Nakki vartaat on helppo ja nopea valmistaa. Vartaat ovat rentoa syötävää, tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.
Perinteisen vartaan tuunaat trendikkääksi käyttämällä mausteista makkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä tehdään kreikkalais-tyyliset vartaat. Nakin kaveriksi vartaaseen pujotetaan oliiveja, halloumi-juustoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa.
5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.
Ainekset
n. 15 varrastikkua
250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkia tai vaikka Italian Bruschetta nakkia
1 paprika
125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa
100g minipaprikoita tai 1 tavallinen paprika
1 (puna)sipuli
kourallinen oliiveja
Ohjeet
Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla nakit n. 3 cm paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen nakkia, paprikaa, oliiveja, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!
Vinkki! Nakki vartaat on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka ananasta! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää raakamakkaraa.
Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!