Siskonmakkara stroganoff
Siskonmakkara stroganoff on perinteinen kastike uudella twistillä!
Siskonmakkara strogasnoff on uudistettu versio rakastetusta klassikosta. Stroganoff on venäläistä alkuperää oleva kermakastike, johon lisätään perinteisesti lihaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja suolakurkkuja. Tässä reseptissä perinteinen stroganoff kastike on tuunattu Siskonmakkaralla ja sienillä. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.
n. 30 min, 4 hengelle
Ainekset
500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa
öljyä
sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
3 dl vettä
liha- tai kasvisliemikuutio
4 rkl tomaattipyreetä
2 mauste- tai suolakurkkua
100 g herkkusieniä
100-150g (n.1 dl) ranskankermaa tai smetanaa
Ohjeet
Keitä Siskonmakkarapalleroita vedessä lähes kypsiksi muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa Siskonmakkarapallerot pannulla niin, että ne saavat väriä. Nosta pallerot sivuun odottamaan. Kuullota silputut sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle vettä, liemikuutio sekä tomaattipyree. Anna kiehua hetki, jotta liemikuutio sulaa. Kuutioi suolakurkut sekä viipaloi sienet. Lisää kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot, ranskankerma sekä kurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.
Vinkki! Mikäli keität kastikkeen kaveriksi perunoita, hyödynnä kiehuva vesi ensin Siskonmakkarapalleroiden keittämiseen. Kastikkeeseen voit esim. lisätä porkkanaa tai vaikkapa hillosipuleita. Stroganoffista saa makeamman käyttämällä makeampia maustekurkkuja ja suolaisemman lisäämällä siihen suolakurkkuja. Valitse makusi mukaan!
Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!