Makkaravuoka
Makkaravuoka pippurimakkarasta, krakovasta ja grillimakkarasta
Makkaravuoka on nopea, edullinen, helppo ja herkullinen arkiruoka. Syksyiseen vuokaan lisätään reilusti kasviksia ja juureksia vastapainoksi makkaroille. Käytä laakeaa vuokaa tai uunipeltiä. Käytä mausteisia makkaroita, niin saat ruokaan helposti makua.
n. 45 min, 4-6 annosta
Ainekset
250g Wurstin Krakovaa
320g Wurstin Parhaimmat Umami&Punasipuli makkaraa tai Wurstin Parhaimmat Tomaatti-Mozzarella makkaraa
(300g Grillimakkaraa)
1 pieni (n.200g-300g) myskikurpitsa tai bataatti
n.300g punakaalia
1 porkkana
1 kesäkurpitsa
2 pientä sipulia
2 rkl öljyä
yrttejä esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia
ripaus suolaa ja pippuria
(vuohenjuustoa)
Lisäkkeeksi sinappia
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori porkkana ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kolikoiksi. Lohko punakaali. Kuori kurpitsa tai bataatti ja leikkaa n. 2cm leveiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyörittele kasvikset öljy-yrttiseoksessa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Levitä sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa makkarat n. 3 osaan ja levitä pellille kasvisten joukkoon. Lisää halutessasi muutama pala n. 2 cm levyiseksi leikattua vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kauniisti ruskistuneet ja kasvikset kypsyneet. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Tarjoile vuoka herkullisen sinapin kera.
Vinkki! Vuokaa on helppo tuunata mieleisekseen, lisää vaikka punajuurta, naurista tai lanttua. Leikkaa nämä silloin pieneksi, jotta kypsyvät lyhyemmässä ajassa. Voit käyttää vuoassa myös raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa. Lisää makkarat tällöin jo alkuvaiheessa vuokaan kasvisten kanssa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!