Extra Palvikinkku-lasagne

Extra Palvikinkku-lasagne

Extra Palvikinkku-lasagne yhdistää perinteisen lasagnen ja Wurstin lihaisan Extra Palvikinkun. Lasagnen voit ehdottomasti valmistaa muustakin kuin jauhelihasta. Jos haluat oikoa enemmän, valmista lasagne kaupassa saatavilla olevista valmiista tomaatti- ja juustokastikkeesta. Helposti hyvää!

4 hengelle, valmistusaika 1,5 tuntia.

Ainekset

Kinkku-tomaattikastike:

400 g Wurstin Extra Palvikinkkua suikaloituna tai Extra Palvikalkkunaa
1 keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
400 g (1prk) tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl sokeria

Bechamel-kastike:

75 g voita
1dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa
150 g juustoraastetta

Muut:

1 pkt lasagnelevyä
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella + cheddar)

Ohjeet

Valmista kinkku-tomaattikastike:

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää Wurstin Extra Palvikinkku ja paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua noin 15 minuuttia.

Tee bechamelkastike:

Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

Kokoa lasagne:

Levitä uunivuoan pohjalle ohuesti bolognese-kastiketta. Lisää lasagnelevykerros, sitten bolognesea ja bechamelia. Toista kerroksittain. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200 C asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös Extra Palvikalkkunasta!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!