Pasta Carbonara
Pasta Carbonara on klassikko pastaruoka Italiasta. Tämä nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä reseptissä on käytetty hyödyksi joulukinkun roippeet. Pastan kanssa sopii myös hyvin käytettäväksi muutkin leikkeleemme.
4 hengelle
Valmistus n. 30 min.
Ainekset
500 g spagettia
400 g joulukinkun roippeita kuutioituna tai Wursti Extra Palvikinkkua
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 keltasipuli hienonnettuna
2 kpl kananmunan keltuaisia
2 dl parmesaanijuustoraastetta
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
0,5 tl mustapippurirouhetta
Ohjeet
Keitä spagettia paketin ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli pannulle. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon joulukinkun roippeet ja paista vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valuta spagetti. Lisää spagetin joukkoon paistetut kinkut, sipulit ja lehtipersilja. Sekoita erillisessä astiassa kananmunankeltuaiset ja parmesaanijuustoraaste ja kaada ne spagetin sekaan. Sekoita kaikki ja tarjoile.
Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös kalkkuna versiona käyttämällä Extra Palvikalkkunaa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!