Tag Archive for: uuniruoka

Extra Palvikinkku-lasagne

Extra Palvikinkku-lasagne yhdistää perinteisen lasagnen ja Wurstin lihaisan Extra Palvikinkun. Lasagnen voit ehdottomasti valmistaa muustakin kuin jauhelihasta. Jos haluat oikoa enemmän, valmista lasagne kaupassa saatavilla olevista valmiista tomaatti- ja juustokastikkeesta. Helposti hyvää!

4 hengelle, valmistusaika 1,5 tuntia.

Ainekset

Kinkku-tomaattikastike:

400 g Wurstin Extra Palvikinkkua suikaloituna tai Extra Palvikalkkunaa
1 keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
400 g (1prk) tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sokeria

Bechamel-kastike:

75 g voita
1dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
150 g juustoraastetta

Muut:

1 pkt lasagnelevyä
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella + cheddar)

Ohjeet

Valmista kinkku-tomaattikastike:

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää Wurstin Extra Palvikinkku ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Tee bechamelkastike:

Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa lasagne:

Levitä uunivuoan pohjalle ohuesti bolognese-kastiketta. Lisää lasagnelevykerros, sitten bolognesea ja bechamelia. Toista kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 C asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös Extra Palvikalkkunasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki-perunavuoka

Krakova nakki-perunavuoka valmistuu herkullisesta Wursti Krakova nakista, jossa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Reseptissä valmistetaan perunamuusi alusta asti, mutta aivan yhtä hvyin voit käyttää tähän edelliseltä aterialta ylijääneen perunamuusin tai oikoa käyttämällä valmismuusia.

4 hengelle, valmistusaika 1 tunti

Ainekset

500 g (2 pkt) Wurstin Krakova nakkeja

1 kg jauhoista perunaa kuorittuna

1 dl maitoa

2 dl ruokakermaa

50 g voita

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Ohjeet

Aloita valmistamalla perunamuusi. Laita kuoritut perunat kypsymään kiehuvaan veteen. Perunoiden ollessa kypsiä, survo perunat ja lisää joukkoon maito, ruokakerma, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa Wurstin Krakova nakit noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Paista kuumalla paistinpannulla ja sekoita perunamuusin joukkoon. Kaada peruna-nakkiseos voideltuun uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoile esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös muusta makkarasta tai nakista!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä on tuunattu versio perinteisestä uuniperunasta. Tämä ruoka on helppo tehdä ja valmistuu uunissa muiden kotitöiden tai vaikka seurustelun lomassa. Valmista täyte ja laita bataatit uunin lämpöön pehmenemään. Ihanan makea bataatti sopii hyvin yhteen happaman ja suolaisen Extra Palvikalkkunasta valmistetun täytteen kanssa. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, jos haluat näyttävyyttä ruokaan.

4 hengelle, valmistusaika 45 minuuttia

Ainekset

4 keskikokoista bataattia

250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai Extra Palvikinkkua

200 g ranskankermaa

1 dl täysmajoneesia

1 punasipuli hienonnettuna

1 rkl raastettua piparjuurta

1 ruukku tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

koristeluun herneenversoja tai yrttejä

Ohjeet

Pese bataatit ja kääri alumiinifolioon. Laita bataatit kypsymään 175 C asteiseen uuniin. Bataatit kypsyvät noin puolessa tunnissa, riippuen niiden koosta. Valmista sillä aikaa kalkkunatäyte. Leikkaa Wurstin Extra Palvikalkkuna pieneksi kuutioksi. Laita kulhoon leikattu kalkkuna, ranskankerma, täysmajoneesi, hienonnettu punasipuli, persilja ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kypsät bataatit keskeltä ja täytä kalkkunatäytteellä. Viimeistele halutessasi esimerkiksi herneenversoilla tai yrteillä.

Vinkki! Voit valmistaa täytteen myös esimerkiksi Extra Palvikinkusta tai Rosvopaistista.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kiusaus

Siskonmakkara kiusaus

Siskonmakkara sopii yllättävän moneen ruokaan perinteisen keiton ohella. Tässä reseptissä valmistetaan Siskonmakkara kiusaus peruna-sipulisuikaleista ja siskonmakkaroista. Siskonmakkara kiusaus valmistuu helposti uunissa ja maistuu varmasti koko perheelle!

4 hengelle, valmistusaika n. 1 tunti

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Wurstin Broiler Siskonmakkaraa
1 kg peruna-sipulisuikaleita (pakaste)
5 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle hieman öljyä. Puristele paistinpannulle siskonmakkaroista palloja ja paista pallot kullanruskeiksi. Lisää pannulle kerma, suola ja mustapippuri. Kiehauta ja anna hautua pari minuuttia. Voitele iso uuninkestävä vuoka öljyllä. Kaada peruna-sipulisuikaleet vuokaan. Lisää vuokaan siskonmakkara kerma seos. Sekoita kevyesti. Paista kypsäksi 160 C asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoile kiusaus raikkaan salaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata siskonmakkaran esim. Wurstin Krakova nakeilla. Leikkaa tällöin nakit pieniksi paloiksi. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kiusaus tarjoiltuna

Siskonmakkara kiusaus tarjoiltuna

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Tässä reseptissä valmistetaan yrtti-valkosipuli maustetuista sian- ja lampaanliha nakeista maukas nakkipelti. Resepti on helppo toteuttaa ja ruoka valmistuu uunissa muiden puuhastelujen ohessa!

Valmistusaika n. 45 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) Wurstin Yrtti-valkosipuli nakkeja lampaan- ja sianlihasta tai Wurstin Yrtti-valkosipuli raakamakkaraa lampaan- ja sianlihasta
1 kg kiinteää pestyä perunaa
0, 5 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl grillausmaustetta

Tarjoilua varten
1 dl täysmajoneesia
1 dl hienonnettua punasipulia
1 dl ketsuppia
1 dl kurkkusalaattia
tuoretta salaattia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta perunat leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Valuta perunoiden päälle rypsiöljyä. Mausta perunaviipaleet suolalla, mustapippurilla ja grillausmausteella. Leikkaa Wurstin Yrtti-valkosipuli nakit tai raakamakkarate paloiksi ja ripottele perunoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia 175 C asteisessa uunissa. Ennen tarjoilua levitä pellin päälle majoneesia, ketsuppia, kurkkusalaattia, punasipulia ja salaatteja.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata lammasnakit esim. Wurstin Krakova nakeilla. Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme! 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

Nakkipelti yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Wurstin Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia valmistetaan herkullisesta maustetusta, luullisesta karitsanpaistista. Pavel karitsan rosvopaisti on luullisesta karitsanpaistista valmistettu, valmiiksi maustettu. Paisti valmistuu uunissa helposti paistomittarin avulla. Mittaria paistiin asetettaessa tulee huolehtia, ettei mittari osu luuhun tai se mittarin lukema voi näyttää liian korkeata lämpötilaa. Rosvopaisti valmistuu uunissa noin 1 kg / 1 tunti periaatteella.

4 hengelle

Valmistus n. 15 minuuttia

Ainekset

1 kpl Wursti Pavel Karitsan rosvopaisti
500 g palsternakkaa
500 g juuriselleriä
500 g porkkanaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota liha lämpimään. Leikkaa palsternakat puoliksi. Kuori ja halkaise juuriselleri isoiksi paloiksi. Poista porkkanoista kannat ja halkaise. Laita juurekset uunivuokaan. Mittaa juuresten sekaan rypsiöljy, suola, hunaja, mustapippuri ja timjami. Pyörittele mausteet tasaisesti juuresten joukkoon. Lisää juuresten päälle Pavelin Karitsan rosvopaisti ja aseta paistomittari lihan keskelle. Mittari ei saisi osua luuhun tai se saattaa näyttää väärää lukemaa. Lihan olisi hyvä olla noin huoneenlämpöistä ennen uuniin laittamista, jotta se kypsyy tasaisesti. Aloita kypsentämään 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tiputa uunin lämpötila 150 C asteeseen ja kypsennä sisälämpömittarin avulla sisälämmöksi 65 C astetta. Tämä kestää noin yhden tunnin. Anna Pavelin rosvopaistin ja uunijuuresten vetäytyä hetki ennen tarjoilua esimerkiksi folion alla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

ravioli-krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka on koko perheelle maistuva arkiruoka. Tähän nakkivuokaan on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Wurstin Krakovan nakkia. Tästä ruoasta ei puutu makua ja se on hyvin helppo valmistaa. Tämä pasta hellii niin sydäntä kuin mieltä ja maistuu koko perheelle!

4 hengelle

Valmistus n. 1 tunti

Ainekset

2 pkt (500g) Wursti Krakovan nakkeja viipaloituna

400 g tuorepastaravioleja tai tuorepastatortelliineja

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vettä

oliiviöljyä voiteluun

raviola-krakovan nakkivuoka

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Pilko Wurstin Krakovan nakit. Paista pilkottuja Krakovan nakkeja pannulla kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laita nakit sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet ja vesi. Voitele oliiviöljyllä uuninkestävä vuoka. Sekoita kulhossa raviolit, tomaattikastike ja paistetut nakit sekaisin. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 160°C asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile nakkivuoka raikkaan salaatin kera!

Vinkki! Kokeile nakkivuokaan myös Wursti Brasilian Salsicha nakkia

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset vie uunileivät uudelle tasolle! Nämä herkulliset uunileivät sopivat mainiosti viikonlopun herkutteluun. Pikkelöidyt kasvikset on raikas lisuke juustokastikkeella höystetyille kalkkunaleiville.

4 hengelle

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

Juustoiset kalkkunaleivät

4 siivua vaaleaa leipää

1 pkt (170g) Wursti Sinappikalkkunaa revittynä

50 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl maitoa

100 g + 50 g juustoraastetta

1 tl suolaa

 

Pikkelöidyt kasvikset

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

lisäksi valitsemiasi kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia, porkkanaa, kurkkua ja sipulia

 

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Ohjeet

Valmista pikkelöidyt kasvikset hyvissä ajoin jääkaappiin. Vaikka jo edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pilko kasvikset haluamaasi muotoon ja kaada etikkaliemi kasvisten päälle. Laita kylmään maustumaan.

Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi ja anna ruskistua kevyesti. Lisää seuraavaksi maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee. Lisää joukkoon 100 g juustoraastetta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla tai vedellä. Lisää kastikkeen joukkoon revityt Wurstin Sinappikalkkunaleikkeleet. Levitä leipäsiivut leivinpaperoidulle uunipellille. Nostele leipien päälle Sinappikalkkunaleikkelettä kastikkeessa. Ripottele lopuksi päälle loput juustoraasteesta. Paista leipiä 175°C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile leivät pikkelöityjen kasvisten kanssa.

Vinkki! Leipiin voit käyttää mitä tahansa itselle mieluista leikkelettä. Täältä löydät Wurstin valmistamat leikkeleet.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

siskonmakkaramureke

Siskonmakkaramureke

Siskonmakkaramureke on helppoa arki- ja viikonloppuruokaa, jossa uuni tekee suuren osan työstä. Mureke on nopea valmistaa uunivalmiiksi ja murekkeen ollessa uunissa, on aikaa valmistaa ruoalle lisuke. Tässä on täydellinen lohturuoka varsinkin talven kylmimpiin pakkaspäiviin. Siskonmakkarasta on moneen!

4 hengelle

Valmistus n. 1,5 tuntia

Ainekset

2 rasiaa (1 kg) Wursti Siskonmakkaraa

200 g ranskankermaa

1,5 dl korppujauhoja

1 tl mustapippuria rouhittuna

1 kpl kananmuna

 

Kermaviilikastike

200 g kermaviili

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

2 rk kuivattua tai hienonnettua ruohosipulia

siskonmakkaramureke

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Puristele Siskonmakkaroiden sisus kulhoon. Lisää massan joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 minuuttia. Muotoile leivinpaperin avulla Siskonmakkaramassasta mureke ja laita mureke leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 160°C asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes mureke on kypsää ja saanut kauniin värin. Tarjoile mureke lohkoperunoiden tai paahdettujen perunoiden, sekä kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä mureke myös Wursti Broiler siskonmakkarasta!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uunimunakas sinappikalkkunasta

Uunimunakas Sinappikalkkunasta on vaivaton ja nopea arkiruoka, joka valmistuu uunissa

Uunimunakas Sinappikalkkunasta valmistuu nopasti ja vaivattomasti. Uunimunakas maistuu niin lounaalla, päivällisellä kuin iltapalalla. Uunimunakkaan voit tarjoilla sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai leikkaa pala munakkaasta vaikka voileivän päälle! Tällä kertaa uunimunakkaaseen sujautetaan Sinappikalkkunaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, basilikaa, juustoraastetta ja mausteita. Uunimukkaan täytteitä voit muuttaa helposti mielesi mukaan!

n. 30 min, 4-5 hengelle

Ainekset

1 pkt (170g) Wurstin Sinappikalkkunaa

6-8 kananmunaa

1-2 sipulia, pala purjoa tai muutama kevätsipuli

2 valkosipulinkynttä

1 (suippo) paprika

1-2 dl maitoa tai ruokakermaa

1-2 dl juustoraastetta

mausteita esim. mustapippuria tai pippuriseosta

0,5 tl suolaa

öljyä voiteluun

2-3 tomaattia

yrttejä esim. tuoretta basilikaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Suikaloi paprika ja Sinappikalkkuna. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki esim. haarukalla, lisää joukkoon maito, sipulit, paprika, kalkkuna sekä juustoraasteesta noin puolet. Mausta haluamillasi pippurilla ja suolalla. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Sitten kaada munakasseos vuokaan. Paista munakasta uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hieman hyytynyt.

Uunimunakas sinappikalkkunasta seos

Uunimunakas seos

Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta, viipaloidut tomaatit ja yrttejä esim. tuoreita basilikanlehtiä. Jatka paistamista noin 10-20 min kunnes munakas on saanut kauniin värin. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Uunimunakas sinappikalkkunasta paiston jälkeen

Vinkki! Munakasta on helppo muokata eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!