Tag Archive for: krakova

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Raakamakkara kesäkurpitsapasta

Raakamakkara kesäkurpitsapasta on raakamakkaroista tehty helppo ja maukas arkiruoka. Erilaisilla maustetuilla raakamakkaroilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tähän voi käyttää myös Tex Mex Siskonmakkaraa. Tämä herkullinen pasta valmistuu käden käänteessä!

4 hengelle

Ainekset

Raakamakkaraa tai esim. 1 pkt Tex Mex Siskonmakkaraa 500g

2 kesäkurpitsaa

öljyä n. desi

n. 1 tl suolaa

n. 1 tl pippuria

n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta

Tai muita mausteita makusi mukaan

Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle

 

Ohjeet

Keitä valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kesäkurpitsa. Sekoita mausteet öljyyn. Lisää öljy-mausteseos kesäkurpitsapalojen joukkoon ja sekoita. Paista tai grillaa raakamakkarat pannulla tai grillissä. Jos käytät Tex Mex Siskonmakkaraa, muotoile makkarasta pieniä palloja. Paista kunnes pallerot ovat saaneet väriä.

Paista maustetut kesäkurpitsapalat pannulla keskilämmöllä välillä käännellen kunnes ne ovat saaneet herkullista paistopintaa. Leikkaa hieman jäähtyneet raakamakkarat paloiksi.

Sekoita kesäkurpitsat, raakamakkarat ja pasta keskenään, jotta myös pasta maustuu samalla. Tarjoile raikkaan salaatin kera tai sellaisenaan.

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Vinkki! Mikäli käytät hyvin mausteista raakamakkaraa, voit myös maustaa kesäkurpitsat miedommin. Kokeile lisätä joukkoon myös muita aineksia kuten maissinjyviä tai vaikka paistettuja kirsikkatomaatteja.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkimunakas krakovan nakista

Nakkimunakas Krakovan nakista

Nakkimunakas Krakovan nakista on maistuva ja pikaisesti valmistuva arkiruoka. Tässä reseptissä on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Krakovan nakkia, jonka seuraksi munakkaaseen on lisätty makeita suippopaprikoita. Nakkimunakas on helppo valmistaa ja se on myös helposti muuteltavissa sen mukaan mitä jääkaapista milloinkin löytyy!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Pilko nakit ja leikkaa paprikat siivuiksi. Kuumenna pannu ja paista ensin pilkotut nakit. Siirrä nakit sivuun ja ruskista paprikat. Ota myös paprikat sivuun.

Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää munien joukkoon maito tai vesi sekä mausteet.

Lisää pannulle vähän öljyä ja kuumenna pannu noin keskilämmölle. Kaada pannulle munakasseos.

Siirrä lastalla kananmunamassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle pannua muutaman kerran.

Kun kananmunat ovat lähes hyytyneet, lisää päälle paistetut nakit ja paprikat.

Ripottele pinnalle tuoreita, silputtuja yrttejä ja pippuria. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki! Jos haluat munakkaan koostumuksesta kermaisempaa, voit korvata maidon kermalla. Munakkaan voit maustaa myös esimerkiksi sipulilla, sienillä tai tomaateilla.

Lisää paistettu sipuli munakasseokseen mausteiden kanssa. Kokeile myös muita nakkeja munakkaaseen. Vaihtoehtoisesti voit korvata nakit kinkulla tai vaikka kalkkunaleikkeleellä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Suomen paras erikoismakkara 2021

Suomen paras erikoismakkara tulee jo toista vuotta peräkkäin Järvenpäästä

Järvenpääläisen perheyritys Wursti Oy:n Olutnakki on valittu vuoden 2021 parhaaksi erikoismakkaraksi Akateemisen Kiuas-Seuran (AKS) toimesta, joka vuosittain valitsee Suomen parhaat makkaratuotteet. Viime vuonna voiton vei Wurstin Mini Krakova nakki. Molemmat tuotteet kuuluvat Wurstin Maukkaat-sarjaan. Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen naurahtaa:

– Maukkaat-sarja on selvästi onnistunut nimensä veroisesti. Monesti maisteluissa on mukana vain isoja toimijoita, joten on mukavaa, kun me pienemmätkin pääsemme näyttämään kyntemme maisteluissa.

Wursti tuntee erikoismakkarat hyvin – onhan niitä valmistettu Järvenpäässä käsityönä jo 35 vuotta leikkeleiden ja muiden lihajalosteiden ohella. Tärkeää on kuitenkin myös osata kuunnella kuluttajia. Siksi esimerkiksi Olutnakki on valmistettu yhteistyössä K-Kauppojen kanssa kuluttajien toiveita silmällä pitäen.

– Kauppojen ymmärrys ihmisten kaipaamista tuotteista yhdistettynä meidän makkaramestariemme kokemukseen synnyttää jatkuvasti hyviä ja hauskoja ideoita. Makkaramestarimme tietävät, miten makkaraan saadaan paras yhdistelmä makua ja rakennetta. Lisäksi käsin tekemällä tuotteissa on enemmän luonnetta kuin täysin koneistetussa tuotannossa, tätä kuluttajat myös arvostavat.

Pienpanimokulttuurin jatkuva kasvu yhdistettynä tapas kulttuurin napostelunautiskeluun on oivallinen yhdistelmä Olutnakin kaltaisille sellaisenaan käytettäville tuotteille. Yhtä lailla kokeilunhalu pienpanimotuotteita valitessa peilaantuu myös niiden kanssa nautittaviin pikkupurtaviin.

– Viime vuosina on nähty selkeää nousua erikoismakkara- ja snackstuotteiden kulutuksessa. Ihmiset haluavat seikkailla erilaisissa makumaailmoissa ja kokeilla
impulsiivisestikin uusia tuotteita, mikä osoittaa mahtavaa kokeilunhalua. Samoin kuin esimerkiksi pienpanimo-oluilta, myös makkaroihin kaivataan uniikkeja ominaisuuksia ja uusia ideoita.

Koronavuodet ovat vaikuttaneet myös Wurstin toimintaan – esimerkiksi ravintolapuolella käytettävien tuotteiden kysyntä on laskenut merkittävästi. Koronan ei olla kuitenkaan annettu liikaa vaikuttaa yrityksen toimintaan ja Lempinen antaakin paljon kiitosta henkilökunnalle:

– Meillä on aina pidetty isossa arvossa artesaanityöskentelyä ja tuotteemme valmistetaankin suurelta osin käsityönä, joten voitto on hieno tunnustus kaikille
meidän osaaville käsipareillemme. Erityisen hyvältä tuntuu saada tällainen kunniamaininta näin korona-ajan keskellä, sillä henkilökunta on koronasta ja sen
työpaikkaoloihin vaikuttavista tekijöistä huolimatta jaksanut tehdä samaa hienoa työtä kuin aina ennenkin.

2020 Wursti sai kaksoisvoiton viemällä sekä parhaan erikoismakkaran että parhaan raakamakkaran tittelin nimiinsä.

Järvenpäässä on selkeästi löydetty voittavan reseptin salaisuus.

– Mitäpä hyvää voittavaa kaavaa rikkomaan, joten mennään samalla tavalla eteenpäin kuin ennenkin. Hyvällä itseluottamuksella lähdetään ensi vuoden
maistelukauteen ja koitetaan jatkaa voittojen tiellä. Tässä välissä kuitenkin keskitytään arkisempiin asioihin muun muassa valmistamaan kauppojen hyllyille 30-vuotiasta Siskonmakkaraa, leikkeleitä ja luomaan uusi menestysresepti siinä sivussa, Lempinen päättää iloisesti.

AKS:n raati arvioi makkarat sokkotestissä, jossa arvioidaan tuotteen makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 988 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2020 – 31.8.2021) aikana pidetyissä 17 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 125 makkaraa neljästä eri maasta, joista 104 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia, seura kertoo verkkosivuillaan.

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:
2021 Paras erikoismakkara Olutnakki
2020 Paras erikoismakkara Mini Krakova nakki
2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara
2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki
2015 Paras nakkimakkara Olutnakki
2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara
2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki
2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Maukkaat Olutnakki *SUOMEN PARAS ERIKOISMAKKARA 2021*

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa

Egg  Benedict ja rapeaa krakovaa sopii mainiosti viikonlopun aamupalaksi tai brunssille!

 

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa on aamupalojen kuningas. Kyseessä on rapea leipä, jonka päällä on uppomuna. Uppomunien päälle kaadetaan maukasta hollandaisekastiketta. Tässä reseptissä leivän päälle ladotaan myös Wurstin Mini Krakovanakkeja. Tämä herkullinen ja klassinen aamupala ei ole ehkä se kaikkein nopein ja helpoin tehdä, mutta maku on kohdallaan!

 

4 annosta

 

8 kpl kananmuna

1 dl väkiviinaetikkaa

Suolaa

1 pkt Wurstin Mini Krakovanakkeja tai Wurstin Krakova nakkeja

4 kpl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa

200 g voita sulatettuna

 

Ohjeet

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Katso, että kattila on riittävän iso ja vettä ainakin 15cm. Leikkaa Mini krakovanakit pitkittäin ohueksi. Paista Krakovat pannulla rapeiksi ja valuta tämän jälkeen talouspaperin päällä. Kun kattilassa oleva vesi alkaa kuplimaan lisää joukkoon etikka. Riko kananmuna lasiin. Pyöritä kauhalla kiehuvaan veteen pyörre. Laita kanamuna varovasti veteen. Anna kananmunan olla vedessä 2 minuuttia. Tämän jälkeen nosta reikäkauhalla pois. Mausta suolalla.

 

Valmista Hollandaisekastike. Mittaa kananmunan keltuaiset ja etikka kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Keltuaismassa vaahtoutuu ensin. Kun vaahto laskee ota kattila sivuun. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile uppomuna, paistetut Mini-Krakovat ja Hollandaisekastike rapean leivän päällä.

 

Vinkki! Ripottele valmiiden leipien päälle esimerkiksi persiljaa tai ruohosipulia! Uppomunia tehdessä kannattaa käyttää ajastinta, jotta munien koostumuksesta tulee oikea.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

currykrakova

Currykrakova on Wurstin versio currywurstista!

 

Currykrakova on Wurstin Mini krakova nakeista tehty ruoka, joka on höystetty currylla maustetulla tomaattikastikkeella. Currywurst on Saksasta, tarkemmin sanottuna Berliinistä, kotoisin oleva grillin herkku. Tämä herkullinen makkara-annos on kehitelty vuonna 1949 ja onkin muodostunut Saksassa klassikoksi. Tämä ruoka on verrattavissa suomalaisten grilliherkkuun makkaraperunoihin. Currykrakova on helppo ja nopea tehdä. Mikäs muukaan nakki tähän sopisi paremmin kuin Mini krakova -nakki, joka palkittiin vuonna 2020 Akateemisen kiuasseuran toimesta vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi. Varoitus! Vesipisarat alkaa nousta kielelle jo reseptiä lukiessa!

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja  tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

1 rkl keltaista curryjauhetta

 

Ohjeet

Leikkaa Mini krakova nakit puoliksi. Paista nakit pannulla kauniin ruskeaksi. Laita nakit lautaselle, josta ruoan tarjoilet.

Keitä tomaattimurskaa hieman kasaan. Lisää tomaattimurska nakkien päälle ja lopuksi ripottele curryjauhe annoksen päälle.

Tarjoile perinteitä kunnioittaen ranskalaisten kanssa.

Tämän pikaruokien klassikon osaa tehdä kuka vain.

 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös hieman sinappia ja sipulia tomaattimurskan joukkoon. Perinteisesti tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Mainiosti tämän kanssa sopii myös esimerkiksi lohkoperunat sekä hapankaali. Luodaksesi aitoa grillikioskin tunnelmaa, tarjoile annos kertakäyttöastioista.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

uunimakkara mini krakovasta

Uunimakkara Mini Krakovasta on hieman erilainen kuin perinteinen uunimakkara!

 

Uunimakkara mini krakovasta on nopea ja helppo arkiruoka. Perinteisessä uunimakkarassa käytetään suurempia makkaroita. Meidän versiossamme käytetään pienempiä Wurstin Mini Krakova nakkeja. Nakit on maustettu yrtein, joten niistä löytyy itsestään jo paljon makua. Lisää makua tuo krakovien päälle kaadettava maustettu tomaattikastike sekä juustoraaste. Helposti muokattava resepti tuo miellyttävää vaihtelua tähän perinteiseen arkiruokaan.

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

100 g juustoraastetta

Suolaa, mustapippuria, timjamia

 

Ohjeet

Kiehauta tomaattimurska kattilassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Viillä mini krakova nakit melkein halki, niin että nakki aukeaa ”perhoseksi”. Levitä nakit uunipellille.

Kaada kiehautettua ja maustettua tomaattikastiketta nakkien päälle. Kuorruta nakit lopuksi valitsemallasi juustoraasteella.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Tarjoile uunimakkarat suolakurkkujen kanssa.

 

Vinkki! Uunimakkaran lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi makoisa perunamuusi tai kasvikset. Juustoraasteena voi valita oman maun mukaisesti, miksei myös esimerkiksi mozzarella -juustoa viipaloituna. Tomaattikastikkeeseen laitettavat mausteet voi myös valita sen mukaan, mitkä itselle ovat mieluisia. Tämä resepti on siis hyvin helposti muokattavissa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

juhlakauden napostelulautanen
Juhlakauden napostelulautanen on parhaimmillaan, kun siihen käytetään lihaisia leikkeleitä ja mausteista naposteluun sopivia nakkeja!

Juhlakauden napostelulautanen on helppo valmistaa. Napostelulautaselle sopivat erityisesti Wurstin Sinappikinkku- ja Sinappikalkkuna leikkeleet. Leikkeleet on valmistettu parhaista lihoista, fileestä ja paistista. Niissä on herkullinen sinappireunus, joka on myös näyttävän näköinen lautasella. Leikkeleiden rinnalla maistuu yrttinen Mini Krakova nakki, joka on kooltaan sopiva naposteluun.

 

Ainekset

Wurstin Sinappikalkkunaa

Wurstin Sinappikinkkua

Wurstin Maukkaat Mini Krakova Nakkeja

 

Viikuna-saksanpähkinä hilloke:

4 kpl tuoretta viikunaa

100 g murskattuja saksanpähkinöitä

1 dl vaahterasiirappia

 

Juustoinen dippikastike:

1 dl kermaa

2 dl maitoa

100 g cheddarjuustoa raastettuna

1 tl maizenaa

suolaa

mustapippuria

 

Ohjeet

Paista Krakova nakkeja paistinpannulla öljyssä saadaksesi pintaan kauniin värin. Kääräise leikkeleet rullalle ja asettele näyttävästi tarjoiluastialle. Tarjoile naposteltavat dippikastikkeiden, juustojen sekä muiden lisukkeiden kera!

 

Viikuna-Saksanpähkinähilloke on erittäin helppo tehdä. Leikkaa viikunat haluttuun muotoon. Sekoita pähkinöiden ja siirapin kanssa. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

 

Juustoinen dippikastikekin onnistuu käden käänteessä. Mittaa nesteet kattilaan. Ota ruokalusikallinen maitoa sivuun ja sekoita maizena siihen. Kiehauta maito-kermaseos ja lisää juusto. Keitä, kunnes juusto on sulanut. Lisää maizenamaito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

juhlakauden napostelulautanen

 

Vinkki! Napostelulautaselle voi laittaa lähes mitä vain. Leikkeleiden ja nakkien lisäksi sopii hyvin erilaiset juustot ja hedelmät. Valitse lisukkeet sopimaan oman maun ja juhlan mukaisesti.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Bratwurstia

Bratwursti nautitaan perinteisesti hapankaalin kera.

Bratwurstia syödään perinteisesti syksyllä Oktoberfestin aikaan hapankaalin kera. Bratwurstin kylkeen sopii kuitenkin myös moni muu lisuke kuten raikas perunasalaatti. Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea, mutta kuitenkin kypsä makkara. Väriä ja maukkaan paistopinnan saat paistamalla Bratwurstit rapeaksi pannulla.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

 320g Wurstin Broileri Bratwurstia

5-6 keitettyä perunaa

sipuli, purjo tai esim. muutama kevätsipuli

2-3 maustekurkkua

(1 pieni omena tai ½ iso omena / vaihtoehtoisesti esim. nippu retiisiä)

2-3 rkl kapriksia

Kastike:

1 prk (200g) kermaviiliä

1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua

1-2 rkl sinappia

1-2 tl sokeria tai hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

(ruohosipulia)

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuori ja kuutioi kypsät perunat. Voit myös käyttää perunat kuorineen. Hienonna sipuli tai suikaloi purjo, kuutioi maustekurkut sekä omenat. Valmista kastike maustamalla kermaviili viinietikalla, sinapilla, sokerilla ja valkosipulilla. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita kermaviili perunoiden, sipulien, omenoiden, kapristen sekä maustekurkkujen sekaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna perunasalaatin maustua ennen tarjoilua. Hienonna pinnalle ruohosipulia ennen tarjoilua.

Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea makkara. Bratwursti on parhaimmillaan pannulla ruskistettuna, jolloin pintaan saa paahteisen maun. Paista bratwursteja pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile perunasalaatin kera.

Vinkki! Uusista perunoista valmistat maukkaan perunasalaatin. Pese perunat huolellisesti, jolloin voit tarjoilla ne kuorineen. Kermaviilin voit korvata vaikkapa bulgarian jogurtilla tai crème fraîchella. Perunasalaattiin on helppo hyödyntää edellisen päivän keitetyt perunat. Voit lämmittää perunasalaatin kaveriksi vaikka Wurstin Krakova nakkia tai maukkaita raakamakkaroita.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!