Siskonmakkara Ramen
Siskonmakkara Ramen tuo keittiöösi japanilaista tunnelmaa!
Siskonmakkara Ramen on lämmittävän maukas nuudelikeitto, joka sopii erityisen hyvin koleisiin syyspäiviin. Ramen nuudelikeitto on helppo valmistaa. Ramenista löytyy monia erilaisia variaatioita, meidän versiossamme on käytetty Wurstin Siskonmakkaraa. Tärkeää ramenissa on maukas liemi, joka tulee vastoin kaikkia sääntöjä lopuksi ryystää lautaselta.
4 annosta
Ainekset
200g Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa
100g ituja
6 dl vettä
3 kpl miso keittopusseja
2 rkl soijaa
1 lime
Seesam öljyä
Inkiväärin pala 2 cm raastettuna
1 kananmuna
200g riisinuudeleita
chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia
Ohjeet
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon miso, soija, limen mehu sekä raastettu inkivääri. Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla.
Purista siskonmakkara palloiksi pannulle ja paista ne kauniin ruskeiksi.
Asettele nuudelit kulhon pohjalle ja kaada maustettu liemi niiden päälle.
Keitä kananmuna kovaksi, 8-10 minuuttia.
Nosta lopuksi annoksen päälle idut, siskonmakkarat, halkaistu keitetty kananmuna. Koristeluun voi käyttää chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia. Laita annoksen päälle vielä tippoja seesam öljyä.
Vinkki! Laita ramenin joukkoon esimerkiksi pinaattia tai säilykemaissia. Joukkoon sopii myös erittäin hyvin munakoiso ja sienet. Jos ruokailijoilla on erilaisia mieltymyksiä ruoan suhteen, voi jokainen itse lisätä tahtomiaan lisukkeita keiton joukkoon ruokapöydässä.
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!