Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta
Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta
Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kylmän mintulla höystetyn hollandaisekastikkeen kanssa.
Valmistusaika 30 min, 4 hengelle
Ainekset
600g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä
200 g täysmajoneesia
100 g ranskankermaa
1 ruukku tuoretta minttua
1 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Ohjeet
Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä. Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri. Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 °C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 °C astetta. Aikaa tähän menee noin 10 minuuttia. Riippuen uunin tehokkuudesta. Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta suolalla.
Vetäytymisen aikana voit valmistaa minttukastikkeen. Revi mintusta lehdet mortteliin ja hienonna tahnaksi. Sekoita keskenään täysmajoneesi, ranskankerma, murskattu minttu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!