Tag Archive for: syksy

Tex mex Siskonmakkarakeitto (14)

Tex mex Siskonmakkarakeitto

Tex mex Siskonmakkarakeitto on edullinen ja helppo ruoka, joka lämmittää mukavasti syksyn sateiden tai pakkaspäivien keskellä! Tässä reseptissä on käytetty Tex mex siskonmakkaraa, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteistä Wurstin Aitoa Siskonmakkaraa. Keitto valmistetaan tomaattipohjaiseen liemeen ja siihen lisätään siskonmakkaroiden lisäksi sipulia, porkkanaa, maissia ja vihreitä papuja. Tex mex Siskonmakkara on itsessään mausteista ja tulista, joten keitto ei juuri muuta maustamista kaipaa kuin liemikuution ja yrttejä. Jos kaipaat mieltä ja kroppaa lämmittävää soppaa, tämä resepti on kuin tehty sinulle!

n. 6 hengelle

Ainekset

1 pkt (500 g) Wurstin Tex mex siskonmakkaraa tai Wurstin perinteistä Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

1 sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä tai 2 tl valkosipulimurskaa

2-3 porkkanaa

n. 300g maissinjyviä

n. 250g vihreitä ohuita papuja

öljyä paistamiseen

n. 1 litra vettä tai kattilan koon mukaan

1-2 lihaliemikuutiota (voit käyttää myös esim. fondia)

400g tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyreetä

n. 2 tl oreganoa tai yrttiseosta

tuoretta persiljaa koristeluun

(creme fraichea ja nachoja keiton päälle)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Jos käytät valkosipulinkynsiä, kuori ja hienonna myös ne. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä tomaattipyree kattilaan ja kuullota hetki. Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska ja liemikuutiot. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Valmistele tällä välin kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa ja pilko ne. Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, pese ne ja leikkaa ne 2-3 cm paloiksi. Lisää porkkanat, valutettu maissi ja pavut veteen. Jos käytät pakastekasviksia, lisää ne joukkoon jäisenä. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Puristele joukkoon Tex mex siskonmakkara puristamalla massaa ulos kuoresta palleroiksi keittoon. Aanna kiehua vielä 5-10 minuuttia kunnes siskonmakkarat ovat kypsiä. Mausta halutessasi vielä oreganolla tai yrttiseoksella. Lopuksi koristele tuoreella persiljalla. Annostele keitto lautasille ja lisää keiton kylkeen halutessasi lusikallinen créme fraÎchea ja murskattuja nachoja.

Tex mex Siskonmakkarakeittoa

Tex mex Siskonmakkarakeittoa

Vinkki! Voit halutessasi paistaa Tex mex siskonmakkarapallerot pannulla ennen keittoon lisäämistä. Kuumenna tällöin paistinpannu ja pursota siskonmakkarapallerot pannulle. Paista keskilämmöllä n.5-10 min välillä käännellen kunnes makkarat ovat saaneet kauniin värin. Ota sivuun ja lisää keittoon lopuksi. Kuumenna vielä n. 5 min kiehuvassa vedessä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara-kaalikeitto

Siskonmakkara-kaalikeitto

Siskonmakkara-kaalikeitto on edullinen ja helppo ruoka, jonka valmistat esimerkiksi valko- tai suippokaalista sekä siskonmakkarasta. Tässä reseptissä on käytetty Broiler siskonmakkaraa, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteistä Wurstin Aitoa Siskonmakkaraa. Maustamiseen voit käyttää mielesi mukaan kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota. Myös fondeilla saa mukavasti makua keittoruokiin.

n.6 hengelle

Ainekset

2 pkt Broiler siskonmakkaraa tai 1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

800 g kaalia

1 sipuli

2-3 porkkanaa

n. 1,5 litraa vettä tai kattilan koon mukaan

2 kanaliemikuutiota (voit käyttää myös kasvis- tai lihaliemkuutioita)

2 laakerinlehteä

8 kpl kokonaisia maustepippureita

suolaa n. 1/2 tl

n. 2 tl meiramia tai timjamia

tuoretta persiljaa koristeluun

Ohjeet

Suikaloi kaali. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat. Pilko porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna suuressa kattilassa tilkka öljyä. Lisää sipuli sekä porkkanat ja kuullota hetki. Mausta suolalla. Kaada sekaan ensin reilu litra vettä kattilan koon mukaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liemikuutiot, maustepippurit sekä laakerinlehdet. Kun kuutiot ovat sulaneet veteen, lisää kaalisuikaleet. Lisää vielä tarvittaessa vettä kaalin joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes kaali on pehmeää. Puristele joukkoon siskonmakkarapallerot ja anna kiehua vielä 5-10 minuuttia kunnes siskonmakkarat ovat kypsiä. Mausta halutessasi vielä meiramilla ja/tai timjamilla. Lopuksi koristele tuoreella persiljalla. Tarjoile vaikkapa tuoreen ruisleivän kera!

Siskonmakkara kaalikeittoa

Siskonmakkara kaalikeittoa

Vinkki! Voit halutessasi paistaa siskonmakkara tai broiler siskonmakkara pallerot pannulla ennen keittoon lisäämistä. Kuumenna tällöin kaalien kiehuessa paistinpannu ja pursota siskonmakkarapallerot pannulle. Paista keskilämmöllä n.5-10 min välillä käännellen kunnes makkarat ovat saaneet kauniin värin. Ota sivuun ja lisää keittoon lopuksi. Kuumenna vielä n. 5 min kiehuvassa vedessä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Raakamakkara kesäkurpitsapasta

Raakamakkara kesäkurpitsapasta on raakamakkaroista tehty helppo ja maukas arkiruoka. Erilaisilla maustetuilla raakamakkaroilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tähän voi käyttää myös Tex Mex Siskonmakkaraa. Tämä herkullinen pasta valmistuu käden käänteessä!

4 hengelle

Ainekset

Raakamakkaraa tai esim. 1 pkt Tex Mex Siskonmakkaraa 500g

2 kesäkurpitsaa

öljyä n. desi

n. 1 tl suolaa

n. 1 tl pippuria

n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta

Tai muita mausteita makusi mukaan

Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle

 

Ohjeet

Keitä valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kesäkurpitsa. Sekoita mausteet öljyyn. Lisää öljy-mausteseos kesäkurpitsapalojen joukkoon ja sekoita. Paista tai grillaa raakamakkarat pannulla tai grillissä. Jos käytät Tex Mex Siskonmakkaraa, muotoile makkarasta pieniä palloja. Paista kunnes pallerot ovat saaneet väriä.

Paista maustetut kesäkurpitsapalat pannulla keskilämmöllä välillä käännellen kunnes ne ovat saaneet herkullista paistopintaa. Leikkaa hieman jäähtyneet raakamakkarat paloiksi.

Sekoita kesäkurpitsat, raakamakkarat ja pasta keskenään, jotta myös pasta maustuu samalla. Tarjoile raikkaan salaatin kera tai sellaisenaan.

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Vinkki! Mikäli käytät hyvin mausteista raakamakkaraa, voit myös maustaa kesäkurpitsat miedommin. Kokeile lisätä joukkoon myös muita aineksia kuten maissinjyviä tai vaikka paistettuja kirsikkatomaatteja.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkimunakas krakovan nakista

Nakkimunakas Krakovan nakista

Nakkimunakas Krakovan nakista on maistuva ja pikaisesti valmistuva arkiruoka. Tässä reseptissä on käytetty valkosipulilla ja yrteillä maustettua Krakovan nakkia, jonka seuraksi munakkaaseen on lisätty makeita suippopaprikoita. Nakkimunakas on helppo valmistaa ja se on myös helposti muuteltavissa sen mukaan mitä jääkaapista milloinkin löytyy!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Pilko nakit ja leikkaa paprikat siivuiksi. Kuumenna pannu ja paista ensin pilkotut nakit. Siirrä nakit sivuun ja ruskista paprikat. Ota myös paprikat sivuun.

Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää munien joukkoon maito tai vesi sekä mausteet.

Lisää pannulle vähän öljyä ja kuumenna pannu noin keskilämmölle. Kaada pannulle munakasseos.

Siirrä lastalla kananmunamassaa pohjaa pitkin reunoilta keskelle pannua muutaman kerran.

Kun kananmunat ovat lähes hyytyneet, lisää päälle paistetut nakit ja paprikat.

Ripottele pinnalle tuoreita, silputtuja yrttejä ja pippuria. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki! Jos haluat munakkaan koostumuksesta kermaisempaa, voit korvata maidon kermalla. Munakkaan voit maustaa myös esimerkiksi sipulilla, sienillä tai tomaateilla.

Lisää paistettu sipuli munakasseokseen mausteiden kanssa. Kokeile myös muita nakkeja munakkaaseen. Vaihtoehtoisesti voit korvata nakit kinkulla tai vaikka kalkkunaleikkeleellä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Suolaiset piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                  Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa tai Tex mex siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   paistettua kananmunaa

4 kpl                   vaaleaa paahtoleipää

8 kpl                   juustosiivua

1 ruukku            ruohosipulia, hienonnettuna

majoneesia, ketsuppia

Ohjeet

Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.

Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!