Cha-cha-cha pasta Siskonmakkaralla

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Cha-cha-cha pasta Siskonmakkaralla

Cha-cha-cha pasta Siskonmakkaralla on viisuhuuman ja Käärijän innoittama pastaresepti, jonka inspiraationa on toiminut Käärijän legendaariseksi muodostunut vihreä bolero. Pastaan yhdistetään monta keväistä ja kevyttä herkkua, muun muassa tankoparsaa, herneitä ja kevätsipulia. Koko komeus kruunataan tuoreilla yrteillä ja Siskonmakkarapalleroilla. Reseptiä kokkaillessa voi kokeilla omia laulutaitojaan hokemalla esimerkiksi ”Pidän kaksin käsin kiinni siskoista niinkun cha-cha-cha!”. Kokeile tätä erikoiselta kuulostavaa yhdistelmää ja ylläty!

 

Valmistus n. 45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

1 pkt Wurstin Siskonmakkaraa

1 pkt (250g) pinaatti tagliatelle pastaa tai muuta pastaa

öljyä

2,5 dl kanalientä

3–4 kevätsipulia tai 1 sipuli

nippu parsaa (n.500g)

200g herneitä (pakaste tai tuore)

2 rkl basilikaa

2 rkl persiljaa

1 rkl minttua

2 dl ruokakermaa

grana padano tai parmesan juustoa

pippuria, suolaa

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Ohjeet

Jos haluat Siskonmakkarapallerot paistettuna pastaan, aloita sillä. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja puristele Siskonmakkarasta palleroita pannulle ja paista kunnes pinta on saanut kauniin värin. Palleroiden paistaminen ei ole välttämätöntä, voit puristella ne myöhemmin valmiin kastikkeen joukkoon. Tämä on makuasia.

Aloita kastikkeen valmistaminen. Keitä samalla valitsemasi pasta vedessä ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää, valuta se ja lisää joukkoon öljyä. Valmistele kasvikset. Leikkaa parsoista kova puumainen osa lopusta pois ja leikkaa ne muutaman sentin pituisiksi pätkiksi. Leikkaa kevätsipulit. Hienonna yrtit. Lisää pannulle kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan liemeen sipulit, herneet ja parsat. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Puristele Siskonmakkaramassa palleroiksi kastikkeeseen ja anna kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes pallerot ovat läpikypsiä. Jos olet paistanut pallerot jo valmiiksi kypsiksi, anna liemen ensin kiehua hetki ja lisää pallerot sitten kastikkeeseen. Kuumenna. Lopuksi lisää pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Nosta pasta lautasille ja raasta päälle juustoa ja pippuria.

Chachacha pasta siskonmakkaralla

Vinkki! Kokeile pastan joukkoon myös muita lihaisia nakkeja tai raakamakkaroita. Paista makkarat pannulla kauniin ruskeiksi ja lisää pastan joukkoon lopuksi.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!