Tag Archive for: uuniruoka

Pizzapannari
Pizzapannari syntyy käden käänteessä!

Pizzapannarin taikinaa varten ei tarvitse sotkea käsiä eikä sitä tarvitse kohottaa. Tämä superhelppo  resepti on arkipäivän pelastus ja koko perheen suosikki. Pannarissa maistuu esim. maukas ja murea Extra Palvikinkku! Pizzapannarin täytteeksi voi käyttää esimerkiksi nahistuneita kasviksia ja välttää hävikkiä. Täytteitä on myös helppo muunnella juuri oman maun mukaan!

Uunipellillinen, n. 40 min

Ainekset

Taikina

4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
Täyte
1 sipuli
n. 3 dl kasviksia (esim. sieniä, paprikaa, parsakaalia)
3 kirsikkatomaattia
2 tl oreganoa, timjamia tai muita yrttejä
2 dl juustoraastetta
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun valmistelet täytteet. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi kinkku, pilko valitsemasi kasvikset. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja lisää täytteet. Viipaloi tomaatit ja ripottele täytteiden päälle. Lisää täytteiden päälle juustoraaste. Lisää lopuksi oregano tai muut mausteet pinnan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 35 min. Mikäli pinta uhkaa palaa ennen kuin täyte on kypsä, peitä pinta foliolla. Tarjoile pitsapannari raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Pizzapannaria voit helposti muunnella sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile myös esim. Extrapalvikalkkunaa. Pizzapannarin voit myös valmistaa foliovuokaan, jolloin se on helppo kuljettaa mukaan vaikka yhteisiin illanistujaisiin.

Tsekkaa myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!
Sinappikalkkuna kiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna kiusaus hyödyntä lihaisaa ja maukasta Sinappikalkkunaa. Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on koostumukseltaan kiinteämpää kuin esimerkiksi broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta Sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl (ruoka)kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pese ja tarvittaessa kuori perunat. Viipaloi perunat ohueksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja Sinappikalkkuna siivuista vuorotellen. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan perunoiden ja kalkkunan joukkoon. Paista kiusausta 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile Sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin ja vaikkapa etikkapunajuurten kera!

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!

Reseptin on suunnitellut monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä

Tsekkaa myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tomaattinen siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka vie kielen mennessään! Herkullisessa vuoassa yhdistyvät pehmeän kermainen perunamuusi ja maukas Siskonmakkara. Perunamuusi ja Siskonmakkara ovat myös lapsille maistuvaa ruokaa! Tähän reseptiin voit hyödyntää myös ylijääneet perunamuusit. Mikäli et jaksa valmistaa muusia tai tomaattikastiketta itse, nopeutat reseptiä käyttämällä kaupan valmista perunamuusia ja tomaattikastiketta. Siskonmakkara on hyvin maukas makkara, joka maustaa vuokaa kypsyessään uunissa. Kokeile Siskonmakkaran tilalla myös maustetumpaa makkaraa, mikäli haluat mausteisemman vuoan.

4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1 kpl keltasipuli hienonnettuna

ruokaöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, lehtipersiljaa

800 g jauhoista ruokaperunaa kuorittuna

2-3 dl maitoa

100 g voita

suolaa

200 g juustoraastetta

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois. Lisää maito ja voi. Sekoita ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle ruokaöljyä ja purista pannulle Siskonmakkarapalloja. Paista kullanruskeiksi ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä noin vartti kastiketta miedolla lämmöllä kasaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista maku maistamalla.

Laita kastike uunivuoan pohjalle. Peitä kastike perunamuussilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut. Tarjoile tomaattinen Siskonmakkaravuoka raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut taitava ja monipuolinen 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uuniperuna kinkkutäytteellä

Täytetyt uuniperunat maistuvat varsinkin kylminä talvi-iltoina! Uunipotut on helppo tehdä, mutta vaatii hieman aikaa. Perunat valmistuvat uunissa n. 1h-1,5h perunoiden koosta riippuen.

Uuniperunat kinkkutäytteellä valmistetaan tällä kertaa maukkaasta ja mureasta Extra Palvikinkusta. Täytettä valmistetaan tässä ohjeessa reilusti! Valmista täyte samalla aikaa kun perunat kypsyvät pehmeiksi uunin lämmössä.

n. 180 min, 4 annosta

Ainekset

4 kpl samankokoisia jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)

alumiinifoliota

400g Extrapalvikinkkua

1 1/2 prk (300g-400g) creme fraichéa tai kermaviiliä. Voit myös laittaa esim. 200g creme fraichéa ja 100g kermaviiliä

150g mauste- tai coctailkurkkuja

1 rkl silputtua ruohosipulia

1 tl sitruunanmehua

1 rkl silputtua rucolaa tai mustapippuria

(suolaa)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese, kuivaa ja kääri perunat folioon. Laita perunat uuniin ja anna niiden kypsyä n. 1h-1,5h. Perunan kypsyys on helppo tarkistaa haarukalla pistämällä. Pehmeä peruna on kypsä. Valmista täyte perunoiden kypsyessä.

Kuutioi kinkku pieneksi ja sekoita creme fraichén tai kermaviilin joukkoon. Kuutioi mauste- tai coctailkurkku, ja silppua ruohosipuli ja lisää creme fraichén sekaan. Silppua ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, rucolalla tai mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Ota kypsät perunat uunista ja poista folio. Tee uuniperunoihin ristiviilto ja purista perunaa hieman ulos kuoresta. Lisää täyte perunan päälle ja koristele silputulla ruohosipulilla. Tarjoile uuniperunat kinkkutäytteellä raikkaan salaatin kera!

Uuniperuna

Kinkkutäyte

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Täyte sopii myös esim. lämpimien leipien kylkiäiseksi tai vaikka ruisnappien täytteeksi.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkuhyrrät

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin.

Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Nämä maistuvat myös pienemmille juhlijoille!

n. 120 min, n. 20 kpl

Ainekset

500g voitaikinaa

200g Wurstin Extra Palvikinkkua

1/2 prk (100g) Ruohosipulituorejuustoa

1 paprika tai suippopaprika

2 1/2 dl juustoraastetta

kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Sulata voitaikina ohjeen mukaan (n. 1,5h). Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut voitaikina ohuemmaksi levyksi. Levitä voitaikinalevyn päälle kerros tuorejuustoa. Tuorejuustoa voi mennä enemmän tai vähemmän riippuen levyn koosta. Kuutioi kinkku ja paprika ja levitä ne taikinalevyn päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi levyn päälle juustoraaste. Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa rulla n. 2 cm välein. Jos taikina on hyvin sulaa ja leikkaaminen ei tahdo sujua, anna rullan olla hetki viileässä jääkaapissa (n. 0,5 h) ja kokeile uudelleen. Asettele rullat pellille leivinpaperin päälle ja voitele pinta kananmunalla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit myös halutessasi jättää juustoraasteen pois levyn välistä ja ripotella sen rullien päälle ennen paistoa.

Kinkkuhyrrä

Kinkkurullan tekoa

 

kinkkuhyrrät

Kinkkurullat pellillä

Katso myös muut reseptimme Extrapalvikinkusta!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Makkaravuoka

Makkaravuoka pippurimakkarasta, krakovasta ja grillimakkarasta

Makkaravuoka on nopea, edullinen, helppo ja herkullinen arkiruoka. Syksyiseen vuokaan lisätään reilusti kasviksia ja juureksia vastapainoksi makkaroille. Käytä laakeaa vuokaa tai uunipeltiä. Käytä mausteisia makkaroita, niin saat ruokaan helposti makua.

n. 45 min, 4-6 annosta

Ainekset

250g Wurstin Krakovaa

320g Wurstin Parhaimmat Umami&Punasipuli makkaraa tai Wurstin Parhaimmat Tomaatti-Mozzarella makkaraa

(300g Grillimakkaraa)

1 pieni (n.200g-300g) myskikurpitsa tai bataatti

n.300g punakaalia

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

2 pientä sipulia

2 rkl öljyä

yrttejä esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia

ripaus suolaa ja pippuria

(vuohenjuustoa)

Lisäkkeeksi sinappia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori porkkana ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kolikoiksi. Lohko punakaali. Kuori kurpitsa tai bataatti ja leikkaa n. 2cm leveiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyörittele kasvikset öljy-yrttiseoksessa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Levitä sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa makkarat n. 3 osaan ja levitä pellille kasvisten joukkoon. Lisää halutessasi muutama pala n. 2 cm levyiseksi leikattua vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kauniisti ruskistuneet ja kasvikset kypsyneet. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Tarjoile vuoka herkullisen sinapin kera.

Vuoka makkarasta

Makkaravuoka

Vinkki! Vuokaa on helppo tuunata mieleisekseen, lisää vaikka punajuurta, naurista tai lanttua. Leikkaa nämä silloin pieneksi, jotta kypsyvät lyhyemmässä ajassa. Voit käyttää vuoassa myös raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa. Lisää makkarat tällöin jo alkuvaiheessa vuokaan kasvisten kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

cannellonit

Siskonmakkara cannellonit on herkullista uuniruokaa, joka lämmittää mieltä pimeän talven keskellä.

Jos et halua liata sormiasi tai et pidä näpertelystä, tämä resepti ei ehkä ole sinua varten. Siskonmakkaramassan saaminen cannelloniputkiin vaatii hieman sorminäppäryyttä ja käsien likaamista. Cannellonit täytetään siskonmakkaralla ja ne kuorrutetaan kastikkeella. Kannattaa tarkistaa, että uunivuoka on tarpeeksi iso cannelloneille.

Iso laakea uunivuoka n.60 min, 5-6 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) cannelloneja

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

1 prk (400g) tomaattimurskaa

öljyä paistamiseen

1 iso sipuli tai 2 pientä

2 valkosipulin kynttä

n. 150g voimakasta koskenlaskijaa (musta pakkaus)

1 dl ruokakermaa

1-2 rkl kuivattuja yrttejä esim. oreganoa tai basilikaa

ripaus pippuria

juustoraastetta

Ohjeet

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kuutioi koskenlaskija. Lisää tomaattimurska ja  kuutioitu koskenlaskijajuusto kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä, jotta juusto sulaa. Sekoita välillä.

Ota sillä välin esille vuoka ja cannellonit. Nosta cannelloniputki pystyyn vuokaa vasten ja purista siskonmakkaramassaa cannellonin sisään. Tämä vaihe on melko sotkuinen. Siskonmakkaramassa tarttuu vähemmän kiinni kostutettuihin sormiin. Jos cannellonin sisälle jää ilmaa, töki sormella massaa alaspäin, jotta ilmakupla hajoaa. Siskonmakkaramassa turpoaa cannellonin sisällä, joten cannellonia ei tarvitse täyttää kokonaan massalla, n. puoliksi riittää. Lado täytetyt cannellonit vuoan pohjalle. Kuun juusto on sulanut tomaattimurskaan, lisää sekaan ruokakerma ja mausteet. Kaada kastike cannelloniputkien päälle vuokaan. Lisää päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen. Tuhdin cannellonin rinnalle sopii raikas vihersalaatti.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Piirakka

Kinkkupiirakka ja piirakat yleensä ovat tekemässä paluuta kahvipöytien vakiotarjottavaksi.

Kinkkupiirakka on kahvipöytien klassikko eikä turhaan! Piirakat ovat ruokaisia, helppoja, meheviä ja maukkaita. Niitä on lisäksi helppo muuntaa sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu kulloinkin löytymään. Piirakan voit valmistaa edellisenä päivänä, sillä useat piirakat maistuvat kylminä tarjoiltaessa jopa paremmalle kuin lämpimänä. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa. Voit myös lämmittää piirakan uudelleen esim. uunissa. Piirakka maistuu myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera tai myöhäisillan herkkuna.

75 min, 5-6 hengelle, Piirakkavuoka halkaisija n.26cm,

Pohja:

100g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

¼ tl suolaa

Täyte:

150g Wurstin Extra Palvikinkkua

1 sipuli

1 punainen paprika

3 kananmunaa

1 prk (150g) crème fraîchea tai kermaviiliä

100g Emmental juustoraastetta

mustapippuria

(persiljaa)

Ohjeet

Nypi sormia käyttäen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yleiskonetta. Lisää joukkoon kylmä vesi ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min. Ota taikina pohja uunista ja levitä sen päälle kuutioitu/suikaloitu kinkku, paprika ja sipuli.

Sekoita munat, crème fraîchea, juusto ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Lisää halutessasi vielä juustoraastetta piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Jos piirakka uhkaa palaa päältä ennen kuin se on kypsä, peitä se foliolla. Paistoaika vaihtelee uunin ja täytteiden määrän mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Voit ripotella persiljaa koristeeksi piirakan päälle.

Kinkkupiirakka

Piirakka kinkusta

Vinkki!

Jos jauhopeukalo puuttuu, käytä piirakkaan pakasteesta löytyvää valmistaikinaa. Piirakan täytteeksi on helppo käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile broilerista, sienistä, kalasta tai kasviksista erilaisia versioita. Käytä kovettuneet juustot raasteena ja tähteet täytteenä.

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nugetit

Siskonmakkaranugetit on kekseliäs tapa käyttää siskonmakkaramassaa.

Siskonmakkaranugetit kuorrutetaan seeesaminsiemenillä ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Ei muuta kun nugetteja pyörittelemään!

4 hengelle

Ainekset

 500g Wurstin siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

3 dl seesamin siemeniä

2 valkosipulin kynttä

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

2 bataattia

3 palsternakkaa

2 punasipulia

Yrttimajoneesi:  1 dl valmismajoneesia, 1 ruukku lehtipersiljaa, ripaus suolaa

Ricotta valkosipulidippi: 1 dl ricottajuustoa, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa

Itsetehty ketsuppi: 500g tomaatteja, 1 dl valkoista balsamicoa, 1dl sokeria, ripaus suolaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ensin uunijuurekset. Pilko bataatit, palsternakat ja punasipulit uunivuokaan. Pilko sekaan 1 valkosipulin kynsi ja lisää suolaa sekä pippuria ja oliiviöljyä. Öljy kannattaa hieroa juureksiin käsin. Nanna kypsyä uunissa 35-40 minuuttia. Tämän jälkeen käy siskonmakkaranugettien kimppuun. Poista siskonmakkarat suolesta kulhoon ja lisää sekaan yksi murskattu valkosipulin kynsi, ripaus mustapippuria ja sekoita. Kaada seesamin siemenet lautaselle. Siskonmakkara seos riittää 15-20 nugettiin riippuen siitä, minkä kokoisia niistä haluat tehdä.

Seoksesta muotoillaan nugetteja käsin tai lusikalla – valitse mikä sinulle luontevin tapa tehdä niitä. Seos on tosi kosteaa, joten ne on helpoin muotoilla lopulliseen muotoonsa sen jälkeen, kun seos on kuorrutettu seesamin siemenillä. Jos massa meinaa tarttua pahasti sormiin, kostuta kädet vedellä. Ota seoksesta n. 2-3 cm nokare, muotoile haluttuun muotoon ja pyörittele seesamin siemenissä. Kun olet muotoillut nugetit, paista ne reilussa öljyssä niin, että pinta saa kullanruskean värin. Paistamisen jälkeen nosta nugetit vielä uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit myös paistaa nugetit valmiiksi pelkällä pannulla. Paista tällöin nugetteja hieman miedommalla lämmöllä yhteensä n. 10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa nugettien koko.

 

Siskisnugetit

Siskonmakkara nugetit pannulla paistettuna

Tarjoile koko komeus lempidippisi kera!
Yrttimajoneesi

Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon pilkotut yrtit ja aja sauvasekoittimella taseiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogi

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pavel karitsanpaisti

Pavel karitsanpaisti valmistuu karitsan luullisesta paistista.

Pavel karitsanpaisti on luullinen paisti. Luu antaa paistille mehevyyttä ja makua paiston aikana. Paisti on maustettu hyvin karitsanlihaan sopivilla mausteilla kuten yrteillä ja valkosipulilla. Pavel karitsan rosvopaistilla helpotat pääsiäisen ruokavalmisteluja; pieni paisto pannulla ja uuniin kypsymään. Eikä makua puutu! Pavelin karitsan rosvopaistin löydät K-kaupoista.

n. 2,5h, 4-5 hengelle riippuen paistin koosta ja lisukkeiden määrästä

Ainekset

Wursti Pavel karitsan rosvopaisti

Öljyä tai voita paistamiseen

Kastike:

2 dl paistolientä

1-1,5 dl kuohukermaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria

suolaa

Ohjeet

Ota liha lämpimään n. tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Lisää pannulle rasvaa ja kuumenna pannu. Paista kuumalla paistinpannulla kauniin ruskea väri karitsanpaistin pintaan. Lisää paistomittari lihaan ja kypsennä loppuun 150 °C uunissa niin kauan, että sisälämpötila on noin 65 °C. Liha kypsyy noin 1kg/tunti. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia. Siivilöi paistoliemi talteen. Sekoita kattilassa jäähtynyt paistoliemi ja vehnäjauhot tasaiseksi. Lisää kuohukerma. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti, jotta kastike sakenee. Leikkaa ja tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kera. Karitsan kanssa maistuvat hyvin esim. uunijuurekset.

Reseptin on kehitellyt Wurstille monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!