Tag Archive for: krakovan nakki

Krakova pyttipannu

Krakova pyttipannu

Pyttipannu on perinteinen suomalainen ruoka, johon hyödynnetään usein edellispäivältä ylijääneet keitetyt perunat. Pyttipannu tulee ruotsin kielestä ja tarkoittaa pieniä paloja pannulla. Pyttipannuun lisätäänkin perunan lisäksi usein makkaranpaloja. Tässä reseptissä pyttipannuun lisätään Krakova makkaraa, jossa maistuvat muun muassa valkosipuli ja yrtit. Valkosipulinen Krakova makkara sopii hyvin miedon perunan kanssa tuomaan lisämakua pyttipannuun. Koko komeus kruunataan kananmunalla!

 

Valmistusaika n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

6–7 keitettyä perunaa

1 pkt (250g) Wurstin Krakova makkaraa

1–2 sipulia

voita tai öljyä paistamiseen

suolaa ja pippuria maustamiseen

4 kananmunaa

koristeluun tuoreita yrttejä esim. persiljaa

 

Ohjeet

Leikkaa keitetyt perunat kuutioiksi tai paloiksi. Jos haluat, voit kuoria perunat ennen paloittelemista. Seuraavaksi kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi Krakova makkarat. Kuumenna pannu ja lisää pannulle joko öljyä tai voita makusi mukaan. Kun rasva pannulla on kuumaa perunat (tarvittaessa useammassa erässä), jotta ne ruskistuvat ja saavat maukasta paahtunutta makua.

Nosta ruskistetut perunat hetkeksi sivuun ja paista hienonnetut sipulit ja makkaranpalat pannulla, kunnes nekin ovat saaneet sopivasti väriä. Kun makkara-sipulipaistos ovat sopivasti paistuneet, lisää perunat takaisin pannulle niiden joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja mikäli haluat niin myös muilla mausteilla. Krakova nakki on melko maustettua, joten välttämättä et tarvitse muuta maustetta.

Siirrä pyttipannu sivuun (jos pannulla on tilaa) tai paista kananmunat erikseen haluamaasi kypsyyteen ja mausta myös ne pippurilla ja suolalla. Tarjoile pyttipannu paistettujen kananmunien ja suolakurkkujen tai vaikka etikkapunajuurten kera!

Krakova pyttipannu

Vinkki!Pyttipannuun sopivat monenlaiset proteiinit ja muut ainekset, jotka ovat jääneet edelliseltä päivältä tähteiksi tai uhkaavat mennä hävikkiin jääkaapista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkara kaalikeitto

Makkara kaalikeitto

Makkara kaalikeitto on perinteisen kaalikeiton versio, jossa jauheliha on korvattu makkaralla. Kaali itsessään on melko miedon makuista, joten makkara kaalikeittoon sopivat hyvin mausteiset ja jopa hiukan tuliset makkarat kuten vaikka chorizomakkara. Mukaan lisätään kaalikeiton perinteisiä elementtejä kuten porkkanaa ja sipulia. Tarjoile tuoreen leivän kera. Höyryävä keitto lämmittää erityisen ihanasti talvisena pakkaspäivänä tai syyssateiden piiskatessa!

Valmistus n. 45 min. 4-6 hengelle

Ainekset

2 pkt Wursti Krakova makkaraa

1 l vettä

laakerinlehti

n. 10 maustepippuria

n. 500g kaalia

1–2 lihaliemikuutiota

3 porkkanaa

1 iso sipuli tai pari pientä

öljyä tai voita

suolaa, pippuria maustamiseen

Ohjeet

Paloittele nakit ja hienonna sipuli. Paista molemmat kattilassa tilkassa öljyä, kunnes makkaroissa on väriä. Jos kattila ei sovellu paistamiseen, paista nakit ja sipuli erikseen pannulla samalla kun keitto kiehuu. Voit myös halutessasi lisätä makkarat ja sipulit ilman paistoa suoraan keittoon myöhemmässä vaiheessa. Nosta paistetut nakit ja sipulit pois kattilasta.

Lisää vesi ja liemikuutiot kattilaan ja kiehauta. Hienonna tai suikaloi kaali. Lisää kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Paloittele porkkana ja lisää kaalien joukkoon liemeen. Anna kiehua n. 15 minuuttia kunnes kaali ja porkkana ovat pehmenneet. Lisää joukkoon makkarat ja sipulit ja keitä vielä 5 minuuttia kunnes keitto kiehuu. Tarjoile keitto tuoreen leivän kera!

Makkara kaalikeitto

 

Makkara kaalikeitto

Vinkki! Voit lisätä makkara kaalikeittoon muitakin kasviksia kuten vaikka paprikaa. Jos käytät hyvin mausteista tai tulista makkaraa, voit tuunata keiton texmex henkeen. Käytä tällöin liemessä tomaattimurskaa ja lisää mukaan esimerkiksi maissia ja papuja.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta

Makkara kesäkurpitsapasta valmistetaan ihanan maukkaasta, mehukkaasta ja lihaisasta makkarasta. Makkara yhdistetään paistettuun kesäkurpitsaan ja keitettyyn pastaan. Monet tuntevat vanhanajan klassikon kinkkupastan. Tässä versiossa kinkku on korvattu makkaralla ja majoneesi jätetään kokonaan pois. Kesäkurpitsa imee itseensä makuja maukkaasta ja maustetusta makkarasta. Makkara kesäkurpitsapasta sopii hyvin myös kesään, valmista tällöin makkarat ja kesäkurpitsa grillissä!

Valmistus n.30 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) makkaroita esim. Wurstin Krakova makkaraa

2 kesäkurpitsaa

öljyä n. desi

n. 1 tl suolaa

n. 1 tl pippuria

n. 1 tl valkosipuli- tai sipulirouhetta/jauhetta

Tai muita mausteita makusi mukaan

Valitsemaasi pastaa ohjeen mukaan noin neljälle hengelle

 

Ohjeet

Laita vesi kattilaan pastapussin ohjeen mukaan ja kiehauta. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä ohjeen mukaan.

Paloittele makkarat ja kesäkurpitsa. Paista ensin makkarat kuumalla pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet kauniin paistuneen pinnan. Voit myös paistaa makkarat kokonaisina ja paloitella lopuksi. Paista seuraavaksi kesäkurpitsapalat pannulla, kunnes nekin saavat kauniin paistopinnan. Mausta kesäkurpitsa esimerkiksi suolalla ja pippurilla.

Sekoita makkara- ja kesäkurpitsapalat sekä keitetty pasta keskenään. Tarjoile raikkaan vihersalaatin kera!

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

 

raakamakkara kesäkurpitsapasta

Vinkki! Kokeile reseptiin erilaisia makkaroita ja lisukkeita. Raakamakkarat sopivat myös hyvin pastan kera!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas sopii hyvin lounaaksi, välipalalle tai myöhäisillan huikopalaksi. Munakkaat ovat suosittuja eikä se mikään ihme olekaan, ovathan ne niin helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä munakasreseptissä lisämakua tuo Krakova nakki, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit. Mukaan lisätään vielä paprikaa, jonka maku sopii hyvin yhteen Krakova nakin kanssa. Tarjoile munakas raikkaan vihersalaatin kera tai vaikka leivän päällä!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Paloittele nakit ja paprika. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä tai voita. Paista nakki- ja paprikapalat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Riko kananmunien rakenne ja sekoita kunnes seos on tasainen. Alenna pannun lämpöä ja kaada kananmuna-ruokakerma seos nakkien ja paprikoiden päälle pannulle, ei tarvitse sekoittaa. Anna munakkaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 10–15 minuuttia kunnes seos on hyytynyt kypsäksi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa tai lisää vaikka leivän päälle!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki!Tuunaa munakas helposti makusi mukaiseksi erilaisin täytevaihtoehdoin. Kokeile esimerkiksi kinkku- tai kalkkunaleikkelettä, juustoraastetta tai vaikka sieniä sekä sipulia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa

Egg  Benedict ja rapeaa krakovaa sopii mainiosti viikonlopun aamupalaksi tai brunssille!

 

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa on aamupalojen kuningas. Kyseessä on rapea leipä, jonka päällä on uppomuna. Uppomunien päälle kaadetaan maukasta hollandaisekastiketta. Tässä reseptissä leivän päälle ladotaan myös Wurstin Mini Krakovanakkeja. Tämä herkullinen ja klassinen aamupala ei ole ehkä se kaikkein nopein ja helpoin tehdä, mutta maku on kohdallaan!

 

4 annosta

 

8 kpl kananmuna

1 dl väkiviinaetikkaa

Suolaa

1 pkt Wurstin Mini Krakovanakkeja tai Wurstin Krakova nakkeja

4 kpl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa

200 g voita sulatettuna

 

Ohjeet

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Katso, että kattila on riittävän iso ja vettä ainakin 15cm. Leikkaa Mini krakovanakit pitkittäin ohueksi. Paista Krakovat pannulla rapeiksi ja valuta tämän jälkeen talouspaperin päällä. Kun kattilassa oleva vesi alkaa kuplimaan lisää joukkoon etikka. Riko kananmuna lasiin. Pyöritä kauhalla kiehuvaan veteen pyörre. Laita kanamuna varovasti veteen. Anna kananmunan olla vedessä 2 minuuttia. Tämän jälkeen nosta reikäkauhalla pois. Mausta suolalla.

 

Valmista Hollandaisekastike. Mittaa kananmunan keltuaiset ja etikka kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Keltuaismassa vaahtoutuu ensin. Kun vaahto laskee ota kattila sivuun. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile uppomuna, paistetut Mini-Krakovat ja Hollandaisekastike rapean leivän päällä.

 

Vinkki! Ripottele valmiiden leipien päälle esimerkiksi persiljaa tai ruohosipulia! Uppomunia tehdessä kannattaa käyttää ajastinta, jotta munien koostumuksesta tulee oikea.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

currykrakova

Currykrakova on Wurstin versio currywurstista!

 

Currykrakova on Wurstin Mini krakova nakeista tehty ruoka, joka on höystetty currylla maustetulla tomaattikastikkeella. Currywurst on Saksasta, tarkemmin sanottuna Berliinistä, kotoisin oleva grillin herkku. Tämä herkullinen makkara-annos on kehitelty vuonna 1949 ja onkin muodostunut Saksassa klassikoksi. Tämä ruoka on verrattavissa suomalaisten grilliherkkuun makkaraperunoihin. Currykrakova on helppo ja nopea tehdä. Mikäs muukaan nakki tähän sopisi paremmin kuin Mini krakova -nakki, joka palkittiin vuonna 2020 Akateemisen kiuasseuran toimesta vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi. Varoitus! Vesipisarat alkaa nousta kielelle jo reseptiä lukiessa!

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja  tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

1 rkl keltaista curryjauhetta

 

Ohjeet

Leikkaa Mini krakova nakit puoliksi. Paista nakit pannulla kauniin ruskeaksi. Laita nakit lautaselle, josta ruoan tarjoilet.

Keitä tomaattimurskaa hieman kasaan. Lisää tomaattimurska nakkien päälle ja lopuksi ripottele curryjauhe annoksen päälle.

Tarjoile perinteitä kunnioittaen ranskalaisten kanssa.

Tämän pikaruokien klassikon osaa tehdä kuka vain.

 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös hieman sinappia ja sipulia tomaattimurskan joukkoon. Perinteisesti tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Mainiosti tämän kanssa sopii myös esimerkiksi lohkoperunat sekä hapankaali. Luodaksesi aitoa grillikioskin tunnelmaa, tarjoile annos kertakäyttöastioista.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

uunimakkara mini krakovasta

Uunimakkara Mini Krakovasta on hieman erilainen kuin perinteinen uunimakkara!

 

Uunimakkara mini krakovasta on nopea ja helppo arkiruoka. Perinteisessä uunimakkarassa käytetään suurempia makkaroita. Meidän versiossamme käytetään pienempiä Wurstin Mini Krakova nakkeja. Nakit on maustettu yrtein, joten niistä löytyy itsestään jo paljon makua. Lisää makua tuo krakovien päälle kaadettava maustettu tomaattikastike sekä juustoraaste. Helposti muokattava resepti tuo miellyttävää vaihtelua tähän perinteiseen arkiruokaan.

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

100 g juustoraastetta

Suolaa, mustapippuria, timjamia

 

Ohjeet

Kiehauta tomaattimurska kattilassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Viillä mini krakova nakit melkein halki, niin että nakki aukeaa ”perhoseksi”. Levitä nakit uunipellille.

Kaada kiehautettua ja maustettua tomaattikastiketta nakkien päälle. Kuorruta nakit lopuksi valitsemallasi juustoraasteella.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Tarjoile uunimakkarat suolakurkkujen kanssa.

 

Vinkki! Uunimakkaran lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi makoisa perunamuusi tai kasvikset. Juustoraasteena voi valita oman maun mukaisesti, miksei myös esimerkiksi mozzarella -juustoa viipaloituna. Tomaattikastikkeeseen laitettavat mausteet voi myös valita sen mukaan, mitkä itselle ovat mieluisia. Tämä resepti on siis hyvin helposti muokattavissa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

makkara lasagne

Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.

Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.

Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!

 

n. 4-5 hengelle, noin tunti

 

Ainekset

400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja

10 kpl lasagnelevyjä

2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa

1-2 sipulia

1-2 kesäkurpitsaa

1 prk maissia

juustoraastetta

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

makkara lasagne

makkara lasagne

 

Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka  paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin jättihodari

Wurstin jättihodari valmistuu paketillisesta lihaisaa grillimakkaraa. Tämä järkäle ei jätä ketään kylmäksi!

Wurstin jättihodari syntyy yhdestä patongista, joka täytetään lihaisilla grillimakkaroilla ja höysteillä. Jättimäinen hot dog on omiaan jaettavaksi isolle porukalle tai miksei jollekin raavaalle miehelle ”pieneen nälkään”! Höysteeksi patongin sisään valmistetaan marinoitua kaalia ja paistettua lehtikaalta.

4 hengelle, n. 45 min

400g kaalia (punaista ja valkoista)

½ dl valkoista balsamicoa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

200g lehtikaalia

ripaus suolaa

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkeja

1 patonki

1 dl majoneesia

Ketsuppia

Sinappia

Muita kastikkeita ja mausteita oman makusi mukaan.

Ohjeet

Pilko puna- ja valkokaalit niin ohueksi kuin mahdollista ja laita kulhoon. Kaada sekaan balsamico, 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja sekoita.

Tämän jälkeen paista pannulla paloiksi revitty lehtikaali tilkassa öljyä niin, että niistä tulee rapeita. Mausta ripauksella suolaa.

Seuraavaksi grillaa tai paista pannulla makkarat ja kokoa patonki. Leikkaa patonki halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla, jonka jälkeen laita sisään puna- ja valkokaalia. Lisää patongin väliin haluamiasi kastikkeita omien mieltymystesi mukaan. Nostele makkarat sisään ja koristele lehtikaalilla. Nyt sinulla on edessäsi Wurstin jättihodari jaettavaksi!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!