Makkarakiusaus

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus

Makkarakiusaus on klassikkoruoka, jossa perinteisien versioiden kinkku tai kala on korvattu maukkaalla makkaralla. Makkarasta itsessään irtoava rasva ja mausteet maustavat kiusausta mukavasti. Valitse makusi mukaan mausteinen makkara tai miedompi tai käytä vaikka useampaa makkaraa sekoituksena! Lisää mukaan herne-maissi-paprika seosta, jos haluat lisää kasviksia ja väriä kiusaukseen. Makkarakiusaus maistuu hyvin syksyllä ja talviaikaan, kun mieli halajaa täyteläisiä ruokia viileneviin säihin. Tämä helppo makkarakiusaus on nopea ja vaivaton valmistaa!

4-6 hengelle

Ainekset

1-2 pkt nakkeja tai makkaraa esim. Wurstin Krakovaa

2 pss (n.1 kg) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

suolaa

mustapippuria

n. 4 dl ruokakermaa (voit käyttää myös maustettua ruokakermaa)

(juustoraastetta pinnalle)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Suikaloi makkarat tai nakit. Lisää vuokaan peruna-sipulisekoitus. Lisää joukkoon makkarat. Sekoita suola ja pippuri ruokakerman sekaan. Lisää ruokakerma peruna- ja makkarasuikaleiden joukkoon. Jos haluat käyttää juustorastetta, lisää se pinnalle. Paista uunissa keskitasolla noin tunti, kunnes kerma on imeytynyt perunoihin ja kiusauksen pinta on saanut mukavasti väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

makkarakiusaus

makkarakiusaus ennen paistoa

Vinkki! Voit halutessasi korvata ruokakerman osaksi tai kokonaan lihaliemellä. Vähennä tällöin suolan määrää. Lisää makua saat lisäämällä joukkoon myös maustettua ruokakermaa kuten sipuli-, juusto- tai pippurikermaa. . Kokeile lisätä joukkoon myös kasviksia kuten paprikaa, maissia tai herneitä.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!