Tag Archive for: illanistujaiset

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta asetelmassa

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta on ruoka, jolla piristät arkea tai sen voi valmistaa vaikka leffaillan sekä illanistujaisten herkuksi. Mikäli rakastat caesar kastiketta, rakastat tätä! Extra Palvikalkkuna on valmistettu kalkkunan fileestä ja on hyvin lihaisaa, siksi se soveltuu hyvin myös ruoanlaittoon. Caesar subi on tä

4 hengelle, valmistusaika n. 15 min

Ainekset

4 palaa patonkia
250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai esimerkiksi Wurstin Sinappikalkkunaa
1 sydänsalaatti
100 g parmesanjuustolastuja
2 dl täysmajoneesia
1 tl hienonnettua valkosipulia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa

Ohjeet

Ota työlaudalle Wurstin Extra Palvikalkkunat, sydänsalaatti ja parmesanjuustolastut. Hienonna veitsellä useita kertoja, jotta raaka-aineet sekoittuvat ja hienontuvat. Mittaa kulhoon täysmajoneesi, valkosipuli, mustapippuri sekä valkoviinietikka ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut kalkkunat, sydänsalaatti sekä parmesan-lastut ja sekoita tasaiseksi. Halkaise patongit ja lisää täytettä. Tarjoile vaikkapa raikkaan vihersalaatin kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa patongit myös muilla täytteillä vaikkapa kinkku-täytteellä. Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Chopped Caesar Subi Extra Palvikalkkunasta

Grillikinkkuhodarit

Grillikinkkuhodarit

Grillikinkkuhodarit sopii hyvin viikonlopun herkutteluun. Tällä kertaa perinteisen nakin sijaan hodarin väliin sujautetaan grillikinkku leikkelettä. Lisukkeet on tässä reseptissä myös valmistettu kokonaan itse. Jos tahtoo nopeammin valmista, voi käyttää valmiita lisukkeita.

 

4 hengelle, n. 45 – 60 min

 

Kinkkutäyte:

2 pkt Wursti Grillinkkua tai Wursti Korppukinkkua revittynä

0,5 dl rypsiöljyä

2 kpl keltasipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna

1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna

1 kpl punainen chili hienonnettuna

3 kpl tomaatteja hienonnettuna

1 dl ketsuppia

2 dl kolajuomaa

1 dl vettä

2 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

Ohjeet: Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan rypsiöljy, Wurstin grillikinkkuleikkeleet, valkosipuli ja keltasipuli. Paista. Lisää kaikki loput ainekset kattilaan ja hauduttele miedolla lämmöllä kastikkeeksi. Ota sivuun odottamaan tarjoilua.

 

Pikkelikasvikset:

4 kpl porkkanaa kuorittuna

2 kpl punasipulia kuorittuna

2 dl väkiviinaetikkaa

4 dl sokeria

6 dl vettä

1 tl suolaa

Ohjeet: Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä, tai juustohöylällä ohuita lastuja. Laita lastut kulhoon. Leikkaa punasipuleista puolikuun muotoista suikaletta. Laita suikaleet omaan kulhoon. Mittaa loput ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi kuumana kasvisten päälle. Anna maustua. Jos mahdollista niin kannattaa valmistaa pikkelikasvikset jo useaa päivää ennen tarjoilua.

 

Valkosipulikastike:

200 g täysmajoneesi

1 kpl valkosipulinkynsi

Ohjeet: Laita täysmajoneesi kulhoon ja raasta raastimen pienimmällä terällä valkosipuli joukkoon.

 

Tarjoilua varten:

Kinkkutäyte

Pikkelikasvikset

Valkosipulikastike

8 kpl hot dog sämpylöitä

1 kpl punainen chili viipaloituna

Ohjeet:

Paahda hot dog sämpylät pannulla, tai uunissa. Täytä sämpylät kinkkutäytteellä. Nostele täytteen päälle pikkelikasviksia. Laita lopuksi päälle valkosipulimajoneesia ja tuoreita chiliviipaleita. Herkuttele hyvässä seurassa!

Grillikinkkuhodarit

Vinkki! Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi leikkelettä näiden hodarien tekoon. Kokeile vaikka Wurstin sinappikalkkunaa tai Wurstin sinappikinkkua!

Katso myös muut reseptimme!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kylmän mintulla höystetyn hollandaisekastikkeen kanssa.

Valmistusaika 30 min, 4 hengelle

Ainekset

600g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä

200 g täysmajoneesia

100 g ranskankermaa

1 ruukku tuoretta minttua

1 tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

 

Ohjeet

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä. Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri. Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 °C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 °C astetta. Aikaa tähän menee noin 10 minuuttia. Riippuen uunin tehokkuudesta. Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta suolalla.

Vetäytymisen aikana voit valmistaa minttukastikkeen. Revi mintusta lehdet mortteliin ja hienonna tahnaksi. Sekoita keskenään täysmajoneesi, ranskankerma, murskattu minttu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                  Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   paistettua kananmunaa

4 kpl                   vaaleaa paahtoleipää

8 kpl                   juustosiivua

1 ruukku            ruohosipulia, hienonnettuna

majoneesia, ketsuppia

Ohjeet

Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.

Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara pitaleivät

Siskonmakkara pitaleivät ”Tex Mex”

Siskonmakkara pitaleivät ”Tex Mex” ovat sekä kreikkalaisesta että meksikolaisesta keittiöstä vaikutteita saanut mausteinen ruoka. Tällä kertaa pitaleipien väliin sujautetaan perinteisen kebablihan sijaan Tex Mex Siskonmakkarapalleroita, jotka on paistettu rapeaksi pannulla. Potkua leipiin tuo jalapeno, jota voi lisätä oman maun mukaan. Pitaleipien väliin lisätään myös kermaista cheddarkastiketta, joka tasaa mausteisuutta ja tulisuutta. Raikkautta tuovat salsa, tomaatit sekä avokado. Koko komeus koristellaan herneenversoilla. Siskonmakkara pitaleivät ovat rentoa ja maukasta ruokaa, jolla loihdit helposti hyvää!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                 Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   pitaleipiä

100 g                  cheddarkastiketta

100 g                  salsakastiketta

1 rs                     kirsikkatomaatteja, siivutettuna

2 kpl                   avokadoja, kuorittuna ja kuutioituna

2 rkl                    jalapenoja, hienonnettuna

1 ruukku            herneenversoa

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä. Muotoile Tex Mex Siskonmakkarasta pieniä palloja paistinpannulle. Paista kunnes pallerot ovat saaneet väriä ja rapeutta.

Voit käyttää myös klassisia Siskonmakkaroita, mutta tällöin lisää Siskonmakkarapalleroiden joukkoon taco mausteseos ja 2 – 3 dl vettä. Laske pannun lämpöä hiukan ja hauduta neste pikkuhiljaa pois. Tarkista makkarapallojen kypsyys. Lisää tarvittaessa vettä.

Lämmitä pitaleivät ohjeen mukaan. Tee pitaleipiin tasku avaamalla ne veitsellä. Levitä ensin cheddarjuustokastiketta ja salsaa leiville. Täytä sen jälkeen siskonmakkaroilla ja kasviksilla. Koristele lopuksi herneenversoilla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Siskonmakkara pitaleivät

Siskonmakkara pitaleivät

Vinkki! Erilaisia täytteitä käyttämällä saat helposti vaihtelua pitaleipiin. Kokeile vaihteluksi vaikka kalkkunaleikettä Siskonmakkaran tilalla ja valmista pitlaeipien täytteeksi avokado-kermaviilikastike, joka sopii yhteen cheddarin ja salsan kanssa. Mikäli haluat leipiin enemmän vaikutteita välimereltä, vaihda täytteisiin esimerkiksi paistettua paprikaa, oliiveja, tsatzikia ja hummusta.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.

Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.

12 kpl, valmistus n. 60 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä

100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Wurstin Extra Palvikinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl ruohosipulia

100 g juustoraastetta

mustapippuria ja muita mausteita haluamasi

kananmunaa voiteluun

unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun

 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.

Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.

Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.

 

pasteijat kinkkutäytteellä

 

Pasteijat kinkkutäytteellä

Pasteijat kinkkutäytteellä

Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kalkkuna caesar bagel
Kalkkuna caesar bagel on mitä mainioin välipala!

Kalkkuna caesar bagel täytetään nimensä mukaisesti klassisella caesar -kastikkeella sekä Wurstin Extra palvikalkkunalla. Bagel eli vesirinkeli on donitsin muotoinen suolainen leivonnainen. Paistettaessa bageliin saa maukkaan rapean kuoren. Bagelin voit täyttää mielesi mukaan.  Tämä herkku sopii mainiosti viikonlopun aamupalapöytään. Me kokeilimme bagelia tällä erää seuraavalla tavalla:

 

Ainekset

250g Extra Palvikalkkunaa tai

250g Extra Palvikorppukalkkunaa

Salaattia ym. lisuketta

 

Caesar -kastike:

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl vettä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl Dijon sinappia

2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

1 rkl kapriksia

mustapippuria

suolaa

 

Ohjeet

Caesar -kastike: Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aineset sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa kauniin vaalean värin.

 

Pilko kalkkuna ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise bagelit ja lisää väliin täyte.

 

Paahda bageleita pöytägrillissä tai uunissa grillivastuksella, kunnes bagelit saavat kauniin värin.

Bagelit palavat herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Tarjoile bagelit raikkaan salaatin kera.

ainekset

caesar kastike

 

kalkkuna kastikkeessa

 

Vinkki! Bagelin väliin voit laittaa lähes mitä vain. Voit sivellä bageliin esimerkiksi mieluistasi tuorejuustoa tai lisätä esimerkiksi juustoraastetta väliin. Bagelista voi tehdä myös makeankin version lisäämällä väliin esimerkiksi marmeladia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme, joita myös voit laittaa bagelin väliin! Löydä oma suosikkisi!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!