Raakamakkara vuoka
Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi. Tähän reseptiin voit hyödyntää myös hieman nahistuneet kasvikset, jotka muuten saattaisivat jäädä käyttämättä. Asettele makkarat päällimmäiseksi tai vuorotellen kasvisten kanssa, jotta makkarat maustavat kasviksia paiston aikana.
n. 5-6 hengelle, n. 60 min.
Ainekset
250g raakamakkaraa esim. Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja
2-3 porkkanaa
1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta
1 (puna)sipuli
kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja
100g feta- tai vuohenjuustoa
öljyä
suolaa
pippuria
Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esimerkiksi Wurstin Krakova nakkeja. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!