Rosvopaistikastike
Rosvopaistikastike
Rosvopaistikastike tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Tässä kastikkeessa pääainesosana toimii Wurstin Rosvopaisti leikkele, joka on valmistettu kokonaisesta porsaan ulkofileestä ja on siksi hyvin lihaisaa. Leikkeleet sopivat hyvin kaikenlaiseen ruoanlaittoon, ei pelkästään leivän päälle!
Valmistus n. 45 minuuttia
Ainekset
2 pkt (340 g) Wurstin Rosvopaistia
50 g voita
2 keltasipulia hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 lihaliemikuutio
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
Ohjeet
Aloita kastikkeen valmistaminen kuorimalla ja hienontamalla keltasipulit. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan voi ja keltasipulit. Kuullota keltasipuleita pari minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi. Laita lihaliemikuutio kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes kuutio on sulanut. Pilko tai suikaloi Rosvopaisti leikkeleet. Lisää hetkeä ennen tarjoilua joukkoon pilkotut Wurstin Rosvopaistileikkeleet ja tarkista kastikkeen maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile Rosvopaistikastike keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.
Vinkki! Ruoan kanssa syötäväksi sopii mainiosti suolakurkut. Kokeile käyttää kastikkeeseen myös muita leikkeleitämme.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!