Siskonmakkara hampurilainen

Siskonmakkara hampurilainen valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä. Paista pihveiksi ja täytä haluamillasi täytteillä.

Siskonmakkara hampurilainen on hyvä osoitus siitä, että Siskonmakkarasta on moneen! Useimmille Siskonmakkara on tuttu perinteisestä keitosta. Mutta Siskonmakkarasta valmistat niin pihvejä, pastaa, kastiketta, nugetteja kuin kebakoitakin. Tsekkaa monipuoliset Siskonmakkarareseptimme. Tässä reseptissä Siskonmakkara pihvit voit valmistaa pannulla tai grillissä. Mikäli taputtelet Siskonmakkara massasta käsin pihvejä, kostuta kädet ensin vedellä. Kostuteilla käsillä massan käsittely on helpompaa eikä massa tartu käsiin niin helposti. Tämä burgeri maistuu taatusti myös perheen junioreille! Aitoa Wurstin siskonmakkaraa jo 30 vuotta!

n. 30 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500g (1 pkt) Wurstin Siskonmakkaroita

4 kpl hampurilaissämpylät
4 kpl cheddarjuustoviipaleita
150 g suolakurkkuviipaleita
1 punasipuli viipaloituna

2 tomaattia siivutettuna
4 salaatinlehteä
1 dl täysmajoneesia
1 dl ketsuppia

 

Ohjeet

Purista siskonmakkara massa suolista kulhoon. Sekoita siskonmakkara massa tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista neljä samankokoista palaa. Voitele leivinpaperi öljyllä. Muotoile siskonmakkarasta neljä pihviä. Muotoilu on helppoa, kun kastelet kätesi kylmällä vedellä ennen muotoilua. Sivele pihvien päälle vielä hiukan öljyä muotoilun jälkeen.

Siskonmakkaraburgeri

Siskonmakkara burgerin levitys pihveiksi

Kuumenna grilli keskilämmölle. Nosta pihvit leivinpaperin avulla grilliin ja poista leivinpaperi. Grillaa pihvejä noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin grillipinnan. Lisää juustoviipale pihvin päälle grillauksen loppuvaiheessa ja anna sen sulaa. Halkaise sämpylät ja paahda niitä kevyesti grillissä, kunnes ne ovat lämpimiä ja saaneet hieman väriä.

Siskonmakkara pihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit grillissä

Kokoa hampurilaiset levittämällä pohjasämpylöiden pinnalle majoneesia. Aseta majoneesin päälle salaatinlehtiä ja suolakurkkuviipaleet. Nosta seuraavaksi siskonmakkara pihvi hampurilaisen päälle. Lisää pihvin päälle tomaattia ja punasipuliviipaleet. Levitä kansisämpylöiden sisäpinnalle ketsuppia. Nosta kansisämpylät hampurilaisten päälle.

Sskonmakkaraburgerin täyttö

Sskonmakkara burgerin täyttö

Vinkki! Voit varioida Siskonmakkara burgereita esimerkiksi vaihtamalla hampurilaissämpylät ruisleipiin tai lisäämällä vaikka paistetun kananmunan hampurilaisten väliin.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!