Tag Archive for: arkiruoka

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella on tuunattu versio ruokaisasta pastasalaatista. Pastasalaatti on oivallinen valinta niin monenlaisiin juhliin kuin arkipäivän ruokailuihinkin. Ruokaisan salaatin voit valmistaa monenlaisilla täytteillä. Tässä reseptissä käytetään mehevää ja lihaisaa Wurstin Extra palvikinkkua ja twistiä salaattiin antaa ranch -dippikastikkeella maustettu kermaviili. Parhaiten pastasalaatin maut tekeytyvät, kun annat sen olla yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

200g (1/2 pkt) Wurstin Extra Palvikinkkua

2 dl pastaa (esim. sarvimakaronia)

1–2 makeaa suippopaprikaa (riippuen koosta)

1 dl (n. 100g) mauste- tai cocktail-kurkkua

200g (1 prk) kermaviiliä

1 pss (n. 20 g) ranch-dippikastiketta

iso turaus (n. 50g) majoneesia

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl sokeria

mustapippuria

Ohjeet

Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistele sillä välin muut ainekset. Suikaloi Extra Palvikinkku. Pese ja kuutioi paprika pieneksi. Hienonna mauste- tai cocktail-kurkut. Lisää ainekset kulhoon. Kun pasta on kypsynyt, huuhtele se kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Kun pasta on jäähtynyt, sekoita se muiden ainesten joukkoon.

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Valmista ranch-dippikastike lisäämällä ranch-kastikepussi kermaviilin sekaan ja sekoita. Vinkki! Parhaiten sekoitat kastikepussin kermaviiliin haarukalla, lusikalla homma on sotkuisempaa. Lisää kastike muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Mausta salaatti vielä majoneesilla, valkoviinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Anna salaatin maustua vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Tarjoile esimerkiksi osana ruokaisaa brunssia tai juhlakattausta!

Vinkki! Voit varioida pastasalaattia makusi mukaiseksi. Lisää joukkoon esimerkiksi herne-maissi-paprika seosta tai vaikka maissinjyviä!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara hampurilainen valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä. Paista pihveiksi ja täytä haluamillasi täytteillä.

Siskonmakkara hampurilainen on hyvä osoitus siitä, että Siskonmakkarasta on moneen! Useimmille Siskonmakkara on tuttu perinteisestä keitosta. Mutta Siskonmakkarasta valmistat niin pihvejä, pastaa, kastiketta, nugetteja kuin kebakoitakin. Tsekkaa monipuoliset Siskonmakkarareseptimme. Tässä reseptissä Siskonmakkara pihvit voit valmistaa pannulla tai grillissä. Mikäli taputtelet Siskonmakkara massasta käsin pihvejä, kostuta kädet ensin vedellä. Kostuteilla käsillä massan käsittely on helpompaa eikä massa tartu käsiin niin helposti. Tämä burgeri maistuu taatusti myös perheen junioreille! Aitoa Wurstin siskonmakkaraa jo 30 vuotta!

n. 30 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500g (1 pkt) Wurstin Siskonmakkaroita

4 kpl hampurilaissämpylät
4 kpl cheddarjuustoviipaleita
150 g suolakurkkuviipaleita
1 punasipuli viipaloituna

2 tomaattia siivutettuna
4 salaatinlehteä
1 dl täysmajoneesia
1 dl ketsuppia

 

Ohjeet

Purista siskonmakkara massa suolista kulhoon. Sekoita siskonmakkara massa tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista neljä samankokoista palaa. Voitele leivinpaperi öljyllä. Muotoile siskonmakkarasta neljä pihviä. Muotoilu on helppoa, kun kastelet kätesi kylmällä vedellä ennen muotoilua. Sivele pihvien päälle vielä hiukan öljyä muotoilun jälkeen.

Siskonmakkaraburgeri

Siskonmakkara burgerin levitys pihveiksi

Kuumenna grilli keskilämmölle. Nosta pihvit leivinpaperin avulla grilliin ja poista leivinpaperi. Grillaa pihvejä noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin grillipinnan. Lisää juustoviipale pihvin päälle grillauksen loppuvaiheessa ja anna sen sulaa. Halkaise sämpylät ja paahda niitä kevyesti grillissä, kunnes ne ovat lämpimiä ja saaneet hieman väriä.

Siskonmakkara pihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit grillissä

Kokoa hampurilaiset levittämällä pohjasämpylöiden pinnalle majoneesia. Aseta majoneesin päälle salaatinlehtiä ja suolakurkkuviipaleet. Nosta seuraavaksi siskonmakkara pihvi hampurilaisen päälle. Lisää pihvin päälle tomaattia ja punasipuliviipaleet. Levitä kansisämpylöiden sisäpinnalle ketsuppia. Nosta kansisämpylät hampurilaisten päälle.

Sskonmakkaraburgerin täyttö

Sskonmakkara burgerin täyttö

Vinkki! Voit varioida Siskonmakkara burgereita esimerkiksi vaihtamalla hampurilaissämpylät ruisleipiin tai lisäämällä vaikka paistetun kananmunan hampurilaisten väliin.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta asetelmassa

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta on ruoka, jolla piristät arkea tai sen voi valmistaa vaikka leffaillan sekä illanistujaisten herkuksi. Mikäli rakastat caesar kastiketta, rakastat tätä! Extra Palvikalkkuna on valmistettu kalkkunan fileestä ja on hyvin lihaisaa, siksi se soveltuu hyvin myös ruoanlaittoon. Caesar subi on tä

4 hengelle, valmistusaika n. 15 min

Ainekset

4 palaa patonkia
250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai esimerkiksi Wurstin Sinappikalkkunaa
1 sydänsalaatti
100 g parmesanjuustolastuja
2 dl täysmajoneesia
1 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa

Ohjeet

Ota työlaudalle Wurstin Extra Palvikalkkunat, sydänsalaatti ja parmesanjuustolastut. Hienonna veitsellä useita kertoja, jotta raaka-aineet sekoittuvat ja hienontuvat. Mittaa kulhoon täysmajoneesi, valkosipuli, mustapippuri sekä valkoviinietikka ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut kalkkunat, sydänsalaatti sekä parmesan-lastut ja sekoita tasaiseksi. Halkaise patongit ja lisää täytettä. Tarjoile vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa patongit myös muilla täytteillä vaikkapa kinkku-täytteellä. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Siskonmakkara kiusaus

Siskonmakkara kiusaus

Siskonmakkara sopii yllättävän moneen ruokaan perinteisen keiton ohella. Tässä reseptissä valmistetaan Siskonmakkara kiusaus peruna-sipulisuikaleista ja siskonmakkaroista. Siskonmakkara kiusaus valmistuu helposti uunissa ja maistuu varmasti koko perheelle!

4 hengelle, valmistusaika n. 1 tunti

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Wurstin Broiler Siskonmakkaraa
1 kg peruna-sipulisuikaleita (pakaste)
5 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Kuumenna paistinpannu. Laita pannulle hieman öljyä. Puristele paistinpannulle siskonmakkaroista palloja ja paista pallot kullanruskeiksi. Lisää pannulle kerma, suola ja mustapippuri. Kiehauta ja anna hautua pari minuuttia. Voitele iso uuninkestävä vuoka öljyllä. Kaada peruna-sipulisuikaleet vuokaan. Lisää vuokaan siskonmakkara kerma seos. Sekoita kevyesti. Paista kypsäksi 160 C asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoile kiusaus raikkaan salaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata siskonmakkaran esim. Wurstin Krakova nakeilla. Leikkaa tällöin nakit pieniksi paloiksi. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kiusaus tarjoiltuna

Siskonmakkara kiusaus tarjoiltuna

Siskonmakkara muffinssit

Siskonmakkara muffinssit

Tässä reseptissä valmistetaan Siskonmakkara muffinssit voitaikinalevyistä ja Wurstin Siskonamakkarasta. Muffinssien täytteeksi lisätääb myös herkullista ja kermaista cheddar-juustoraastetta.

Valmistusaika 12 kpl, n. 45 min.

Ainekset

3 kpl (n.200g) Wurstin Siskonmakkaroita

6 kpl voitaikinalevyjä sulatettuna
150 g cheddar-juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ohjeen mukaan. Aseta voitaikinalevyt pitkittäin pöydälle. Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta siskonmakkaramassaa on helpompi käsitellä. Pursota puolikas yhden makkara sisällöstä jokaiselle levylle. Levitä taikinalevyn päälle pursotettu siskonmakkaran massa tasaisesti levyn päälle. Ripottele cheddar-juustoraastetta taikinalevyille levitetyn siskonmakkaramassan päälle. Kierrä voitaikina siskonmakkara-juusto täytteineen rullaksi. Halkaise rulla kahtia ja painele muffinsivuokaan. Voitele muffinsit kananmunalla ja ripottele päälle vähän cheddar-juustoraastetta. Paista 200 C asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kullanruskeita ja siskonmakkara kypsää.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata siskonmakkaran esim. Wurstin Krakova nakeilla. Leikkaa tällöin nakit pieniksi paloiksi. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara muffinssi tarjoiltuna leikkuulaudalla

Siskonmakkara muffinssit tarjoiltuna leikkuulaudalla

siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa tuo aasialaista tunnelmaa keittiöön. Tässä reseptissä teriyakikastike sekoitetaan paistettujen Siskonmakkara palleroiden joukkoon. Tämä ruoka tuo mukavaa vaihtelua sekä arkeen että viikonloppuun!

4 hengelle

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

1 pkt (500 g) Wurstin Siskonmakkaraa

0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Teriyaki-kastike

2 dl teriyakikastiketta

0,5 dl sushi-inkiväärin lientä

2 rkl murskattua sushi-inkivääriä

1 dl vettä

0,5 dl mirinkastiketta

0,5 dl soijakastiketta

2 punaista chiliä viipaloituna

1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

Lisukkeet

Lisukkeeksi jasmiiniriisiä ohjeen mukaan sekä paistettuja kasviksi esimerkiksi wok vihanneksia

siskonmakkaraa teriyakikastikkeessa

Ohjeet

Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja puristele Siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista Siskonmakkara palleroita keskilämmöllä muutama minuutti välillä käännellen kunnes pallerot ovat saaneet väriä. Lisää Siskonmakkaroiden joukkoon pannulle teriyakikastike, sushi-inkiväärin liemi, morttelissa murskatut sushi-inkiväärit, vesi, mirinkastike ja soijakastike. Sekoita ja tarkista maku. Hauduta palleroita noin 5 minuuttia ja tarkista, että ne ovat läpikypsiä. Lisää hetki ennen tarjoilua joukkoon punainen chili ja tuore korianteri. Tarjoile paistettujen kasvisten ja jasmiiniriisin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä kastike myös Wursti Broiler siskonmakkarasta.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

ravioli-krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka

Ravioli-Krakovan nakkivuoka on koko perheelle maistuva arkiruoka. Tähän nakkivuokaan on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Wurstin Krakovan nakkia. Tästä ruoasta ei puutu makua ja se on hyvin helppo valmistaa. Tämä pasta hellii niin sydäntä kuin mieltä ja maistuu koko perheelle!

4 hengelle

Valmistus n. 1 tunti

Ainekset

2 pkt (500g) Wursti Krakovan nakkeja viipaloituna

400 g tuorepastaravioleja tai tuorepastatortelliineja

400 g tomaattimurskaa

2 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria rouhittuna

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl valkosipulijauhetta

5 dl vettä

oliiviöljyä voiteluun

raviola-krakovan nakkivuoka

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Pilko Wurstin Krakovan nakit. Paista pilkottuja Krakovan nakkeja pannulla kunnes pinta on saanut kauniin värin. Laita nakit sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet ja vesi. Voitele oliiviöljyllä uuninkestävä vuoka. Sekoita kulhossa raviolit, tomaattikastike ja paistetut nakit sekaisin. Kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 160°C asteisessa uunissa 35-45 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile nakkivuoka raikkaan salaatin kera!

Vinkki! Kokeile nakkivuokaan myös Wursti Brasilian Salsicha nakkia

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Rosvopaistikastike

Rosvopaistikastike

Rosvopaistikastike tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Tässä kastikkeessa pääainesosana toimii Wurstin Rosvopaisti leikkele, joka on valmistettu kokonaisesta porsaan ulkofileestä ja on siksi hyvin lihaisaa. Leikkeleet sopivat hyvin kaikenlaiseen ruoanlaittoon, ei pelkästään leivän päälle!

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

2 pkt (340 g) Wurstin Rosvopaistia

50 g voita

2 keltasipulia hienonnettuna

2 rkl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

1 lihaliemikuutio

suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Ohjeet

Aloita kastikkeen valmistaminen kuorimalla ja hienontamalla keltasipulit. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan voi ja keltasipulit. Kuullota keltasipuleita pari minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi. Laita lihaliemikuutio kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes kuutio on sulanut. Pilko tai suikaloi Rosvopaisti leikkeleet. Lisää hetkeä ennen tarjoilua joukkoon pilkotut Wurstin Rosvopaistileikkeleet ja tarkista kastikkeen maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile Rosvopaistikastike keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Vinkki! Ruoan kanssa syötäväksi sopii mainiosti suolakurkut. Kokeile käyttää kastikkeeseen myös muita leikkeleitämme.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset vie uunileivät uudelle tasolle! Nämä herkulliset uunileivät sopivat mainiosti viikonlopun herkutteluun. Pikkelöidyt kasvikset on raikas lisuke juustokastikkeella höystetyille kalkkunaleiville.

4 hengelle

Valmistus n. 45 minuuttia

Ainekset

Juustoiset kalkkunaleivät

4 siivua vaaleaa leipää

1 pkt (170g) Wursti Sinappikalkkunaa revittynä

50 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

3 dl maitoa

100 g + 50 g juustoraastetta

1 tl suolaa

 

Pikkelöidyt kasvikset

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

lisäksi valitsemiasi kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia, porkkanaa, kurkkua ja sipulia

 

Juustoiset kalkkunaleivät ja pikkelöidyt kasvikset

Ohjeet

Valmista pikkelöidyt kasvikset hyvissä ajoin jääkaappiin. Vaikka jo edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Kiehauta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pilko kasvikset haluamaasi muotoon ja kaada etikkaliemi kasvisten päälle. Laita kylmään maustumaan.

Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi ja anna ruskistua kevyesti. Lisää seuraavaksi maito ja sekoita tasaiseksi. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee. Lisää joukkoon 100 g juustoraastetta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla tai vedellä. Lisää kastikkeen joukkoon revityt Wurstin Sinappikalkkunaleikkeleet. Levitä leipäsiivut leivinpaperoidulle uunipellille. Nostele leipien päälle Sinappikalkkunaleikkelettä kastikkeessa. Ripottele lopuksi päälle loput juustoraasteesta. Paista leipiä 175°C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile leivät pikkelöityjen kasvisten kanssa.

Vinkki! Leipiin voit käyttää mitä tahansa itselle mieluista leikkelettä. Täältä löydät Wurstin valmistamat leikkeleet.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

siskonmakkaramureke

Siskonmakkaramureke

Siskonmakkaramureke on helppoa arki- ja viikonloppuruokaa, jossa uuni tekee suuren osan työstä. Mureke on nopea valmistaa uunivalmiiksi ja murekkeen ollessa uunissa, on aikaa valmistaa ruoalle lisuke. Tässä on täydellinen lohturuoka varsinkin talven kylmimpiin pakkaspäiviin. Siskonmakkarasta on moneen!

4 hengelle

Valmistus n. 1,5 tuntia

Ainekset

2 rasiaa (1 kg) Wursti Siskonmakkaraa

200 g ranskankermaa

1,5 dl korppujauhoja

1 tl mustapippuria rouhittuna

1 kpl kananmuna

 

Kermaviilikastike

200 g kermaviili

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

2 rk kuivattua tai hienonnettua ruohosipulia

siskonmakkaramureke

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Puristele Siskonmakkaroiden sisus kulhoon. Lisää massan joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 minuuttia. Muotoile leivinpaperin avulla Siskonmakkaramassasta mureke ja laita mureke leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 160°C asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes mureke on kypsää ja saanut kauniin värin. Tarjoile mureke lohkoperunoiden tai paahdettujen perunoiden, sekä kermaviilikastikkeen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä mureke myös Wursti Broiler siskonmakkarasta!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!