Artikkelit

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Suolaiset piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                  Wurstin Siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   paistettua kananmunaa

4 kpl                   vaaleaa paahtoleipää

8 kpl                   juustosiivua

1 ruukku            ruohosipulia, hienonnettuna

majoneesia, ketsuppia

Ohjeet

Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.

Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipiilot
Nakkipiilot ovat helposti valmistettavia ja maukkaita herkkuja.

Nakkipiilot sopivat hyvin viikonlopun iltapalaksi tai jopa illanistujaisiin ja juhliin. Nakkipiilojen valmistaminen on nopeaa ja helppoa.  Nakkipiilot ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä. Nämä maistuvat koko perheelle!

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (250g / 8 kpl) Wurstin Chorizo-nakkeja tai esim. Wursti Krakova nakkeja

voi- tai lehtitaikinaa

ketsuppia

juoksevaa maustettua sulatejuustoa

1 kananmuna

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

 

Ohjeet

Laita voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Voit tehdä esimerkiksi ketsupilla tai juoksevalla sulatejuustolla höystettyjä nakkipiiloja. Levitä ketsuppi / juokseva sulatejuusto levyjen toiseen reunaan. Voit myös laittaa halutessasi mausteita piilon sisään. Laita nakit päälle ja pyöräytä taikinan nakin ympärille. Purista taikinan saumat tiukasti kiinni. Asettele nakkipiilot leivinpaperille niin, että saumapuoli on alaspäin. Tällöin pysyvät hyvin kasassa.

Voitele nakkipiilojen päälle kananmunaa, saadaksesi niihin ruskettuneen pinnan. Lopuksi voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä koristeeksi ja hieman makua tuomaan.

Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Vinkki! Jos tahdot tehdä pienempiä piiloja, voit jakaa levyt neljään osaan ja halkaista nakit kahtia. Näin saat tuplamäärän pienempiä herkkuja! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa.

Leikkaa jokaiseen taikinapalaan kolme viiltoa. Tällöin saat nakkipiiloihin hauskat raidat pintaan.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

makkara lasagne

Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.

Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.

Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!

 

n. 4-5 hengelle, noin tunti

 

Ainekset

400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja

10 kpl lasagnelevyjä

2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa

1-2 sipulia

1-2 kesäkurpitsaa

1 prk maissia

juustoraastetta

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

makkara lasagne

makkara lasagne

 

Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka  paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Maukkaasta Siskonmakkarasta on moneksi! Tällä kertaa kokeilimme Siskonmakkaralla gratinoitua kasvisvuokaa. Tästä ei herkullisen arkiruoan tekeminen enää voisi kovin paljoa helpottua. Pilko vain kasvikset, sekoita tomaattikastike sekaan ja paista uunissa.

Paiston loppuvaiheessa lisää vielä Siskonmakkarat kasvisten päälle ja gratinoi uunissa, kunnes Siskonmakkarat ovat saaneet kauniin värin. Siskonmakkara saa uunissa kauniin värin pintaansa ja samalla erityistä herkullista makua ja rapeutta paistosta. Parhaimmalta vuoka maistuu seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä keskenään hetken.

n. 4-5 hengelle, n. 50 min.

 

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa

2 kesäsipulia tai 1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni kukkakaali tai 1/2 iso

100 g herkkusieniä

500g tomaattikastiketta tai -murskaa

mausteita ja yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko kasvikset sopiviksi, melko pieniksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai -murska ja sekoita. Käyttäessäsi tomaattimurskaa, mausta vuoka makusi mukaan mausteilla, suolalla ja yrteillä. Mikäli käytät valmiiksi maustettua tomaattikastiketta, suolaa ei kannata välttämättä enää lisätä. Myös Siskonmakkarassa on melko paljon suolaa.
Paista vuokaa uunissa n.25 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja pursota siskonmakkat kasvisten päälle. Paista uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Tarjoile vuoka esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.

Uunivuoan ainekset

Pilkotut kasvikset uunivuoassa

Tomaattikastike ja kasvikset uunivuoassa

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Vinkki! Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa, tai munakoisoa. Kokeile myös Siskonmakkaran sijaan mausteisempaa raakamakkaraa. Katso ohje täältä!

Täältä löydät myös mitä kaikkea muuta voi Siskonmakkarasta kokkailla!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä ja uunijuurekset

Lampaan ulkofilee ja uunijuurekset on resepti, jossa hyödynnetään pakkauksessa oleva marinadi.

Lampaan ulkofilee maistuu monelle pääsiäisen aikaan juhlapöydässä. Ulkofilee sopii kuitenkin mainiosti myös viikonlopun tai juhlien ruokapöytään. Wurstin Lampaan ulkofilee on marinoitu yrttiöljyllä. Yrttiöljyssä maistuvat valkosipuli sekä yrtit mm. persilja ja timjami, jotka sopivat hyvin yhteen lampaan fileen kanssa. Ylimääräisen marinadin voit hyödyntää mainiosti vaikkapa uunijuuresten maustamiseen, joihin se sopii myös erinomaisesti. Sinun ei tarvitse lisätä juureksiin muita mausteita, marinadi mausteineen ja yrtteineen riittää hyvin. Näin vältyt hävikiltä! Lampaan ulkofilee kypsennetään oman maun mukaan. Osa tykkää jättää lihan punaisemmaksi, osa haluaa kypsentää fileen täysin kypsäksi. Haluttu kypsennysaste vaikuttaa kypsennysaikaan. Lampaan filee maistuu hyvin uunijuuresten kanssa.

Ainekset

500g Wurstin Lampaan marinoitua ulkofileetä

Öljyä ja/tai voita

suolaa

mustapippuria

2-4 porkkanaa

2 palsternakkaa

1 lanttua

1/2 juuriselleri

1-2 punasipulia

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistoa. Pyyhi fileestä liiat marinadit pois. Ota myös rasiasta samalla ylimääräinen marinadi talteen. Pese tai kuori juurekset ja paloittele tai lohko ne. Laita juurekset kulhoon ja kaada marinadi niiden joukkoon. Sekoita marinadi tasaisesti juureksiin. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Juureksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.

Laita pannu kuumenemaan. Pannu saa olla melko kuuma, jotta liha ruskistuu lyhyessäkin paistoajassa kauniin ruskeaksi ja maukkaaksi. Lisää pannulle öljyä tai öljy-voi seosta. Paista lampaan ulkofileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä noin 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Mausta makusi mukaan pippurilla ja suolalla. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Kokoa lautaselle uunijuureksia sekä hieman vetäytynyt filee. Voit myös halutessasi leikata fileen vetäytymisen jälkeen viipaleiksi.

Vinkki! Lampaan ulkofilee ja uunijuurekset voit tarjoilla myös perunamuusin kera. Katso ohje muusin tekoon täältä! Lampaan ulkofilee maistuu hyvin myös esimerkiksi minttuhyytelön kera.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!