Artikkelit

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipiilot
Nakkipiilot ovat helposti valmistettavia ja maukkaita herkkuja.

Nakkipiilot sopivat hyvin viikonlopun iltapalaksi tai jopa illanistujaisiin ja juhliin. Nakkipiilojen valmistaminen on nopeaa ja helppoa.  Nakkipiilot ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä. Nämä maistuvat koko perheelle!

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (250g / 8 kpl) Italian Bruschetta nakkia tai esim. Wursti Krakova nakkia.

voi- tai lehtitaikinaa

ketsuppia

juoksevaa maustettua sulatejuustoa

1 kananmuna

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

 

Ohjeet

Laita voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Voit tehdä esimerkiksi ketsupilla tai juoksevalla sulatejuustolla höystettyjä nakkipiiloja. Levitä ketsuppi / juokseva sulatejuusto levyjen toiseen reunaan. Voit myös laittaa halutessasi mausteita piilon sisään. Laita nakit päälle ja pyöräytä taikinan nakin ympärille. Purista taikinan saumat tiukasti kiinni. Asettele nakkipiilot leivinpaperille niin, että saumapuoli on alaspäin. Tällöin pysyvät hyvin kasassa.

Voitele nakkipiilojen päälle kananmunaa, saadaksesi niihin ruskettuneen pinnan. Lopuksi voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä koristeeksi ja hieman makua tuomaan.

Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Vinkki! Jos tahdot tehdä pienempiä piiloja, voit jakaa levyt neljään osaan ja halkaista nakit kahtia. Näin saat tuplamäärän pienempiä herkkuja! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa.

Leikkaa jokaiseen taikinapalaan kolme viiltoa. Tällöin saat nakkipiiloihin hauskat raidat pintaan.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Feta-pinaatti nakki vartaat
Nakki vartaat on helppo ja nopea valmistaa. Vartaat ovat rentoa syötävää, tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Perinteisen vartaan tuunaat trendikkääksi käyttämällä mausteista makkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä tehdään kreikkalais-tyyliset vartaat. Nakin kaveriksi vartaaseen pujotetaan oliiveja, halloumi-juustoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkia tai vaikka Italian Bruschetta nakkia

1 paprika

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

kourallinen oliiveja

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla nakit n. 3 cm paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen nakkia, paprikaa, oliiveja, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Vinkki! Nakki vartaat on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka ananasta! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää raakamakkaraa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Feta-pinaatti nakki vartaat

Pilkotut raaka-aineet

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara varras Churrasco
Raakamakkara varras on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Perinteisen vartaan tuunaat trendikkääksi käyttämällä raakamakkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä mausteisen ja lempeän tulisen Churrasco raakamakkaran lisäksi vartaisiin pujotetaan ananasta, sipulia, pikkupaprikoita sekä halloumi-juustoa.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Churrasco raakamakkaraa tai esim. Italian Bruschetta nakkia

1 ananas

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla raakamakkarat n. 3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele ananas n. 2 cm leveiksi paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen makkaraa, ananasta, paprikaa, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Raakamakkara varras Churrasco

Pilkotut raaka-aineet

Vinkki! Raakamakkara varras on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka mangoa tai oliiveja! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää valmiiksi kypsää nakkia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Raakamakkara varras Churrasco

Raakamakkara vartaat ennen grillaamista

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Churrasco hot dog ja mangosalsa
Hot dog maistuu raikkaan mangosalsan ja majoneesi-kermaviili kastikkeen kera.

Hot dog on trendikästä katuruokaa. Panosta kunnon raaka-aineisiin ja valmista lisukkeet itse, niin saat hodareihin tyyliä ja tasokkuutta. Hot dog sopivat hyvin illanistujaisiin tai kesän juhliin. Tarjoile lisukkeet erillään, jotta jokainen voi täyttää oman hot doginsa mieleisekseen!

4-5 hengelle, valmistus alle 60 min.

Ainekset

250g (1 pkt) Italian Bruschetta nakkia tai esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

hot dog sämpylöitä

(sinappista) kurkkusalaattia

Mangosalsa

1 kypsä mango (kypsä mango on sormilla kokeiltaessa pehmeä ja antaa aavistuksen periksi)

1 valkosipulinkynsi

1 lime

1 punasipuli

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

Öljyä

Kastike

1 prk (200g) kermaviiliä

1 dl majoneesia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat rapeiksi. Valmista tällä välin mangosalsa ja kastike.

Pilko mango pieniksi kuutioiksi. Mangon keskellä on kivi. Leikkaa molemmin puolin kiveä mangosta erilliset kiekot. Tämän jälkeen tee kiekkoon hedelmäpuolelle kuoreen asti yltäviä pitkittäisiä viiltoja. Seuraavaksi tee viillot poikittain, jolloin syntyy ikään kuin ristikko. Pyöristä kiekkoa kuoripuolelta, jolloin kuutiot nousevat esiin. Tämän jälkeen irrota kuutiot käsin tai veitsellä. Kuori ja leikkaa sipuli pieneksi kuutioksi. Lisää sipulit mangon joukkoon. Kuori ja hienonna tai puserra valkosipuli mangojen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Täytä hodarisämpylät, kastikkeella, mangosalsalla, kurkkusalaatilla ja nakilla.

Vinkki! Tarjoile hot dog sinapin, ketsupin ja vaikka paahdettua sipulin kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Bratwursti hot dog
Bratwursti hot dog täytetään coleslawlla, majoneesipohjaisella kastikkeella ja marinoiduilla sipuleilla.

Hot dog on trendikästä katuruokaa. Panosta kunnon raaka-aineisiin ja valmista lisukkeet itse, niin saat hodareihin tyyliä ja tasokkuutta. Hot dogit sopivat hyvin illanistujaisiin tai kesän juhliin. Tarjoile lisukkeet erillään, jotta jokainen voi täyttää oman hot doginsa mieleisekseen!

4 hengelle, valmistus alle 60 min.

Ainekset

250g (1 pkt) Broileri Bratwursteja tai esim. Wurstin Krakova nakkia

hot dog sämpylöitä

Coleslaw

150g keräkaalia (puna ja/tai valko)

2 porkkanaa

1 prk (200g) kermaviiliä

½ tl mustapippuria

½ tl suolaa

1 rkl siirappia

1 rkl sitruunanmehua

Kastike

1 prk (200g) kermaviiliä

1 dl majoneesia

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1 rkl sitruunanmehua

Marinoidut sipulit

3 punasipulia

1 ½ dl valkoviinietikkaa

1 ½ rkl sokeria

1 tl suolaa

¾ dl öljyä

 Ohjeet

Grillaa tai paista makkarat rapeiksi. Valmista tällä välin marinoidut sipulit, kastike ja coleslaw.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Aloita marinoitujen sipulien valmistaminen kuumentamalla valkoviinietikka kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Sekoita välillä. Kun sokeri on sulanut, lisää sipulit joukkoon. Hauduta sipuleita miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Kun sipulit ovat valmiita, Valuta ja huuhdo sipulit nopeasti kylmällä vedellä. Sekoita joukkoon öljy.

Leikkaa tai raasta kaalit ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat suikaleiksi. Sekoita kaalien ja porkkanoiden joukkoon kermaviili, lisää suola, mustapippuri, siirappia ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviili, majoneesi, suola, mustapippuri ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Täytä hodarisämpylät, kastikkeella, coleslawlla, punasipulilla ja nakilla.

Vinkki! Laita tarjolle lisäksi sinappia, ketsuppia ja vaikka paahdettua sipulia. Testaa hot dogiin myös lihaisia raakamakkaroita.

 

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika.

Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Churrascon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia.

4 hengelle, valmistus yli 60 min.

Ainekset

8 hopeasipulia

5 dl olutta

1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua

1 tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

500g Wurstin Churrasco raakamakkaraa

3 valkosipulinkynttä

Ohjeet

Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit raikkaan salaatin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin jättihodari

Wurstin jättihodari valmistuu paketillisesta lihaisaa grillimakkaraa. Tämä järkäle ei jätä ketään kylmäksi!

Wurstin grillimakkarassa maistuu aidosti liha. Tässä reseptissä makkaroista valmistetaan isolle porukalle jaettavaksi jättimäinen hot dog.

4 hengelle, n. 45 min

400g kaalia (punaista ja valkoista)

½ dl valkoista balsamicoa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

200g lehtikaalia

ripaus suolaa

320g (1 pkt) Wurstin Lihaisaa grillimakkaraa

1 patonki

1 dl majoneesia

Ketsuppia

Sinappia

Ohjeet

Pilko puna- ja valkokaalit niin ohueksi kuin mahdollista ja laita kulhoon. Kaada sekaan balsamico, 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja sekoita. Tämän jälkeen paista pannulla paloiksi revitty lehtikaali tilkassa öljyä niin, että niistä tulee rapeita. Mausta ripauksella suolaa.

Seuraavaksi grillaa tai paista pannulla makkarat ja kokoa patonki. Leikkaa patonki halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla, jonka jälkeen laita sisään puna- ja valkokaalia. Lisää patongin väliin haluamiasi kastikkeita omien mieltymystesi mukaan. Nostele makkarat sisään ja koristele lehtikaalilla. Nyt sinulla on edessäsi Wurstin jättihodari jaettavaksi!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin nakkimuki

Wurstin nakkimuki on helppo ja maistuva tarjottava vaikkapa peli-iltoihin tai illanistujaisiin.

Olutnakki sopii hyvin nakkimukiin ohuen ja pitkän muotonsa ansiosta. Olutnakki ei nimestään huolimatta sisällä olutta, mutta se sopii mainiosti dipattavaksi ja kylmän juoman kaveriksi. Olutnakissa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Tässä reseptissä nakkien kaveriksi on kehitetty kolme herkullista dippikastiketta!

4 hengelle, yli 60 min

Ainekset

1 dl valmismajoneesia

1 ruukku lehtipersiljaa

suolaa

1 dl ricottajuustoa

1 valkosipulinkynsi

500g tomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

1 dl sokeria

200g . Krakovan nakkia tai Wurstin Olutnakkeja

Ohjeet

Valmista kastikkeet, aloita ketsupista. Grillaa tai paista nakit pannulla ja tarjoile kolmen dipin kanssa.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Yrttimajoneesi

Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon pilkottu persilja ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Wurstin nakkimuki reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uuniperuna kinkkutäytteellä

Täytetyt uuniperunat maistuvat varsinkin kylminä talvi-iltoina! Uunipotut on helppo tehdä, mutta vaatii hieman aikaa. Perunat valmistuvat uunissa n. 1h-1,5h perunoiden koosta riippuen.

Tällä kertaa uuniperunoiden täyte valmistetaan maukkaasta ja mureasta Extrapalvikinkusta. Täytettä valmistetaan tässä ohjeessa reilusti!

n. 180 min, 4 annosta

Ainekset

4 kpl samankokoisia jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)

alumiinifoliota

400g Extrapalvikinkkua

1 1/2 prk (300g-400g) creme fraichéa tai kermaviiliä. Voit myös laittaa esim. 200g creme fraichéa ja 100g kermaviiliä

150g mauste- tai coctailkurkkuja

1 rkl silputtua ruohosipulia

1 tl sitruunanmehua

1 rkl silputtua rucolaa tai mustapippuria

(suolaa)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese, kuivaa ja kääri perunat folioon. Laita perunat uuniin ja anna niiden kypsyä n. 1h-1,5h. Perunan kypsyys on helppo tarkistaa haarukalla pistämällä. Pehmeä peruna on kypsä. Valmista täyte perunoiden kypsyessä.

Kuutioi kinkku pieneksi ja sekoita creme fraichén tai kermaviilin joukkoon. Kuutioi mauste- tai coctailkurkku sekä paprika ja silppua ruohosipuli ja lisää creme fraichén sekaan. Silppua ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, rucolalla tai mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Ota kypsät perunat uunista ja poista folio. Tee uuniperunoihin ristiviilto ja purista perunaa hieman ulos kuoresta. Lisää täyte perunan päälle ja koristele silputulla ruohosipulilla. Tarjoile uuniperunat kinkkutäytteellä raikkaan salaatin kera!

Uuniperuna

Kinkkutäyte

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Täyte sopii myös esim. lämpimien leipien kylkiäiseksi tai vaikka ruisnappien täytteeksi.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!