Oopperaleivät Siskonmakkarasta
Oopperaleivät ovat vanhanajan klassikko, joka on hieman jäänyt unholaan 2000-luvulla. Nyt tuomme tämän tuulahduksen menneestä takaisin, mutta pienellä twistillä tottakai. Oopperaleipien pihvi nimittäin valmistetaan tällä kertaa Siskonmakkarasta jauhelihan sijaan!
Noin 30 minuuttia, 4 hengelle
Ainekset
500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa
2 rkl rypsiöljyä
4 kpl paistettua kananmunaa
4 kpl vaaleaa paahtoleipää
8 kpl juustosiivua
1 ruukku ruohosipulia, hienonnettuna
majoneesia, ketsuppia
Ohjeet
Purista Siskonmakkaroista täyte kulhoon. Muotoile massasta neljä samankokoista pihviä. Kuumenna paistinpannu. Paista Siskonmakkarapihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kunnes pihvit ovat saaneet väriä ja pinta rapeutta. Kypsennä pihvit loppuun uunissa. Nosta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pihvit 180 asteiseen uuniin 8-10 minuutiksi, tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Tällä välin paista pannulla kananmunat haluamaasi kypsyyteen. Lisää pihvien päälle kaksi juustosiivua per pihvi ja anna olla vielä minuutti uunissa, jotta juusto hieman sulaa.
Kasaa leivät. Aloita voitelemalla ketsuppia ja majoneesia leipäsiivujen päälle. Laita seuraavaksi leiville Siskonmakkarapihvit. Lisää paistetut kananmunat pihvien päälle. Lopuksi koristele oopperaleivät vielä silputulla ruohosipulilla. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Vinkki! Mikäli haluat leipiin lisää ruokaisuutta, vaihda paahtoleipä monivilja- tai ruisleipään. Oopperaleipien täytteeksi voit käyttää myös paistettua tai marinoitua sipulia sekä maustekurkkua.
Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!