Artikkelit

Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.

Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.

 

12 kpl, valmistus n. 60 min.

 

Ainekset

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä

100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Aleksanteri palvikinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl ruohosipulia

100 g juustoraastetta

mustapippuria ja muita mausteita haluamasi

kananmunaa voiteluun

unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun

 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.

Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.

Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.

 

pasteijat kinkkutäytteellä

 

Pasteijat kinkkutäytteellä

Pasteijat kinkkutäytteellä

Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

muumio nakkikääröt
Muumio nakkikääröt ovat hauska tarjottava Halloweeniin!

Muumio nakkikääröt maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Nakkikääröjen valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Näiden puuhastelu sopii hyvin koko perheelle.  Ulkonäöltään nakkikääröt sopivat täydellisesti esimerkiksi Halloween -juhliin. Voit myös tehdä kääröt valmiiksi edellisenäkin päivänä. Nämä maistuvat erittäin hyvin sekä kylmänä että lämpimänä.

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (500g / 8 kpl) Wurstin Krakova nakkeja tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 pkt voitaikinaa

1 kananmuna voiteluun

ketsuppia tai sinappia tarjoiluun

 

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli lehtitaikin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ohuita kaistaleita pizzarullan tai veitsen avulla.

Kiedo taikina kaistaleita nakkien ympärille. Katkaise kaistaleiden päät niin, että ne jäävät muumion selkäpuolelle. Jätä yläosaan tilaa, jotta saat tehtyä muumiolle silmät (tee silmät sinapista tai ketsupista paiston jälkeen).Huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa. Laita muumiot leivinpaperin päälle selkäpuoli peltiä vasten, jotta eivät lähde purkautumaan.

Voitele muumiot kananmunalla saadaksesi kauniin ruskean pinnan. Paista 18–20 minuuttia, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Laita ennen tarjoilua pienet pallot ketsuppia tai sinappia silmiksi.

 

muumio nakkikäärö

muumio nakkikääröt

Vinkki! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa. Muumion silmät voi tehdä myös esimerkiksi majoneesista ja mustista oliiveista.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, joss a muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipiilot
Nakkipiilot ovat helposti valmistettavia ja maukkaita herkkuja.

Nakkipiilot sopivat hyvin viikonlopun iltapalaksi tai jopa illanistujaisiin ja juhliin. Nakkipiilojen valmistaminen on nopeaa ja helppoa.  Nakkipiilot ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä. Nämä maistuvat koko perheelle!

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (250g / 8 kpl) Wurstin Chorizo-nakkeja tai esim. Wursti Krakova nakkeja

voi- tai lehtitaikinaa

ketsuppia

juoksevaa maustettua sulatejuustoa

1 kananmuna

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

 

Ohjeet

Laita voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Voit tehdä esimerkiksi ketsupilla tai juoksevalla sulatejuustolla höystettyjä nakkipiiloja. Levitä ketsuppi / juokseva sulatejuusto levyjen toiseen reunaan. Voit myös laittaa halutessasi mausteita piilon sisään. Laita nakit päälle ja pyöräytä taikinan nakin ympärille. Purista taikinan saumat tiukasti kiinni. Asettele nakkipiilot leivinpaperille niin, että saumapuoli on alaspäin. Tällöin pysyvät hyvin kasassa.

Voitele nakkipiilojen päälle kananmunaa, saadaksesi niihin ruskettuneen pinnan. Lopuksi voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä koristeeksi ja hieman makua tuomaan.

Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Vinkki! Jos tahdot tehdä pienempiä piiloja, voit jakaa levyt neljään osaan ja halkaista nakit kahtia. Näin saat tuplamäärän pienempiä herkkuja! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa.

Leikkaa jokaiseen taikinapalaan kolme viiltoa. Tällöin saat nakkipiiloihin hauskat raidat pintaan.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Tähtitortut Sinappikalkkunasta käyvät hyvin pikkujouluihin, kahvipöytään tai illanistujaisiin. Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Sinappikalkkunaa! Pohjalle suolaisiin torttuihin laitetaan juoksevaa chili sulatejuustoa.

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

100-150g Wurstin Sinappikalkkunaa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kalkkuna pieneksi. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää keskelle hieman sulatejuustoa. Asettele sen päälle sinappikalkkunaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää päälle juustoraastetta ja koristele tortut halkaistulla kirsikkatomaatilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta

Tähtitortut

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai siskonmakkaratäytteellä!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkuhyrrät

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin.

Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Nämä maistuvat myös pienemmille juhlijoille!

n. 120 min, n. 20 kpl

Ainekset

500g voitaikinaa

200g Wurstin Extra Palvikinkkua

1/2 prk (100g) Ruohosipulituorejuustoa

1 paprika tai suippopaprika

2 1/2 dl juustoraastetta

kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Sulata voitaikina ohjeen mukaan (n. 1,5h). Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut voitaikina ohuemmaksi levyksi. Levitä voitaikinalevyn päälle kerros tuorejuustoa. Tuorejuustoa voi mennä enemmän tai vähemmän riippuen levyn koosta. Kuutioi kinkku ja paprika ja levitä ne taikinalevyn päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi levyn päälle juustoraaste. Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa rulla n. 2 cm välein. Jos taikina on hyvin sulaa ja leikkaaminen ei tahdo sujua, anna rullan olla hetki viileässä jääkaapissa (n. 0,5 h) ja kokeile uudelleen. Asettele rullat pellille leivinpaperin päälle ja voitele pinta kananmunalla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit myös halutessasi jättää juustoraasteen pois levyn välistä ja ripotella sen rullien päälle ennen paistoa.

Kinkkuhyrrä

Kinkkurullan tekoa

 

kinkkuhyrrät

Kinkkurullat pellillä

Katso myös muut reseptimme Extrapalvikinkusta!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara tähtitorttu

Siskonmakkara tähtitortut ovat suolainen vaihtoehto perinteisten luumuisten torttujen rinnalle!

Siskonmakkara tähtitortut kuuluvat läheisesti suomalaiseen pikkujoulu- ja joulupöytään. Voi- tai lehtitaikina sopii hyvin myös suolaisten täytteiden kaveriksi. Tällä kertaa teimme joulutortut Siskonmakkarasta!

n. 60 min, 20 kpl

Ainekset

n.1kg (12 kpl) valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

500g Wurstin Siskonmakkaraa

n. 250g (1 prk) juoksevaa chili sulatejuustoa tai esim. juoksevaa cheddar sulatejuustoa + jalapenon paloja

1-2 kananmunaa voiteluun

n. 100g-150g juustoraastetta

Ohjeet

Asettele taikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n. 3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Lisää juoksevaa sulatejuustoa tortun keskelle noin teelusikallinen. Mikäli käytät cheddar sulatejuustoa, lisää sen päälle pieneksi pilkotut jalapenot. Lisää jalapenoa oman makusi ja jalapenon tulisuuden mukaan. Pursota siskonmakkarapallero juuston päälle. Älä pursota makkarasta liian isoa palleroa tai tortun sulkeminen saattaa olla haastavaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta. Paista torttuja uunissa keskitasolla n. 15 – 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Koristele tortut tuoreilla yrteillä ja esim. halkaistuilla minitomaateilla.

Voit myös taitella kulmat alas ennen juuston ja siskonmakkaran lisäämistä. Lisää tällöin juusto ja siskonmakkarapallero taiteltujen sakaroiden päälle. Tämä tyyli vaatii vähemmän sorminäppäryyttä.

Siskonmakkara tähtitorttujen valmistaminen vaiheittain

Siskonmakkara tähtitorttujen valmistaminen vaiheittain

Siskonmakkara tähtitortut ennen paistoa

Siskonmakkara tähtitortut ennen paistoa

Siskonmakkara tähtitortut paiston jölkeen

Siskonmakkara tähtitortut paiston jälkeen

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi tai esimerkiksi lasin avulla voi tehdä tortuista pyöreitä. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai kalkkunatäytteellä!

Muut Siskonmakkarareseptit löydät täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tähtitortut kinkkutäytteellä

Tähtitortut kinkkutäytteellä ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Extrapalvikinkkua!

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

kananmunaa

100g Wurstin Extrapalvikinkkua

200g tuorejuustoa esim. ruohosipulilla maustettua

mustapippuria

suolaa

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kinkku ja sipuli pieneksi. Sekoita kinkku ja tuorejuusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää juustoraastetta keskelle torttua ja raasteen päälle täytettä n.1rkl. Voit myös ensin paistaa tortut ja sen jälkeen laittaa jäähtyneiden torttujen päälle täytteen. Paista torttuja uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tortut täytetty ennen paistoa

 

Tähtitortut

Tortut täytetty paiston jälkeen

Vinkki! Tähtitortut kinkkutäytteellä maistuvat suolaisena kaverina perinteisten luumuisten torttujen rinnalla. Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut siskonmakkaratäytteellä tai kalkkunatäytteellä!

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!