Artikkelit

Suomen paras erikoismakkara 2021

Suomen paras erikoismakkara tulee jo toista vuotta peräkkäin Järvenpäästä

Järvenpääläisen perheyritys Wursti Oy:n Olutnakki on valittu vuoden 2021 parhaaksi erikoismakkaraksi Akateemisen Kiuas-Seuran (AKS) toimesta, joka vuosittain valitsee Suomen parhaat makkaratuotteet. Viime vuonna voiton vei Wurstin Mini Krakova nakki. Molemmat tuotteet kuuluvat Wurstin Maukkaat-sarjaan. Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen naurahtaa:

– Maukkaat-sarja on selvästi onnistunut nimensä veroisesti. Monesti maisteluissa on mukana vain isoja toimijoita, joten on mukavaa, kun me pienemmätkin pääsemme näyttämään kyntemme maisteluissa.

Wursti tuntee erikoismakkarat hyvin – onhan niitä valmistettu Järvenpäässä käsityönä jo 35 vuotta leikkeleiden ja muiden lihajalosteiden ohella. Tärkeää on kuitenkin myös osata kuunnella kuluttajia. Siksi esimerkiksi Olutnakki on valmistettu yhteistyössä K-Kauppojen kanssa kuluttajien toiveita silmällä pitäen.

– Kauppojen ymmärrys ihmisten kaipaamista tuotteista yhdistettynä meidän makkaramestariemme kokemukseen synnyttää jatkuvasti hyviä ja hauskoja ideoita. Makkaramestarimme tietävät, miten makkaraan saadaan paras yhdistelmä makua ja rakennetta. Lisäksi käsin tekemällä tuotteissa on enemmän luonnetta kuin täysin koneistetussa tuotannossa, tätä kuluttajat myös arvostavat.

Pienpanimokulttuurin jatkuva kasvu yhdistettynä tapas kulttuurin napostelunautiskeluun on oivallinen yhdistelmä Olutnakin kaltaisille sellaisenaan käytettäville tuotteille. Yhtä lailla kokeilunhalu pienpanimotuotteita valitessa peilaantuu myös niiden kanssa nautittaviin pikkupurtaviin.

– Viime vuosina on nähty selkeää nousua erikoismakkara- ja snackstuotteiden kulutuksessa. Ihmiset haluavat seikkailla erilaisissa makumaailmoissa ja kokeilla
impulsiivisestikin uusia tuotteita, mikä osoittaa mahtavaa kokeilunhalua. Samoin kuin esimerkiksi pienpanimo-oluilta, myös makkaroihin kaivataan uniikkeja ominaisuuksia ja uusia ideoita.

Koronavuodet ovat vaikuttaneet myös Wurstin toimintaan – esimerkiksi ravintolapuolella käytettävien tuotteiden kysyntä on laskenut merkittävästi. Koronan ei olla kuitenkaan annettu liikaa vaikuttaa yrityksen toimintaan ja Lempinen antaakin paljon kiitosta henkilökunnalle:

– Meillä on aina pidetty isossa arvossa artesaanityöskentelyä ja tuotteemme valmistetaankin suurelta osin käsityönä, joten voitto on hieno tunnustus kaikille
meidän osaaville käsipareillemme. Erityisen hyvältä tuntuu saada tällainen kunniamaininta näin korona-ajan keskellä, sillä henkilökunta on koronasta ja sen
työpaikkaoloihin vaikuttavista tekijöistä huolimatta jaksanut tehdä samaa hienoa työtä kuin aina ennenkin.

2020 Wursti sai kaksoisvoiton viemällä sekä parhaan erikoismakkaran että parhaan raakamakkaran tittelin nimiinsä.

Järvenpäässä on selkeästi löydetty voittavan reseptin salaisuus.

– Mitäpä hyvää voittavaa kaavaa rikkomaan, joten mennään samalla tavalla eteenpäin kuin ennenkin. Hyvällä itseluottamuksella lähdetään ensi vuoden
maistelukauteen ja koitetaan jatkaa voittojen tiellä. Tässä välissä kuitenkin keskitytään arkisempiin asioihin muun muassa valmistamaan kauppojen hyllyille 30-vuotiasta Siskonmakkaraa, leikkeleitä ja luomaan uusi menestysresepti siinä sivussa, Lempinen päättää iloisesti.

AKS:n raati arvioi makkarat sokkotestissä, jossa arvioidaan tuotteen makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 988 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2020 – 31.8.2021) aikana pidetyissä 17 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 125 makkaraa neljästä eri maasta, joista 104 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia, seura kertoo verkkosivuillaan.

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:
2021 Paras erikoismakkara Olutnakki
2020 Paras erikoismakkara Mini Krakova nakki
2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara
2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki
2015 Paras nakkimakkara Olutnakki
2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara
2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki
2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät pesto-kalkkuna ja korppukinkku sriracha

Lämpimät voileivät eli lämppärit ovat helppo ja nopea arjen pelastaja, johon voi myös hyödyntää jääkaapista löytyviä ylijäämä aineksia. Vaikka lämpimät voileivät valmistuvat vaivatta ja pikaisesti, niistä ei makua puutu ja ne maistuvat koko perheelle! Voileipiä on helppo valmistaa juuri haluttu määrä ja täytteitä voi laittaa jokaisen oman maun mukaan. Perinteisten kinkku-juusto leipien lisäksi täytevaihtoehtoja keksiessä vain mielikuvitus on rajana. Voit myös muunnella reseptiä valitsemalla kauraleivän tilalle ruisleipää tai muuta haluamaasi leipää. Lämpimiin voileipiin pystyy hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet leivät. Lämpimät voileivät maistuvat ruokana tai välipalana niin päivällä kuin myöhäisillan herkkuna. Kokeile myös esimerkiksi viikonloppuna pitsan tilalla. Lämppärit valmistuvat helposti myös perheen nuorempien itse valmistamana välipalana ja ovat maistuvia myös uudelleen lämmitettynä. Tässä reseptissä valmistetaan lämpimät voileivät mureasta kalkkunasta peston kera ja kinkusta srirachalla maustettuna! Voit myös halutessasi valmistaa vain toiset lämppärit, nosta tällöin määriä sen mukaan kumman valitset. Tarjoile lämppärit esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai coleslawn kera.

20 min

Ainekset

8 viipaletta esim. kaura puikula leipiä

n. 8 viipaletta gouda juustoa

n. 4 rkl vihreää pestoa

Wurstin Paahdettu Kalkkunan filee yrttimaustettu leikkelettä tai Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 4 mini luumutomaattia

margariinia leipien voiteluun

Wurstin Korppukinkkua tai Wurstin Sinappikinkkua tai Wurstin Extra Palvikinkkua

Sriracha chilikastiketta maustamiseen

n. 12 mauste- tai suolakurkkuviipaletta

Lisukkeeksi esim. vihersalaattia tai coleslawta

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta valmiiksi leivinpaperi uunipellille. Aloita valmistamalla kalkkuna voileivät. Ota neljä kappaletta kaura puikula tai muita haluamiasi leipäviipaleita. Levitä jokaisen päälle noin ruokalusikallinen pestoa. Aseta seuraavaksi peston päälle kalkkunasiivuja 1–2 kappaletta. Jos käytät Extra Palvikalkkunaa, halkaise tai taita siivu kahtia. Seuraavaksi lisää gouda juustoa 1–2 siivua kalkkunan päälle. Leikkaa mini luumutomaatit ja asettele leiville. Halutessasi voit ripotella pestoa myös leipien päälle. Aseta valmiit leivät leivinpaperille.

Lämpimät voileivät

Seuraavaksi valmistellaan kinkkuvoileivät. Ota jälleen neljä viipaletta kaura puikula leipää tai muuta valitsemaasi leipää. Voitele viipaleet margariinilla. Lisää leiville seuraavaksi kinkkua leiville 1–2 siivua. Mikäli käytät Extra Palvikinkkua, halkaise tai taita siivu kahtia leivälle sopivaksi. Laita kinkun päälle goudajuusto. Sriracha chilikastike ja kurkut lisätään vasta paistamisen jälkeen. Aseta kinkkuleivät kalkkunaleipien lisäksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Kun leivät ovat paistuneet, mausta kinkkuleivät muutamalla pisaralla sriracha chilikastiketta tai oman makusi mukaan. Lisää kinkkuvoileipien päälle noin kolme mauste- tai suolakurkkuviipaletta. Tarjoile valmiit lämpimät voileivät esimerkiksi salaatin kera!

Vinkki! Erilaisia juustoja käyttämällä saat helposti vaihtelua lämpimiin voileipiin. Kokeile vaikka ananas-kinkku-aurajuusto tai pesto-kalkkuna-feta yhdistelmiä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kalkkuna caesar bagel
Kalkkuna caesar bagel on mitä mainioin välipala!

Kalkkuna caesar bagel täytetään nimensä mukaisesti klassisella caesar -kastikkeella sekä Wurstin Extra palvikalkkunalla. Bagel eli vesirinkeli on donitsin muotoinen suolainen leivonnainen. Paistettaessa bageliin saa maukkaan rapean kuoren. Bagelin voit täyttää mielesi mukaan.  Tämä herkku sopii mainiosti viikonlopun aamupalapöytään. Me kokeilimme bagelia tällä erää seuraavalla tavalla:

 

Ainekset

300g Extra Palvikalkkunaa tai

300g Extra Palvibroileria

Salaattia ym. lisuketta

 

Caesar -kastike:

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl vettä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl Dijon sinappia

2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

1 rkl kapriksia

mustapippuria

suolaa

 

Ohjeet

Caesar -kastike: Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aineset sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa kauniin vaalean värin.

 

Pilko kalkkuna ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise bagelit ja lisää väliin täyte.

 

Paahda bageleita pöytägrillissä tai uunissa grillivastuksella, kunnes bagelit saavat kauniin värin.

Bagelit palavat herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Tarjoile bagelit raikkaan salaatin kera.

ainekset

caesar kastike

 

kalkkuna kastikkeessa

 

Vinkki! Bagelin väliin voit laittaa lähes mitä vain. Voit sivellä bageliin esimerkiksi mieluistasi tuorejuustoa tai lisätä esimerkiksi juustoraastetta väliin. Bagelista voi tehdä myös makeankin version lisäämällä väliin esimerkiksi marmeladia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme, joita myös voit laittaa bagelin väliin! Löydä oma suosikkisi!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

juhlakauden napostelulautanen
Juhlakauden napostelulautanen on parhaimmillaan, kun siihen käytetään lihaisia leikkeleitä ja mausteista naposteluun sopivia nakkeja!

Juhlakauden napostelulautanen on helppo valmistaa. Napostelulautaselle sopivat erityisesti Wurstin Sinappikinkku- ja Sinappikalkkuna leikkeleet. Leikkeleet on valmistettu parhaista lihoista, fileestä ja paistista. Niissä on herkullinen sinappireunus, joka on myös näyttävän näköinen lautasella. Leikkeleiden rinnalla maistuu yrttinen Mini Krakova nakki, joka on kooltaan sopiva naposteluun.

 

Ainekset

Wurstin Sinappikalkkunaa

Wurstin Sinappikinkkua

Wurstin Maukkaat Mini Krakova Nakkeja

 

Viikuna-saksanpähkinä hilloke:

4 kpl tuoretta viikunaa

100 g murskattuja saksanpähkinöitä

1 dl vaahterasiirappia

 

Juustoinen dippikastike:

1 dl kermaa

2 dl maitoa

100 g cheddarjuustoa raastettuna

1 tl maizenaa

suolaa

mustapippuria

 

Ohjeet

Paista Krakova nakkeja paistinpannulla öljyssä saadaksesi pintaan kauniin värin. Kääräise leikkeleet rullalle ja asettele näyttävästi tarjoiluastialle. Tarjoile naposteltavat dippikastikkeiden, juustojen sekä muiden lisukkeiden kera!

 

Viikuna-Saksanpähkinähilloke on erittäin helppo tehdä. Leikkaa viikunat haluttuun muotoon. Sekoita pähkinöiden ja siirapin kanssa. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

 

Juustoinen dippikastikekin onnistuu käden käänteessä. Mittaa nesteet kattilaan. Ota ruokalusikallinen maitoa sivuun ja sekoita maizena siihen. Kiehauta maito-kermaseos ja lisää juusto. Keitä, kunnes juusto on sulanut. Lisää maizenamaito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

juhlakauden napostelulautanen

 

Vinkki! Napostelulautaselle voi laittaa lähes mitä vain. Leikkeleiden ja nakkien lisäksi sopii hyvin erilaiset juustot ja hedelmät. Valitse lisukkeet sopimaan oman maun ja juhlan mukaisesti.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna Bowl
Kalkkuna bowl iskee kiinni trendikkääseen kulhoruokien sarjaan. Kalkkuna bowlissa Extra Palvikalkkuna marinoidaan teriyaki-kastikkeella ja tarjoillaan riisin sekä erilaisten kasvisten kera. Kulhoruoka asetellaan kulhoon, jossa riisi on alimmaisena ja kasvikset sekä kalkkuna päällä. Kalkkuna bowl on herkullisen värikäs ruoka, joka houkuttelee syömään kasviksia!

2-3 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200-300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

250g (sushi)riisiä

vettä

2 kananmunaa

2 avokadoa

n. 1/2 kurkku

1/2 punasipuli

n. 300g vihreitä papuja

n. 200g herneitä

1-2 kevätsipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

kourallinen kirsikka- tai minitomaatteja

Teriyaki-kastike

1/2 dl soijaa

1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa

0,5 dl (tummaa ruoko)sokeria

1/2 rkl inkivääriä hienonnettuna

2 rkl seesamiöljyä

1 tl suurustetta (maissitärkkelys)

Ohjeet

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta riisi jäähtymään. Valmista seuraavaksi teriyaki-kastike. Kiehauta pienessä kattilassa soija, riisiviini, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna sakeutua pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen (n. 7-10 min).

Suikaloi kalkkuna ja sekoita osa teriyaki-kastikkeesta kalkkunan joukkoon. Kuori ja pilko avokado sekä kevätsipulit. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi kurkku. Kuumenna vettä kattilassa tai keittimellä kiehuvaksi. Kiehauta vihreät pavut n. kolmen minuutin ajan. Huuhtele pavut tämän jälkeen kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, sulata ne samalla kiehuvalla vedellä ja huuhtele sulaneet herneet kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise kananmunat.

Aloita kulhojen kokoaminen laittamalla pohjalle riisiä. Asettele avokadot, kurkkuviipaleet, tomaatit, herneet, pavut sekä punasipuli kulhon laidoille, riisin päälle haluamallasi tavalla. Laita lopuksi kananmuna, kalkkunat sekä kevätsipulit kulhon keskelle. Koristele lopulla teriyaki-kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää kulhon maustamiseen myös valmista teriyaki-kastiketta ja vaikka täysjyväriisiä. Kasviksia voit lisätä oman makusi mukaan, esim. ituja, muita papuja, mangoa, retiisiä, porkkanaraastetta. Kalkkunan lisäksi voi tarjoilla muun muassa rapuja. Kulhoruokia suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kalkkuna sieni kiusaus on vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle. Kalkkunan ja sienten yhdistelmä on syksyinen yhdistelmä. Sieniä onkin tarjolla runsaasti myös Suomen luonnossa loppukesästä ja syksyllä. Kokeile tähän vaikkapa tatteja tai suppilovahveroita. Esikäsittele sienet sen mukaan, käytätkö kuivattuja tai tuoreita sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esimerkiksi raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!
Tsekkaa myös muut maukkaat reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Sinappikalkkuna kiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna kiusaus hyödyntä lihaisaa ja maukasta Sinappikalkkunaa. Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on koostumukseltaan kiinteämpää kuin esimerkiksi broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta Sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvibroileria

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl (ruoka)kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pese ja tarvittaessa kuori perunat. Viipaloi perunat ohueksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja Sinappikalkkuna siivuista vuorotellen. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan perunoiden ja kalkkunan joukkoon. Paista kiusausta 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile Sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin ja vaikkapa etikkapunajuurten kera!

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!

Reseptin on suunnitellut monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä

Tsekkaa myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Tähtitortut Sinappikalkkunasta käyvät hyvin pikkujouluihin, kahvipöytään tai illanistujaisiin. Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Sinappikalkkunaa! Pohjalle suolaisiin torttuihin laitetaan juoksevaa chili sulatejuustoa.

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

100-150g Wurstin Sinappikalkkunaa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kalkkuna pieneksi. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää keskelle hieman sulatejuustoa. Asettele sen päälle sinappikalkkunaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää päälle juustoraastetta ja koristele tortut halkaistulla kirsikkatomaatilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta

Tähtitortut

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai siskonmakkaratäytteellä!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!