Tag Archive for: viikonloppu

Extra Palvikinkku-lasagne

Extra Palvikinkku-lasagne yhdistää perinteisen lasagnen ja Wurstin lihaisan Extra Palvikinkun. Lasagnen voit ehdottomasti valmistaa muustakin kuin jauhelihasta. Jos haluat oikoa enemmän, valmista lasagne kaupassa saatavilla olevista valmiista tomaatti- ja juustokastikkeesta. Helposti hyvää!

4 hengelle, valmistusaika 1,5 tuntia.

Ainekset

Kinkku-tomaattikastike:

400 g Wurstin Extra Palvikinkkua suikaloituna tai Extra Palvikalkkunaa
1 keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
400 g (1prk) tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sokeria

Bechamel-kastike:

75 g voita
1dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
150 g juustoraastetta

Muut:

1 pkt lasagnelevyä
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella + cheddar)

Ohjeet

Valmista kinkku-tomaattikastike:

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää Wurstin Extra Palvikinkku ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Tee bechamelkastike:

Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa lasagne:

Levitä uunivuoan pohjalle ohuesti bolognese-kastiketta. Lisää lasagnelevykerros, sitten bolognesea ja bechamelia. Toista kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 C asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös Extra Palvikalkkunasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Smashed tacos

Smashed tacos on yhdistelmä ihanan maukasta siskonmakkaraa ja meksikolaisia makuja. Tacot coi hyvin täyttää muullakin kuin jauhelihalla, kokeile siis rohkeasti tätä siskonmakkara-aiheista versiota. Helposti hyvää!

4 hengelle, valmistusaika 30 minuuttia

Ainekset

8 tortillalettua

500 g (1pkt) Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

rypsiöljyä paistamiseen

Täytteet:

200 g rapeaa salaattia suikaloituna

puolikas kurkkua kuutioituna

4 tomaattia kuutioituna

1 punasipuli viipaloituna

200 g (1 prk) tacokastiketta

200 g juustokastiketta

jalapenoa ja tuoretta korianteria

Ohjeet

Levitä tortillaletut pöydälle. Purista lettujen päälle siskonmakkaroista täyte. Levitä lastalla tai veitsellä tasaisesti makkaramassa letun pinnalle. Kuumenna paistinpannu. Laita paistinpannulle vähän öljyä. Aseta tortillalettu siskonmakkarapuoli alaspäin pannulle. Paista 3-5 minuuttia, kunnes siskonmakkara on ruskistunut. Käännä lettu vielä toisin päin ja paista noin minuutti. Varmista kypsyys. Asettele paistetun siskonmakkaran päälle täytteitä ja taita lettu tacoksi.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös Broiler siskonmakkarasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Curry-broiler siskonmakkarakastike

Curry-broiler siskonmakkarakastike on resepti, jossa yhdistyvät  lähes legendaarisesti yhteensopivat curry-mauste ja kana. Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa. Curry-maustettu kastike lämmittää niin mieltä kuin sydäntä. Helposti hyvää!

2 hengelle, valmistusaika 20 minuuttia

Ainekset

300 g (1pkt) Wurstin Broileri siskonmakkaraa tai Wurstin Siskonmakkaraa

2 rkl rypsiöljyä

2 tl currymausteseosta

2 keltasipulia hienonnettuna

2 dl ruokakermaa

½ tl suolaa

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja puristele Wurstin broiler siskonmakkarasta pieniä palloja pannulle. Paista kullanruskeiksi. Lisää pannulle keltasipuli ja currymausteseos. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma. Pienennä lämpöä ja hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta suolalla. Tarjoile keitetyn riisin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös tavallisesta siskonmakkarasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki-perunavuoka

Krakova nakki-perunavuoka valmistuu herkullisesta Wursti Krakova nakista, jossa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Reseptissä valmistetaan perunamuusi alusta asti, mutta aivan yhtä hvyin voit käyttää tähän edelliseltä aterialta ylijääneen perunamuusin tai oikoa käyttämällä valmismuusia.

4 hengelle, valmistusaika 1 tunti

Ainekset

500 g (2 pkt) Wurstin Krakova nakkeja

1 kg jauhoista perunaa kuorittuna

1 dl maitoa

2 dl ruokakermaa

50 g voita

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Ohjeet

Aloita valmistamalla perunamuusi. Laita kuoritut perunat kypsymään kiehuvaan veteen. Perunoiden ollessa kypsiä, survo perunat ja lisää joukkoon maito, ruokakerma, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa Wurstin Krakova nakit noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Paista kuumalla paistinpannulla ja sekoita perunamuusin joukkoon. Kaada peruna-nakkiseos voideltuun uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoile esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös muusta makkarasta tai nakista!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä on tuunattu versio perinteisestä uuniperunasta. Tämä ruoka on helppo tehdä ja valmistuu uunissa muiden kotitöiden tai vaikka seurustelun lomassa. Valmista täyte ja laita bataatit uunin lämpöön pehmenemään. Ihanan makea bataatti sopii hyvin yhteen happaman ja suolaisen Extra Palvikalkkunasta valmistetun täytteen kanssa. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, jos haluat näyttävyyttä ruokaan.

4 hengelle, valmistusaika 45 minuuttia

Ainekset

4 keskikokoista bataattia

250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai Extra Palvikinkkua

200 g ranskankermaa

1 dl täysmajoneesia

1 punasipuli hienonnettuna

1 rkl raastettua piparjuurta

1 ruukku tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

koristeluun herneenversoja tai yrttejä

Ohjeet

Pese bataatit ja kääri alumiinifolioon. Laita bataatit kypsymään 175 C asteiseen uuniin. Bataatit kypsyvät noin puolessa tunnissa, riippuen niiden koosta. Valmista sillä aikaa kalkkunatäyte. Leikkaa Wurstin Extra Palvikalkkuna pieneksi kuutioksi. Laita kulhoon leikattu kalkkuna, ranskankerma, täysmajoneesi, hienonnettu punasipuli, persilja ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kypsät bataatit keskeltä ja täytä kalkkunatäytteellä. Viimeistele halutessasi esimerkiksi herneenversoilla tai yrteillä.

Vinkki! Voit valmistaa täytteen myös esimerkiksi Extra Palvikinkusta tai Rosvopaistista.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella on tuunattu versio ruokaisasta pastasalaatista. Pastasalaatti on oivallinen valinta niin monenlaisiin juhliin kuin arkipäivän ruokailuihinkin. Ruokaisan salaatin voit valmistaa monenlaisilla täytteillä. Tässä reseptissä käytetään mehevää ja lihaisaa Wurstin Extra palvikinkkua ja twistiä salaattiin antaa ranch -dippikastikkeella maustettu kermaviili. Parhaiten pastasalaatin maut tekeytyvät, kun annat sen olla yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

200g (1/2 pkt) Wurstin Extra Palvikinkkua

2 dl pastaa (esim. sarvimakaronia)

1–2 makeaa suippopaprikaa (riippuen koosta)

1 dl (n. 100g) mauste- tai cocktail-kurkkua

200g (1 prk) kermaviiliä

1 pss (n. 20 g) ranch-dippikastiketta

iso turaus (n. 50g) majoneesia

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl sokeria

mustapippuria

Ohjeet

Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistele sillä välin muut ainekset. Suikaloi Extra Palvikinkku. Pese ja kuutioi paprika pieneksi. Hienonna mauste- tai cocktail-kurkut. Lisää ainekset kulhoon. Kun pasta on kypsynyt, huuhtele se kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Kun pasta on jäähtynyt, sekoita se muiden ainesten joukkoon.

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Valmista ranch-dippikastike lisäämällä ranch-kastikepussi kermaviilin sekaan ja sekoita. Vinkki! Parhaiten sekoitat kastikepussin kermaviiliin haarukalla, lusikalla homma on sotkuisempaa. Lisää kastike muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Mausta salaatti vielä majoneesilla, valkoviinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Anna salaatin maustua vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Tarjoile esimerkiksi osana ruokaisaa brunssia tai juhlakattausta!

Vinkki! Voit varioida pastasalaattia makusi mukaiseksi. Lisää joukkoon esimerkiksi herne-maissi-paprika seosta tai vaikka maissinjyviä!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara hampurilainen valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä. Paista pihveiksi ja täytä haluamillasi täytteillä.

Siskonmakkara hampurilainen on hyvä osoitus siitä, että Siskonmakkarasta on moneen! Useimmille Siskonmakkara on tuttu perinteisestä keitosta. Mutta Siskonmakkarasta valmistat niin pihvejä, pastaa, kastiketta, nugetteja kuin kebakoitakin. Tsekkaa monipuoliset Siskonmakkarareseptimme. Tässä reseptissä Siskonmakkara pihvit voit valmistaa pannulla tai grillissä. Mikäli taputtelet Siskonmakkara massasta käsin pihvejä, kostuta kädet ensin vedellä. Kostuteilla käsillä massan käsittely on helpompaa eikä massa tartu käsiin niin helposti. Tämä burgeri maistuu taatusti myös perheen junioreille! Aitoa Wurstin siskonmakkaraa jo 30 vuotta!

n. 30 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500g (1 pkt) Wurstin Siskonmakkaroita

4 kpl hampurilaissämpylät
4 kpl cheddarjuustoviipaleita
150 g suolakurkkuviipaleita
1 punasipuli viipaloituna

2 tomaattia siivutettuna
4 salaatinlehteä
1 dl täysmajoneesia
1 dl ketsuppia

 

Ohjeet

Purista siskonmakkara massa suolista kulhoon. Sekoita siskonmakkara massa tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista neljä samankokoista palaa. Voitele leivinpaperi öljyllä. Muotoile siskonmakkarasta neljä pihviä. Muotoilu on helppoa, kun kastelet kätesi kylmällä vedellä ennen muotoilua. Sivele pihvien päälle vielä hiukan öljyä muotoilun jälkeen.

Siskonmakkaraburgeri

Siskonmakkara burgerin levitys pihveiksi

Kuumenna grilli keskilämmölle. Nosta pihvit leivinpaperin avulla grilliin ja poista leivinpaperi. Grillaa pihvejä noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin grillipinnan. Lisää juustoviipale pihvin päälle grillauksen loppuvaiheessa ja anna sen sulaa. Halkaise sämpylät ja paahda niitä kevyesti grillissä, kunnes ne ovat lämpimiä ja saaneet hieman väriä.

Siskonmakkara pihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit grillissä

Kokoa hampurilaiset levittämällä pohjasämpylöiden pinnalle majoneesia. Aseta majoneesin päälle salaatinlehtiä ja suolakurkkuviipaleet. Nosta seuraavaksi siskonmakkara pihvi hampurilaisen päälle. Lisää pihvin päälle tomaattia ja punasipuliviipaleet. Levitä kansisämpylöiden sisäpinnalle ketsuppia. Nosta kansisämpylät hampurilaisten päälle.

Sskonmakkaraburgerin täyttö

Sskonmakkara burgerin täyttö

Vinkki! Voit varioida Siskonmakkara burgereita esimerkiksi vaihtamalla hampurilaissämpylät ruisleipiin tai lisäämällä vaikka paistetun kananmunan hampurilaisten väliin.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta asetelmassa

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta on ruoka, jolla piristät arkea tai sen voi valmistaa vaikka leffaillan sekä illanistujaisten herkuksi. Mikäli rakastat caesar kastiketta, rakastat tätä! Extra Palvikalkkuna on valmistettu kalkkunan fileestä ja on hyvin lihaisaa, siksi se soveltuu hyvin myös ruoanlaittoon. Caesar subi on tä

4 hengelle, valmistusaika n. 15 min

Ainekset

4 palaa patonkia
250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai esimerkiksi Wurstin Sinappikalkkunaa
1 sydänsalaatti
100 g parmesanjuustolastuja
2 dl täysmajoneesia
1 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa

Ohjeet

Ota työlaudalle Wurstin Extra Palvikalkkunat, sydänsalaatti ja parmesanjuustolastut. Hienonna veitsellä useita kertoja, jotta raaka-aineet sekoittuvat ja hienontuvat. Mittaa kulhoon täysmajoneesi, valkosipuli, mustapippuri sekä valkoviinietikka ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut kalkkunat, sydänsalaatti sekä parmesan-lastut ja sekoita tasaiseksi. Halkaise patongit ja lisää täytettä. Tarjoile vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa patongit myös muilla täytteillä vaikkapa kinkku-täytteellä. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Siskonmakkara muffinssit

Siskonmakkara muffinssit

Tässä reseptissä valmistetaan Siskonmakkara muffinssit voitaikinalevyistä ja Wurstin Siskonamakkarasta. Muffinssien täytteeksi lisätään myös herkullista ja kermaista cheddar-juustoraastetta.

Valmistusaika 12 kpl, n. 45 min.

Ainekset

3 kpl (n.200g) Wurstin Siskonmakkaroita

6 kpl voitaikinalevyjä sulatettuna
150 g cheddar-juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Aseta voitaikinalevyt pitkittäin pöydälle. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta siskonmakkaramassaa on helpompi käsitellä. Pursota puolikas yhden makkara sisällöstä jokaiselle levylle. Levitä taikinalevyn päälle pursotettu siskonmakkaran massa tasaisesti levyn päälle. Ripottele cheddar-juustoraastetta taikinalevyille levitetyn siskonmakkaramassan päälle. Kierrä voitaikina siskonmakkara-juusto täytteineen rullaksi. Halkaise rulla kahtia ja painele muffinsivuokaan. Voitele muffinsit kananmunalla ja ripottele päälle vähän cheddar-juustoraastetta. Paista 200 C asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja siskonmakkara kypsää.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata siskonmakkaran esim. Wurstin Krakova nakeilla. Leikkaa tällöin nakit pieniksi paloiksi. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara muffinssi tarjoiltuna leikkuulaudalla

Siskonmakkara muffinssit tarjoiltuna leikkuulaudalla

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Wurstin Lampaan ulkofileetä tarjoillaan tässä reseptissä valkosipulimuussin ja paahdettujen parsa- sekä lehtikaalien kera. Lampaan ulkofileet on marinoitu hyvin lampaan lihaan sopivalla yrtti-valkosipuliöljyllä. Lampaan ulkofileet valmistuvat pannulla nopeasti, minuuteissa. Ulkofileet voit paistaa haluamaasi kypsyyteen oman makusi mukaan, liha voi jäädä roseeksi.

Valmistusaika n. 1 tunti, 4 hengelle

Ainekset

1 rs (500g) Wurstin Valkosipuli-Yrttimarinoitua Lampaan ulkofileetä

Valkosipulimuussi:
800 g kuorittua muussiperunaa
1 koko valkosipuli kuorittuna
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl suolaa

Paahdetut kaalit:
1 parsakaali viipaloituna
200 g ruusukaaleja halkaistuna
50 g lehtikaalia nypittynä
rypsiöljyä, voita ja suolaa

Ohjeet

Aloita ruoanvalmistus perunamuussista. Laita kattilaan muussiperunat ja kuorittu valkosipuli. Peitä vedellä ja keitä kypsäksi. Soseuta voin, maidon ja suolan kanssa.

Ota lampaan fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Paista pannulla marinoidut lampaan ulkofileet molemmin puolin, noin 2-3 minuuttia per puoli.  Laita folionyyttiin paiston jälkeen vetäytymään noin 15 minuutiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle tilkka öljyä. Lisää pannulle parsakaali viipaleet ja halkaistut ruusukaalit. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle voita ja revityt lehtikaalit. Paista vielä hetki. Mausta kaalit suolalla. Valuta ylimääräinen rasva pois. Viipaloi lampaan ulkofileet ja aseta viipaleet talouspaperin päälle. Mausta fileeviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Kasaa annokset valkosipulimuusin, paahdettujen kaalien ja lampaan ulkofileiden kanssa. Nauti.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna