioi sipuli ja paloittele makkara haluamallasi tavalla. Paista hetki pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet hiukan väriä. Kaada makkarat ja sipulit hetkeksi sivuun. Lisää pannulle rasva. Kun rasva on sulanut, lisää vehnäjauhot ja anna ruskistua. Kun kastike on haluamasi väristä, lisää vesi hiljalleen samalla sekoittaen. Jos kylmän veden lisää liian nopeasti, kastikkeesta voi tulla kokkareista. Lisää halutessasi ruokakerma ja mausteet. Lisää makkarat ja sipulit takaisin kastikkeeseen. Keitä kastiketta vielä n. 5 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Survo perunat perunasurvimella käsin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sähkövatkainta tai yleiskonetta. Varo vatkaamasta liikaa, ettei muusista tule liisteriä. Lisää nokare voita ja n. 1 dl kuumaa maitoa perunoiden joukkoon samalla kun survot/vatkaat muusia. Lisää maitoa sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat muusiin. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Ota keitinvettä tällöin talteen ja lisää samalla tavoin kuin maitoa. Makkarakastikkeen seuraksi sopii myös makaroni. Makkarakastikkeen voit maustaa esim. mustapippurilla, tomaattipyreellä, chilillä. Nykyisin on myös tarjolla monenlaisia maustettuja ruokakermoja ja tuorejuustoja – niilläkin on helppo tuunata kastike! Nopea makkarakastike syntyy käyttämällä valmista ruskea kastiketta, joka tarvitsee vain lämmittää.

Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Sitruunainen siskonmakkarapasta

Sitruunainen Siskonmakkarapasta sopii erinomaisesti arjen piristykseksi.

Sitruunainen Siskonmakkarapasta on raikas vaihtoehto pastakastikkeelle. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen!  Tmän reseptin herkullinen pastakastike on valmis noin 30 minuutissa! Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

500g Wurstin Siskonmakkaroita

2-3 rkl sitruunanmehua

1tl raastettua sitruunankuorta

1/2 rkl sinappia

3/4 tl suolaa

1 prk (2 dl) ruokakermaa

1 pss (n.300g) tuorepastaa tai tavallista pastaa

(kirsikkatomaatteja)

(persiljaa)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Purista Siskonmakkaramassaa ulos kuoresta palleroiksi pannulle ja ruskista ne. Voit ruskistaa makkarat kahdessa erässä. Lisää sitruunanmehu pannulle makkaroiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola. Kaada lopuksi joukkoon ruokakerma.

Keitä tuorepasta tai tavallinen pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1/2 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita tilkka keitinvettä pastan joukkoon.

Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään. Tarkista suolan ja mausteiden määrä. Lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää hienonnettu persilja ja tarjoa sitruunainen siskonmakkarapasta esim. raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!