Artikkelit

Sitruunainen siskonmakkarapasta

Sitruunainen Siskonmakkarapasta sopii erinomaisesti arjen piristykseksi.

Herkullinen pasta on valmis n. 30 minuutissa! Tarjoile esim raikkaan salaatin kera.

Alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

500g Wurstin Siskonmakkaroita

2-3 rkl sitruunanmehua

1tl raastettua sitruunankuorta

1/2 rkl sinappia

3/4 tl suolaa

1 prk (2 dl) ruokakermaa

1 pss (n.300g) tuorepastaa tai tavallista pastaa

(kirsikkatomaatteja)

(persiljaa)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Purista siskonmakkaramassaa ulos kuoresta palleroiksi pannulle ja ruskista ne. Voit ruskistaa makkarat kahdessa erässä. Lisää sitruunanmehu pannulle makkaroiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola. Kaada lopuksi joukkoon ruokakerma.

Keitä tuorepasta tai tavallinen pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1/2 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita tilkka keitinvettä pastan joukkoon.

Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään. Tarkista suolan ja mausteiden määrä. Lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää hienonnettu persilja ja tarjoa sitruunainen siskonmakkarapasta esim. raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea Siskonmakkarakeitto

Nopea Siskonmakkarakeitto on todellista pikaruokaa, josta ei kuitenkaan puutu makua!

Meidän mielestämme Siskonmakkaroita pitää olla keitossa runsaasti, muutoin ne saattavat hävitä keitosta silmänräpäyksessä.

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin siskonmakkaroita

1,25 l vettä

peruna & keittokasvis 750 g pakaste

1-2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

(persiljaa pinnalle)

Ohjeet

Laita kattilaan vesi ja maustepippurit sekä murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jäiset peruna ja keittokasvikset kiehuvaan veteen ja anna kiehua 5-10 min. Purista siskonmakkaramassa ulos kuoresta haluamasi kokoisiksi palleroiksi kiehuvaan veteen kasvisten joukkoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Koristele nopea siskonmakkarakeitto halutessasi hienonnetulla persiljalla.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta. Siskonmakkara on raakamakkara, joka vaatii kypsennyksen. Siskonmakkaramassa kuitenkin kypsyy melko nopeasti, pallerot noin 5 minuutissa.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!