Tag Archive for: välimeri

ravioli-krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka on koko perheelle maistuva arkiruoka. Tähän nakkivuokaan on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Wurstin Krakovan nakkia. Tästä ruoasta ei puutu makua ja se on hyvin helppo valmistaa. Tämä pasta hellii niin sydäntä kuin mieltä ja maistuu koko perheelle!

4 hengelle

Valmistus n. 1 tunti

Ainekset

2 pkt (500g) Wursti Krakovan nakkeja viipaloituna

400 g tuorepastaravioleja tai tuorepastatortelliineja

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vettä

oliiviöljyä voiteluun

raviola-krakovan nakkivuoka

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Pilko Wurstin Krakovan nakit. Paista pilkottuja Krakovan nakkeja pannulla kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laita nakit sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet ja vesi. Voitele oliiviöljyllä uuninkestävä vuoka. Sekoita kulhossa raviolit, tomaattikastike ja paistetut nakit sekaisin. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 160°C asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile nakkivuoka raikkaan salaatin kera!

Vinkki! Kokeile nakkivuokaan myös Wursti Brasilian Salsicha nakkia

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka aloitaan valmistalla kastike tomaattimurskasta, jonka mukaan lisätään sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, créme fraîchea ja mausteita. Kastike kaadetaan uunivuokaa. Kastikkeen päälle puristellaan palleroita Siskonmakkarasta. Koko komeuden päälle murustetaan juustoa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Lopuksi vuokaa paistetaan uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean kuoren.

Valmistus n. 45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Wurstin broiler siskonmakkaraa

1 pkt (250g) pinaatti tagliatelle pastaa tai muuta pastaa

öljyä paistamiseen

2 sipulia

2-3 valkosipulin kynttä

2 prk (n800g) tomaattimurskaa

8-10 kpl oliiveja

2-3 öljyssä säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl balsamicoa tai balsamietikkakastiketta

1 prk (n150g) créme fraîchea

fetaa tai salaattijuustoa (n50g)

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

mausteita esim. pippuria, suolaa, yrttejä

(basilikaa koristeluun)

Ohjeet

Laita uuni lämpimämään 225 asteeseen. Aloita valmistamalla kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi, lisää ne kastikkeen joukkoon. Seuraavaksi lisää balsamico, pippuria sekä kuivattuja yrttejä mausteeksi kastikkeeseen. Lisää lopuksi créme fraîche ja kuumenna vielä hetki. Tarkista maku. Ole tarkkana suolan kanssa, sekä Siskonmakkarat että salaattijuusto tuovat lisää suolaisuutta ruokaan myöhemmin.

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Kaada valmis kastike uunivuokaa. Puristele Siskonmakkarasta palleroita kastikkeen päälle. Lisää vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja Siskonmakkarapalleroiden joukkoon. Murustele koko komeuden päälle feta- tai salaattijuusto. Paista vuokaa 225 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean kuoren. Koristele halutessasi basilikalla tai muilla yrteillä. Tarjoile pastan, tuoreen leivän tai raikkaan salaatin kera!

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka ennen uunia

Vinkki! Kokeile maustaa tomaattikastiketta eri tavoin! Lisää mukaan chiliä tai jalapenoa, jos haluat lisää tulisuutta. Eri juustoa käyttämättä saat myös erilaisia makumaailmoja vuokaan. Siskonmakkaran tilalla voit hyödyntää myös muita makkaroita, esimerkiksi mausteista Krakova nakkia!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara lasagne

Siskonmakkara lasagne

Siskonmakkara lasagne on klassikkoruoka, jossa perinteisen version jauheliha on korvattu Siskonmakkaralla.  Tämä arkeen sekä viikonloppuun mainiosti sopiva ruoka on helppo valmistaa. Tämä lasagne on varmasti koko perheen mieleen! Jos haluat säästää aikaa, hyödynnä kaupan valmiskastikkeita.

4 hengelle

Valmistusaika 1,5 h

Ainekset

500g Wursti Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Wurstin Broiler Siskonmakkaraa

rypsiöljyä paistamiseen

400 g lasagnelevyä

400 g tomaattimurskaa

1 rkl valkosipulijauhetta

2 kpl keltasipulia, hienonnettuna

1 ruukku tuoretta basilikaa

100 g voita

100 g vehnäjauhoja

7 dl maitoa

200 g + 200 g juustoraastetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria, rouhittu

Tuoreita yrttejä koristeluun

Ohjeet

Valmista ensin tomaattikastike. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä ja puristele Wurstin Siskonmakkaroista pieniä palloja pannulle. Ruskista Siskonmakkarapallot. Lisää seuraavaksi hienonnettu sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, valkosipulijauhe ja tuoreen basilikan lehdet. Hauduttele kypsäksi.

Valmista seuraavaksi valkokastike. Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi voin sulaessa. Lisää joukkoon maito samalla sekoittaen. Hauduttele miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutama minuutti. Seos alkaa paksuuntua, kun ensimmäinen kupla tulee. Sekoita joukkoon 200g juustoraastetta, mustapippuri ja suola.

Kasaa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Ensin tomaattista siskonmakkarakastiketta, sitten valkokastiketta ja lopuksi kerros lasagnelevyjä. Toista niin monta kertaa kuin mahdollista. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulisi kuitenkin jäädä kastikkeet. Ripottele lopuksi päälle 200g juustoraastetta ja paista 175 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes lasagne on kypsää ja saanut kauniin värin. Koristele tuoreilla yrteillä, kun lasagne on vähän jäähtynyt. Tarjoile Siskonmakkara lasagne raikkaan vihersalaatin kera!

 

Siskonmakkaralasagne

Vinkki! Voit halutessasi hieman oikaista ja käyttää kaupasta saatavia valmiita tomaatti- sekä valkokastikkeita.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät on maukas ja hieman erilainen vaihtoehto klassisille lämpimille voileiville. Näihin leipiin makua tuo mausteinen raakamakkara. Näitä leipiä ei suinkaan lämmitetä uunissa vaan ne valmistetaan pannulla paistamalla. Et tarvitse näiden helppojen leipien valmistamiseen muuta kuin leipää ja raakamakkaraa sekä öljyä paistamiseen. Leipiä voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin tai coleslawin kanssa.

Ainekset

1 pkt Mausteista raakamakkaraa, esim. Tex Mex Siskonmakkaraa

Tuoretta leipää

Öljyä paistamiseen

Ohje

Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi. Lisää tilkka öljyä pannulle ja kuumenna pannu. Pursota raakamakkara massaa ulos kuoresta leivälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Mitä ohuemman kerroksen levität, sitä nopeammin massa kypsyy pannulla. Massan voi pursottaa suolesta hieman kostutetuin käsin, jolloin massa ei tartu kiinni sormiin niin helposti.

raakamakkaraleivät

Paista keskilämmöllä pannulla noin kymmenen minuuttia välillä käännellen. Aloita paistamalla päällimmäinen puoli ensin, jotta makkarasta pannulle irtoava rasva ja mausteet tarttuvat myös leivän alapuolelle ja maustavat sitä. Paista kunnes makkaramassa on kypsää.

raakamakkaraleivät

Tarjoile paistetut leivät raikkaan salaatin tai esimerkiksi tomaattisalsan kera. Erityisesti mausteiset raakamakkarat sopivat hyvin yhteen vaalean ja miedon leivän kera.

raakamakkaraleivät

Vinkki! Leikkaa leivät paistamisen jälkeen pieniksi siivuiksi ja tarjoile osana espanjalaishenkistä tapas-iltaa!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät pesto-kalkkuna ja korppukinkku sriracha

Lämpimät voileivät eli lämppärit ovat helppo ja nopea arjen pelastaja, johon voi myös hyödyntää jääkaapista löytyviä ylijäämä aineksia. Vaikka lämpimät voileivät valmistuvat vaivatta ja pikaisesti, niistä ei makua puutu ja ne maistuvat koko perheelle! Voileipiä on helppo valmistaa juuri haluttu määrä ja täytteitä voi laittaa jokaisen oman maun mukaan. Perinteisten kinkku-juusto leipien lisäksi täytevaihtoehtoja keksiessä vain mielikuvitus on rajana. Voit myös muunnella reseptiä valitsemalla kauraleivän tilalle ruisleipää tai muuta haluamaasi leipää. Lämpimiin voileipiin pystyy hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet leivät. Lämpimät voileivät maistuvat ruokana tai välipalana niin päivällä kuin myöhäisillan herkkuna. Kokeile myös esimerkiksi viikonloppuna pitsan tilalla. Lämppärit valmistuvat helposti myös perheen nuorempien itse valmistamana välipalana ja ovat maistuvia myös uudelleen lämmitettynä. Tässä reseptissä valmistetaan lämpimät voileivät mureasta kalkkunasta peston kera ja kinkusta srirachalla maustettuna! Voit myös halutessasi valmistaa vain toiset lämppärit, nosta tällöin määriä sen mukaan kumman valitset. Tarjoile lämppärit esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai coleslawn kera.

20 min

Ainekset

8 viipaletta esim. kaura puikula leipiä

n. 8 viipaletta gouda juustoa

n. 4 rkl vihreää pestoa

Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 4 mini luumutomaattia

margariinia leipien voiteluun

Wurstin Korppukinkkua tai Wurstin Sinappikinkkua tai Wurstin Extra Palvikinkkua

Sriracha chilikastiketta maustamiseen

n. 12 mauste- tai suolakurkkuviipaletta

Lisukkeeksi esim. vihersalaattia tai coleslawta

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta valmiiksi leivinpaperi uunipellille. Aloita valmistamalla kalkkuna voileivät. Ota neljä kappaletta kaura puikula tai muita haluamiasi leipäviipaleita. Levitä jokaisen päälle noin ruokalusikallinen pestoa. Aseta seuraavaksi peston päälle kalkkunasiivuja 1–2 kappaletta. Jos käytät Extra Palvikalkkunaa, halkaise tai taita siivu kahtia. Seuraavaksi lisää gouda juustoa 1–2 siivua kalkkunan päälle. Leikkaa mini luumutomaatit ja asettele leiville. Halutessasi voit ripotella pestoa myös leipien päälle. Aseta valmiit leivät leivinpaperille.

Lämpimät voileivät

Seuraavaksi valmistellaan kinkkuvoileivät. Ota jälleen neljä viipaletta kaura puikula leipää tai muuta valitsemaasi leipää. Voitele viipaleet margariinilla. Lisää leiville seuraavaksi kinkkua leiville 1–2 siivua. Mikäli käytät Extra Palvikinkkua, halkaise tai taita siivu kahtia leivälle sopivaksi. Laita kinkun päälle goudajuusto. Sriracha chilikastike ja kurkut lisätään vasta paistamisen jälkeen. Aseta kinkkuleivät kalkkunaleipien lisäksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Kun leivät ovat paistuneet, mausta kinkkuleivät muutamalla pisaralla sriracha chilikastiketta tai oman makusi mukaan. Lisää kinkkuvoileipien päälle noin kolme mauste- tai suolakurkkuviipaletta. Tarjoile valmiit lämpimät voileivät esimerkiksi salaatin kera!

Vinkki! Erilaisia juustoja käyttämällä saat helposti vaihtelua lämpimiin voileipiin. Kokeile vaikka ananas-kinkku-aurajuusto tai pesto-kalkkuna-feta yhdistelmiä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Välimerellinen siskonmakkarakastike

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ja erilainen ruoka tutusta suosikki raaka-aineesta!

 

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ruoka, joka tuo vaihtelua arkeen. Tässä reseptissä siskonmakkaramassasta muotoillaan pullia, kuten lihapullat. Massan joukkoon laitetaan fetaa sekä oliiveja, nämä tuovat kastikkeeseen välimerellistä tunnelmaa. Voit tarjoilla kastikkeen haluamasi pastan kanssa. Potkua kastikkeeseen saat lisäämällä kastikkeen joukon ripauksen chiliä. Tämä kastike on helppo muokata vastaamaan omia mieltymyksiä. Tämä resepti viimeistään todistaa sen, että siskonmakkarasta saa tehtyä monenlaista erilaista ja maukasta ateriaa!

 

4 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa tai Tex mex siskonmakkaraa

1 dl fetajuustoa muruna

1 dl oliiveja hienonnettuna

Oreganoa

Basilikaa

400 g tomaattimurskaa

Pastaa, esim. tagliatelle

Suolaa

Mustapippuria

 

Ohjeet

Purista siskonmakkaroista massa kulhoon. Lisää massan joukkoon fetajuusto ja oliivit. Sekoita ainekset keskenään. Tämän jälkeen muotoile massasta lihapullia ja paista ne pannulla.

Lisää pannulle tomaattimurska ja keitä kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Tarjoile kastike valitsemasi pastan kanssa. Ripottele lopuksi halutessasi päälle fetajuustoa sekä basilikaa.

 

Vinkki! Lisää massan joukkoon halutessasi jotain muuta juustoa, esimerkiksi mozzarellaa. Tämä resepti on helposti muokattavissa omien mieltymyksiesi mukaisesti. Tahtoessasi tulisuutta ruokaan, voit pilkkoa suoraan massan joukkoon esimerkiksi jalapenoa. Kastikkeen voit tarjoilla halutessasi myös riisin tai perunoiden kanssa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

makkara lasagne

Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.

Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.

Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!

 

n. 4-5 hengelle, noin tunti

 

Ainekset

400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja

10 kpl lasagnelevyjä

2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa

1-2 sipulia

1-2 kesäkurpitsaa

1 prk maissia

juustoraastetta

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

makkara lasagne

makkara lasagne

 

Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka  paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Maukkaasta Siskonmakkarasta on moneksi! Tällä kertaa kokeilimme Siskonmakkaralla gratinoitua kasvisvuokaa. Tästä ei herkullisen arkiruoan tekeminen enää voisi kovin paljoa helpottua. Pilko vain kasvikset, sekoita tomaattikastike sekaan ja paista uunissa.

Paiston loppuvaiheessa lisää vielä Siskonmakkarat kasvisten päälle ja gratinoi uunissa, kunnes Siskonmakkarat ovat saaneet kauniin värin. Siskonmakkara saa uunissa kauniin värin pintaansa ja samalla erityistä herkullista makua ja rapeutta paistosta. Parhaimmalta vuoka maistuu seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä keskenään hetken.

n. 4-5 hengelle, n. 50 min.

 

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Broiler siskonmakkaraa

2 kesäsipulia tai 1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni kukkakaali tai 1/2 iso

100 g herkkusieniä

500g tomaattikastiketta tai -murskaa

mausteita ja yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko kasvikset sopiviksi, melko pieniksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai -murska ja sekoita. Käyttäessäsi tomaattimurskaa, mausta vuoka makusi mukaan mausteilla, suolalla ja yrteillä. Mikäli käytät valmiiksi maustettua tomaattikastiketta, suolaa ei kannata välttämättä enää lisätä. Myös Siskonmakkarassa on melko paljon suolaa.
Paista vuokaa uunissa n.25 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja pursota siskonmakkat kasvisten päälle. Paista uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Tarjoile vuoka esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.

Uunivuoan ainekset

Pilkotut kasvikset uunivuoassa

Tomaattikastike ja kasvikset uunivuoassa

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Vinkki! Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa, tai munakoisoa. Kokeile myös Siskonmakkaran sijaan mausteisempaa raakamakkaraa. Katso ohje täältä!

Täältä löydät myös mitä kaikkea muuta voi Siskonmakkarasta kokkailla!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Gnocchi-raakamakkara vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä. Tässä reseptissä valmistetaan herkullinen gnocchi-raakamakkara vuoka, joka on helposti valmistettavaa arkiruokaa.

Gnocchit ovat italialaisesta keittiöstä tuttuja mykyjä, jotka tehdään usein perunasta. Gnocchit ovat suomalaisessa keittiössä vähemmän tunnettu raaka-aine. Kaupoissa valmiina myytävät gnocchit ovat kuitenkin helppokäyttöinen pastan tapaan käytettävä raaka-aine.

Gnocchit imevät itseensä makua vuoan muista ainesosista, tämä ruoka vain paranee seuraavalle päivälle, kun maut saavat hetken tekeytyä. Reseptiin voit hyödyntää vähittäiskaupoissa valmiina myytäviä gnoccheja tai valmistaa omasi. Voit myös korvata gnocchit esimerkiksi pastalla tai jättää kokonaan pois.

n. 5-6 hengelle, n. 45 min.

 

Ainekset

1 pkt raakamakkaraa tai esim. 1 pkt mausteista Wurstin Chorizo-nakkia

1 pkt peruna gnoccheja (500g)

1 (puna) sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattikastiketta (400g) tai tomaattimurskaa

1 kesäkurpitsa

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat sekä kesäkurpitsa. Levitä gnocchit uunivuoan pohjalle. Ripottele joukkoon pilkotut raakamakkarat, kesäkurpitsa, sipuli ja hienonnettu valkosipuli.
Kaada päälle tomaattikastike sekä lisää mausteita oman maun mukaan. Mikäli käytä hyvin mausteisia makkaroita, mausteita ei tarvitse niin paljoa. Myös valmiiksi maustetussa tomaattikastikkeessa saattaa olla suolaa ja esimerkiksi yrttejä valmiina. Tällöin suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä. Sekoita kastike ja ainekset keskenään, tarvittaessa lisää hiukan vettä vuokaan.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin puoleksi tunniksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä.

Gnocchi-raakamakkara vuoka ainekset

Ainekset pilkottuna vuoassa

Lopuksi vuoka uuniin!

Lopuksi vuoka uuniin!

Vinkki! Gnocchi-raakamakkara vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka persiljaa, paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Peruna gnocchit voit korvata esim. pastalla. Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä vuokaan vain kasviksia ja makkaraa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkurisotto
Kinkkurisotto valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Käytä risottoon mureaa Extra Palvikinkkua tai -kalkkunaa!

Kinkkurisotto on mainettaan helpompi ruoka! Tärkeintä risotossa on lisätä vettä risoton joukkoon hiljalleen, vähän kerrallaan. Sekoittele risottoa ajoittain ja lisää nestettä  sitä mukaa kun edellinen on imeytynyt riisiin. Riisiin saa jäädä purutuntumaa, mutta varo jättämästä riisiä liian raa’aksi, jolloin siihen jää jauhomainen tuntuma. Muista maistella risottoa kypsymisen aikana, joka helpottaa tunnistamaan riisinjyvien kypsyyden.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

n. 100g Wurstin Extra Palvikinkkua

25g voita

1 sipuli

3 dl risottoriisiä

n. 1 l vettä (lihalientä)

lihafondi tai lihaliemikuutio sulatettuna veteen

n. 200g herneitä

1 dl parmesan-juustoa

mustapippuria

suolaa

Ohjeet

Kuumenna voi kattilassa. Silppua sipuli. Kun voi on sulanut, lisää silputtu sipuli ja kuullota. Lisää riisit ja sekoita, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää joukkoon lihalientä pari desiä. Anna risoton kiehua hiljalleen ja lisää nestettä joukkoon vasta, kun edellinen on imetynyt riisiin. Sekoita loppuvaiheessa herneet riisin joukkoon. Risottoriisi kypsyy n. 15-20 minuutissa. Tarkista kypsyys välillä, riisiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Suikaloi kinkku. Kun riisi on sopivan kypsää, sekoita joukkoon parmesan-juusto sekä suikaloitu kinkku. Mausta vielä halutessasi mustapippurilla. Nostele kinkkurisotto lautasille ja koristele esim. heinonnetulla ruohosipulilla, kinkkusiivuilla ja parmesan-juustolla.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Risotossa voit käyttää herneiden sijaan esim. sieniä. Korvaa tällöin kinkku kalkkunalla, joka sopii hyvin sienten kanssa!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!