Siskonmakkarakeitto
Siskonmakkarakeitto on maistuvaa arkiruokaa!
Meidän mielestä makkaroita pitää olla keitossa reilusti, sillä ne tuppaavat häviämään ensimmäisenä keitosta.
n.45 min, 4-6 hengelle
Ainekset
500 g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600 g Broiler siskonmakkaraa
3-5 porkkanaa
pala lanttua (n. 200g)
pala juuriselleriä (n. 100g)
6-8 perunaa
puolikas purjo tai 1 sipuli
pala palsternakkaa (n. 200g)
1,5 l vettä
2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota
(6-10 maustepippuria)
Ohjeet
Siskonmakkarakeitto on todellinen klassikkoruoka. Tähän reseptiin voit käyttää haluamiasi kasviksia ja juureksia. Jos jotakin ei satu olemaan kaapissa, voi sen jättää pois tai korvata jollain muulla. Nopeammin valmistat keiton pakastekasviksista tai -juureksista.
Lisää vesi ja maustepippurit kattilaan sekä murenna liemikuutio sekaan. Laita vesi kuumenemaan. Sillä välin pese, kuori ja paloittele juurekset. Lisää paloitellut juurekset kiehuvaan veteen. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä pese ja suikaloi purjo. Lisää myös perunat ja purjosuikaleet kiehuvaan veteen juuresten joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä (n. 15–20 min). Pursota siskonmakkaramassa ulos kuoresta, haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen kasvisten joukkoon. Anna kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Halutessasi voit ripotella valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.
Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Parhaimman lopputuloksen saat puristamalla siskonmakkarapallerot suoraan veteen. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta.
Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!