Tag Archive for: 12kk

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa

Egg  Benedict ja rapeaa krakovaa sopii mainiosti viikonlopun aamupalaksi tai brunssille!

 

Egg Benedict ja rapeaa krakovaa on aamupalojen kuningas. Kyseessä on rapea leipä, jonka päällä on uppomuna. Uppomunien päälle kaadetaan maukasta hollandaisekastiketta. Tässä reseptissä leivän päälle ladotaan myös Wurstin Mini Krakovanakkeja. Tämä herkullinen ja klassinen aamupala ei ole ehkä se kaikkein nopein ja helpoin tehdä, mutta maku on kohdallaan!

 

4 annosta

 

8 kpl kananmuna

1 dl väkiviinaetikkaa

Suolaa

1 pkt Wurstin Mini Krakovanakkeja tai Wurstin Krakova nakkeja

4 kpl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamicoa

200 g voita sulatettuna

 

Ohjeet

Laita kattilaan vesi kiehumaan. Katso, että kattila on riittävän iso ja vettä ainakin 15cm. Leikkaa Mini krakovanakit pitkittäin ohueksi. Paista Krakovat pannulla rapeiksi ja valuta tämän jälkeen talouspaperin päällä. Kun kattilassa oleva vesi alkaa kuplimaan lisää joukkoon etikka. Riko kananmuna lasiin. Pyöritä kauhalla kiehuvaan veteen pyörre. Laita kanamuna varovasti veteen. Anna kananmunan olla vedessä 2 minuuttia. Tämän jälkeen nosta reikäkauhalla pois. Mausta suolalla.

 

Valmista Hollandaisekastike. Mittaa kananmunan keltuaiset ja etikka kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Keltuaismassa vaahtoutuu ensin. Kun vaahto laskee ota kattila sivuun. Lisää voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla. Tarjoile uppomuna, paistetut Mini-Krakovat ja Hollandaisekastike rapean leivän päällä.

 

Vinkki! Ripottele valmiiden leipien päälle esimerkiksi persiljaa tai ruohosipulia! Uppomunia tehdessä kannattaa käyttää ajastinta, jotta munien koostumuksesta tulee oikea.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Välimerellinen siskonmakkarakastike

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ja erilainen ruoka tutusta suosikki raaka-aineesta!

 

Välimerellinen siskonmakkarakastike on maukas ruoka, joka tuo vaihtelua arkeen. Tässä reseptissä siskonmakkaramassasta muotoillaan pullia, kuten lihapullat. Massan joukkoon laitetaan fetaa sekä oliiveja, nämä tuovat kastikkeeseen välimerellistä tunnelmaa. Voit tarjoilla kastikkeen haluamasi pastan kanssa. Potkua kastikkeeseen saat lisäämällä kastikkeen joukon ripauksen chiliä. Tämä kastike on helppo muokata vastaamaan omia mieltymyksiä. Tämä resepti viimeistään todistaa sen, että siskonmakkarasta saa tehtyä monenlaista erilaista ja maukasta ateriaa!

 

4 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa tai Tex mex siskonmakkaraa

1 dl fetajuustoa muruna

1 dl oliiveja hienonnettuna

Oreganoa

Basilikaa

400 g tomaattimurskaa

Pastaa, esim. tagliatelle

Suolaa

Mustapippuria

 

Ohjeet

Purista siskonmakkaroista massa kulhoon. Lisää massan joukkoon fetajuusto ja oliivit. Sekoita ainekset keskenään. Tämän jälkeen muotoile massasta lihapullia ja paista ne pannulla.

Lisää pannulle tomaattimurska ja keitä kastikkeeksi. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Tarjoile kastike valitsemasi pastan kanssa. Ripottele lopuksi halutessasi päälle fetajuustoa sekä basilikaa.

 

Vinkki! Lisää massan joukkoon halutessasi jotain muuta juustoa, esimerkiksi mozzarellaa. Tämä resepti on helposti muokattavissa omien mieltymyksiesi mukaisesti. Tahtoessasi tulisuutta ruokaan, voit pilkkoa suoraan massan joukkoon esimerkiksi jalapenoa. Kastikkeen voit tarjoilla halutessasi myös riisin tai perunoiden kanssa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

currykrakova

Currykrakova on Wurstin versio currywurstista!

 

Currykrakova on Wurstin Mini krakova nakeista tehty ruoka, joka on höystetty currylla maustetulla tomaattikastikkeella. Currywurst on Saksasta, tarkemmin sanottuna Berliinistä, kotoisin oleva grillin herkku. Tämä herkullinen makkara-annos on kehitelty vuonna 1949 ja onkin muodostunut Saksassa klassikoksi. Tämä ruoka on verrattavissa suomalaisten grilliherkkuun makkaraperunoihin. Currykrakova on helppo ja nopea tehdä. Mikäs muukaan nakki tähän sopisi paremmin kuin Mini krakova -nakki, joka palkittiin vuonna 2020 Akateemisen kiuasseuran toimesta vuoden parhaaksi erikoismakkaraksi. Varoitus! Vesipisarat alkaa nousta kielelle jo reseptiä lukiessa!

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja  tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

1 rkl keltaista curryjauhetta

 

Ohjeet

Leikkaa Mini krakova nakit puoliksi. Paista nakit pannulla kauniin ruskeaksi. Laita nakit lautaselle, josta ruoan tarjoilet.

Keitä tomaattimurskaa hieman kasaan. Lisää tomaattimurska nakkien päälle ja lopuksi ripottele curryjauhe annoksen päälle.

Tarjoile perinteitä kunnioittaen ranskalaisten kanssa.

Tämän pikaruokien klassikon osaa tehdä kuka vain.

 

Vinkki! Voit halutessasi lisätä myös hieman sinappia ja sipulia tomaattimurskan joukkoon. Perinteisesti tämä herkku tarjoillaan ranskalaisten kanssa. Mainiosti tämän kanssa sopii myös esimerkiksi lohkoperunat sekä hapankaali. Luodaksesi aitoa grillikioskin tunnelmaa, tarjoile annos kertakäyttöastioista.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

siskonmakkara ramen

Siskonmakkara Ramen tuo keittiöösi japanilaista tunnelmaa!

 

Siskonmakkara Ramen on lämmittävän maukas nuudelikeitto, joka sopii erityisen hyvin koleisiin syyspäiviin. Ramen nuudelikeitto on helppo valmistaa. Ramenista löytyy monia erilaisia variaatioita, meidän versiossamme on käytetty Wurstin Siskonmakkaraa. Tärkeää ramenissa on maukas liemi, joka tulee vastoin kaikkia sääntöjä lopuksi ryystää lautaselta.

 

4 annosta

 

Ainekset

200g Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

100g ituja

6 dl vettä

3 kpl miso keittopusseja

2 rkl soijaa

1 lime

Seesam öljyä

Inkiväärin pala 2 cm raastettuna

1 kananmuna

200g riisinuudeleita

chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia

 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon miso, soija, limen mehu sekä raastettu inkivääri. Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla.

Purista siskonmakkara palloiksi pannulle ja paista ne kauniin ruskeiksi.

Asettele nuudelit kulhon pohjalle ja kaada maustettu liemi niiden päälle.

Keitä kananmuna kovaksi, 8-10 minuuttia.

Nosta lopuksi annoksen päälle idut, siskonmakkarat, halkaistu keitetty kananmuna. Koristeluun voi käyttää chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia. Laita annoksen päälle vielä tippoja seesam öljyä.

 

Vinkki! Laita ramenin joukkoon esimerkiksi pinaattia tai säilykemaissia. Joukkoon sopii myös erittäin hyvin munakoiso ja sienet. Jos ruokailijoilla on erilaisia mieltymyksiä ruoan suhteen, voi jokainen itse lisätä tahtomiaan lisukkeita keiton joukkoon ruokapöydässä.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

uunimakkara mini krakovasta

Uunimakkara Mini Krakovasta on hieman erilainen kuin perinteinen uunimakkara!

 

Uunimakkara mini krakovasta on nopea ja helppo arkiruoka. Perinteisessä uunimakkarassa käytetään suurempia makkaroita. Meidän versiossamme käytetään pienempiä Wurstin Mini Krakova nakkeja. Nakit on maustettu yrtein, joten niistä löytyy itsestään jo paljon makua. Lisää makua tuo krakovien päälle kaadettava maustettu tomaattikastike sekä juustoraaste. Helposti muokattava resepti tuo miellyttävää vaihtelua tähän perinteiseen arkiruokaan.

 

2 annosta

 

Ainekset

1 pkt Wurstin Mini Krakova nakkeja tai 1 pkt Wurstin Krakova nakkeja

200 g tomaattimurskaa

100 g juustoraastetta

Suolaa, mustapippuria, timjamia

 

Ohjeet

Kiehauta tomaattimurska kattilassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Voit käyttää myös valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Viillä mini krakova nakit melkein halki, niin että nakki aukeaa ”perhoseksi”. Levitä nakit uunipellille.

Kaada kiehautettua ja maustettua tomaattikastiketta nakkien päälle. Kuorruta nakit lopuksi valitsemallasi juustoraasteella.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, tai kunnes juusto on ruskistunut kauniisti. Tarjoile uunimakkarat suolakurkkujen kanssa.

 

Vinkki! Uunimakkaran lisukkeeksi sopii hyvin esimerkiksi makoisa perunamuusi tai kasvikset. Juustoraasteena voi valita oman maun mukaisesti, miksei myös esimerkiksi mozzarella -juustoa viipaloituna. Tomaattikastikkeeseen laitettavat mausteet voi myös valita sen mukaan, mitkä itselle ovat mieluisia. Tämä resepti on siis hyvin helposti muokattavissa.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tomaattinen siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka vie kielen mennessään! Herkullisessa vuoassa yhdistyvät pehmeän kermainen perunamuusi ja maukas Siskonmakkara. Perunamuusi ja Siskonmakkara ovat myös lapsille maistuvaa ruokaa! Tähän reseptiin voit hyödyntää myös ylijääneet perunamuusit. Mikäli et jaksa valmistaa muusia tai tomaattikastiketta itse, nopeutat reseptiä käyttämällä kaupan valmista perunamuusia ja tomaattikastiketta. Siskonmakkara on hyvin maukas makkara, joka maustaa vuokaa kypsyessään uunissa. Kokeile Siskonmakkaran tilalla myös maustetumpaa makkaraa, mikäli haluat mausteisemman vuoan.

4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1 kpl keltasipuli hienonnettuna

ruokaöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, lehtipersiljaa

800 g jauhoista ruokaperunaa kuorittuna

2-3 dl maitoa

100 g voita

suolaa

200 g juustoraastetta

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois. Lisää maito ja voi. Sekoita ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle ruokaöljyä ja purista pannulle Siskonmakkarapalloja. Paista kullanruskeiksi ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä noin vartti kastiketta miedolla lämmöllä kasaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku maistamalla.

Laita kastike uunivuoan pohjalle. Peitä kastike perunamuussilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkaravuoka raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut taitava ja monipuolinen 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Bratwursti linssihöystö

Bratwursti linssihöystö piristää kummasti mieltä talvisen pimeyden keskellä.

Bratwursti linssihöystö rakentuu tällä kertaa linsseistä, juureksista sekä Bratwurstista. Bratwursti nakki on yrttinen ja melko miedon makuinen makkara. Tässä reseptissä mausteita lisätään hillitysti, jotta bratwurstin, linssien sekä juuresten maku pääsee oikeuksiinsa. Bratwursti on perinteinen saksalainen makkara, jota nautitaan syys-lokakuulla Oktoberfest-juhlien aikaan. Bratwursti on savustamaton makkara ja siksi vaalea. Kypsää makkara kuitenkin väristää huolimatta on. Bratwurstissa maistuvat miedot yrtit kuten inkivääri, meirami, korianteri ja timjami. Bratwurstia tarjoillaan usein hapankaalin kera. Tässä reseptissä Bratwurstin seuraksi valmistetaan vaihtelun vuoksi linssihöystö!

4 hengelle

Ainekset

400g Wurstin Broileri Bratwurstia

2 dl vihreitä linssejä

2 dl punaisia linssejä

4 kpl porkkanoita

1 kpl lanttu

1 l lihalientä

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat sekä lantut. Lisää kattilaan lihaliemi, linssit sekä kuutioidut juurekset. Keitä linssejä ja juureksia lihaliemessä, kunnes ne ovat kypsiä. Juureksiin saa jäädä hieman purutuntumaa, älä keitä niitä liian löysiksi. Mausta höystö suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Leikkaa Bratwurstit paloiksi ja paista pannulla kunnes kuori on rapea ja on saanut väriä. Lisää paistetut Bratwurstit höystön joukkoon ja sekoita. Tarjoile Bratwursti linssihöystö esimerkiksi keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskis borssi

Siskis borssi on punajuurella ja smetanalla höystetty herkullinen keitto.

Siskonmakkara borssi keiton upea väri hurmaa ja maku vie mennessään! Vie Siskonmakkarakeittosi uusiin ulottuvuuksiin tällä reseptillä. Siskonmakkara on maukas ja sopii mainiosti erilaisten kasvisten ja happamien ruokien kanssa. Borssi keitto tarjoillaan perinteitä kunnioitaen smetananokareen kera. Siskonmakkara on yllättävän monipuolinen ja sitä kannattaa kokeilla muissakin ruokalajeissa kuin perinteisessä keitossa. Mikset aloittaisi kokeilemalla tätä Siskis borssi resepti.

4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

800g punajuuria

1 keltasipuli

2 porkkanaa

1 omena

2 valkosipulinkynttä

vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl suolaa

1 tl mustapippuria

2 laakerinlehteä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 prk smetanaa

Lisukkeeksi tuoretta leipää

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret, sipuli, porkkana, omena ja valkosipulinkynnet. Laita punajuuret, sipuli, porkka, omena ja valkosipulinkynnet kattilaan ruskistumaan muutamaksi minuutiksi. Kaada sekaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää sekaan suola, mustapippuri, etikka, lihaliemikuutio sekä laakerinlehdet. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainesosat ovat pehmentyneet. Juureksiin saa jäädä purutuntumaa, älä keitä niitä liian kypsiksi. Keiton poristessa paista Siskonmakkarasta palleroita erillisellä pannulla – niiden ruskistuttua ja kypsyttyä kaada makkarat keiton sekaan. Tarjoile Siskis borssi annos smetananokareen kanssa. Lisukkeeksi voit varata myös tuoretta leipää, jota voit kastaa herkulliseen keittoon.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin jättihodari

Wurstin jättihodari valmistuu paketillisesta lihaisaa grillimakkaraa. Tämä järkäle ei jätä ketään kylmäksi!

Wurstin jättihodari syntyy yhdestä patongista, joka täytetään lihaisilla grillimakkaroilla ja höysteillä. Jättimäinen hot dog on omiaan jaettavaksi isolle porukalle tai miksei jollekin raavaalle miehelle ”pieneen nälkään”! Höysteeksi patongin sisään valmistetaan marinoitua kaalia ja paistettua lehtikaalta.

4 hengelle, n. 45 min

400g kaalia (punaista ja valkoista)

½ dl valkoista balsamicoa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

200g lehtikaalia

ripaus suolaa

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkeja

1 patonki

1 dl majoneesia

Ketsuppia

Sinappia

Muita kastikkeita ja mausteita oman makusi mukaan.

Ohjeet

Pilko puna- ja valkokaalit niin ohueksi kuin mahdollista ja laita kulhoon. Kaada sekaan balsamico, 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja sekoita.

Tämän jälkeen paista pannulla paloiksi revitty lehtikaali tilkassa öljyä niin, että niistä tulee rapeita. Mausta ripauksella suolaa.

Seuraavaksi grillaa tai paista pannulla makkarat ja kokoa patonki. Leikkaa patonki halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla, jonka jälkeen laita sisään puna- ja valkokaalia. Lisää patongin väliin haluamiasi kastikkeita omien mieltymystesi mukaan. Nostele makkarat sisään ja koristele lehtikaalilla. Nyt sinulla on edessäsi Wurstin jättihodari jaettavaksi!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin nakkimuki

Wurstin nakkimuki on helppo ja maistuva tarjottava vaikkapa peli-iltoihin tai illanistujaisiin.

Wurstin nakkimuki rakentuu herkullisesta Olutnakista, joka sopii hyvin mukiin ohuen ja pitkän muotonsa ansiosta. Olutnakki ei nimestään huolimatta sisällä olutta, mutta se sopii mainiosti dipattavaksi ja kylmän juoman kaveriksi. Maukkaassa Olutnakissa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Tässä reseptissä nakkien kaveriksi on kehitetty kolme herkullista dippikastiketta!

4 hengelle, yli 60 min

Ainekset

1 dl valmismajoneesia

1 ruukku lehtipersiljaa

suolaa

1 dl ricottajuustoa

1 valkosipulinkynsi

500g tomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

1 dl sokeria

200g  Krakovan nakkia tai Wurstin Olutnakkeja

Ohjeet

Valmista kastikkeet, aloita ketsupista. Grillaa tai paista nakit pannulla ja tarjoile kolmen dipin kanssa.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä tomaatteja miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan ja tomaatit pehmenevät. Aja ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella.

Yrttimajoneesi

Pilko persilja hienoksi. Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja aja majoneesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta juusto kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Tarjoile rapeaksi paistetut tai grillatut Olutnakit dippien kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Wurstin nakkimuki reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!