Tag Archive for: kastike

Pavel karitsanpaisti

Pavel karitsanpaisti valmistuu karitsan luullisesta paistista.

Pavel karitsanpaisti on luullinen paisti. Luu antaa paistille mehevyyttä ja makua paiston aikana. Paisti on maustettu hyvin karitsanlihaan sopivilla mausteilla kuten yrteillä ja valkosipulilla. Pavel karitsan rosvopaistilla helpotat pääsiäisen ruokavalmisteluja; pieni paisto pannulla ja uuniin kypsymään. Eikä makua puutu! Pavelin karitsan rosvopaistin löydät K-kaupoista.

n. 2,5h, 4-5 hengelle riippuen paistin koosta ja lisukkeiden määrästä

Ainekset

Wursti Pavel karitsan rosvopaisti

Öljyä tai voita paistamiseen

Kastike:

2 dl paistolientä

1-1,5 dl kuohukermaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria

suolaa

Ohjeet

Ota liha lämpimään n. tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Lisää pannulle rasvaa ja kuumenna pannu. Paista kuumalla paistinpannulla kauniin ruskea väri karitsanpaistin pintaan. Lisää paistomittari lihaan ja kypsennä loppuun 150 °C uunissa niin kauan, että sisälämpötila on noin 65 °C. Liha kypsyy noin 1kg/tunti. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia. Siivilöi paistoliemi talteen. Sekoita kattilassa jäähtynyt paistoliemi ja vehnäjauhot tasaiseksi. Lisää kuohukerma. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti, jotta kastike sakenee. Leikkaa ja tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kera. Karitsan kanssa maistuvat hyvin esim. uunijuurekset.

Reseptin on kehitellyt Wurstille monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara sieni stroganoff

Siskonmakkara stroganoff on perinteinen kastike uudella twistillä!

Siskonmakkara strogasnoff on uudistettu versio rakastetusta klassikosta. Stroganoff on venäläistä alkuperää oleva kermakastike, johon lisätään perinteisesti lihaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja suolakurkkuja. Tässä reseptissä perinteinen stroganoff kastike on tuunattu Siskonmakkaralla ja sienillä. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

öljyä

sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

3 dl vettä

liha- tai kasvisliemikuutio

4 rkl tomaattipyreetä

2 mauste- tai suolakurkkua

100 g herkkusieniä

100-150g (n.1 dl) ranskankermaa tai smetanaa

Ohjeet

Keitä Siskonmakkarapalleroita vedessä lähes kypsiksi muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa Siskonmakkarapallerot pannulla niin, että ne saavat väriä. Nosta pallerot sivuun odottamaan. Kuullota silputut sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle vettä, liemikuutio sekä tomaattipyree.  Anna kiehua hetki, jotta liemikuutio sulaa. Kuutioi suolakurkut sekä viipaloi sienet. Lisää kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot, ranskankerma sekä kurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Vinkki! Mikäli keität kastikkeen kaveriksi perunoita, hyödynnä kiehuva vesi  ensin Siskonmakkarapalleroiden keittämiseen. Kastikkeeseen voit esim. lisätä porkkanaa tai vaikkapa hillosipuleita. Stroganoffista saa makeamman käyttämällä makeampia maustekurkkuja ja suolaisemman lisäämällä siihen suolakurkkuja. Valitse makusi mukaan!

Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea tomaattinen siskonmakkarakastike

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on oivallinen pikaruoka kiireen ja arjen keskellä.

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on herkullinen arkiruoka, jonka valmistat vartissa. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen! Tässä reseptissä Siskonmakkarasta loihditaan todellinen arjen pelastaja pikaruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle!

n. 15 min, 4 hengelle

500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

oreganoa

basilikaa

mustapippuria

pastaa

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Puristele Siskonmakkaramassa haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen. Kypsennä palleroita vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna tomaattimurska pannulla ja lisää murskan joukkoon keitetyt Siskonmakkarapallerot. Mausta oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Tarkista maku sekä suola ja säädä tarvittaessa. Keitä pasta tai spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkarakastike ja pasta raikkaan vihersalaatin kera!

Vinkki! Voit halutessasi myös paistaa Siskonmakkarapallerot ensin pannulla, ja lisätä kastikkeen palleroiden joukkoon pannulle. Kokeile myös yrteillä, valkosipulilla tai chilillä valmiiksi maustettua tomaattimurskaa. Voit myös kuullottaa sipulia pannulla ennen tomaattimurskan ja Siskonmakkarapalleroiden lisäämistä. Kokeile myös lihaisia ja maukkaita raakamakkaroita tomaattikastikkeen joukkoon. Tomaattikastikkeeseen käyvät hyvin tavallisetkin makkarat ja nakit. Pilko raakamakkara, nakit tai makkarat paloiksi ja paista ensin pannulla rapea pinta niihin ja lisää sitten kastike joukkoon. Helposti hyvää!

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkarakastike & pottumuusi

Makkarakastike ja perunamuusi on takuuvarmas klassikko!

Kokeile makkarakastikkeeseen lihaisaa ja hyvin maukasta Viktor makkaraa.

n. 30 min, 3-4 hengelle

 320g Wurstin lihaisaa grillimakkaraa

1 sipuli

3 rkl rasvaa tai voita

2-3 rkl jauhoja

2 ½ dl vettä

(1dl ruokakermaa)

mausteita

1 kg perunoita

2,5-3 dl maitoa

ripaus suolaa

2 rkl voita

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Kuori perunat ja laita ne veteen kiehumaan. Kuori sipuli. Kuutioi sipuli ja paloittele makkara haluamallasi tavalla. Paista hetki pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet hiukan väriä. Kaada makkarat ja sipulit hetkeksi sivuun. Lisää pannulle rasva. Kun rasva on sulanut, lisää vehnäjauhot ja anna ruskistua. Kun kastike on haluamasi väristä, lisää vesi hiljalleen samalla sekoittaen. Jos kylmän veden lisää liian nopeasti, kastikkeesta voi tulla kokkareista. Lisää halutessasi ruokakerma ja mausteet. Lisää makkarat ja sipulit takaisin kastikkeeseen. Keitä kastiketta vielä n. 5 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Survo perunat perunasurvimella käsin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sähkövatkainta tai yleiskonetta. Varo vatkaamasta liikaa, ettei muusista tule liisteriä. Lisää nokare voita ja n. 1 dl kuumaa maitoa perunoiden joukkoon samalla kun survot/vatkaat muusia. Lisää maitoa sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat muusiin. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Ota keitinvettä tällöin talteen ja lisää samalla tavoin kuin maitoa. Makkarakastikkeen seuraksi sopii myös makaroni. Makkarakastikkeen voit maustaa esim. mustapippurilla, tomaattipyreellä, chilillä. Nykyisin on myös tarjolla monenlaisia maustettuja ruokakermoja ja tuorejuustoja – niilläkin on helppo tuunata kastike! Nopea makkarakastike syntyy käyttämällä valmista ruskea kastiketta, joka tarvitsee vain lämmittää.

Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Sitruunainen siskonmakkarapasta

Sitruunainen Siskonmakkarapasta sopii erinomaisesti arjen piristykseksi.

Sitruunainen Siskonmakkarapasta on raikas vaihtoehto pastakastikkeelle. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen!  Tämän reseptin herkullinen pastakastike on valmis noin 30 minuutissa! Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

2-3 rkl sitruunanmehua

1tl raastettua sitruunankuorta

1/2 rkl sinappia

3/4 tl suolaa

1 prk (2 dl) ruokakermaa

1 pss (n.300g) tuorepastaa tai tavallista pastaa

(kirsikkatomaatteja)

(persiljaa)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Purista Siskonmakkaramassaa ulos kuoresta palleroiksi pannulle ja ruskista ne. Voit ruskistaa makkarat kahdessa erässä. Lisää sitruunanmehu pannulle makkaroiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola. Kaada lopuksi joukkoon ruokakerma.

Keitä tuorepasta tai tavallinen pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1/2 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita tilkka keitinvettä pastan joukkoon.

Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään. Tarkista suolan ja mausteiden määrä. Lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää hienonnettu persilja ja tarjoa sitruunainen siskonmakkarapasta esim. raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!