Tag Archive for: broiler siskonmakkara

siskonmakkara ramen

Siskonmakkara Ramen tuo keittiöösi japanilaista tunnelmaa!

 

Siskonmakkara Ramen on lämmittävän maukas nuudelikeitto, joka sopii erityisen hyvin koleisiin syyspäiviin. Ramen nuudelikeitto on helppo valmistaa. Ramenista löytyy monia erilaisia variaatioita, meidän versiossamme on käytetty Wurstin Siskonmakkaraa. Tärkeää ramenissa on maukas liemi, joka tulee vastoin kaikkia sääntöjä lopuksi ryystää lautaselta.

 

4 annosta

 

Ainekset

200g Wurstin Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

100g ituja

6 dl vettä

3 kpl miso keittopusseja

2 rkl soijaa

1 lime

Seesam öljyä

Inkiväärin pala 2 cm raastettuna

1 kananmuna

200g riisinuudeleita

chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia

 

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon miso, soija, limen mehu sekä raastettu inkivääri. Keitä riisinuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla.

Purista siskonmakkara palloiksi pannulle ja paista ne kauniin ruskeiksi.

Asettele nuudelit kulhon pohjalle ja kaada maustettu liemi niiden päälle.

Keitä kananmuna kovaksi, 8-10 minuuttia.

Nosta lopuksi annoksen päälle idut, siskonmakkarat, halkaistu keitetty kananmuna. Koristeluun voi käyttää chiliä, korianteria ja friteerattua sipulia. Laita annoksen päälle vielä tippoja seesam öljyä.

 

Vinkki! Laita ramenin joukkoon esimerkiksi pinaattia tai säilykemaissia. Joukkoon sopii myös erittäin hyvin munakoiso ja sienet. Jos ruokailijoilla on erilaisia mieltymyksiä ruoan suhteen, voi jokainen itse lisätä tahtomiaan lisukkeita keiton joukkoon ruokapöydässä.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Maukkaasta Siskonmakkarasta on moneksi! Tällä kertaa kokeilimme Siskonmakkaralla gratinoitua kasvisvuokaa. Tästä ei herkullisen arkiruoan tekeminen enää voisi kovin paljoa helpottua. Pilko vain kasvikset, sekoita tomaattikastike sekaan ja paista uunissa.

Paiston loppuvaiheessa lisää vielä Siskonmakkarat kasvisten päälle ja gratinoi uunissa, kunnes Siskonmakkarat ovat saaneet kauniin värin. Siskonmakkara saa uunissa kauniin värin pintaansa ja samalla erityistä herkullista makua ja rapeutta paistosta. Parhaimmalta vuoka maistuu seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä keskenään hetken.

n. 4-5 hengelle, n. 50 min.

 

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Broiler siskonmakkaraa

2 kesäsipulia tai 1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni kukkakaali tai 1/2 iso

100 g herkkusieniä

500g tomaattikastiketta tai -murskaa

mausteita ja yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko kasvikset sopiviksi, melko pieniksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai -murska ja sekoita. Käyttäessäsi tomaattimurskaa, mausta vuoka makusi mukaan mausteilla, suolalla ja yrteillä. Mikäli käytät valmiiksi maustettua tomaattikastiketta, suolaa ei kannata välttämättä enää lisätä. Myös Siskonmakkarassa on melko paljon suolaa.
Paista vuokaa uunissa n.25 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja pursota siskonmakkat kasvisten päälle. Paista uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Tarjoile vuoka esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.

Uunivuoan ainekset

Pilkotut kasvikset uunivuoassa

Tomaattikastike ja kasvikset uunivuoassa

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Vinkki! Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa, tai munakoisoa. Kokeile myös Siskonmakkaran sijaan mausteisempaa raakamakkaraa. Katso ohje täältä!

Täältä löydät myös mitä kaikkea muuta voi Siskonmakkarasta kokkailla!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kesäkeitto

Siskonmakkara kesäkeitto saa herkullisen makunsa tuoreista kasviksista ja juureksista!

Siskonmakkara sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Perinteinen keitto on veteen tehty liemipohjainen ja perunoiden sekä porkkainoiden kera valmistettu soppa. Mutta Siskonmakkarakeiton voi valmistaa myös kesäkeiton tapaan maitopohjaiseen liemeen. Kokeile mukaan uuden sadon perunaa, sipulia, porkkanaa ja herneitä. Lisään voit laittaa myös esim. kukkakaalia ja naurista. Suolainen Siskonmakkara tuo mukavaa vastapainoa maitopohjaiseen liemeen. Kesäkeitto on lisäksi hyvin nopea ja helppo valmistaa. Kokeile rohkeasti reseptiä, luultavasti se muuttaa mielipiteesi kesäkeitosta!

4-5 hengelle, valmistus n. 30 min.

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa  tai 600g Broiler siskonmakkaraa

3-4 porkkanaa (n. 300g)

4-6 uutta perunaa (n. 300g)

1 pieni kukkakaali

1 nippusipuli

(1-2 uuden sadon naurista)

1,25 l vettä

n. 3 dl herneitä

4 dl kevytmaitoa

2 rkl vehnäjauhoa

(persiljaa)

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Valmistele kasvikset sillä välin. Pese, tarvittaessa kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja lohko uudet perunat sekä nauriit. Pieni kukkakaali kukinnoiksi joko leikkaamalla tai repimällä, pese ja hienonna sipuli varsineen. Lisää porkkanat, perunat ja kukkakaali kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Riivi herneet paloista tällä välin. Lisää vihannesten joukkoon sipuli, herneet sekä pursota Siskonmakkarat keittoon.

Sekoita vehnäjauhot ensin maidon joukkoon ja lisää maito sitten keittoon. Anna kiehua vielä vähintään 5 minuuttia, jotta siskonmakkarat kypsyvät. Kypsennä tarvittaessa pidempään kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Koristele keitto esim. tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Tarkista suola. Siskonmakkara on melko suolainen, joten keittoon ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa. Kesäkeittoon lisätään usein nokare voita. Tässä reseptissä se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska Siskonmakkara sisältää itsessään melko paljon rsavaa ja sitä myös irtoaa keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreiden ruisvoileipien kera!

Vinkki! Voit käyttää myös pakasteherneitä ja muita haluamiasi kasviksia. Jos et pidä maitopohjaisesta keitosta, kokeile valmistaa keitto kirkkaalla lihaliemellä. Keitto sopii valmistettavaksi myös talvella, käytä silloin pestyjä ja kuorittuja vihanneksia.

Katso myös muut monipuoliset Siskonmakkara-reseptimme tai tutustu muihin makkaroihimme!

Siskonmakkara kesäkeitto ainekset

Siskonmakkara kesäkeitto ainekset

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Paneroidut siskonmakkarapallerot

Siskonmakkarasta se soppa syntyy! Mutta Siskonmakkaramassa on kuitenkin hyvin monipuolista ja sopii käytettäväksi monin tavoin.

Paneroidut Siskonmakkarapallerot on takuuvarma koko perheen herkku! Siskonmakkara sopii hyvin pannulla paistettavaksi pihveiksi tai palleroiksi. Yksi tapa on paneroida siskonmakkarapallerot, jotka kypsyvät pannulla rapeiksi. Tämä herkku vie kielen mennessään ja valmistuu hetkessä! Siskonmakkaramassa pursotetaan ulos kuorestaan, pyöritellään korppujauhoissa ja paistetaan pannulla herkullisen rapeaksi. Panerointiin ei tarvita kananmunaa, siskonmakkaramassa on sen verran tahmeaa itsessään, että korppujauhot pysyvät kiinni massan päällä. Nämä maukkaat pallerot häviävät lautaselta hetkessä. Tarjoile paneroidut siskonmakkarapallerot pottumuusin ja raikkaan vihersalaatin kera.

 

4-5 hengelle, n. 30 min

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

korppujauhoa

mustapippuria tai muita mausteita makusi mukaan

(rypsi)öljyä

(yrttejä)

 

Ohjeet

Ota siskonmakkarat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistamista. Laita pannu kuumenemaan. Lisää korppujauhoja lautaselle tai astiaan. Pursota siskonmakkaramassasta n. 2-3 cm kokoisia palleroita korppujauhoon. Ripottele korppujauhoa myös palleroiden päälle tai pyörittele kevyesti palleroita jauhoissa. Paista palleroita öljyssä kuumalla pannulla yhteensä n.5-10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa palleroiden koko. Pinta saa ruskistua. Mikäli palleroiden pinta uhkaa tummua liikaa, laita levyä pienemmälle. Palleroita ei kannata jättää pitkäksi aikaa silmistää, ne palavat melko helposti- Jos haluat, voit lisätä tuoreita tai kuivattuja yrttejä joko korppujauhojen tai öljyn sekaan. Suolaa ei kannata enää lisätä, siskonmakkaramassa on melko suolaista itsessään. Paneroidut siskonmakkarapallerot maistuvat raikkaan salaatin ja pottumuusin kera!

Vinkki! Voit myös maustaa korppujauhot vaikkapa paprikajauheella tai muilla mausteilla. Siskonmakkarasta voi myös tehdä paneroituja pihvejä – muotoile tällöin massasta pihvejä ja paista hieman matalammalla lämmöllä n. 5 min per puoli.  Voit myös muotoilla massasta pihvejä tai palleroita ilman korppujauhoja. Pihvit maistuvat hyvin myös esimerkiksi Siskonmakkara burgerissa!

 

Leivitetyt siskonmakkarat

 

 

 

 

 

 

 

Korppujauhoissa pyöritellyt siskonmakkarapallerot ennen paistoa ja sen jälkeen

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tsekkaa myös muut monipuoliset Siskonmakkara-reseptimme!

Tomaattinen siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka vie kielen mennessään! Herkullisessa vuoassa yhdistyvät pehmeän kermainen perunamuusi ja maukas Siskonmakkara. Perunamuusi ja Siskonmakkara ovat myös lapsille maistuvaa ruokaa! Tähän reseptiin voit hyödyntää myös ylijääneet perunamuusit. Mikäli et jaksa valmistaa muusia tai tomaattikastiketta itse, nopeutat reseptiä käyttämällä kaupan valmista perunamuusia ja tomaattikastiketta. Siskonmakkara on hyvin maukas makkara, joka maustaa vuokaa kypsyessään uunissa. Kokeile Siskonmakkaran tilalla myös maustetumpaa makkaraa, mikäli haluat mausteisemman vuoan.

4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1 kpl keltasipuli hienonnettuna

ruokaöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, lehtipersiljaa

800 g jauhoista ruokaperunaa kuorittuna

2-3 dl maitoa

100 g voita

suolaa

200 g juustoraastetta

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois. Lisää maito ja voi. Sekoita ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle ruokaöljyä ja purista pannulle Siskonmakkarapalloja. Paista kullanruskeiksi ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä noin vartti kastiketta miedolla lämmöllä kasaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku maistamalla.

Laita kastike uunivuoan pohjalle. Peitä kastike perunamuussilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkaravuoka raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut taitava ja monipuolinen 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskis borssi

Siskis borssi on punajuurella ja smetanalla höystetty herkullinen keitto.

Siskonmakkara borssi keiton upea väri hurmaa ja maku vie mennessään! Vie Siskonmakkarakeittosi uusiin ulottuvuuksiin tällä reseptillä. Siskonmakkara on maukas ja sopii mainiosti erilaisten kasvisten ja happamien ruokien kanssa. Borssi keitto tarjoillaan perinteitä kunnioitaen smetananokareen kera. Siskonmakkara on yllättävän monipuolinen ja sitä kannattaa kokeilla muissakin ruokalajeissa kuin perinteisessä keitossa. Mikset aloittaisi kokeilemalla tätä Siskis borssi resepti.

4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

800g punajuuria

1 keltasipuli

2 porkkanaa

1 omena

2 valkosipulinkynttä

vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl suolaa

1 tl mustapippuria

2 laakerinlehteä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 prk smetanaa

Lisukkeeksi tuoretta leipää

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret, sipuli, porkkana, omena ja valkosipulinkynnet. Laita punajuuret, sipuli, porkka, omena ja valkosipulinkynnet kattilaan ruskistumaan muutamaksi minuutiksi. Kaada sekaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää sekaan suola, mustapippuri, etikka, lihaliemikuutio sekä laakerinlehdet. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainesosat ovat pehmentyneet. Juureksiin saa jäädä purutuntumaa, älä keitä niitä liian kypsiksi. Keiton poristessa paista Siskonmakkarasta palleroita erillisellä pannulla – niiden ruskistuttua ja kypsyttyä kaada makkarat keiton sekaan. Tarjoile Siskis borssi annos smetananokareen kanssa. Lisukkeeksi voit varata myös tuoretta leipää, jota voit kastaa herkulliseen keittoon.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Thai siskonmakkarakeitto

Thai Siskis on siskonmakkarakeiton kaakkois-aasialainen versio.

Thai Siskis juontaa juurensa Aasian makuihin. Siskonmakkara ja Aasia saattaa ensin kuulostaa oudolta yhdistelmältä. Mutta thaimaalaiset syövät usein nuudelikeittonsa seassa lihasta valmistettuja palleroita. Tässä reseptissä käytetään Siskonmakkaramme broilerista tehtyä versiota. Thaimaalainen siskiskeitto on maustettu thairuokakulttuurista tutuilla mausteilla mm. kookosmaidolla, limellä ja currytahnalla.

4-5 hengelle, n.40 min

Ainekset

600g / 2 rasiaa Broiler Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

1 keltasipuli

2 porkkanaa

pala inkivääriä

2 valkosipulikynttä

1 rkl keltaista currytahnaa

1 tlk kookosmaitoa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1tl sokeria

1 lime

korianteria

300g riisinuudeleita

chiliä

Ohjeet

Ota broiler siskonmakkarat lämpimään n. puoli tuntia ennen paistoa. Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle tilkka öljyä ja pursota siskonmakkaroista pannulle n. 2-3cm paksuisia palleroita. Palleroiden paistuessa kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit, inkivääri ja chili sekä suikaloi porkkanat. Paista siskonmakkarapallerot pannulla kunnes pinta saa ruskean värin. Pilko porkkanat, sipuli, inkivääri ja valkosipulit ja heitä joukkoon. Nosta paistetut siskonmakkarapallerot sivuun, lisää kasvikset pannulle ja currytahna niiden joukkoon. Kun kasvikset ovat saaneet hiukan väriä, kaada sekaan siskispallerot, vesi sekä kookosmaito ja anna kiehahtaa. Kypsennä nuudelit tällä välin pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keitto on kiehahtanut, lisää suola sekä sokeri ja nosta esikypsennetyt nuudelit keiton sekaan. Purista sekaan limen mehu ja koristele korianterilla. Tarkista maku. Jos ruoasta puuttuu makua, lisää sekaan suolaa ja sokeria sekä tarvittaessa currytahnaa. Myös limeä voi lisätä.

Vinkki! Jos tykkäät syödä currysi tulisena, lisää joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä.

Tsekkaa myös muut Siskonmakkara-reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara tähtitorttu

Siskonmakkara tähtitortut ovat suolainen vaihtoehto perinteisten luumuisten torttujen rinnalle!

Siskonmakkara tähtitortut kuuluvat läheisesti suomalaiseen pikkujoulu- ja joulupöytään. Voi- tai lehtitaikina sopii hyvin myös suolaisten täytteiden kaveriksi. Tällä kertaa teimme joulutortut Siskonmakkarasta!

n. 60 min, 20 kpl

Ainekset

n.1kg (12 kpl) valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

500g Wurstin Siskonmakkaraa

n. 250g (1 prk) juoksevaa chili sulatejuustoa tai esim. juoksevaa cheddar sulatejuustoa + jalapenon paloja

1-2 kananmunaa voiteluun

n. 100g-150g juustoraastetta

Ohjeet

Asettele taikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n. 3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Lisää juoksevaa sulatejuustoa tortun keskelle noin teelusikallinen. Mikäli käytät cheddar sulatejuustoa, lisää sen päälle pieneksi pilkotut jalapenot. Lisää jalapenoa oman makusi ja jalapenon tulisuuden mukaan. Pursota siskonmakkarapallero juuston päälle. Älä pursota makkarasta liian isoa palleroa tai tortun sulkeminen saattaa olla haastavaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta. Paista torttuja uunissa keskitasolla n. 15 – 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele tortut tuoreilla yrteillä ja esim. halkaistuilla minitomaateilla.

Voit myös taitella kulmat alas ennen juuston ja siskonmakkaran lisäämistä. Lisää tällöin juusto ja siskonmakkarapallero taiteltujen sakaroiden päälle. Tämä tyyli vaatii vähemmän sorminäppäryyttä.

Siskonmakkara tähtitorttujen valmistaminen vaiheittain

Siskonmakkara tähtitorttujen valmistaminen vaiheittain

Siskonmakkara tähtitortut ennen paistoa

Siskonmakkara tähtitortut ennen paistoa

Siskonmakkara tähtitortut paiston jölkeen

Siskonmakkara tähtitortut paiston jälkeen

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi tai esimerkiksi lasin avulla voi tehdä tortuista pyöreitä. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai kalkkunatäytteellä!

Muut Siskonmakkarareseptit löydät täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

cannellonit

Siskonmakkara cannellonit on herkullista uuniruokaa, joka lämmittää mieltä pimeän talven keskellä.

Jos et halua liata sormiasi tai et pidä näpertelystä, tämä resepti ei ehkä ole sinua varten. Siskonmakkaramassan saaminen cannelloniputkiin vaatii hieman sorminäppäryyttä ja käsien likaamista. Cannellonit täytetään siskonmakkaralla ja ne kuorrutetaan kastikkeella. Kannattaa tarkistaa, että uunivuoka on tarpeeksi iso cannelloneille.

Iso laakea uunivuoka n.60 min, 5-6 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) cannelloneja

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

1 prk (400g) tomaattimurskaa

öljyä paistamiseen

1 iso sipuli tai 2 pientä

2 valkosipulin kynttä

n. 150g voimakasta koskenlaskijaa (musta pakkaus)

1 dl ruokakermaa

1-2 rkl kuivattuja yrttejä esim. oreganoa tai basilikaa

ripaus pippuria

juustoraastetta

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kuutioi koskenlaskija. Lisää tomaattimurska ja  kuutioitu koskenlaskijajuusto kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä, jotta juusto sulaa. Sekoita välillä.

Ota sillä välin esille vuoka ja cannellonit. Nosta cannelloniputki pystyyn vuokaa vasten ja purista siskonmakkaramassaa cannellonin sisään. Tämä vaihe on melko sotkuinen. Siskonmakkaramassa tarttuu vähemmän kiinni kostutettuihin sormiin. Jos cannellonin sisälle jää ilmaa, töki sormella massaa alaspäin, jotta ilmakupla hajoaa. Siskonmakkaramassa turpoaa cannellonin sisällä, joten cannellonia ei tarvitse täyttää kokonaan massalla, n. puoliksi riittää. Lado täytetyt cannellonit vuoan pohjalle. Kuun juusto on sulanut tomaattimurskaan, lisää sekaan ruokakerma ja mausteet. Kaada kastike cannelloniputkien päälle vuokaan. Lisää päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tuhdin cannellonin rinnalle sopii raikas vihersalaatti.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pyttipannu

Pyttis eli pyttipannu on perinteinen suomalainen ruoka, joka tehdään usein edellisen päivän keitetyistä perunoista.

Mukaan lisätään makkaraa sekä sipulia ja koko komeus paistetaan rasvassa. Meidän versiossa on käytetty Siskonmakkaraa, joka sopii pyttipannuun hyvin! Pyttipannuun voit lisätä oikeastaan mitä tahansa kasviksia, tällä kertaa mukaan heitettiin ruusukaaleja.

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

700g perunoita

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

600g ruusukaaleja

1-2 sipulia

Suolaa

Mausteita esim. mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä

Kananmunia

Puolukkahilloa tai etikka punajuuria lisäkkeeksi

Ohjeet

Laita pannu kuumenemaan. Kuutioi perunat, halkaise ruusukaalit ja hiennonna sipuli. Lisää pannulle pieni tilkka öljyä ja purista Siskonmakkaramassa pannulle palleroiksi. Paista n. 5 min välillä sekoittaen. Nosta makkarat sivuun. Ruskista perunat sekä ruusukaalit öljyssä tai voissa ja lisää sipuli. Jos haluat lisää paistopintaa raaka-aineisiin tai pannu on pieni, paista tällöin perunat ja ruusukaalit erikseen. Lisää tässä vaiheessa suola perunoiden ja ruusukaalien joukkoon. Siskonmakkara on itsessään melko suolaista, suolaa kannattaa lisätä varovaisesti. Sekoita lopuksi kaikki vielä keskenään pannulla ja kuumenna. Lisää haluamasi muut mausteet esim. mustapippuri. Paista pyttipannun kaveriksi öljyssä pannulla kananmunia. Tarjoile esim. puolukkahillon tai perinteisemmin etikkapunajuurten kera.

Siskonmakkara pyttipannu

Siskonmakkara pallerot paistetaan pannulla

Vinkki! Pyttipannu on helppo tapa hyödyntää edellisen päivän keitetyt perunat tai kasvikset. Kokeile vaikka herneitä tai eri kaaleja. Täyteläisemmän version saat hauduttamalla pyttipannun kermassa.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!