Quesadilla Extra Palvikalkkunalla
Quesadilla on täytetty, pannulla paistettu lämmin tortilla, jonka väliin voi kokeilla esim. Extra Palvikalkkunaa.
Quesadilla on meksikolainen pikaruoka herkku, jonka pintaan paistetaan väriä pannulla. Quesadillan väliin voit käyttää esim. ylijääneet kasvikset ja lihat. Koko komeus kruunataan herkullisella juustolla, joka sulaa paistaessa mukavasti. Ruoka valmistuu nopeasti ja syödään rempseästi käsin. Tässä reseptissä mehevä Extra Palvikalkkuna maustetaan salsakastikkeella ja tex mex mausteseoksella. Täytteeseen lisätään juustoa ja paistetaan tortillalettujen välissä, kunnes juusto sulaa. Quesadillat tarjoillaan erilaisten lisukkeiden kera, josta jokainen voi tehdä haluamansa yhdistelmän!
4 hengelle
Ainekset
200g Wurstin Extra Palvikalkkunaa
4 dl juustoraastetta
1 purkki salsaa
Tex Mex mausteseosta
8 kpl tortilla lettuja
1 punasipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 prk creme fraichea
Avokado-kermaviilikastike:
1 avokado
1 kermaviili
1 tl sitruunamehua
suolaa & mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
jalapenoja
Ohjeet
Ota kulho ja kaada sinne salsapurkki, juustoraaste ja pilkottu Wurstin Extra Palvikalkkuna sekä 2 rkl Tex Mex mausteseosta ja sen jälkeen sekoita. Tämän jälkeen valmista avokadokermaviili kastike. Laita kulhoon murskattu avokado ja suola sekä pippuri. Lisää sitruunanmehu ja murskattu valkosipuli, jonka jälkeen sekoita ja lisää kermaviili.
Valmista seuraavaksi quesadillat eli ota yksi tortillalettu ja levitä neljäsosa täytteestä sen päälle tasaisesti, jonka jälkeen laita päälle toinen tortilla. Tee näitä yhteensä neljä. Queasadillat valmistetaan pannulla keskilämmöllä. Laita quesadilla paistinpannulle ja lämmitä niin kauan, että tortilla saa väriä pintaan ja juusto lähtee sulamaan. Kun toinen puoli on ruskistunut, niin käännä lettu. Kypsennä kaikki quesadillat, jonka jälkeen leikkaa ne veitsellä neljään osaan ja tarjoile lautasella guacamole dipin, Creme Fraichen, punasipulin ja tomaatin kanssa. Jos olet tulisen ystävä niin lisää päälle vielä jalopenoja.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Vinkki! Käytä Quesadillan valmistukseen nahistumassa olevat kasvikset, kovettuneet juustot tai leikkeleet, jotka uhkaavat mennä vanhaksi. Ei hävikkiä!
Katso myös muut leikkelereseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!