Laadukkaita lihajalosteita Järvenpäästä
Wursti on valmistanut laadukkaita lihajalosteita jo 30 vuoden ajan samalla tontilla Järvenpäässä. Puitteet ovat kehittyneet ja toiminta laajentunut ajan myötä, mutta sama perheyrityksen henki on silti vahvasti läsnä Wurstin arjessa. Me Wurstilla haluamme, että voit aina nauttia laadukkaista ja maukkaista lihajalosteista. Jauhot olemme suosiolla jättäneet leipomoiden käyttöön. Terveisiä Järvenpäästä!
Wursti Oy
Wursti Oy on vuonna 1986 perustettu monipuolisia lihajalosteita valmistava suomalainen perheyritys. Wursti sijaitsee Järvenpäässä, Uudellamaalla hyvien logististen yhteyksien varrella. Yritys työllistää tällä hetkellä noin 120 henkeä ja Wurstin liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa.
Wurstin tarina sai alkunsa vuonna 1986, kun Pohjois-Pohjanmaalla toiminut liha-alan konkari Oiva Saarela perusti poikiensa Jarin ja Jyrkin kanssa yhtiön pääkaupunkiseudun kasvaville markkinoille. Kolmikko oli aiemminkin työskennellyt pitkään lihajalosteiden parissa, joten kokemusta alalta ei uupunut. Yritys on säilynyt perheyrityksenä nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja tehdasta on ehditty laajentaa kymmenen kertaa.
Alusta alkaen yrityksen toimintaa on ohjannut vahva usko laadukkaisiin ja innovatiivisiin tuotteisiin: Yhtiö on panostanut erityisesti kokolihasta valmistettuihin viipalepakkauksiin. Wurstin tuotteet erottuvat edukseen luonnollisen ja aidosti lihaisan olemuksensa ansiosta. Tuotteet valmistetaan yhä suurelta osin käsityönä. Lisäksi monet tuotteet kypsennetään erityisissä paistouuneissa, joista syntyy herkullinen maku tuotteisiin – kuin kotiuunissa!
Tuotannossa Wurstilla on yli 50 lihatuotetta, joista 75 % on kokolihatuotteita ja 25 % erikoismakkaroita. Wurstin tuotteita on saatavilla vähittäis-, tukku- ja suurkeittiöasiakkaille koko Suomessa. Wurstin tuotteista löydät monenmoista maukasta!
Laatu toiminnan ytimessä
Vaikka Wurstin ydin on pysynyt muuttumattomana alusta asti, ovat tuotevalikoima ja toimintatavat uudistuneet sekä kehittyneet koko ajan. Erinomaistakin laatua voi aina parantaa ja siihen Wursti yrityksenä pyrkii jatkuvasti. Wurstin toimintaa ohjaa sertifioitu BRCGS -elintarviketurvallisuusjärjestelmä.
Wurstilla arvostetaan pitkiä tavarantoimittajasuhteita. Tuotteidemme raaka-aineet ja tuotannon tarvikkeet hankimme samoilta toimittajilta, joiden tuotteiden laadusta voimme olla varmoja. Arvostamme pitkäjänteistä yhteistyötä.
Wurstin elintarviketurvallisuuspolitiikka
Pohjan Wurstin elintarviketurvallisuuspolitiikalle muodostavat toimintaympäristön ja asiakkaiden liiketoiminnan tunteminen ja heidän sekä muiden sidosryhmien vaatimusten ja tarpeiden ymmärtäminen. Wurstilla toimitaan lainsäädännön, viranomaisvaatimusten ja elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän vaatimusten mukaisesti.
Tavoitteena on jatkuvasti parantaa tuoteturvallisuutta, toimintaa sekä tuotantotiloja. Toimintaa kehitetään jatkuvasti asettamalla tavoitteita ja päämääriä jatkuvalle kehittämiselle. Edistymistä seurataan asetettujen mittareiden ja tavoitteiden avulla. Sisäisissä tarkastuksissa pyritään tunnistamaan kehityskohteet ja poikkeamat sekä määrittämään näiden eteenpäin kehittämiselle tarvittavat toimenpiteet.
Wursti valmistaa turvallisia, laadukkaita ja asiakasvaatimukset täyttäviä tuotteita asiakkaillemme. Tuotteet valmistetaan puhtaista ja hyvänlaatuisista raaka-aineista. Laadukkaat ja turvalliset raaka-aineet ovat tuoteturvallisuuden perusta.
Muuttuvat laatutavoitteet ja eteenpäin kehittyminen vaativat myös panostamaan jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja henkilökunnan kouluttamiseen. Näin varmistetaan, että henkilöstön osaaminen on tasolla, joka takaa laadukkaiden ja turvallisten tuotteiden valmistamisen.
Laatu- ja elintarvikepolitiikasta viestitään sidosryhmille ja henkilöstölle.
Vastuullista edelläkävijyyttä
Wursti on sitoutunut energiankäytön tehostamiseen ja energiaratkaisuihin, jotka ehkäisevät ilmastonmuutosta. Yritys on muun muassa ollut mukana suomalaisessa energiatehokkuussopimuksessa vuodesta 2008 lähtien. Wurstille on tärkeää olla edelläkävijänä kaikissa energiaan liittyvissä ratkaisuissa. Kunnioitamme ympäristöä, ja se näkyy myös laadukkaissa tuotteissamme.
Olemme jo vuosien ajan investoineet energiatehokkuuteen mm. tehostamalla sähkönkäyttöämme, vaihtamalla valaistuksen led-valoihin, uusimalla höyrystimiä ja vähentämällä päästöjä ekä parantamalla jätteiden lajittelua ja minimoimalla hävikkiä. Haluamme olla edelläkävijöitä niin tuoteturvallisuuden varmistavassa uusimmassa huipputeknologiassa, ympäristöystävällisissä ratkaisuissa kuin valvontajärjestelmissäkin.
Wurstin ekologisiin ratkaisuihin kuuluvat esimerkiksi Caverionin (ent. Huurre) jäähdytysjärjestelmät, jotka toimivat ympäristöystävällisellä hiilidioksidilla. Tuotantotilojemme kaikki 6000m2 on valaistu Greenledin kotimaisilla ja LED-valoratkaisuilla. Viimeisimpänä investointina Wursti Oy toteutti maalämmön käyttöönottoprojektin vuosina 2023-2024.