Makkara kesäkurpitsapasta
Makkara kesäkurpitsapasta valmistetaan ihanan maukkaasta, mehukkaasta ja lihaisasta makkarasta. Makkara yhdistetään paistettuun kesäkurpitsaan ja keitettyyn pastaan. Monet tuntevat vanhanajan klassikon kinkkupastan. Tässä versiossa kinkku on korvattu makkaralla ja majoneesi jätetään kokonaan pois. Kesäkurpitsa imee itseensä makuja maukkaasta ja maustetusta makkarasta. Makkara kesäkurpitsapasta sopii hyvin myös kesään, valmista tällöin makkarat ja kesäkurpitsa grillissä!
Valmistus n.30 min, 4 hengelle
Ainekset
2 pkt (500g) makkaroita esim. Wurstin Krakova makkaraa
2 kesäkurpitsaa
öljyä n. desi
n. 1 tl suolaa
n. 1 tl pippuria
n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta
Tai muita mausteita makusi mukaan
Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle
Ohjeet
Laita vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kiehauta. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan.
Paloittele makkarat ja kesäkurpitsa. Paista ensin makkarat kuumalla pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet kauniin paistuneen pinnan. Voit myös paistaa makkarat kokonaisina ja paloitella lopuksi. Paista seuraavaksi kesäkurpitsapalat pannulla, kunnes nekin saavat kauniin paistopinnan. Mausta kesäkurpitsa esimerkiksi suolalla ja pippurilla.
Sekoita makkara- ja kesäkurpitsapalat sekä keitetty pasta keskenään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!
Vinkki! Kokeile reseptiin erilaisia makkaroita ja lisukkeita. Raakamakkarat sopivat myös hyvin pastan kera!
Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!