Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit

Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa Chorizo makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika. Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Chorizon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia. Chorizo nakin tilalla voit kokeilla myös lempeän tulista Chili raakamakkaraa. Erilaista makua saat hauduttamalla sipulit erikoisemmin maustetussa esimerkiksi savustetussa oluessa. Erikoisoluita on tarjolla nyt paljon, kokeile rohkeasti jotain eksoottisempaa olutta tähän reseptiin!

4 hengelle, valmistus yli 60 min.

Ainekset

8 hopeasipulia

5 dl olutta

1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua

1 tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

500g Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkia

3 valkosipulinkynttä

Ohjeet

Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile  Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit raikkaan salaatin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!