Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.
Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.
12 kpl, valmistus n. 60 min.
Ainekset
1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä
100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Wurstin Extra Palvikinkkua
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl ruohosipulia
100 g juustoraastetta
mustapippuria ja muita mausteita haluamasi
kananmunaa voiteluun
unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun
Ohjeet
Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.
Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.
Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.
Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.
Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.
Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!