Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.
Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.
Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!
n. 4-5 hengelle, noin tunti
Ainekset
400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja
10 kpl lasagnelevyjä
2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa
1-2 sipulia
1-2 kesäkurpitsaa
1 prk maissia
juustoraastetta
mausteita, esim. yrttejä
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös
Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!