Tag Archive for: ulkofilee

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileetä ja kylmää minttuhollandaisekastiketta

Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kylmän mintulla höystetyn hollandaisekastikkeen kanssa.

Valmistusaika 30 min, 4 hengelle

Ainekset

600g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä

200 g täysmajoneesia

100 g ranskankermaa

1 ruukku tuoretta minttua

1 tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

 

Ohjeet

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä. Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri. Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 °C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 °C astetta. Aikaa tähän menee noin 10 minuuttia. Riippuen uunin tehokkuudesta. Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta suolalla.

Vetäytymisen aikana voit valmistaa minttukastikkeen. Revi mintusta lehdet mortteliin ja hienonna tahnaksi. Sekoita keskenään täysmajoneesi, ranskankerma, murskattu minttu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä ja uunijuurekset

Lampaan ulkofilee ja uunijuurekset on resepti, jossa hyödynnetään pakkauksessa oleva marinadi.

Lampaan ulkofilee maistuu monelle pääsiäisen aikaan juhlapöydässä. Ulkofilee sopii kuitenkin mainiosti myös viikonlopun tai juhlien ruokapöytään. Wurstin Lampaan ulkofilee on marinoitu yrttiöljyllä. Yrttiöljyssä maistuvat valkosipuli sekä yrtit mm. persilja ja timjami, jotka sopivat hyvin yhteen lampaan fileen kanssa. Ylimääräisen marinadin voit hyödyntää mainiosti vaikkapa uunijuuresten maustamiseen, joihin se sopii myös erinomaisesti. Sinun ei tarvitse lisätä juureksiin muita mausteita, marinadi mausteineen ja yrtteineen riittää hyvin. Näin vältyt hävikiltä! Lampaan ulkofilee kypsennetään oman maun mukaan. Osa tykkää jättää lihan punaisemmaksi, osa haluaa kypsentää fileen täysin kypsäksi. Haluttu kypsennysaste vaikuttaa kypsennysaikaan. Lampaan filee maistuu hyvin uunijuuresten kanssa.

Ainekset

500g Wurstin Lampaan marinoitua ulkofileetä

Öljyä ja/tai voita

suolaa

mustapippuria

2-4 porkkanaa

2 palsternakkaa

1 lanttua

1/2 juuriselleri

1-2 punasipulia

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistoa. Pyyhi fileestä liiat marinadit pois. Ota myös rasiasta samalla ylimääräinen marinadi talteen. Pese tai kuori juurekset ja paloittele tai lohko ne. Laita juurekset kulhoon ja kaada marinadi niiden joukkoon. Sekoita marinadi tasaisesti juureksiin. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Juureksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.

Laita pannu kuumenemaan. Pannu saa olla melko kuuma, jotta liha ruskistuu lyhyessäkin paistoajassa kauniin ruskeaksi ja maukkaaksi. Lisää pannulle öljyä tai öljy-voi seosta. Paista lampaan ulkofileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä noin 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Mausta makusi mukaan pippurilla ja suolalla. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Kokoa lautaselle uunijuureksia sekä hieman vetäytynyt filee. Voit myös halutessasi leikata fileen vetäytymisen jälkeen viipaleiksi.

Vinkki! Lampaan ulkofilee ja uunijuurekset voit tarjoilla myös perunamuusin kera. Katso ohje muusin tekoon täältä! Lampaan ulkofilee maistuu hyvin myös esimerkiksi minttuhyytelön kera.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä

Lampaan ulkofilee valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä.

Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kikherneistä itse valmistetun hummuksen kera. Hummus on kikherneistä valmistettu tahna, joka maustetaan usein tahinilla eli seesaminsiementahnalla. Hummuksen juuret ovat Lähi-idän kulttuurissa.

Alle 30 min, 2-3 hengelle

Ainekset

500g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä

seesaminsiemenia

minttua

Hummus:

300 g kypsiä kikherneitä

3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

suolaa, oliiviöljyä

Ohjeet

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Valmista hummus. Valuta kikherneet. Lisää joukkoon tahini. Aja kikherneet ja tahini tahnaksi esim. sauvasekoittimella. Notkista oliiviöljyllä ja tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla. Pyyhi ulkofileistä ylimääräinen marinadi pois. Paista fileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä n. 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Ulkofilee saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureampaa. Mitä kypsemmäksi fileet kypsennetään, sitä sitkeämmiksi ne tulevat. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10-15 minuutiksi.  Vetäytymisen jälkeen leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla, sekä mustapippurilla. Tarjoile hummuksen, seesaminsiementen ja mintun kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!