Tag Archive for: pannulla

Smashed tacos

Smashed tacos on yhdistelmä ihanan maukasta siskonmakkaraa ja meksikolaisia makuja. Tacot coi hyvin täyttää muullakin kuin jauhelihalla, kokeile siis rohkeasti tätä siskonmakkara-aiheista versiota. Helposti hyvää!

4 hengelle, valmistusaika 30 minuuttia

Ainekset

8 tortillalettua

500 g (1pkt) Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

rypsiöljyä paistamiseen

Täytteet:

200 g rapeaa salaattia suikaloituna

puolikas kurkkua kuutioituna

4 tomaattia kuutioituna

1 punasipuli viipaloituna

200 g (1 prk) tacokastiketta

200 g juustokastiketta

jalapenoa ja tuoretta korianteria

Ohjeet

Levitä tortillaletut pöydälle. Purista lettujen päälle siskonmakkaroista täyte. Levitä lastalla tai veitsellä tasaisesti makkaramassa letun pinnalle. Kuumenna paistinpannu. Laita paistinpannulle vähän öljyä. Aseta tortillalettu siskonmakkarapuoli alaspäin pannulle. Paista 3-5 minuuttia, kunnes siskonmakkara on ruskistunut. Käännä lettu vielä toisin päin ja paista noin minuutti. Varmista kypsyys. Asettele paistetun siskonmakkaran päälle täytteitä ja taita lettu tacoksi.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös Broiler siskonmakkarasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Curry-broiler siskonmakkarakastike

Curry-broiler siskonmakkarakastike on resepti, jossa yhdistyvät  lähes legendaarisesti yhteensopivat curry-mauste ja kana. Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa. Curry-maustettu kastike lämmittää niin mieltä kuin sydäntä. Helposti hyvää!

2 hengelle, valmistusaika 20 minuuttia

Ainekset

300 g (1pkt) Wurstin Broileri siskonmakkaraa tai Wurstin Siskonmakkaraa

2 rkl rypsiöljyä

2 tl currymausteseosta

2 keltasipulia hienonnettuna

2 dl ruokakermaa

½ tl suolaa

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja puristele Wurstin broiler siskonmakkarasta pieniä palloja pannulle. Paista kullanruskeiksi. Lisää pannulle keltasipuli ja currymausteseos. Kuullota vielä pari minuuttia. Lisää joukkoon ruokakerma. Pienennä lämpöä ja hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi. Mausta suolalla. Tarjoile keitetyn riisin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös tavallisesta siskonmakkarasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Wurstin Lampaan ulkofileetä tarjoillaan tässä reseptissä valkosipulimuussin ja paahdettujen parsa- sekä lehtikaalien kera. Lampaan ulkofileet on marinoitu hyvin lampaan lihaan sopivalla yrtti-valkosipuliöljyllä. Lampaan ulkofileet valmistuvat pannulla nopeasti, minuuteissa. Ulkofileet voit paistaa haluamaasi kypsyyteen oman makusi mukaan, liha voi jäädä roseeksi.

Valmistusaika n. 1 tunti, 4 hengelle

Ainekset

1 rs (500g) Wurstin Valkosipuli-Yrttimarinoitua Lampaan ulkofileetä

Valkosipulimuussi:
800 g kuorittua muussiperunaa
1 koko valkosipuli kuorittuna
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl suolaa

Paahdetut kaalit:
1 parsakaali viipaloituna
200 g ruusukaaleja halkaistuna
50 g lehtikaalia nypittynä
rypsiöljyä, voita ja suolaa

Ohjeet

Aloita ruoanvalmistus perunamuussista. Laita kattilaan muussiperunat ja kuorittu valkosipuli. Peitä vedellä ja keitä kypsäksi. Soseuta voin, maidon ja suolan kanssa.

Ota lampaan fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Paista pannulla marinoidut lampaan ulkofileet molemmin puolin, noin 2-3 minuuttia per puoli.  Laita folionyyttiin paiston jälkeen vetäytymään noin 15 minuutiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle tilkka öljyä. Lisää pannulle parsakaali viipaleet ja halkaistut ruusukaalit. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle voita ja revityt lehtikaalit. Paista vielä hetki. Mausta kaalit suolalla. Valuta ylimääräinen rasva pois. Viipaloi lampaan ulkofileet ja aseta viipaleet talouspaperin päälle. Mausta fileeviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Kasaa annokset valkosipulimuusin, paahdettujen kaalien ja lampaan ulkofileiden kanssa. Nauti.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna

siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa tuo aasialaista tunnelmaa keittiöön. Tässä reseptissä teriyakikastike sekoitetaan paistettujen Siskonmakkara palleroiden joukkoon. Tämä ruoka tuo mukavaa vaihtelua sekä arkeen että viikonloppuun!

4 hengelle

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

1 pkt (500 g) Wurstin Siskonmakkaraa

0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Teriyaki-kastike

2 dl teriyakikastiketta

0,5 dl sushi-inkiväärin lientä

2 rkl murskattua sushi-inkivääriä

1 dl vettä

0,5 dl mirinkastiketta

0,5 dl soijakastiketta

2 punaista chiliä viipaloituna

1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Lisukkeet

Lisukkeeksi jasmiiniriisiä ohjeen mukaan sekä paistettuja kasviksi esimerkiksi wok vihanneksia

siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Ohjeet

Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja puristele Siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista Siskonmakkara palleroita keskilämmöllä muutama minuutti välillä käännellen kunnes pallerot ovat saaneet väriä. Lisää Siskonmakkaroiden joukkoon pannulle teriyakikastike, sushi-inkiväärin liemi, morttelissa murskatut sushi-inkiväärit, vesi, mirinkastike ja soijakastike. Sekoita ja tarkista maku. Hauduta palleroita noin 5 minuuttia ja tarkista, että ne ovat läpikypsiä. Lisää hetki ennen tarjoilua joukkoon punainen chili ja tuore korianteri. Tarjoile paistettujen kasvisten ja jasmiiniriisin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä kastike myös Wursti Broiler siskonmakkarasta.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

ravioli-krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka on koko perheelle maistuva arkiruoka. Tähän nakkivuokaan on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Wurstin Krakovan nakkia. Tästä ruoasta ei puutu makua ja se on hyvin helppo valmistaa. Tämä pasta hellii niin sydäntä kuin mieltä ja maistuu koko perheelle!

4 hengelle

Valmistus n. 1 tunti

Ainekset

2 pkt (500g) Wursti Krakovan nakkeja viipaloituna

400 g tuorepastaravioleja tai tuorepastatortelliineja

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vettä

oliiviöljyä voiteluun

raviola-krakovan nakkivuoka

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Pilko Wurstin Krakovan nakit. Paista pilkottuja Krakovan nakkeja pannulla kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laita nakit sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet ja vesi. Voitele oliiviöljyllä uuninkestävä vuoka. Sekoita kulhossa raviolit, tomaattikastike ja paistetut nakit sekaisin. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 160°C asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile nakkivuoka raikkaan salaatin kera!

Vinkki! Kokeile nakkivuokaan myös Wursti Brasilian Salsicha nakkia

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Rosvopaistikastike

Rosvopaistikastike

Rosvopaistikastike tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Tässä kastikkeessa pääainesosana toimii Wurstin Rosvopaisti leikkele, joka on valmistettu kokonaisesta porsaan ulkofileestä ja on siksi hyvin lihaisaa. Leikkeleet sopivat hyvin kaikenlaiseen ruoanlaittoon, ei pelkästään leivän päälle!

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

2 pkt (340 g) Wurstin Rosvopaistia

50 g voita

2 keltasipulia hienonnettuna

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1 lihaliemikuutio

suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Ohjeet

Aloita kastikkeen valmistaminen kuorimalla ja hienontamalla keltasipulit. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan voi ja keltasipulit. Kuullota keltasipuleita pari minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi. Laita lihaliemikuutio kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes kuutio on sulanut. Pilko tai suikaloi Rosvopaisti leikkeleet. Lisää hetkeä ennen tarjoilua joukkoon pilkotut Wurstin Rosvopaistileikkeleet ja tarkista kastikkeen maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile Rosvopaistikastike keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Vinkki! Ruoan kanssa syötäväksi sopii mainiosti suolakurkut. Kokeile käyttää kastikkeeseen myös muita leikkeleitämme.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

pasta carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on klassikko pastaruoka Italiasta. Tämä nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä reseptissä on käytetty hyödyksi joulukinkun roippeet. Pastan kanssa sopii myös hyvin käytettäväksi muutkin leikkeleemme.

4 hengelle

Valmistus n. 30 min.

Ainekset

500 g spagettia

400 g joulukinkun roippeita kuutioituna tai Wursti Extra Palvikinkkua

0,5 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 keltasipuli hienonnettuna

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl parmesaanijuustoraastetta

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

0,5 tl mustapippurirouhetta

pasta carbonara

Ohjeet

Keitä spagettia paketin ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli pannulle. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon joulukinkun roippeet ja paista vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valuta spagetti. Lisää spagetin joukkoon paistetut kinkut, sipulit ja lehtipersilja. Sekoita erillisessä astiassa kananmunankeltuaiset ja parmesaanijuustoraaste ja kaada ne spagetin sekaan. Sekoita kaikki ja tarjoile.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös kalkkuna versiona käyttämällä Extra Palvikalkkunaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka aloitaan valmistalla kastike tomaattimurskasta, jonka mukaan lisätään sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, créme fraîchea ja mausteita. Kastike kaadetaan uunivuokaa. Kastikkeen päälle puristellaan palleroita Siskonmakkarasta. Koko komeuden päälle murustetaan juustoa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Lopuksi vuokaa paistetaan uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean kuoren.

Valmistus n. 45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Wurstin broiler siskonmakkaraa

1 pkt (250g) pinaatti tagliatelle pastaa tai muuta pastaa

öljyä paistamiseen

2 sipulia

2-3 valkosipulin kynttä

2 prk (n800g) tomaattimurskaa

8-10 kpl oliiveja

2-3 öljyssä säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia

1 rkl balsamicoa tai balsamietikkakastiketta

1 prk (n150g) créme fraîchea

fetaa tai salaattijuustoa (n50g)

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

mausteita esim. pippuria, suolaa, yrttejä

(basilikaa koristeluun)

Ohjeet

Laita uuni lämpimämään 225 asteeseen. Aloita valmistamalla kastike. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska. Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi, lisää ne kastikkeen joukkoon. Seuraavaksi lisää balsamico, pippuria sekä kuivattuja yrttejä mausteeksi kastikkeeseen. Lisää lopuksi créme fraîche ja kuumenna vielä hetki. Tarkista maku. Ole tarkkana suolan kanssa, sekä Siskonmakkarat että salaattijuusto tuovat lisää suolaisuutta ruokaan myöhemmin.

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka

Kaada valmis kastike uunivuokaa. Puristele Siskonmakkarasta palleroita kastikkeen päälle. Lisää vielä halkaistuja kirsikkatomaatteja Siskonmakkarapalleroiden joukkoon. Murustele koko komeuden päälle feta- tai salaattijuusto. Paista vuokaa 225 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean kuoren. Koristele halutessasi basilikalla tai muilla yrteillä. Tarjoile pastan, tuoreen leivän tai raikkaan salaatin kera!

Välimerellinen Siskonmakkara vuoka ennen uunia

Vinkki! Kokeile maustaa tomaattikastiketta eri tavoin! Lisää mukaan chiliä tai jalapenoa, jos haluat lisää tulisuutta. Eri juustoa käyttämättä saat myös erilaisia makumaailmoja vuokaan. Siskonmakkaran tilalla voit hyödyntää myös muita makkaroita, esimerkiksi mausteista Krakova nakkia!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike on nopea ja helppo arjen pelastaja! Purista makkarat pannulle ja paista pinta rapeaksi. Lisää mukaan sipulia, mausteita, ruokakermaa ja kastike on valmis! Tarjoile pottumuusin tai keitettyjen perunoiden kera. Siskonmakkarakastike maistuu varmasti koko perheelle ja valmistuu hetkessä.

 

Valmistus n. 15 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

1 sipuli

1 prk (n. 2dl) ruokakermaa

1/2 dl vettä

2 tl tomaattipyreetä

2 tl sinappia

mausteita esim. pippuria, suolaa ja paprikamaustetta

öljyä paistamiseen

Ohjeet

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuli pannulla ja nosta ne sitten pannulta hetkeksi sivuun vaikka lautaselle. Seuraavaksi puristele Siskonmakkarasta palleroita pannulle ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Palleroiden paistaminen ei ole välttämätöntä, voit puristella ne myöhemmin valmiin kastikkeen joukkoon. Tämä on makuasia. Psistettaessa makkarat saavat kauniin ruskean värin ja kuori on rapea.

Siskonmakkara kastike

Kun pallerot ovat kypsiä, lisää sipuli takaisin joukkoon. Tämän jälkeen lisää ruokakerma ja vesi mukaan. Sitten mausta kastike tomaattipyreellä ja sinapilla sekä muilla haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Sekoita ja kuumenna kastiketta n. viisi minuuttia. Jos lisäät siskonmakkarapallerot vasta tässä vaiheessa, kuumenna kastiketta n. 10 minuuttia kunnes makkarat ovat läpikypsiä. Tarkista vielä maku. Tarjoile maukas Siskonmakkarakastike keitettyjen perunoiden tai pottumuusin kerta!

Siskonmakkara kastike

Siskonmakkara kastike

Vinkki! Kokeile maustaa kastike yrteillä tai maustetuilla ruokakermoilla saadaksesi eri makumaailmoja kastikkeeseen. Vaihda ruokakerma esim. juusto tai sweet chili-maustettuun. Vahvemmin maustetun kastikkeen saat lisäämällä mukaan chiliä tai jalapenoja.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Halkaistu Jäkeläinen

Jäkeläinen

Jäkeläinen on Järvenpään oma versio monille grillikioskeilta tutusta hittiannoksesta porilaisesta. Jäkeläinen kasataan kahden hampurilaissämpylän väliin ja makkarapihvi korvataan herkullisilla Siskonmakkara pihveillä. Siskonmakkara on monelle tuttu keitossa, mutta massa sopii erittäin hyvin paistamiseen ja säilyttää kuohkeutensa myös paistettaessa. Siskonmakkara pihvit höystetään ketsupilla, sinapilla, kurkkusalaatilla, sipulilla, tomaateilla ja salaatilla. Tästä syntyy uusi, kuuma grillikioskihitti Jäkeläinen!

4:lle, valmistus n. 30 min

Ainekset

1 rs (500g) Wurstin Siskonmakkaraa

4 kpl valmiita hampurilaissämpylöitä

1 sipuli

1–2 tomaattia

1 pss (100g) jääsalaattia

sinappia

ketsuppia

kurkkusalaattia

Ohjeet

Ota Siskonmakkarat lämpimään noin puoli tuntia – tunti ennen valmistusta. Kuumenna pannu, grilli tai voileipägrilli. Tavallisessa grillissä kannattaa käyttää parilaa, jos tähän on mahdollisuus. Käsittele Siskonmakkaramassaa veteen kostutetuin käsin, jotta massa ei tartu käsiin kiinni. Purista Siskonmakkaramassaa ulos suolesta kuumalle pannulle tai grillille. Taputtele tai painele kostutetuin käsin haluamasi kokoiseksi pihviksi. Voit myös taputella makkarat pihveiksi ensin vedellä kostutetuissa käsissä ja siirtää sitten kuumalle pinnalle. Paista keskilämmöllä n. 5–10 minuuttia kunnes pinta on rapea ja pihvit sisältä kypsiä. Paista myös hampurilaissämpylöiden ulkopinnalle väriä ja rapeutta.

Valmistele muut täytteet. Leikkaa tomaatit ja sipulit siivuiksi. Laita hampurilaissämpylän sisäpinnoille ketsuppia, sinappia ja kurkkusalaattia. Aloita hampurilaisen kasaaminen kannesta. Lado kanteen pari siivua tomaattia ja muutama sipulirengas. Laita näiden päälle salaatti ja viimeisenä Siskonmakkarasta valmistettu pihvi tai pari pihviä. Nosta hampurilaisen alaosa kannen päälle ja käännä ympäri lautaselle. Nyt sinulla on valmiina kesän kuumin grilliannos Jäkeläinen. Ei muuta kuin nauttimaan.

Jäkeläinen grillissä

Jäkeläinen

Vinkki! Siskonmakkara massaa voi myös maustaa. Purista massa esim. kulhoon ja sekoita joukkoon pilkottu chili tai jalapeno. Näin syntyy tulistunut jäkeläinen! Juustoinen jäkeläinen syntyy, kun lisäät väliin pari cheddarjuusto siivua.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!