Siskonmakkara kastike
Siskonmakkara kastike
Siskonmakkara kastike on nopea ja helppo arjen pelastaja! Purista makkarat pannulle ja paista pinta rapeaksi. Lisää mukaan sipulia, mausteita, ruokakermaa ja kastike on valmis! Tarjoile pottumuusin tai keitettyjen perunoiden kera. Siskonmakkarakastike maistuu varmasti koko perheelle ja valmistuu hetkessä.
Valmistus n. 15 min, 4 hengelle
Ainekset
1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa
1 sipuli
1 prk (n. 2dl) ruokakermaa
1/2 dl vettä
2 tl tomaattipyreetä
2 tl sinappia
mausteita esim. pippuria, suolaa ja paprikamaustetta
öljyä paistamiseen
Ohjeet
Aloita kuorimalla ja pilkkomalla sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kuullota sipuli pannulla ja nosta ne sitten pannulta hetkeksi sivuun vaikka lautaselle. Seuraavaksi puristele Siskonmakkarasta palleroita pannulle ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Palleroiden paistaminen ei ole välttämätöntä, voit puristella ne myöhemmin valmiin kastikkeen joukkoon. Tämä on makuasia. Psistettaessa makkarat saavat kauniin ruskean värin ja kuori on rapea.
Kun pallerot ovat kypsiä, lisää sipuli takaisin joukkoon. Tämän jälkeen lisää ruokakerma ja vesi mukaan. Sitten mausta kastike tomaattipyreellä ja sinapilla sekä muilla haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Sekoita ja kuumenna kastiketta n. viisi minuuttia. Jos lisäät siskonmakkarapallerot vasta tässä vaiheessa, kuumenna kastiketta n. 10 minuuttia kunnes makkarat ovat läpikypsiä. Tarkista vielä maku. Tarjoile maukas Siskonmakkarakastike keitettyjen perunoiden tai pottumuusin kerta!
Vinkki! Kokeile maustaa kastike yrteillä tai maustetuilla ruokakermoilla saadaksesi eri makumaailmoja kastikkeeseen. Vaihda ruokakerma esim. juusto tai sweet chili-maustettuun. Vahvemmin maustetun kastikkeen saat lisäämällä mukaan chiliä tai jalapenoja.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!