Tag Archive for: pannulla

Krakova pyttipannu

Krakova pyttipannu

Pyttipannu on perinteinen suomalainen ruoka, johon hyödynnetään usein edellispäivältä ylijääneet keitetyt perunat. Pyttipannu tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa pieniä paloja pannulla. Pyttipannuun lisätäänkin perunan lisäksi usein makkaranpaloja. Tässä reseptissä pyttipannuun lisätään Krakova makkaraa, jossa maistuvat muun muassa valkosipuli ja yrtit. Valkosipulinen Krakova makkara sopii hyvin miedon perunan kanssa tuomaan lisämakua pyttipannuun. Koko komeus kruunataan kananmunalla!

 

Valmistusaika n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

6–7 keitettyä perunaa

1 pkt (250g) Wurstin Krakova makkaraa

1–2 sipulia

voita tai öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria maustamiseen

4 kananmunaa

koristeluun tuoreita yrttejä esim. persiljaa

 

Ohjeet

Leikkaa keitetyt perunat kuutioiksi tai paloiksi. Jos haluat, voit kuoria perunat ennen paloittelemista. Seuraavaksi kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi Krakova makkarat. Kuumenna pannu ja lisää pannulle joko öljyä tai voita makusi mukaan. Kun rasva pannulla on kuumaa perunat (tarvittaessa useammassa erässä), jotta ne ruskistuvat ja saavat maukasta paahtunutta makua.

Nosta ruskistetut perunat hetkeksi sivuun ja paista hienonnetut sipulit ja makkaranpalat pannulla, kunnes nekin ovat saaneet sopivasti väriä. Kun makkara-sipulipaistos ovat sopivasti paistuneet, lisää perunat takaisin pannulle niiden joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja mikäli haluat niin myös muilla mausteilla. Krakova nakki on melko maustettua, joten välttämättä et tarvitse muuta maustetta.

Siirrä pyttipannu sivuun (jos pannulla on tilaa) tai paista kananmunat erikseen haluamaasi kypsyyteen ja mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Tarjoile pyttipannu paistettujen kananmunien ja suolakurkkujen tai vaikka etikkapunajuurten kera!

Krakova pyttipannu

Vinkki!Pyttipannuun sopivat monenlaiset proteiinit ja muut ainekset, jotka ovat jääneet edelliseltä päivältä tähteiksi tai uhkaavat mennä hävikkiin jääkaapista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kylmän mintulla höystetyn hollandaisekastikkeen kanssa.

Valmistusaika 30 min, 4 hengelle

Ainekset

600g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä

200 g täysmajoneesia

100 g ranskankermaa

1 ruukku tuoretta minttua

1 tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

 

Ohjeet

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä. Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri. Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 °C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 °C astetta. Aikaa tähän menee noin 10 minuuttia. Riippuen uunin tehokkuudesta. Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta suolalla.

Vetäytymisen aikana voit valmistaa minttukastikkeen. Revi mintusta lehdet mortteliin ja hienonna tahnaksi. Sekoita keskenään täysmajoneesi, ranskankerma, murskattu minttu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara chili con carne

Siskonmakkara chili con carne

Siskonmakkara chili con carne on maukas pataruoka, joka sisältää chiliä, papuja, sipulia ja tomaattikastiketta. Chili con carnen suora suomennos on chiliä lihan kanssa. Tässä reseptissä lihana toimii perinteisen jauhelihan sijasta siskonmakkara. Tämä ruoka tuo sopivasti potkua arkeen!

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt Wursti Siskonmakkaraa 500g tai Broiler Siskonmakkaraa 300g

1 rkl rypsiöljyä

1 punainen chili

2 valkosipulin kynttä

2 keltasipulia

1 prk tomaattimurskaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 rkl juustokuminaa

250 g kidneypapua

riisiä tarjoiluun

 

Siskonmakkara chili con carne

Ohjeet

Purista siskonmakkara pannulle palloiksi ja ruskista öljyssä sipulin, valkosipulin ja chilin kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Valuta kidneypavut ja lisää kastikkeeseen ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Tarjoile keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös broiler versiona käyttämällä Broiler Siskonmakkaraa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

siskonmakkara tortillat

Siskonmakkara tortillat

Siskonmakkara tortillat täytetään tutun jauhelihan sijasta Wurstin Siskonmakkaralla. Tortillat on helppoa ruokaa arkeen ja sopii erityisesti viikonlopun herkutteluun. Tortillat voi täyttää juuri niillä täytteillä, mitkä ovat itselleen mieluisimpia.

4 hengelle

Ainekset

8 tortilla lettua

2 pkt Broiler Siskonmakkaraa tai 1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

2 avokadoa

2 limeä

1 valkosipulinkynsi

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

4 tomaattia

2 punasipulia

1 ruukku korianteria

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl rypsiöljyä

1 prk jalapenoa

1 prk juustodippiä

 

Ohjeet

Valmista ensin siskonmakkarat puristamalla ne pannulle pieniksi palloiksi ja ruskistamalla tilkassa rypsiöljyä. Kun siskonmakkarat ovat saaneet hyvän värin niin lisää pannulle vielä noin desi vettä ja kiehauta niin siskonmakkara kypsyy varmuudella. Valmiiksi Tex Mex -maustettuja siskonmakkaroita ei tarvitse enää erikseen lähteä maustamaan.

Valmista tuoresalsa pilkkomalla tomaatit, punasipulit ja korianteri. Purista sekaan yhden limen mehu ja lisää oliiviöljy. Sekoita. Valmista seuraavaksi guacamole. Halkaise avokadot ja kaavi sisusta kulhoon. Murskaa avokado ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sekaan limen mehu ja murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita.

Kokoa tortillat laittamalla pohjalle guacamolea ja siskonmakkara täytettä. Lisää tuoresalsaa ja juustodippiä. Jos tykkäät tulisesta niin laita päälle vielä muutama jalapeno.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Siskonmakkara tortillat

 

Vinkki! Voit käyttää tortilloihin myös perinteistä Siskonmakkaraamme tai Broilerista valmistettua Siskonmakkaraa. Tällöin voi oman maun mukaan lisätä joukkoon joko valmiin Tex mex -maustepussin tai maustaa itse makkarat. Tortillat voi halutessaan täyttää myös millä vain omaan mieltymykseen sopivilla kasviksilla.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT sopii hyvin lounaalle, välipalaksi tai esimerkiksi iltapalaksi. Perinteinen BLT-voileipä koostuu viidestä ainesosasta: Pekonista, leivästä, salaatista, tomaatista ja majoneesista. Kirjainyhdistelmä BLT onkin lyhenne sanoista bacon, lettuce, tomato. Reseptissämme on käytetty poikkeuksellisesti kalkkunaa korvaamassa perinteistä pekonia. Muuten ainesosat ovat pysyneet samana.

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) Wursti Extra Palvikalkkunaa

8 paahtoleivän siivua

1 dl majoneesia

3 tomaattia

1 pss friseesalaattia

 

Ohjeet

Paahda leivät ja paista palvikalkkunaan pieni väri pannussa. Siivuta tomaatit valmiiksi. Levitä paahtoleivälle majoneesia ja aseta seuraavaksi paistettu pala palvikalkkunaa.

Revi seuraavaksi muutama lehti friseesalaattia ja lisää 3 tomaattisiivua. Voitele myös kanteen majoneesia ja aseta leivän päälle.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Kalkkuna BLT

Vinkki! BLT-voileipään sopii omien makumieltymyksien mukaan mikä vain leikkele. Leiväksi sopii mikä vain paahtamiseen sopiva leipä. Rohkeasti vain kokeilemaan ja etsimään omaa suosikkia.

Katso myös muut reseptimme ja leikkeleemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara cashew wok

Siskonmakkara cashew wok

Siskonmakkara cashew wok valmistuu nopeasti vihanneksista, nuudelista ja siskonmakkaroista. Tällä ruoalla saat helposti myös väriä pöytään. Reseptissä on käytetty broilerista valmistettua Siskonmakkaraa, joka sopii mainiosti tähän helppoon itämaiseen arkiruokaan.

4 hengelle

Ainekset

500 g  Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g  Broiler siskonmakkaraa

1 rkl rypsiöljyä

2 punaista paprikaa

2 valkosipulinkynttä

2 kevätsipulia

5 cm pala sitruunaruohoa

3 cm pala inkivääriä

1 lime

1 punainen chili

1 rkl soijaa

¾ dl osterikastiketta

100g cashew pähkinä

250g munanuudelia

½ ruukku korianteria

 

Siskonmakkara cashew wok

Ohjeet

Keitä ja valuta munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Purista siskonmakkarat palloiksi pannulle ja ruskista öljyssä. Lisää hienonnettu sitruunaruoho, chili, inkivääri ja valkosipuli. Pilko joukkoon vielä kevätsipuli ja paprika ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.

Lisää joukkoon soija ja osterikastike ja paista vielä muutama minuutti tai kunnes siskonmakkarat ovat kypsiä. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu munanuudeli ja sekoita. Paahda cashew pähkinöitä päälle ja koristele korianterilla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit valita käyttämäsi vihannekset oman maun mukaan. Wokkiin saa helposti ujutettua myös vihanneslokerosta löytyvät nuupahtaneetkin vihannekset. Nopeuttaaksesi wokin valmistamista, voit käyttää myös pakastettuja valmiita wokki vihanneksia.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta valmistetaan ihanan maukkaasta, mehukkaasta ja lihaisasta makkarasta. Makkara yhdistetään paistettuun kesäkurpitsaan ja keitettyyn pastaan. Monet tuntevat vanhanajan klassikon kinkkupastan. Tässä versiossa kinkku on korvattu makkaralla ja majoneesi jätetään kokonaan pois. Kesäkurpitsa imee itseensä makuja maukkaasta ja maustetusta makkarasta. Makkara kesäkurpitsapasta sopii hyvin myös kesään, valmista tällöin makkarat ja kesäkurpitsa grillissä!

Valmistus n.30 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) makkaroita esim. Wurstin Krakova makkaraa

2 kesäkurpitsaa

öljyä n. desi

n. 1 tl suolaa

n. 1 tl pippuria

n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta

Tai muita mausteita makusi mukaan

Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle

 

Ohjeet

Laita vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kiehauta. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan.

Paloittele makkarat ja kesäkurpitsa. Paista ensin makkarat kuumalla pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet kauniin paistuneen pinnan. Voit myös paistaa makkarat kokonaisina ja paloitella lopuksi. Paista seuraavaksi kesäkurpitsapalat pannulla, kunnes nekin saavat kauniin paistopinnan. Mausta kesäkurpitsa esimerkiksi suolalla ja pippurilla.

Sekoita makkara- ja kesäkurpitsapalat sekä keitetty pasta keskenään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Vinkki! Kokeile reseptiin erilaisia makkaroita ja lisukkeita. Raakamakkarat sopivat myös hyvin pastan kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät on maukas ja hieman erilainen vaihtoehto klassisille lämpimille voileiville. Näihin leipiin makua tuo mausteinen raakamakkara. Näitä leipiä ei suinkaan lämmitetä uunissa vaan ne valmistetaan pannulla paistamalla. Et tarvitse näiden helppojen leipien valmistamiseen muuta kuin leipää ja raakamakkaraa sekä öljyä paistamiseen. Leipiä voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin tai coleslawin kanssa.

Ainekset

1 pkt Mausteista raakamakkaraa, esim. Tex Mex Siskonmakkaraa

Tuoretta leipää

Öljyä paistamiseen

Ohje

Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi. Lisää tilkka öljyä pannulle ja kuumenna pannu. Pursota raakamakkara massaa ulos kuoresta leivälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Mitä ohuemman kerroksen levität, sitä nopeammin massa kypsyy pannulla. Massan voi pursottaa suolesta hieman kostutetuin käsin, jolloin massa ei tartu kiinni sormiin niin helposti.

raakamakkaraleivät

Paista keskilämmöllä pannulla noin kymmenen minuuttia välillä käännellen. Aloita paistamalla päällimmäinen puoli ensin, jotta makkarasta pannulle irtoava rasva ja mausteet tarttuvat myös leivän alapuolelle ja maustavat sitä. Paista kunnes makkaramassa on kypsää.

raakamakkaraleivät

Tarjoile paistetut leivät raikkaan salaatin tai esimerkiksi tomaattisalsan kera. Erityisesti mausteiset raakamakkarat sopivat hyvin yhteen vaalean ja miedon leivän kera.

raakamakkaraleivät

Vinkki! Leikkaa leivät paistamisen jälkeen pieniksi siivuiksi ja tarjoile osana espanjalaishenkistä tapas-iltaa!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas sopii hyvin lounaaksi, välipalalle tai myöhäisillan huikopalaksi. Munakkaat ovat suosittuja eikä se mikään ihme olekaan, ovathan ne niin helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä munakasreseptissä lisämakua tuo Krakova nakki, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit. Mukaan lisätään vielä paprikaa, jonka maku sopii hyvin yhteen Krakova nakin kanssa. Tarjoile munakas raikkaan vihersalaatin kera tai vaikka leivän päällä!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Paloittele nakit ja paprika. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä tai voita. Paista nakki- ja paprikapalat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Riko kananmunien rakenne ja sekoita kunnes seos on tasainen. Alenna pannun lämpöä ja kaada kananmuna-ruokakerma seos nakkien ja paprikoiden päälle pannulle, ei tarvitse sekoittaa. Anna munakkaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 10–15 minuuttia kunnes seos on hyytynyt kypsäksi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa tai lisää vaikka leivän päälle!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki!Tuunaa munakas helposti makusi mukaiseksi erilaisin täytevaihtoehdoin. Kokeile esimerkiksi kinkku- tai kalkkunaleikkelettä, juustoraastetta tai vaikka sieniä sekä sipulia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!