Uunimunakas Sinappikalkkunasta on vaivaton ja nopea arkiruoka, joka valmistuu uunissa
Uunimunakas Sinappikalkkunasta valmistuu nopasti ja vaivattomasti. Uunimunakas maistuu niin lounaalla, päivällisellä kuin iltapalalla. Uunimunakkaan voit tarjoilla sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai leikkaa pala munakkaasta vaikka voileivän päälle! Tällä kertaa uunimunakkaaseen sujautetaan Sinappikalkkunaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, basilikaa, juustoraastetta ja mausteita. Uunimukkaan täytteitä voit muuttaa helposti mielesi mukaan!
n. 30 min, 4-5 hengelle
Ainekset
1 pkt (170g) Wurstin Sinappikalkkunaa
6-8 kananmunaa
1-2 sipulia, pala purjoa tai muutama kevätsipuli
2 valkosipulinkynttä
1 (suippo) paprika
1-2 dl maitoa tai ruokakermaa
1-2 dl juustoraastetta
mausteita esim. mustapippuria tai pippuriseosta
0,5 tl suolaa
öljyä voiteluun
2-3 tomaattia
yrttejä esim. tuoretta basilikaa
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Suikaloi paprika ja Sinappikalkkuna. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki esim. haarukalla, lisää joukkoon maito, sipulit, paprika, kalkkuna sekä juustoraasteesta noin puolet. Mausta haluamillasi pippurilla ja suolalla. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Sitten kaada munakasseos vuokaan. Paista munakasta uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hieman hyytynyt.
Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta, viipaloidut tomaatit ja yrttejä esim. tuoreita basilikanlehtiä. Jatka paistamista noin 10-20 min kunnes munakas on saanut kauniin värin. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.
Vinkki! Munakasta on helppo muokata eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!
Katso myös muut leikkelereseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!