Tag Archive for: lapsille

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattu joulukinkku

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua

Tässä reseptissä loihditaan raikas endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua. Endiivisalaatti sopii mainiosti joulukinkun lisäksi ja se on erittäin helppo valmistaa.

4 hengelle

Valmistusaika n. 15 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) Wursti punasuolattua joulukinkkua

1 kpl punaendiiviä

2 kpl valkoendiiviä

100 g kovaa kermajuustoa

2 rk valkoviinietikkaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria, rouhittua

2 tl sokeria

1 dl oliiviöljyä

1 dl rypsiöljyä

Ohjeet

Valmista ensin vinegretti. Leikkaa kova kermajuusto sentin paksuiksi siivuiksi. Hiillosta juustosiivut kuumalla paistinpannulla, tai kaasupolttimella toiselta puolelta. Anna jäähtyä. Mittaa valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri kulhoon. Murustele hiillostettu juusto kulhoon. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen ja lisää öljyt ohuena nauhana joukkoon. Tarkista maku. Revi endiiveistä lehtiä ja pese vedellä. Pyörittele endiivinlehdet vinegretissä. Tarjoile Wurstin punasuolatun joulukinkkusiivun kanssa.

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattu joulukinkku

Vinkki! Endiivisalaatti toimii myös mainiosti kalkkunan kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara lasagne

Siskonmakkara lasagne

Siskonmakkara lasagne on klassikkoruoka, jossa perinteisen version jauheliha on korvattu Siskonmakkaralla.  Tämä arkeen sekä viikonloppuun mainiosti sopiva ruoka on helppo valmistaa. Tämä lasagne on varmasti koko perheen mieleen! Jos haluat säästää aikaa, hyödynnä kaupan valmiskastikkeita.

4 hengelle

Valmistusaika 1,5 h

Ainekset

500g Wursti Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Wurstin Broiler Siskonmakkaraa

rypsiöljyä paistamiseen

400 g lasagnelevyä

400 g tomaattimurskaa

1 rkl valkosipulijauhetta

2 kpl keltasipulia, hienonnettuna

1 ruukku tuoretta basilikaa

100 g voita

100 g vehnäjauhoja

7 dl maitoa

200 g + 200 g juustoraastetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria, rouhittu

Tuoreita yrttejä koristeluun

Ohjeet

Valmista ensin tomaattikastike. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä ja puristele Wurstin Siskonmakkaroista pieniä palloja pannulle. Ruskista Siskonmakkarapallot. Lisää seuraavaksi hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipulijauhe ja tuoreen basilikan lehdet. Hauduttele kypsäksi.

Valmista seuraavaksi valkokastike. Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi voin sulaessa. Lisää joukkoon maito samalla sekoittaen. Hauduttele miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Seos alkaa paksuuntua, kun ensimmäinen kupla tulee. Sekoita joukkoon 200g juustoraastetta, mustapippuri ja suola.

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Ensin tomaattista siskonmakkarakastiketta, sitten valkokastiketta ja lopuksi kerros lasagnelevyjä. Toista niin monta kertaa kuin mahdollista. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulisi kuitenkin jäädä kastikkeet. Ripottele lopuksi päälle 200g juustoraastetta ja paista 175 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes lasagne on kypsää ja saanut kauniin värin. Koristele tuoreilla yrteillä, kun lasagne on vähän jäähtynyt. Tarjoile Siskonmakkara lasagne raikkaan vihersalaatin kera!

 

Siskonmakkaralasagne

Vinkki! Voit halutessasi hieman oikaista ja käyttää kaupasta saatavia valmiita tomaatti- sekä valkokastikkeita.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Kun haluat joulupöydän tarjoiluihin vaihtelua, mutta yksinkertaisella ja mutkattomalla tavalla, valmista viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua. Sipuli maustetaan jouluisilla muun muassa glögistä tutuilla mausteilla kuten kanelilla ja neilikalla. Joulukinkku on totuttu nauttimaan sinapin kera, mutta kokeile vaihteeksi jotain muuta piristämään pikkujoulu- tai joulunpyhien ruokapöytää!

4 hengelle.

Valmistusaika n. 15 min.

Tekeytymisaika 4 h.

Ainekset

1 pkt (1kg) Wurstin Joulukinkkua

1 dl puna- tai portviiniä
1 dl vesi
0,5 dl sokeri
1 tl suola
1 kpl tähtianis
1 kpl kanelitanko
1 kpl neilikka
3 kpl makea sipuli

Ohjeet

Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kun marinadi kattilassa kiehuu, lisää sipulit joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta sivuun ja laita kylmään tekeytymään noin neljäksi tunniksi. Tarjoile Wurstin Joulukinkkusiivujen kanssa.

Vinkki! 

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus on klassikkoruoka, jossa perinteisien versioiden kinkku tai kala on korvattu maukkaalla makkaralla. Makkarasta itsessään irtoava rasva ja mausteet maustavat kiusausta mukavasti. Valitse makusi mukaan mausteinen makkara tai miedompi tai käytä vaikka useampaa makkaraa sekoituksena! Lisää mukaan herne-maissi-paprika seosta, jos haluat lisää kasviksia ja väriä kiusaukseen. Makkarakiusaus maistuu hyvin syksyllä ja talviaikaan, kun mieli halajaa täyteläisiä ruokia viileneviin säihin. Tämä helppo makkarakiusaus on nopea ja vaivaton valmistaa!

4-6 hengelle

Ainekset

1-2 pkt nakkeja tai makkaraa esim. Wurstin Krakovaa

2 pss (n.1 kg) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

suolaa

mustapippuria

n. 4 dl ruokakermaa (voit käyttää myös maustettua ruokakermaa)

(juustoraastetta pinnalle)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Suikaloi makkarat tai nakit. Lisää vuokaan peruna-sipulisekoitus. Lisää joukkoon makkarat. Sekoita suola ja pippuri ruokakerman sekaan. Lisää ruokakerma peruna- ja makkarasuikaleiden joukkoon. Jos haluat käyttää juustorastetta, lisää se pinnalle. Paista uunissa keskitasolla noin tunti, kunnes kerma on imeytynyt perunoihin ja kiusauksen pinta on saanut mukavasti väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

makkarakiusaus

makkarakiusaus ennen paistoa

Vinkki! Voit halutessasi korvata ruokakerman osaksi tai kokonaan lihaliemellä. Vähennä tällöin suolan määrää. Lisää makua saat lisäämällä joukkoon myös maustettua ruokakermaa kuten sipuli-, juusto- tai pippurikermaa. . Kokeile lisätä joukkoon myös kasviksia kuten paprikaa, maissia tai herneitä.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipiilot
Nakkipiilot ovat helposti valmistettavia ja maukkaita herkkuja.

Nakkipiilot sopivat hyvin viikonlopun iltapalaksi tai jopa illanistujaisiin ja juhliin. Nakkipiilojen valmistaminen on nopeaa ja helppoa.  Nakkipiilot ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä. Nämä maistuvat koko perheelle!

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (250g / 8 kpl) Wurstin Chorizo-nakkeja tai esim. Wursti Krakova nakkeja

voi- tai lehtitaikinaa

ketsuppia

juoksevaa maustettua sulatejuustoa

1 kananmuna

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

 

Ohjeet

Laita voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Voit tehdä esimerkiksi ketsupilla tai juoksevalla sulatejuustolla höystettyjä nakkipiiloja. Levitä ketsuppi / juokseva sulatejuusto levyjen toiseen reunaan. Voit myös laittaa halutessasi mausteita piilon sisään. Laita nakit päälle ja pyöräytä taikinan nakin ympärille. Purista taikinan saumat tiukasti kiinni. Asettele nakkipiilot leivinpaperille niin, että saumapuoli on alaspäin. Tällöin pysyvät hyvin kasassa.

Voitele nakkipiilojen päälle kananmunaa, saadaksesi niihin ruskettuneen pinnan. Lopuksi voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä koristeeksi ja hieman makua tuomaan.

Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Vinkki! Jos tahdot tehdä pienempiä piiloja, voit jakaa levyt neljään osaan ja halkaista nakit kahtia. Näin saat tuplamäärän pienempiä herkkuja! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa.

Leikkaa jokaiseen taikinapalaan kolme viiltoa. Tällöin saat nakkipiiloihin hauskat raidat pintaan.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkara-riisivuoka
Makkara-riisivuoka on helppo valmistaa ja kypsyy loppuun uunissa. Currylla maustettu riisi höystetään mausteisella ja miedon tulisella Churrasco raakamakkaralla sekä makealla maissilla. Tähän ruokaan voit myös hyödyntää jo valmiiksi keitetyn riisin.

4-5 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

250g Wursti Krakova nakkeja tai esim. Wurstin Chorizo-nakkeja

n. 4 dl riisiä (n. 8 dl keitettynä)
öljyä
1 (kesä)sipuli
1 paprika tai kourallinen luumutomaatteja
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
2 tl currymaustetta
1 tlk (n.2 dl) ruokakermaa
lihaliemikuutio tai fondi
3-5 dl vettä
2 dl juustoraastetta
n. 3 litran vetoinen uunivuoka

Ohjeet

Keitä riisi ohjeen mukaan. Voit myös käyttää edellisen päivän tähteeksi jäänyttä riisiä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Pilko paprika tai tomaatit. Pätki makkarat. Sekoita riisi, sipulit, paprika tai tomaatti ja makkarat keskenään ja laita uunivuokaan.

Sekoita currymauste, suola ja mustapippuri ruokakerman joukkoon ja lisää vuokaan tasaisesti. Kuumenna vettä esim. pannulla ja sulata lihaliemikuutio tai fondi veden sekaan. Kaada vesi vuokaan tasaisesti. Veden määrä riippuu uunivuoan koosta ja täytteiden määrästä. Lisää vettä sen verran, että nestettä tulee tasaisesti vuokaan ja riittävästi. Ripottele vuoan pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunin alatasolla n. 20-30 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee vuoan paksuuden mukaan. Tarjoile vuoka raikkaan salaatin kera!

Makkara-riisivuoka ennen paistoa

Makkara-riisivuoka ennen paistoa

Makkara-riisivuoka paiston jälkeen

Makkara-riisivuoka paiston jälkeen

Vinkki! Makkaravuokaan sopii hyvin myös raakamakkara. Pätki vain raakamakkarat vuokaan kuten kypsätkin. Voit halutessasi lisätä mukaan esim. katkarapuja tai simpukoita – saat paella tyyppisen version!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Feta-pinaatti nakki vartaat
Nakki vartaat on helppo ja nopea valmistaa. Vartaat ovat rentoa syötävää, tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Nakki vartaat tuunaat trendikkääksi käyttämällä mausteista makkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä tehdään kreikkalaistyyliset vartaat. Nakin kaveriksi vartaaseen pujotetaan oliiveja, halloumi-juustoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Vartaista on helppo tehdä jokaisen makuun sopivia, lasten versiosta voit jättää esimerkiksi oliivit pois tai lisätä muita lapsille sopivampia aineksia. Vartaat ovat rentoa kesäruokaa, joka kelpaa syödä vaikka käsin!

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkia tai Wurstin Parhaimmat Feta basilika nakkeja

1 paprika

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

kourallinen oliiveja

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla nakit n. 3 cm paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen nakkia, paprikaa, oliiveja, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Vinkki! Nakki vartaat on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka ananasta! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää raakamakkaraa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Feta-pinaatti nakki vartaat

Pilkotut raaka-aineet

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara varras Churrasco
Raakamakkara varras on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Raakamakkara varras saa trendikkään makuyhdistelmän raakamakkarasta ja eksoottisemmista raaka-aineista. Tässä reseptissä mausteisen ja lempeän tulisen Churrasco raakamakkaran lisäksi vartaisiin pujotetaan ananasta, sipulia, pikkupaprikoita sekä halloumi-juustoa. Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä hetki vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät pala. Vartaista on helppo jättää aineksia pois tai lisätä niitä sen mukaan, onko seurueessa esimeksiksi lapsia tai ruoka-aineallergioita. Vartaat ovat rentoa sytövää ja sopivat käsin syötäväksi.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 ananas

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g Padron de pimientos minipaprikoita   tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla raakamakkarat n. 3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele ananas n. 2 cm leveiksi paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen makkaraa, ananasta, paprikaa, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Raakamakkara varras Churrasco

Pilkotut raaka-aineet

Vinkki! Raakamakkara varras on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka mangoa tai oliiveja! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää valmiiksi kypsää nakkia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Raakamakkara varras Churrasco

Raakamakkara vartaat ennen grillaamista

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Churrasco hot dog ja mangosalsa
Hot dog maistuu raikkaan mangosalsan ja majoneesi-kermaviili kastikkeen kera.

Hot dog on trendikästä katuruokaa. Panosta kunnon raaka-aineisiin ja valmista lisukkeet itse, niin saat hodareihin tyyliä ja tasokkuutta. Hot dog sopivat hyvin illanistujaisiin tai kesän juhliin. Tarjoile lisukkeet erillään, jotta jokainen voi täyttää oman hot doginsa mieleisekseen!

4-5 hengelle, valmistus alle 60 min.

Ainekset

250g (1 pkt) Wurstin Chorizo-nakkeja tai esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

hot dog sämpylöitä

(sinappista) kurkkusalaattia

Mangosalsa

1 kypsä mango (kypsä mango on sormilla kokeiltaessa pehmeä ja antaa aavistuksen periksi)

1 valkosipulinkynsi

1 lime

1 punasipuli

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Öljyä

Kastike

1 prk (200g) kermaviiliä

1 dl majoneesia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat rapeiksi. Valmista tällä välin mangosalsa ja kastike.

Pilko mango pieniksi kuutioiksi. Mangon keskellä on kivi. Leikkaa molemmin puolin kiveä mangosta erilliset kiekot. Tämän jälkeen tee kiekkoon hedelmäpuolelle kuoreen asti yltäviä pitkittäisiä viiltoja. Seuraavaksi tee viillot poikittain, jolloin syntyy ikään kuin ristikko. Pyöristä kiekkoa kuoripuolelta, jolloin kuutiot nousevat esiin. Tämän jälkeen irrota kuutiot käsin tai veitsellä. Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Lisää sipulit mangon joukkoon. Kuori ja hienonna tai puserra valkosipuli mangojen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Täytä hodarisämpylät, kastikkeella, mangosalsalla, kurkkusalaatilla ja nakilla.

Vinkki! Tarjoile hot dog sinapin, ketsupin ja vaikka paahdettua sipulin kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!