Tag Archive for: pikkusuolaista

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta asetelmassa

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta on ruoka, jolla piristät arkea tai sen voi valmistaa vaikka leffaillan sekä illanistujaisten herkuksi. Mikäli rakastat caesar kastiketta, rakastat tätä! Extra Palvikalkkuna on valmistettu kalkkunan fileestä ja on hyvin lihaisaa, siksi se soveltuu hyvin myös ruoanlaittoon. Caesar subi on tä

4 hengelle, valmistusaika n. 15 min

Ainekset

4 palaa patonkia
250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai esimerkiksi Wurstin Sinappikalkkunaa
1 sydänsalaatti
100 g parmesanjuustolastuja
2 dl täysmajoneesia
1 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa

Ohjeet

Ota työlaudalle Wurstin Extra Palvikalkkunat, sydänsalaatti ja parmesanjuustolastut. Hienonna veitsellä useita kertoja, jotta raaka-aineet sekoittuvat ja hienontuvat. Mittaa kulhoon täysmajoneesi, valkosipuli, mustapippuri sekä valkoviinietikka ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut kalkkunat, sydänsalaatti sekä parmesan-lastut ja sekoita tasaiseksi. Halkaise patongit ja lisää täytettä. Tarjoile vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa patongit myös muilla täytteillä vaikkapa kinkku-täytteellä. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Siskonmakkara muffinssit

Siskonmakkara muffinssit

Tässä reseptissä valmistetaan Siskonmakkara muffinssit voitaikinalevyistä ja Wurstin Siskonamakkarasta. Muffinssien täytteeksi lisätääb myös herkullista ja kermaista cheddar-juustoraastetta.

Valmistusaika 12 kpl, n. 45 min.

Ainekset

3 kpl (n.200g) Wurstin Siskonmakkaroita

6 kpl voitaikinalevyjä sulatettuna
150 g cheddar-juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Aseta voitaikinalevyt pitkittäin pöydälle. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta siskonmakkaramassaa on helpompi käsitellä. Pursota puolikas yhden makkara sisällöstä jokaiselle levylle. Levitä taikinalevyn päälle pursotettu siskonmakkaran massa tasaisesti levyn päälle. Ripottele cheddar-juustoraastetta taikinalevyille levitetyn siskonmakkaramassan päälle. Kierrä voitaikina siskonmakkara-juusto täytteineen rullaksi. Halkaise rulla kahtia ja painele muffinsivuokaan. Voitele muffinsit kananmunalla ja ripottele päälle vähän cheddar-juustoraastetta. Paista 200 C asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja siskonmakkara kypsää.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata siskonmakkaran esim. Wurstin Krakova nakeilla. Leikkaa tällöin nakit pieniksi paloiksi. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara muffinssi tarjoiltuna leikkuulaudalla

Siskonmakkara muffinssit tarjoiltuna leikkuulaudalla

Uunimunakas sinappikalkkunasta

Uunimunakas Sinappikalkkunasta on vaivaton ja nopea arkiruoka, joka valmistuu uunissa

Uunimunakas Sinappikalkkunasta valmistuu nopasti ja vaivattomasti. Uunimunakas maistuu niin lounaalla, päivällisellä kuin iltapalalla. Uunimunakkaan voit tarjoilla sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai leikkaa pala munakkaasta vaikka voileivän päälle! Tällä kertaa uunimunakkaaseen sujautetaan Sinappikalkkunaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, basilikaa, juustoraastetta ja mausteita. Uunimukkaan täytteitä voit muuttaa helposti mielesi mukaan!

n. 30 min, 4-5 hengelle

Ainekset

1 pkt (170g) Wurstin Sinappikalkkunaa

6-8 kananmunaa

1-2 sipulia, pala purjoa tai muutama kevätsipuli

2 valkosipulinkynttä

1 (suippo) paprika

1-2 dl maitoa tai ruokakermaa

1-2 dl juustoraastetta

mausteita esim. mustapippuria tai pippuriseosta

0,5 tl suolaa

öljyä voiteluun

2-3 tomaattia

yrttejä esim. tuoretta basilikaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Suikaloi paprika ja Sinappikalkkuna. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki esim. haarukalla, lisää joukkoon maito, sipulit, paprika, kalkkuna sekä juustoraasteesta noin puolet. Mausta haluamillasi pippurilla ja suolalla. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Sitten kaada munakasseos vuokaan. Paista munakasta uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hieman hyytynyt.

Uunimunakas sinappikalkkunasta seos

Uunimunakas seos

Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta, viipaloidut tomaatit ja yrttejä esim. tuoreita basilikanlehtiä. Jatka paistamista noin 10-20 min kunnes munakas on saanut kauniin värin. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Uunimunakas sinappikalkkunasta paiston jälkeen

Vinkki! Munakasta on helppo muokata eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Halkaistu Jäkeläinen

Jäkeläinen

Jäkeläinen on Järvenpään oma versio monille grillikioskeilta tutusta hittiannoksesta porilaisesta. Jäkeläinen kasataan kahden hampurilaissämpylän väliin ja makkarapihvi korvataan herkullisilla Siskonmakkara pihveillä. Siskonmakkara on monelle tuttu keitossa, mutta massa sopii erittäin hyvin paistamiseen ja säilyttää kuohkeutensa myös paistettaessa. Siskonmakkara pihvit höystetään ketsupilla, sinapilla, kurkkusalaatilla, sipulilla, tomaateilla ja salaatilla. Tästä syntyy uusi, kuuma grillikioskihitti Jäkeläinen!

4:lle, valmistus n. 30 min

Ainekset

1 rs (500g) Wurstin Siskonmakkaraa

4 kpl valmiita hampurilaissämpylöitä

1 sipuli

1–2 tomaattia

1 pss (100g) jääsalaattia

sinappia

ketsuppia

kurkkusalaattia

Ohjeet

Ota Siskonmakkarat lämpimään noin puoli tuntia – tunti ennen valmistusta. Kuumenna pannu, grilli tai voileipägrilli. Tavallisessa grillissä kannattaa käyttää parilaa, jos tähän on mahdollisuus. Käsittele Siskonmakkaramassaa veteen kostutetuin käsin, jotta massa ei tartu käsiin kiinni. Purista Siskonmakkaramassaa ulos suolesta kuumalle pannulle tai grillille. Taputtele tai painele kostutetuin käsin haluamasi kokoiseksi pihviksi. Voit myös taputella makkarat pihveiksi ensin vedellä kostutetuissa käsissä ja siirtää sitten kuumalle pinnalle. Paista keskilämmöllä n. 5–10 minuuttia kunnes pinta on rapea ja pihvit sisältä kypsiä. Paista myös hampurilaissämpylöiden ulkopinnalle väriä ja rapeutta.

Valmistele muut täytteet. Leikkaa tomaatit ja sipulit siivuiksi. Laita hampurilaissämpylän sisäpinnoille ketsuppia, sinappia ja kurkkusalaattia. Aloita hampurilaisen kasaaminen kannesta. Lado kanteen pari siivua tomaattia ja muutama sipulirengas. Laita näiden päälle salaatti ja viimeisenä Siskonmakkarasta valmistettu pihvi tai pari pihviä. Nosta hampurilaisen alaosa kannen päälle ja käännä ympäri lautaselle. Nyt sinulla on valmiina kesän kuumin grilliannos Jäkeläinen. Ei muuta kuin nauttimaan.

Jäkeläinen grillissä

Jäkeläinen

Vinkki! Siskonmakkara massaa voi myös maustaa. Purista massa esim. kulhoon ja sekoita joukkoon pilkottu chili tai jalapeno. Näin syntyy tulistunut jäkeläinen! Juustoinen jäkeläinen syntyy, kun lisäät väliin pari cheddarjuusto siivua.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tortilla wrap kalkkunasta

Tortilla wrap kalkkunasta

Tortilla wrap valmistetaan tortilla leivistä täyttämällä ne, taittelemalla tortilla wrapiksi ja paistamalla grillissä tai pannulla. Tässä reseptissä tortillaletut täytetään kalkkunaleikkeleellä, juustokastikkeella, sipulilla, tomaatilla ja basilikalla. Tortilla wrappien täytteenä voit käyttää monipuolisesti erilaisia täytteitä. Näiden tortilloiden juju on siinä, että ne kääritään helposti wrapiksi!

 

Valmistus alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja

tomaattikastiketta

juustokastiketta

1–2 pkt kalkkunaleikkelettä esim. Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

3–4 tomaattia

1 sipuli

tuoretta basilikaa

Ohjeet

Laita pannu, grilli tai voileipägrilli kuumenemaan. Valmista täytteet. Leikkaa kalkkunaleikkele, tomaatti ja sipuli siivuiksi. Huuhtele basilika.

Seuraavaksi täytetään tortillalettu. Aloita leikkaamalla tortillaletun keskeltä viilto reunaan asti. Levitä tomaattikastike koko letulle. Tämän jälkeen ajatellaan, että tortillalettu on jaettu neljään osioon tai lohkoon, joihin täytteet levitetään osioittain. Kuvittele että tortillalettu on jaettu neljään samankokoiseen lohkoon.

Tortilla wrap kalkkunasta

Viilto tortillaletun keskeltä reunaan

Ensimmäinen lohko on se, joka on tekemäsi viillon vieressä. Levitä seuraavana juustokastiketta ensimmäiseen lohkoon. Seuraava lohkolle ladotaan tomaattikastikkeen päälle tomaatti- ja sipulisiivuja. Nyt on kaksi lohkoa täytetty letusta. Sitten jatketaan seuraavaan lohkoon, joka täytetään basilikan lehdillä. Lehdet voi jättää kokonaisiksi. Viimeiseen lohkoon laitetaan kalkkunaleikkelettä.

Kun lettu on täytetty, se kääritään wrapiksi. Aloita ensimmäisestä lohkosta eli siitä, minkä vieressä on viilto. Taita ensimmäinen lohko seuraavan lohkon päälle. Jatka edelleen taittamalla lohko toisensa päälle, jolloin lopputuloksena on kolmiomainen paketti eli wrappi.

Tortilla wrap kalkkunasta

Aloita ensimmäisestä lohkosta, minkä vieressä on viilto

Tortilla wrap kalkkunasta

Jatka loput taittamalla lohko toisensa päälle

Grillaa tai paista taiteltu wrappi, kunnes pinta on saanut väriä ja täytteet paistuneet sopivasti. Paistoaika vaihtelee sen mukaan, paistatko wrapit grillissä, pannulla tai voileipägrillissä. Tarjoile raikkaan salaatin tai vaikka guacamolen ja salsan kera!

Tortilla wrap kalkkunasta

Grillaa tai paista wrappi

Tortilla wrap kalkkunasta

Vinkki! Tortillawrappien täytettä on helppo vaihdella sen mukaan, mistä kukakin tykkää. Kokeile jauhelihaa, avokadoa, salaattia, maissia, ranskankermaa. Näissä vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna minipitsat

Kalkkuna minipitsat

Kalkkuna minipitsat sopivat hyvin vaikkapa illanistujaisten tarjottavaksi! Valmista pitsapohja ohjeen mukaan tai käytä valmistaikinaa. Täytteeseen on tässä reseptissä käytetty lihaisaa ja mureaa kalkkunaleikkelettä, mutta voit valita täytteet oman makusi mukaan. Näistä on helppo varioida monenlaisia versioita vieraille tarjottavaksi. Minipitsat ovat myös oivallinen valinta silloin, kun haluat napostella monta erilaista pitsaa etkä osaa valita, millä täytteillä pitsasi haluat! Näitä minipitsoja voi hyvällä omalla tunnolla herkutella, vaikka useamman. Paista uunissa tai grillissä pitsakivellä ja koristele tuoreilla yrteillä!

Valmistusaika (käytettäessä valmistaikinaa) n. 30 min

Ainekset

Pohja:

kaupan valmis pitsapohja tai valmista pohja itse ohjeen mukaan

Pitsakastike:

tomaattikastiketta (tai tomaattipyreen ja ketsupin sekoitusta)

kuivattuja yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa tai pitsamaustetta

ripaus suolaa

ripaus pippuria

Täytteet:

kalkkunaleikkelettä esim. Wurstin Sinappikalkkunaa tai Extra Palvikalkkunaa

paprikaa

punasipulia

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

koristeluun tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja rucolaa

Ohje

Jos teet minipitsat valmistamalla itse pitsapohjan, tee se ohjeen mukaan ja anna kohota. Laita uuni kuumenemaan 200 – 225 asteeseen. Valmistele pitsapohjat. Mikäli käytät valmispohjaa, kaulitse pohja tarvittaessa. Jaa pohja tasakokoisiin paloihin, joko veitsellä neliöiksi tai lasilla pyöreiksi ympyröiksi.

Valmista pitsakastike sekoittamalla tomaattikastike sekä kuivatut yrtit ja mausteet keskenään. Tomaattikastikkeen voit korvata sekoittamalla tomaattipyreetä ja ketsuppia. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Voit pyöristää makua tarvittaessa myös ripauksella sokeria.

Valmistele täytteet. Leikkaa kalkkunaleike, sipuli ja paprika siivuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

Täytä pitsapohjat. Levitä pitsapohjien päälle pitsakastiketta, sipulia, paprikaa, kalkkunaa ja tomaatit. Viimeistele juustoraasteella. Paista pohjia uunissa 10 – 15 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.

Koristele pitsat paiston jälkeen tuoreilla yrteillä esim. basilikalla ja rucolalla. Tarjoile raikkaan salaatin ja esim. muiden tapaksien kera!

Kalkkuna minipitsat

Vinkki! Tarjoile pitsat osana runsasta tapas-, antipasto- tai pintxo-lajitelmaa! Kokeile pitsoja myös ns. valkoisina pitsoina, jolloin tomaattikastike korvataan valkosipulilla, pippurilla ja suolalla maustetulla ranskankermalla.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Grillikinkkuhodarit

Grillikinkkuhodarit

Grillikinkkuhodarit sopii hyvin viikonlopun herkutteluun. Tällä kertaa perinteisen nakin sijaan hodarin väliin sujautetaan grillikinkku leikkelettä. Lisukkeet on tässä reseptissä myös valmistettu kokonaan itse. Jos tahtoo nopeammin valmista, voi käyttää valmiita lisukkeita.

 

4 hengelle, n. 45 – 60 min

 

Kinkkutäyte:

2 pkt Wursti Grillinkkua tai Wursti Korppukinkkua revittynä

0,5 dl rypsiöljyä

2 kpl keltasipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

1 kpl punainen chili hienonnettuna

3 kpl tomaatteja hienonnettuna

1 dl ketsuppia

2 dl kolajuomaa

1 dl vettä

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

Ohjeet: Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan rypsiöljy, Wurstin grillikinkkuleikkeleet, valkosipuli ja keltasipuli. Paista. Lisää kaikki loput ainekset kattilaan ja hauduttele miedolla lämmöllä kastikkeeksi. Ota sivuun odottamaan tarjoilua.

 

Pikkelikasvikset:

4 kpl porkkanaa kuorittuna

2 kpl punasipulia kuorittuna

2 dl väkiviinaetikkaa

4 dl sokeria

6 dl vettä

1 tl suolaa

Ohjeet: Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä, tai juustohöylällä ohuita lastuja. Laita lastut kulhoon. Leikkaa punasipuleista puolikuun muotoista suikaletta. Laita suikaleet omaan kulhoon. Mittaa loput ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi kuumana kasvisten päälle. Anna maustua. Jos mahdollista niin kannattaa valmistaa pikkelikasvikset jo useaa päivää ennen tarjoilua.

 

Valkosipulikastike:

200 g täysmajoneesi

1 kpl valkosipulinkynsi

Ohjeet: Laita täysmajoneesi kulhoon ja raasta raastimen pienimmällä terällä valkosipuli joukkoon.

 

Tarjoilua varten:

Kinkkutäyte

Pikkelikasvikset

Valkosipulikastike

8 kpl hot dog sämpylöitä

1 kpl punainen chili viipaloituna

Ohjeet:

Paahda hot dog sämpylät pannulla, tai uunissa. Täytä sämpylät kinkkutäytteellä. Nostele täytteen päälle pikkelikasviksia. Laita lopuksi päälle valkosipulimajoneesia ja tuoreita chiliviipaleita. Herkuttele hyvässä seurassa!

Grillikinkkuhodarit

Vinkki! Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi leikkelettä näiden hodarien tekoon. Kokeile vaikka Wurstin sinappikalkkunaa tai Wurstin sinappikinkkua!

Katso myös muut reseptimme!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT sopii hyvin lounaalle, välipalaksi tai esimerkiksi iltapalaksi. Perinteinen BLT-voileipä koostuu viidestä ainesosasta: Pekonista, leivästä, salaatista, tomaatista ja majoneesista. Kirjainyhdistelmä BLT onkin lyhenne sanoista bacon, lettuce, tomato. Reseptissämme on käytetty poikkeuksellisesti kalkkunaa korvaamassa perinteistä pekonia. Muuten ainesosat ovat pysyneet samana.

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) Wursti Extra Palvikalkkunaa

8 paahtoleivän siivua

1 dl majoneesia

3 tomaattia

1 pss friseesalaattia

 

Ohjeet

Paahda leivät ja paista palvikalkkunaan pieni väri pannussa. Siivuta tomaatit valmiiksi. Levitä paahtoleivälle majoneesia ja aseta seuraavaksi paistettu pala palvikalkkunaa.

Revi seuraavaksi muutama lehti friseesalaattia ja lisää 3 tomaattisiivua. Voitele myös kanteen majoneesia ja aseta leivän päälle.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Kalkkuna BLT

Vinkki! BLT-voileipään sopii omien makumieltymyksien mukaan mikä vain leikkele. Leiväksi sopii mikä vain paahtamiseen sopiva leipä. Rohkeasti vain kokeilemaan ja etsimään omaa suosikkia.

Katso myös muut reseptimme ja leikkeleemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät on maukas ja hieman erilainen vaihtoehto klassisille lämpimille voileiville. Näihin leipiin makua tuo mausteinen raakamakkara. Näitä leipiä ei suinkaan lämmitetä uunissa vaan ne valmistetaan pannulla paistamalla. Et tarvitse näiden helppojen leipien valmistamiseen muuta kuin leipää ja raakamakkaraa sekä öljyä paistamiseen. Leipiä voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin tai coleslawin kanssa.

Ainekset

1 pkt Mausteista raakamakkaraa, esim. Tex Mex Siskonmakkaraa

Tuoretta leipää

Öljyä paistamiseen

Ohje

Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi. Lisää tilkka öljyä pannulle ja kuumenna pannu. Pursota raakamakkara massaa ulos kuoresta leivälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Mitä ohuemman kerroksen levität, sitä nopeammin massa kypsyy pannulla. Massan voi pursottaa suolesta hieman kostutetuin käsin, jolloin massa ei tartu kiinni sormiin niin helposti.

raakamakkaraleivät

Paista keskilämmöllä pannulla noin kymmenen minuuttia välillä käännellen. Aloita paistamalla päällimmäinen puoli ensin, jotta makkarasta pannulle irtoava rasva ja mausteet tarttuvat myös leivän alapuolelle ja maustavat sitä. Paista kunnes makkaramassa on kypsää.

raakamakkaraleivät

Tarjoile paistetut leivät raikkaan salaatin tai esimerkiksi tomaattisalsan kera. Erityisesti mausteiset raakamakkarat sopivat hyvin yhteen vaalean ja miedon leivän kera.

raakamakkaraleivät

Vinkki! Leikkaa leivät paistamisen jälkeen pieniksi siivuiksi ja tarjoile osana espanjalaishenkistä tapas-iltaa!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!