Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit
Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika.
Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Chorizon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia.
4 hengelle, valmistus yli 60 min.
Ainekset
8 hopeasipulia
5 dl olutta
1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua
1 tl suolaa
½ tl sokeria
½ tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
500g Wurstin Chorizo-nakkia tai Wurstin Krakova nakkia
3 valkosipulinkynttä
Ohjeet
Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.
Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit raikkaan salaatin kanssa.
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!