Tag Archive for: viikonloppu

raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät

Raakamakkaraleivät on maukas ja hieman erilainen vaihtoehto klassisille lämpimille voileiville. Näihin leipiin makua tuo mausteinen raakamakkara. Näitä leipiä ei suinkaan lämmitetä uunissa vaan ne valmistetaan pannulla paistamalla. Et tarvitse näiden helppojen leipien valmistamiseen muuta kuin leipää ja raakamakkaraa sekä öljyä paistamiseen. Leipiä voi nautiskella sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin tai coleslawin kanssa.

Ainekset

1 pkt Mausteista raakamakkaraa, esim. Tex Mex Siskonmakkaraa

Tuoretta leipää

Öljyä paistamiseen

Ohje

Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi. Lisää tilkka öljyä pannulle ja kuumenna pannu. Pursota raakamakkara massaa ulos kuoresta leivälle ja levitä veitsellä tasaiseksi. Mitä ohuemman kerroksen levität, sitä nopeammin massa kypsyy pannulla. Massan voi pursottaa suolesta hieman kostutetuin käsin, jolloin massa ei tartu kiinni sormiin niin helposti.

raakamakkaraleivät

Paista keskilämmöllä pannulla noin kymmenen minuuttia välillä käännellen. Aloita paistamalla päällimmäinen puoli ensin, jotta makkarasta pannulle irtoava rasva ja mausteet tarttuvat myös leivän alapuolelle ja maustavat sitä. Paista kunnes makkaramassa on kypsää.

raakamakkaraleivät

Tarjoile paistetut leivät raikkaan salaatin tai esimerkiksi tomaattisalsan kera. Erityisesti mausteiset raakamakkarat sopivat hyvin yhteen vaalean ja miedon leivän kera.

raakamakkaraleivät

Vinkki! Leikkaa leivät paistamisen jälkeen pieniksi siivuiksi ja tarjoile osana espanjalaishenkistä tapas-iltaa!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas sopii hyvin lounaaksi, välipalalle tai myöhäisillan huikopalaksi. Munakkaat ovat suosittuja eikä se mikään ihme olekaan, ovathan ne niin helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä munakasreseptissä lisämakua tuo Krakova nakki, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit. Mukaan lisätään vielä paprikaa, jonka maku sopii hyvin yhteen Krakova nakin kanssa. Tarjoile munakas raikkaan vihersalaatin kera tai vaikka leivän päällä!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Paloittele nakit ja paprika. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä tai voita. Paista nakki- ja paprikapalat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Riko kananmunien rakenne ja sekoita kunnes seos on tasainen. Alenna pannun lämpöä ja kaada kananmuna-ruokakerma seos nakkien ja paprikoiden päälle pannulle, ei tarvitse sekoittaa. Anna munakkaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 10–15 minuuttia kunnes seos on hyytynyt kypsäksi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa tai lisää vaikka leivän päälle!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki!Tuunaa munakas helposti makusi mukaiseksi erilaisin täytevaihtoehdoin. Kokeile esimerkiksi kinkku- tai kalkkunaleikkelettä, juustoraastetta tai vaikka sieniä sekä sipulia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta

Krakova nakkipasta valmistuu lihaisasta ja maukkaasta Wurstin Krakova nakista. Erilaisilla maustetuilla nakeilla saat pastaan helposti vaihtelua ja uutta makua. Tässä reseptissä nakit halkaistaan ja paistetaan pannulla, näin nakkeihin saa uutta ja erilaista ilmettä! Krakova nakkipasta valmistuu hetkessä, tuo arkeen helposti hyvää ja maistuu varmasti koko perheelle!

Alle 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt                   Wursti Krakova nakkeja tai vaikka Wursti Feta basilika nakkeja
300 g                  spaghettia tai muut haluamaasi pastaa
2 rkl                    rypsiöljyä
2 kpl                   keltasipulia, suikaloituna
2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna
2 dl                      ruokakermaa
100 g                  parmesanjuustoa, raastettuna
suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Halkaise Wurstin Krakova nakit pituussuunnassa puoliksi. Halkaise puolikkaat vielä uudelleen pituussuunnassa. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljy ja Krakova nakit. Ruskista nakkitikut pannulla. Kuori ja hienonna sipulit. Laita pastan vesi kiehumaan. Nosta paistetut nakit sivuun odottamaan tarjoilua.

Lisää samalle pannulle hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pastan joukkoon sipulikerma ja paistetut nakit. Tarjoile parmesanjuustoraasteen  ja esimerkiksi vihersalaatin kanssa!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Krakova nakkipastaa

Krakova nakkipastaa

Vinkki! Halkaistuna luonnonsuoli nakeista tulee melkein kuin ranskanperunoita! Paista halkaistut nakit rapeiksi ja tarjoile esimerkiksi dippien kera illanistujaisten tapaspöydässä! Kokeile reseptiin myös esimerkiksi lihaisia ja ruokaisia raakamakkaroita. Paloittele raakamakkarat sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja kuori rapea.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                  Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   paistettua kananmunaa

4 kpl                   vaaleaa paahtoleipää

8 kpl                   juustosiivua

1 ruukku            ruohosipulia, hienonnettuna

majoneesia, ketsuppia

Ohjeet

Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.

Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Oopperaleivät Siskonmakkarasta

Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara pitaleivät

Siskonmakkara pitaleivät ”Tex Mex”

Siskonmakkara pitaleivät ”Tex Mex” ovat sekä kreikkalaisesta että meksikolaisesta keittiöstä vaikutteita saanut mausteinen ruoka. Tällä kertaa pitaleipien väliin sujautetaan perinteisen kebablihan sijaan Tex Mex Siskonmakkarapalleroita, jotka on paistettu rapeaksi pannulla. Potkua leipiin tuo jalapeno, jota voi lisätä oman maun mukaan. Pitaleipien väliin lisätään myös kermaista cheddarkastiketta, joka tasaa mausteisuutta ja tulisuutta. Raikkautta tuovat salsa, tomaatit sekä avokado. Koko komeus koristellaan herneenversoilla. Siskonmakkara pitaleivät ovat rentoa ja maukasta ruokaa, jolla loihdit helposti hyvää!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

500 g                 Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

2 rkl                    rypsiöljyä

4 kpl                   pitaleipiä

100 g                  cheddarkastiketta

100 g                  salsakastiketta

1 rs                     kirsikkatomaatteja, siivutettuna

2 kpl                   avokadoja, kuorittuna ja kuutioituna

2 rkl                    jalapenoja, hienonnettuna

1 ruukku            herneenversoa

Ohjeet

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle hieman rypsiöljyä. Muotoile Tex Mex Siskonmakkarasta pieniä palloja paistinpannulle. Paista kunnes pallerot ovat saaneet väriä ja rapeutta.

Voit käyttää myös klassisia Siskonmakkaroita, mutta tällöin lisää Siskonmakkarapalleroiden joukkoon taco mausteseos ja 2 – 3 dl vettä. Laske pannun lämpöä hiukan ja hauduta neste pikkuhiljaa pois. Tarkista makkarapallojen kypsyys. Lisää tarvittaessa vettä.

Lämmitä pitaleivät ohjeen mukaan. Tee pitaleipiin tasku avaamalla ne veitsellä. Levitä ensin cheddarjuustokastiketta ja salsaa leiville. Täytä sen jälkeen siskonmakkaroilla ja kasviksilla. Koristele lopuksi herneenversoilla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Siskonmakkara pitaleivät

Siskonmakkara pitaleivät

Vinkki! Erilaisia täytteitä käyttämällä saat helposti vaihtelua pitaleipiin. Kokeile vaihteluksi vaikka kalkkunaleikettä Siskonmakkaran tilalla ja valmista pitlaeipien täytteeksi avokado-kermaviilikastike, joka sopii yhteen cheddarin ja salsan kanssa. Mikäli haluat leipiin enemmän vaikutteita välimereltä, vaihda täytteisiin esimerkiksi paistettua paprikaa, oliiveja, tsatzikia ja hummusta.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät pesto-kalkkuna ja korppukinkku sriracha

Lämpimät voileivät eli lämppärit ovat helppo ja nopea arjen pelastaja, johon voi myös hyödyntää jääkaapista löytyviä ylijäämä aineksia. Vaikka lämpimät voileivät valmistuvat vaivatta ja pikaisesti, niistä ei makua puutu ja ne maistuvat koko perheelle! Voileipiä on helppo valmistaa juuri haluttu määrä ja täytteitä voi laittaa jokaisen oman maun mukaan. Perinteisten kinkku-juusto leipien lisäksi täytevaihtoehtoja keksiessä vain mielikuvitus on rajana. Voit myös muunnella reseptiä valitsemalla kauraleivän tilalle ruisleipää tai muuta haluamaasi leipää. Lämpimiin voileipiin pystyy hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet leivät. Lämpimät voileivät maistuvat ruokana tai välipalana niin päivällä kuin myöhäisillan herkkuna. Kokeile myös esimerkiksi viikonloppuna pitsan tilalla. Lämppärit valmistuvat helposti myös perheen nuorempien itse valmistamana välipalana ja ovat maistuvia myös uudelleen lämmitettynä. Tässä reseptissä valmistetaan lämpimät voileivät mureasta kalkkunasta peston kera ja kinkusta srirachalla maustettuna! Voit myös halutessasi valmistaa vain toiset lämppärit, nosta tällöin määriä sen mukaan kumman valitset. Tarjoile lämppärit esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai coleslawn kera.

20 min

Ainekset

8 viipaletta esim. kaura puikula leipiä

n. 8 viipaletta gouda juustoa

n. 4 rkl vihreää pestoa

Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 4 mini luumutomaattia

margariinia leipien voiteluun

Wurstin Korppukinkkua tai Wurstin Sinappikinkkua tai Wurstin Extra Palvikinkkua

Sriracha chilikastiketta maustamiseen

n. 12 mauste- tai suolakurkkuviipaletta

Lisukkeeksi esim. vihersalaattia tai coleslawta

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta valmiiksi leivinpaperi uunipellille. Aloita valmistamalla kalkkuna voileivät. Ota neljä kappaletta kaura puikula tai muita haluamiasi leipäviipaleita. Levitä jokaisen päälle noin ruokalusikallinen pestoa. Aseta seuraavaksi peston päälle kalkkunasiivuja 1–2 kappaletta. Jos käytät Extra Palvikalkkunaa, halkaise tai taita siivu kahtia. Seuraavaksi lisää gouda juustoa 1–2 siivua kalkkunan päälle. Leikkaa mini luumutomaatit ja asettele leiville. Halutessasi voit ripotella pestoa myös leipien päälle. Aseta valmiit leivät leivinpaperille.

Lämpimät voileivät

Seuraavaksi valmistellaan kinkkuvoileivät. Ota jälleen neljä viipaletta kaura puikula leipää tai muuta valitsemaasi leipää. Voitele viipaleet margariinilla. Lisää leiville seuraavaksi kinkkua leiville 1–2 siivua. Mikäli käytät Extra Palvikinkkua, halkaise tai taita siivu kahtia leivälle sopivaksi. Laita kinkun päälle goudajuusto. Sriracha chilikastike ja kurkut lisätään vasta paistamisen jälkeen. Aseta kinkkuleivät kalkkunaleipien lisäksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Kun leivät ovat paistuneet, mausta kinkkuleivät muutamalla pisaralla sriracha chilikastiketta tai oman makusi mukaan. Lisää kinkkuvoileipien päälle noin kolme mauste- tai suolakurkkuviipaletta. Tarjoile valmiit lämpimät voileivät esimerkiksi salaatin kera!

Vinkki! Erilaisia juustoja käyttämällä saat helposti vaihtelua lämpimiin voileipiin. Kokeile vaikka ananas-kinkku-aurajuusto tai pesto-kalkkuna-feta yhdistelmiä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.

Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.

12 kpl, valmistus n. 60 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä

100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Wurstin Extra Palvikinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl ruohosipulia

100 g juustoraastetta

mustapippuria ja muita mausteita haluamasi

kananmunaa voiteluun

unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun

 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.

Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.

Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.

 

pasteijat kinkkutäytteellä

 

Pasteijat kinkkutäytteellä

Pasteijat kinkkutäytteellä

Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa

Egg  Benedict ja rapeaa krakovaa sopii mainiosti viikonlopun aamupalaksi tai brunssille!

 

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa on aamupalojen kuningas. Kyseessä on rapea leipä, jonka päällä on uppomuna. Uppomunien päälle kaadetaan maukasta hollandaisekastiketta. Tässä reseptissä leivän päälle ladotaan myös Wurstin Mini Krakovanakkeja. Tämä herkullinen ja klassinen aamupala ei ole ehkä se kaikkein nopein ja helpoin tehdä, mutta maku on kohdallaan!

 

4 annosta

 

8 kpl kananmuna

1 dl väkiviinaetikkaa

Suolaa

1 pkt Wurstin Mini Krakovanakkeja tai Wurstin Krakova nakkeja

4 kpl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa

200 g voita sulatettuna

 

Ohjeet

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Katso, että kattila on riittävän iso ja vettä ainakin 15cm. Leikkaa Mini krakovanakit pitkittäin ohueksi. Paista Krakovat pannulla rapeiksi ja valuta tämän jälkeen talouspaperin päällä. Kun kattilassa oleva vesi alkaa kuplimaan lisää joukkoon etikka. Riko kananmuna lasiin. Pyöritä kauhalla kiehuvaan veteen pyörre. Laita kanamuna varovasti veteen. Anna kananmunan olla vedessä 2 minuuttia. Tämän jälkeen nosta reikäkauhalla pois. Mausta suolalla.

 

Valmista Hollandaisekastike. Mittaa kananmunan keltuaiset ja etikka kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Keltuaismassa vaahtoutuu ensin. Kun vaahto laskee ota kattila sivuun. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile uppomuna, paistetut Mini-Krakovat ja Hollandaisekastike rapean leivän päällä.

 

Vinkki! Ripottele valmiiden leipien päälle esimerkiksi persiljaa tai ruohosipulia! Uppomunia tehdessä kannattaa käyttää ajastinta, jotta munien koostumuksesta tulee oikea.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

currykrakova

Currykrakova on Wurstin versio currywurstista!

 

Currykrakova on Wurstin Mini krakova nakeista tehty ruoka, joka on höystetty currylla maustetulla tomaattikastikkeella. Currywurst on Saksasta, tarkemmin sanottuna Berliinistä, kotoisin oleva grillin herkku. Tämä herkullinen makkara-annos on kehitelty vuonna 1949 ja onkin muodostunut Saksassa klassikoksi. Tämä ruoka on verrattavissa suomalaisten grilliherkkuun makkaraperunoihin. Currykrakova on helppo ja nopea tehdä. Mikäs muukaan nakki tähän sopisi paremmin kuin Mini krakova -nakki, joka palkittiin vuonna 2020 Akateemisen kiuasseuran toimesta vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi. Varoitus! Vesipisarat alkaa nousta kielelle jo reseptiä lukiessa!

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja  tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

1 rkl keltaista curryjauhetta

 

Ohjeet

Leikkaa Mini krakova nakit puoliksi. Paista nakit pannulla kauniin ruskeaksi. Laita nakit lautaselle, josta ruoan tarjoilet.

Keitä tomaattimurskaa hieman kasaan. Lisää tomaattimurska nakkien päälle ja lopuksi ripottele curryjauhe annoksen päälle.

Tarjoile perinteitä kunnioittaen ranskalaisten kanssa.

Tämän pikaruokien klassikon osaa tehdä kuka vain.

 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös hieman sinappia ja sipulia tomaattimurskan joukkoon. Perinteisesti tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Mainiosti tämän kanssa sopii myös esimerkiksi lohkoperunat sekä hapankaali. Luodaksesi aitoa grillikioskin tunnelmaa, tarjoile annos kertakäyttöastioista.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!