Palvikinkku ratatouille
Palvikinkku ratatouille
Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!
Noin 50 minuuttia, 4 hengelle
Ainekset
1 pkt (400g) Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa
2 kpl munakoisoa, paloiteltuna
1 kpl kesäkurpitsaa, paloiteltuna
1 kpl suippopaprikaa, paloiteltuna
2 kpl keltasipulia, siivutettuna
200 g juustoraastetta
400 g tomaattimurskaa
3 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
1 rkl kuivattu oreganoa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
Ohjeet
Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!
Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!