Artikkelit

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Suolaiset piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                  Wurstin Siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   paistettua kananmunaa

4 kpl                   vaaleaa paahtoleipää

8 kpl                   juustosiivua

1 ruukku            ruohosipulia, hienonnettuna

majoneesia, ketsuppia

Ohjeet

Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.

Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

makkara lasagne

Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.

Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.

Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!

 

n. 4-5 hengelle, noin tunti

 

Ainekset

400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja

10 kpl lasagnelevyjä

2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa

1-2 sipulia

1-2 kesäkurpitsaa

1 prk maissia

juustoraastetta

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

makkara lasagne

makkara lasagne

 

Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka  paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Maukkaasta Siskonmakkarasta on moneksi! Tällä kertaa kokeilimme Siskonmakkaralla gratinoitua kasvisvuokaa. Tästä ei herkullisen arkiruoan tekeminen enää voisi kovin paljoa helpottua. Pilko vain kasvikset, sekoita tomaattikastike sekaan ja paista uunissa.

Paiston loppuvaiheessa lisää vielä Siskonmakkarat kasvisten päälle ja gratinoi uunissa, kunnes Siskonmakkarat ovat saaneet kauniin värin. Siskonmakkara saa uunissa kauniin värin pintaansa ja samalla erityistä herkullista makua ja rapeutta paistosta. Parhaimmalta vuoka maistuu seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä keskenään hetken.

n. 4-5 hengelle, n. 50 min.

 

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa

2 kesäsipulia tai 1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni kukkakaali tai 1/2 iso

100 g herkkusieniä

500g tomaattikastiketta tai -murskaa

mausteita ja yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko kasvikset sopiviksi, melko pieniksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai -murska ja sekoita. Käyttäessäsi tomaattimurskaa, mausta vuoka makusi mukaan mausteilla, suolalla ja yrteillä. Mikäli käytät valmiiksi maustettua tomaattikastiketta, suolaa ei kannata välttämättä enää lisätä. Myös Siskonmakkarassa on melko paljon suolaa.
Paista vuokaa uunissa n.25 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja pursota siskonmakkat kasvisten päälle. Paista uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Tarjoile vuoka esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.

Uunivuoan ainekset

Pilkotut kasvikset uunivuoassa

Tomaattikastike ja kasvikset uunivuoassa

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Vinkki! Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa, tai munakoisoa. Kokeile myös Siskonmakkaran sijaan mausteisempaa raakamakkaraa. Katso ohje täältä!

Täältä löydät myös mitä kaikkea muuta voi Siskonmakkarasta kokkailla!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara kasvis vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi. Tähän reseptiin voit hyödyntää myös hieman nahistuneet kasvikset, jotka muuten saattaisivat jäädä käyttämättä. Asettele makkarat päällimmäiseksi tai vuorotellen kasvisten kanssa, jotta makkarat maustavat kasviksia paiston aikana.

n. 5-6 hengelle, n. 60 min.

Ainekset

250g raakamakkaraa esim. Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja

2-3 porkkanaa

1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta

1 (puna)sipuli

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

100g feta- tai vuohenjuustoa

öljyä

suolaa

pippuria

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi ja porkkanat n. 1 cm paksuiksi kolikoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fetajuusto ja raakamakkarat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Pyörittele porkkanat, kaali, sipuli ja tomaatit öljyssä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä kasvikset vuokaan ja niiden päälle juusto- sekä makkarapalat. Paista uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Raakamakkara kasvis vuoka ennen paistoa

Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esimerkiksi Wurstin Krakova nakkeja. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Karitsan kare, uunijuurekset ja jogurttinen minttukastike
Karitsan kare, uunijuurekset ja jogurttinen minttukastike

Karitsan kare, uunijuurekset ja jogurttinen minttukastike

Yrteillä ja valkosipulilla marinoitu karitsan kruunukyljys on maukas ja murea tarjottava juhlapöytään! Valmista kokonaisena ja leikkaa kypsänä erillisiksi kyljyksiksi.

Karitsan kruunukyljys eli karitsan kare on kokonainen kylkirivi, josta tulee paistettuna todella herkullista. Kuumenna kyljystä ensin pannulla tai grillissä niin, että kyljys saa hienon värin. Hauduta loppuun folion alla pannulla tai uunissa. Tässä marinadissa hyödynnetään ylijäänyt marinadi uunijuuresten maustamiseen.

n. 2-3 hengelle, yli 60 min.

Ainekset

400g Wurstin yrtti-valkosipuli marinoitua karitsan kruunukyljystä

2-3 porkkanaa

100g (½-1 kpl) lanttua

100g (½-1 kpl) juuriselleriä

200g (1 kpl) palsternakkaa

1-2 (puna)sipulia

200g (1 kpl) kesäkurpitsaa

(öljyä, mausteita)

Jogurttinen minttukastike:

1 tlk (200g) Turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä

2 rkl tuoretta minttua tai 2 tl kuivattua minttua

ripaus suolaa

(1 rkl sitruunanmehua)

Ohjeet
Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ja pyyhi ylimääräinen marinadi kareesta talteen kulhoon. Kuori ja pilko juurekset. Lohko sipulit ja kesäkurpitsa. Kaada juurekset ja kasvikset marinadin sekaan. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä ja mausteita. Laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin.

Karitsan kylkirivi

Kuumennna paistinpannu tai grilli melko kuumaksi. Paista karetta ensin rasvapuoli alasapäin n. 3 minuuttia tai kunnes kyljysrivi on saanut kauniin värin. Käännä ja paista vielä n. 2 min.

Karitsan kare pannulla

Karitsan kylkirivi pannulla

Kypsennä karitsan kare loppuun hauduttamalla pannulla miedolla lämmöllä folion alla tai uunissa juuresten kanssa. Kypsennä n. 15-20 minuuttia, paistoaika vaihtelee kareen koon mukaan. Jos käytät paistomittaria, kypsennä n.56-58 asteiseksi. Huom! katsoi, ettei mittari ole luussa kiinni tai se näyttää väärin. Kare saa jäädä keskeltä vaaleanpunertavaksi, jolloin se on mureimmillaan. Anna kareen vetäytyä kypsennyksen jälkeen n. 10 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen kyljysrivi erilliseksi toisistaan kyljysten välistä. Valmista jogurttikastike sekoittamalla turkkilainen jogurtti tai kermaviili, silputtu minttu sekä mausteet keskenään.

Karitsan kare ja uunijuurekset

Vinkki! Kokeile valmistaa kareen kaveriksi myös hummus-kastike!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!
Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kalkkuna sieni kiusaus on vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle. Kalkkunan ja sienten yhdistelmä on syksyinen yhdistelmä. Sieniä onkin tarjolla runsaasti myös Suomen luonnossa loppukesästä ja syksyllä. Kokeile tähän vaikkapa tatteja tai suppilovahveroita. Esikäsittele sienet sen mukaan, käytätkö kuivattuja tai tuoreita sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esimerkiksi raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!
Tsekkaa myös muut maukkaat reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Paneroidut siskonmakkarapallerot

Siskonmakkarasta se soppa syntyy! Mutta Siskonmakkaramassa on kuitenkin hyvin monipuolista ja sopii käytettäväksi monin tavoin.

Paneroidut Siskonmakkarapallerot on takuuvarma koko perheen herkku! Siskonmakkara sopii hyvin pannulla paistettavaksi pihveiksi tai palleroiksi. Yksi tapa on paneroida siskonmakkarapallerot, jotka kypsyvät pannulla rapeiksi. Tämä herkku vie kielen mennessään ja valmistuu hetkessä! Siskonmakkaramassa pursotetaan ulos kuorestaan, pyöritellään korppujauhoissa ja paistetaan pannulla herkullisen rapeaksi. Panerointiin ei tarvita kananmunaa, siskonmakkaramassa on sen verran tahmeaa itsessään, että korppujauhot pysyvät kiinni massan päällä. Nämä maukkaat pallerot häviävät lautaselta hetkessä. Tarjoile paneroidut siskonmakkarapallerot pottumuusin ja raikkaan vihersalaatin kera.

 

4-5 hengelle, n. 30 min

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa

korppujauhoa

mustapippuria tai muita mausteita makusi mukaan

(rypsi)öljyä

(yrttejä)

 

Ohjeet

Ota siskonmakkarat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistamista. Laita pannu kuumenemaan. Lisää korppujauhoja lautaselle tai astiaan. Pursota siskonmakkaramassasta n. 2-3 cm kokoisia palleroita korppujauhoon. Ripottele korppujauhoa myös palleroiden päälle tai pyörittele kevyesti palleroita jauhoissa. Paista palleroita öljyssä kuumalla pannulla yhteensä n.5-10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa palleroiden koko. Pinta saa ruskistua. Mikäli palleroiden pinta uhkaa tummua liikaa, laita levyä pienemmälle. Palleroita ei kannata jättää pitkäksi aikaa silmistää, ne palavat melko helposti- Jos haluat, voit lisätä tuoreita tai kuivattuja yrttejä joko korppujauhojen tai öljyn sekaan. Suolaa ei kannata enää lisätä, siskonmakkaramassa on melko suolaista itsessään. Paneroidut siskonmakkarapallerot maistuvat raikkaan salaatin ja pottumuusin kera!

Vinkki! Voit myös maustaa korppujauhot vaikkapa paprikajauheella tai muilla mausteilla. Siskonmakkarasta voi myös tehdä paneroituja pihvejä – muotoile tällöin massasta pihvejä ja paista hieman matalammalla lämmöllä n. 5 min per puoli.  Voit myös muotoilla massasta pihvejä tai palleroita ilman korppujauhoja. Pihvit maistuvat hyvin myös esimerkiksi Siskonmakkara burgerissa!

 

Leivitetyt siskonmakkarat

 

 

 

 

 

 

 

Korppujauhoissa pyöritellyt siskonmakkarapallerot ennen paistoa ja sen jälkeen

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tsekkaa myös muut monipuoliset Siskonmakkara-reseptimme!