Artikkelit

Tomaattinen siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka vie kielen mennessään! Herkullisessa vuoassa yhdistyvät pehmeän kermainen perunamuusi ja maukas Siskonmakkara. Perunamuusi ja Siskonmakkara ovat myös lapsille maistuvaa ruokaa! Tähän reseptiin voit hyödyntää myös ylijääneet perunamuusit. Mikäli et jaksa valmistaa muusia tai tomaattikastiketta itse, nopeutat reseptiä käyttämällä kaupan valmista perunamuusia ja tomaattikastiketta. Siskonmakkara on hyvin maukas makkara, joka maustaa vuokaa kypsyessään uunissa. Kokeile Siskonmakkaran tilalla myös maustetumpaa makkaraa, mikäli haluat mausteisemman vuoan.

4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1 kpl keltasipuli hienonnettuna

ruokaöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, lehtipersiljaa

800 g jauhoista ruokaperunaa kuorittuna

2-3 dl maitoa

100 g voita

suolaa

200 g juustoraastetta

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois. Lisää maito ja voi. Sekoita ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle ruokaöljyä ja purista pannulle Siskonmakkarapalloja. Paista kullanruskeiksi ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä noin vartti kastiketta miedolla lämmöllä kasaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku maistamalla.

Laita kastike uunivuoan pohjalle. Peitä kastike perunamuussilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkaravuoka raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut taitava ja monipuolinen 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstin nakkimuki

Wurstin nakkimuki on helppo ja maistuva tarjottava vaikkapa peli-iltoihin tai illanistujaisiin.

Wurstin nakkimuki rakentuu herkullisesta Olutnakista, joka sopii hyvin mukiin ohuen ja pitkän muotonsa ansiosta. Olutnakki ei nimestään huolimatta sisällä olutta, mutta se sopii mainiosti dipattavaksi ja kylmän juoman kaveriksi. Maukkaassa Olutnakissa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Tässä reseptissä nakkien kaveriksi on kehitetty kolme herkullista dippikastiketta!

4 hengelle, yli 60 min

Ainekset

1 dl valmismajoneesia

1 ruukku lehtipersiljaa

suolaa

1 dl ricottajuustoa

1 valkosipulinkynsi

500g tomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

1 dl sokeria

200g  Krakovan nakkia tai Wurstin Olutnakkeja

Ohjeet

Valmista kastikkeet, aloita ketsupista. Grillaa tai paista nakit pannulla ja tarjoile kolmen dipin kanssa.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä tomaatteja miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan ja tomaatit pehmenevät. Aja ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella.

Yrttimajoneesi

Pilko persilja hienoksi. Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja aja majoneesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta juusto kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Tarjoile rapeaksi paistetut tai grillatut Olutnakit dippien kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Wurstin nakkimuki reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkuhyrrät

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin.

Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Nämä maistuvat myös pienemmille juhlijoille!

n. 120 min, n. 20 kpl

Ainekset

500g voitaikinaa

200g Wurstin Extra Palvikinkkua

1/2 prk (100g) Ruohosipulituorejuustoa

1 paprika tai suippopaprika

2 1/2 dl juustoraastetta

kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Sulata voitaikina ohjeen mukaan (n. 1,5h). Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut voitaikina ohuemmaksi levyksi. Levitä voitaikinalevyn päälle kerros tuorejuustoa. Tuorejuustoa voi mennä enemmän tai vähemmän riippuen levyn koosta. Kuutioi kinkku ja paprika ja levitä ne taikinalevyn päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi levyn päälle juustoraaste. Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa rulla n. 2 cm välein. Jos taikina on hyvin sulaa ja leikkaaminen ei tahdo sujua, anna rullan olla hetki viileässä jääkaapissa (n. 0,5 h) ja kokeile uudelleen. Asettele rullat pellille leivinpaperin päälle ja voitele pinta kananmunalla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit myös halutessasi jättää juustoraasteen pois levyn välistä ja ripotella sen rullien päälle ennen paistoa.

Kinkkuhyrrä

Kinkkurullan tekoa

 

kinkkuhyrrät

Kinkkurullat pellillä

Katso myös muut reseptimme Extrapalvikinkusta!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkarapihvit
Siskonmakkarapihvit grillissä on hyvä ratkaisu silloin, kun kaapissa on paketti Siskonmakkaraa, mutta aurinko sattuukin yllättämään!

Siskonmakkarapihvit grillissä on nopea ja hyvä ratkaisu aurinkoiseen kesäpäivään. Siskonmakkarasta on yllättävän moneen! Massasta voit valmistaa esimerkiksi pihvejä ja grillata tai paistaa ne pannulla. Siskonmakkaramassaa on helpoin käsitellä kostutetuin käsin. Kuiviin käsiin massa saattaa helposti tarttua kiinni. Ota esimerkiksi vesilasiin vettä ja kostuttele käsiä siinä aika ajoin. Voit myös pursottaa massan ulos suolesta kulhoon ja sekoittaa siihen lisää haluamiasi mausteita ja tämän jälkeen muotoilla pihvit tai pallerot. Ei muuta kun kokeilemaan!

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita

Leipää

Sipulia

Salaatinlehtiä

Paprikamajoneesia

Tomaattia

Ohjeet

Laita grilli tai pannu kuumenemaan. Purista massa joko kerralla ulos kuorista astiaan tai kämmenen kokoinen osa kerralla. Taputtele massasta kostutettujen käsien välissä pihvejä. Grillaa pihvejä miedolla lämmöllä molemmin puolin yhteensä n. 5-10 min. Käännä pihvit välillä. Loppuvaiheessa heitä leipäsiivut mukaan, nämä tulevat todella nopeasti, jopa alle minuutissa. Täytä leivät salaatilla, siskonmakkarapihvillä, sipulilla, tomaatilla, haluamallasi kastikkeella esim. paparikamajoneesilla. Tarjoile esim. perunasalaatin tai raikkaan salaatin kera!

Siskonmakkarapihvit

Siskonmakkarapihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit

Siskonmakkarapihvi

Vinkki! Grillattuun burgeriin on helppo käyttää hieman kuivahtaneet leivät. Aina ei tarvitse hakea hampurilaissämpylöitä kaupasta, tee burgeri vaikka kaura- tai ruisleivästä. Siskonmakkaramassa on melko suolaista, suolaa ei kannata enää lisätä.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nugetit

Siskonmakkaranugetit on kekseliäs tapa käyttää siskonmakkaramassaa.

Siskonmakkaranugetit kuorrutetaan seeesaminsiemenillä ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Ei muuta kun nugetteja pyörittelemään!

4 hengelle

Ainekset

 500g Wurstin siskonmakkaraa

3 dl seesamin siemeniä

2 valkosipulin kynttä

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

2 bataattia

3 palsternakkaa

2 punasipulia

Yrttimajoneesi:  1 dl valmismajoneesia, 1 ruukku lehtipersiljaa, ripaus suolaa

Ricotta valkosipulidippi: 1 dl ricottajuustoa, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa

Itsetehty ketsuppi: 500g tomaatteja, 1 dl valkoista balsamicoa, 1dl sokeria, ripaus suolaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ensin uunijuurekset. Pilko bataatit, palsternakat ja punasipulit uunivuokaan. Pilko sekaan 1 valkosipulin kynsi ja lisää suolaa sekä pippuria ja oliiviöljyä. Öljy kannattaa hieroa juureksiin käsin. Nanna kypsyä uunissa 35-40 minuuttia. Tämän jälkeen käy siskonmakkaranugettien kimppuun. Poista siskonmakkarat suolesta kulhoon ja lisää sekaan yksi murskattu valkosipulin kynsi, ripaus mustapippuria ja sekoita. Kaada seesamin siemenet lautaselle. Siskonmakkara seos riittää 15-20 nugettiin riippuen siitä, minkä kokoisia niistä haluat tehdä.

Seoksesta muotoillaan nugetteja käsin tai lusikalla – valitse mikä sinulle luontevin tapa tehdä niitä. Seos on tosi kosteaa, joten ne on helpoin muotoilla lopulliseen muotoonsa sen jälkeen, kun seos on kuorrutettu seesamin siemenillä. Jos massa meinaa tarttua pahasti sormiin, kostuta kädet vedellä. Ota seoksesta n. 2-3 cm nokare, muotoile haluttuun muotoon ja pyörittele seesamin siemenissä. Kun olet muotoillut nugetit, paista ne reilussa öljyssä niin, että pinta saa kullanruskean värin. Paistamisen jälkeen nosta nugetit vielä uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit myös paistaa nugetit valmiiksi pelkällä pannulla. Paista tällöin nugetteja hieman miedommalla lämmöllä yhteensä n. 10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa nugettien koko.

 

Siskisnugetit

Siskonmakkara nugetit pannulla paistettuna

Tarjoile koko komeus lempidippisi kera!
Yrttimajoneesi

Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon pilkotut yrtit ja aja sauvasekoittimella taseiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogi

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-uunimunakas

Kinkku-uunimunakas on helppo ja nopea vaihtoehto arkipäivän ruoaksi.

Kinkku-uunimunakas on maustettu tällä kertaa Extra Palvikorppukinkulla, sipulilla, juustolla sekä mausteilla. Extra Palvikorppukinkku on murea sekä mehevä ja reunukset on kuorrutettu sinapilla ja korppujauholla. Kuorrutus on lopuksi paahdettu aidolla liekkigrillillä. Extra Palvikorppukinkulla saat lisää makua munakkaaseen. Tämä resepti valmistuu hetkessä ja on arkipäivien pelastus. Uunimunakas toimii hyvin välipalana myös esimerkiksi perheen pienimmille ja sopii hyvin vaikkapa iltapalaksikin!

n. 30 min, 4-5 hengelle

Ainekset

200g Wurstin Extra Palvikorppukinkkua

6-8 kananmunaa

1 sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli

1-2 dl ruokakermaa

juustoraastetta

mausteita esim. mustapippuria, chiliä, paprikaa

0,5 tl suolaa

kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kinkkusiivut. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon ruokakerma, silputtu sipuli ja kuutioitu kinkku. Mausta haluamillasi mausteilla ja suolalla. Extra Palvikorppukinkussa on valmiiksi jo hieman mausteita ja suolaa. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hieman hyytynyt. Lisää pinnalle halkaistut tomaatit. Jatka paistamista noin. 10-20 min. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Uunimunakas

Kinkku-uunimunakas vuoassa

Vinkki! Munakasta on helppo tuunata eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea tomaattinen siskonmakkarakastike

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on oivallinen pikaruoka kiireen ja arjen keskellä.

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on herkullinen arkiruoka, jonka valmistat vartissa. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen! Tässä reseptissä Siskonmakkarasta loihditaan todellinen arjen pelastaja pikaruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle!

n. 15 min, 4 hengelle

500g Wurstin Siskonmakkaraa

500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

oreganoa

basilikaa

mustapippuria

pastaa

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Puristele Siskonmakkaramassa haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen. Kypsennä palleroita vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna tomaattimurska pannulla ja lisää murskan joukkoon keitetyt Siskonmakkarapallerot. Mausta oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku sekä suola ja säädä tarvittaessa. Keitä pasta tai spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkarakastike ja pasta raikkaan vihersalaatin kera!

Vinkki! Voit halutessasi myös paistaa Siskonmakkarapallerot ensin pannulla, ja lisätä kastikkeen palleroiden joukkoon pannulle. Kokeile myös yrteillä, valkosipulilla tai chilillä valmiiksi maustettua tomaattimurskaa. Voit myös kuullottaa sipulia pannulla ennen tomaattimurskan ja Siskonmakkarapalleroiden lisäämistä. Kokeile myös lihaisia ja maukkaita raakamakkaroita tomaattikastikkeen joukkoon. Tomaattikastikkeeseen käyvät hyvin tavallisetkin makkarat ja nakit. Pilko raakamakkara, nakit tai makkarat paloiksi ja paista ensin pannulla rapea pinta niihin ja lisää sitten kastike joukkoon. Helposti hyvää!

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on maistuvaa arkiruokaa!

Meidän mielestä makkaroita pitää olla keitossa reilusti, sillä ne tuppaavat häviämään ensimmäisenä keitosta.

n.45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaroita

3-5 porkkanaa

pala lanttua (n. 200g)

pala juuriselleriä (n. 100g)

6-8 perunaa

puolikas purjo tai 1 sipuli

pala palsternakkaa (n. 200g)

1,5 l vettä

2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

Ohjeet

Siskonmakkarakeitto on todellinen klassikkoruoka. Tähän reseptiin voit käyttää haluamiasi kasviksia ja juureksia. Jos jotakin ei satu olemaan kaapissa, voi sen jättää pois tai korvata jollain muulla. Nopeammin valmistat keiton pakastekasviksista tai -juureksista.

Lisää vesi ja maustepippurit kattilaan sekä murenna liemikuutio sekaan. Laita vesi kuumenemaan. Sillä välin pese, kuori ja paloittele juurekset. Lisää paloitellut juurekset kiehuvaan veteen. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä pese ja suikaloi purjo. Lisää myös perunat ja purjosuikaleet kiehuvaan veteen juuresten joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä (n. 15–20 min). Pursota siskonmakkaramassa ulos kuoresta, haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen kasvisten joukkoon. Anna kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Halutessasi voit ripotella valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Parhaimman lopputuloksen saat puristamalla siskonmakkarapallerot suoraan veteen. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkupizza extrapalvikinkusta

Kinkkupizza Extrapalvista tuo hymyn huulille!

Kinkkupizza on helppo ja oiva tapa hyödyntää edellisen päivän tähteitä ja kaapista muuten löytyviä aineksia.

n. 75 min, uunipellillinen

Ainekset

Pizzapohja:

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

2 dl vettä

½ tl suolaa

margariinia tai juoksevaa margariinia

5 dl vehnäjauhoja

Pizzakastike:

Valmista Pizzakastiketta

tai

350g Paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

1 tl basilikaa

0,5 tl timjamia

0,5 tl oreganoa

0,5 tl mustapippuria

ripaus sokeria ja suolaa

Täytteet:

200g – 400g Wurstin Extrapalvikinkkua

200 – 400g juustoa

Muuta oman makusi mukaan esim. sipulia, paprikaa, sieniä, ananasta, homejuustoa, edellisen päivän kananfileetä jne.

Ohjeet

Tämä kinkkupizza syntyy helposti edellisen päivän tähteistä ja kaapista muuten löytyvistä aineksista. Vain mielikuvitus on rajana! Pizzapohjan voit valmistaa itse tai käyttää valmista pohjaa. Samoin tomaattikastikkeen voit tehdä alusta asti itse / tuunata valmiin kastikkeen tai käyttää sen sellaisenaan.

Pohja:

Aloita valmistamalla pizzapohja. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut kuivat ainekset. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin jauhojen joukkoon. Tällöin myös neste saa olla kädenlämpöistä kuumempaa. Lisää joukkoon pehmeäksi sulatettu tai juokseva margariini. Lisää jauho, hiiva ja muut ainekset veteen. Vaivaa taikinaa kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kastike:

Valmista kastike; sekoita paseeratun tomaatin tai tomaattimurskan sekaan haluamiasi yrttejä. Pizzaan sopivat esim. basilika, timjami, oregano. Lisää myös pippuria ja hieman sokeria. Pizzakastikkeeseen voi lisätä myös hieman esim. valkosipulia tai chiliä. Mausta oman makusi mukaan, vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista pizzakastiketta. Hätätapauksessa kastikkeen teet myös ketsupista!

Täyte:

Valmistele täytteet; suikaloi kinkku, raasta juusto tai käytä valmisraastetta, pilko haluamasi kasvikset. Kauli taikina ja laita pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle kastike sekä täytteet. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15–25 min. Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä esim. rucolalla.

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea Siskonmakkarakeitto

Nopea Siskonmakkarakeitto on todellista pikaruokaa, josta ei kuitenkaan puutu makua!

Nopea Siskonmakkarakeitto valmistuu hujauksessa ja maistuu taatusti koko perheelle. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen! Meidän mielestämme Siskonmakkaroita pitää olla keitossa runsaasti, muutoin ne saattavat hävitä keitosta silmänräpäyksessä!

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaroita

1,25 l vettä

peruna & keittokasvis 750 g pakaste

1-2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

(persiljaa pinnalle)

Ohjeet

Laita kattilaan vesi ja maustepippurit sekä murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jäiset peruna ja keittokasvikset kiehuvaan veteen ja anna kiehua 5-10 min. Purista siskonmakkaramassa ulos kuoresta haluamasi kokoisiksi palleroiksi kiehuvaan veteen kasvisten joukkoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Koristele nopea siskonmakkarakeitto halutessasi hienonnetulla persiljalla.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta. Siskonmakkara on raakamakkara, joka vaatii kypsennyksen. Siskonmakkaramassa kuitenkin kypsyy melko nopeasti, pallerot noin 5 minuutissa.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!