Artikkelit

Kalkkuna Bowl
Kalkkuna bowl iskee kiinni trendikkääseen kulhoruokien sarjaan. Kalkkuna bowlissa Extra Palvikalkkuna marinoidaan teriyaki-kastikkeella ja tarjoillaan riisin sekä erilaisten kasvisten kera. Kulhoruoka asetellaan kulhoon, jossa riisi on alimmaisena ja kasvikset sekä kalkkuna päällä. Kalkkuna bowl on herkullisen värikäs ruoka, joka houkuttelee syömään kasviksia!

2-3 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200-300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

250g (sushi)riisiä

vettä

2 kananmunaa

2 avokadoa

n. 1/2 kurkku

1/2 punasipuli

n. 300g vihreitä papuja

n. 200g herneitä

1-2 kevätsipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

kourallinen kirsikka- tai minitomaatteja

Teriyaki-kastike

1/2 dl soijaa

1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa

0,5 dl (tummaa ruoko)sokeria

1/2 rkl inkivääriä hienonnettuna

2 rkl seesamiöljyä

1 tl suurustetta (maissitärkkelys)

Ohjeet

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta riisi jäähtymään. Valmista seuraavaksi teriyaki-kastike. Kiehauta pienessä kattilassa soija, riisiviini, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna sakeutua pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen (n. 7-10 min).

Suikaloi kalkkuna ja sekoita osa teriyaki-kastikkeesta kalkkunan joukkoon. Kuori ja pilko avokado sekä kevätsipulit. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi kurkku. Kuumenna vettä kattilassa tai keittimellä kiehuvaksi. Kiehauta vihreät pavut n. kolmen minuutin ajan. Huuhtele pavut tämän jälkeen kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, sulata ne samalla kiehuvalla vedellä ja huuhtele sulaneet herneet kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise kananmunat.

Aloita kulhojen kokoaminen laittamalla pohjalle riisiä. Asettele avokadot, kurkkuviipaleet, tomaatit, herneet, pavut sekä punasipuli kulhon laidoille, riisin päälle haluamallasi tavalla. Laita lopuksi kananmuna, kalkkunat sekä kevätsipulit kulhon keskelle. Koristele lopulla teriyaki-kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää kulhon maustamiseen myös valmista teriyaki-kastiketta ja vaikka täysjyväriisiä. Kasviksia voit lisätä oman makusi mukaan, esim. ituja, muita papuja, mangoa, retiisiä, porkkanaraastetta. Kalkkunan lisäksi voi tarjoilla muun muassa rapuja. Kulhoruokia suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kokeile perinteisen kinkkukiusauksen sijaan täytteeksi lihaisaa kalkkunaa ja sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esim. raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

300g Wurstin Extrapalvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Vinkki! Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Extrapalvikinkkua tai vaikka Neljän pippurin makkaraa!
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Sinappikalkkuna kiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on lihaisampaa kuin esim. broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extrapalvibroileria

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja kalkkunasta vuorotellen. päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tähtitortut

Tähtitortut sinappikalkkunasta ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Joulutortut käyvät hyvin pikkujouluihin, kahvipöytään tai illanistujaisiin. Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Sinappikalkkunaa!

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

100-150g Wurstin Sinappikalkkunaa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kalkkuna pieneksi. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää keskelle hieman sulatejuustoa. Asettele sen päälle sinappikalkkunaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää päälle juustoraastetta ja koristele tortut halkaistulla kirsikkatomaatilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta

Tähtitortut

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai siskonmakkaratäytteellä!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!